Το κρατώ ως πειστήριο για το μέλλον !!!!!!nikolaos-9 έγραψε:Άσε Βασιλική μου, οι μπασίστες της Τζάζ είναι πολύ "τζαζεμένοι"!!vasilikirimp έγραψε:nikolaos-9 έγραψε:Δε διαφωνείς λοιπόν πως αρκετοί που έχουν ασχοληθεί με αποκρυφιστική μουσική, (γιατί και εσύ και εγώ και αρκετοί άλλοι που γνωρίζω), έχουν κάνει στροφή προς το Θεό. