Τάξιμο!
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ταξιμο!
Εγω εχω 2 μερες..και οι σοκολατες πανε συννεφο....

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

τελικα, τωρα που το σκεφτομαι ειχατε δικιαο ολοι!!

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κάποτε ντρεπόμουν να τάζω...θεωρούσα το τάξιμο εμπορική συναλλαγή όπως γράφει και η Βασιλική...μέχρι που κάποιος Αγιορείτης καλόγερος μου είπε ότι πρέπει και να ζητώ απο τον ΘΕΟ και τους αγίους αλλά και να τάζω , γιατί καί ο θεός καί οι άγιοι μας ακούν και κάνουν δεκτές τις παρακλήσεις μας . Σκέφτηκα ότι πράγματι είναι έτσι και από τότε δε διστάζω...
Τι πιο ωραίο από το να δείχνεις στο ΘΕΟ ότι δεν τον ξεχνάς
ο Χριστός σώζει....
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ; Έστω ότι θέλουμε κάτι ανθρώπινο πολύ, το οποίο όμως δεν ενέχει κίνδυνο αμαρτίας. Ούτε καν πλεονεξίας αφού είναι ένα μόνο πράγμα και όχι ένα αυτοκίνητο ή κάτι παρόμοιο. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να θέλει μια προαγωγή στην εργασία του.
Είναι σωστό να τάξει ένα πάθος του (π.χ. την οκνηρία ή την πλεονεξία ή ή...) για να ζητήσει να πετύχει ένα στόχο του;
Είναι σωστό να τάξει ένα πάθος του (π.χ. την οκνηρία ή την πλεονεξία ή ή...) για να ζητήσει να πετύχει ένα στόχο του;
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σας ευχαριστω παρα πολυ.....πολυ...πολυ...για την απαντηση σας. Γιατι ενιωθα τυψεις αν εκανα σωστα η οχι!ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:Κάποτε ντρεπόμουν να τάζω...θεωρούσα το τάξιμο εμπορική συναλλαγή όπως γράφει και η Βασιλική...μέχρι που κάποιος Αγιορείτης καλόγερος μου είπε ότι πρέπει και να ζητώ απο τον ΘΕΟ και τους αγίους αλλά και να τάζω , γιατί καί ο θεός καί οι άγιοι μας ακούν και κάνουν δεκτές τις παρακλήσεις μας . Σκέφτηκα ότι πράγματι είναι έτσι και από τότε δε διστάζω...
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δεν ξέρω παιδιά δεν έχω τάξει ποτέ ντρέπομαι το βλέπω σαν συναλλαγή ίσως να κάνω λάθος , πνευματικοί λένε οτι ο Θεός θέλει να ζητάς , δεν ξέρω δεν μπορώ να το κάνω αλλα και να γινόταν τι τοποθετούμε σαν τάξιμο ; Δηλαδή κάνε μου αυτό και θα έρθω γονατιστός να σε προσκυνήσω ; δηλαδή βάζουμε στο προσκύνημα και βαθμούς σωματικής δυσκολίας μήπως έτσι έρθει σε ισορροπία η βοήθεια προς το πάθος με το τάξιμο; Δεν ξέρω και για αυτό ρωτώ.
Ένα άλλο ερώτημα έχει να κάνει αν θέλει όντως κάποιος να τάξει κάτι πως επιλέγει τον Άγιο; δηλαδη για κάτι γιατρικό πάει στον Αγιο Λουκά; για μια συγχώρεση στο Αγιο Διονύσιο ; περι μαγείας στον Αγ. Κυπριανό; η απλά όπου εμείς επιθυμούμε;
Προσωπικά λέω ας γίνει το θέλημα σου όποιο και να είναι αυτό και θα το ακολουθήσω ή δώσε μου την δύναμη να ξεπεράσω πάθη και δυσκολίες και με την σειρά μου θα σε υμνω.
Αν κάνω κάπου λάθος παρακαλώ πολύ να με διορθώσετε απλά όποιος/α μπορέσει να μου απαντήσει θα ήταν εύλογο, να μου λυθούν κάποιες απορίες :) ευχαριστω
Ένα άλλο ερώτημα έχει να κάνει αν θέλει όντως κάποιος να τάξει κάτι πως επιλέγει τον Άγιο; δηλαδη για κάτι γιατρικό πάει στον Αγιο Λουκά; για μια συγχώρεση στο Αγιο Διονύσιο ; περι μαγείας στον Αγ. Κυπριανό; η απλά όπου εμείς επιθυμούμε;
Προσωπικά λέω ας γίνει το θέλημα σου όποιο και να είναι αυτό και θα το ακολουθήσω ή δώσε μου την δύναμη να ξεπεράσω πάθη και δυσκολίες και με την σειρά μου θα σε υμνω.
Αν κάνω κάπου λάθος παρακαλώ πολύ να με διορθώσετε απλά όποιος/α μπορέσει να μου απαντήσει θα ήταν εύλογο, να μου λυθούν κάποιες απορίες :) ευχαριστω
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αν νομίζεις ότι εκεί το πάω, δεν διαβάζεις προσεκτικά :smarti έγραψε:Ευχαριστω Αποστολε.....παρα πολυ!!!!...Αλλα απο εδω το πας απο εκει το πας...παλι εκει το πας......!![]()
Σε ευχαριστω πολυ ομως , το παραδειγμα αυτο ειναι πολυ ωραιο .
Νομίζω ότι πρέπει να ζητούμε από την Παναγία, ή από κάποιον άλλον Άγιο, να μας βοηθήσει να λυτρωθούμε από τα πάθη μας! (απ' όλα και όχι μόνο από το λιβάνι του διαβόλου)!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

[quote="LOCKHEART"].
www.synaxaristis.googlepages.com Δες εδω προστατες Αγιοι
www.synaxaristis.googlepages.com Δες εδω προστατες Αγιοι
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Έχω την άποψη ότι η προαγωγή εμπεριέχει φιλοδοξία και αυτό δεν είναι Χριστιανικό. Καλή είναι η προαγωγή, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αντικείμενο τάματος.gnwrizwn έγραψε:Να ρωτήσω κάτι κι εγώ; Έστω ότι θέλουμε κάτι ανθρώπινο πολύ, το οποίο όμως δεν ενέχει κίνδυνο αμαρτίας. Ούτε καν πλεονεξίας αφού είναι ένα μόνο πράγμα και όχι ένα αυτοκίνητο ή κάτι παρόμοιο. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να θέλει μια προαγωγή στην εργασία του.
Τα πάθη γενικά δεν φεύγουν τόσο εύκολα. Χρειάζεται μακροχρόνιος αγώνας στις περισσότερες περιπτώσεις, ανάλογα βέβαια με το πόσο καιρό είμασταν αιχμάλωτοι του συγκεκριμένου πάθους. Καλόν είναι να κάνουμε αγώνα να τα περιορίσουμε (απαραιτήτως κάτω από την επιτήρηση και τις συμβουλές του πνευματικού), ανεξάρτητα από τα ανταλλάγματα που τυχόν ζητάμε.
Δηλαδή αν πραγματοποιηθεί αυτό που ζητήσαμε θα σταματήσουμε τον αγώνα εναντίον του πάθους; Ή μήπως θα έχουμε την ψευδαίσθηση ότι νικήσαμε το πάθος δια παντός; Αν δει τέτοια περηφάνια ο Θεός, θα αποσύρει την στήριξή του από μας και θα ξαναενδώσουμε στο ίδιο πάθος και πιθανόν και χειρότερα αυτή τη φορά!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νομίζω ότι σημασία έχει η ευλάβεια με την οποία θα προστρέξουμε στον άγιό μας. Αν πχ το να θεωρήσουμε ότι ο Άγιος Λουκάς είναι ο πιο κατάλληλος μας κάνει να είμαστε πιο ευλαβείς και πιο ταπεινοί στο αίτημά μας όταν απευθυνθούμε σ' αυτόν , τότε καλόν είναι να πάμε στον συγκεκριμένο άγιο. Αν όμως έχουμε κάποιον άγιο προστάτη, με τον οποίο νιώθουμε πάντοτε πιο οικεία και πιο ευλαβικά, τότε θεωρώ ότι σ' αυτόν πρέπει να απευθυνθούμε.eleimon έγραψε:LOCKHEART έγραψε:.
http://www.synaxaristis.googlepages.com Δες εδω προστατες Αγιοι
Ούτως ή άλλως, όποιος και να είναι ο άγιος, θα μεσιτεύσει μεταξύ ημών και του Θεού.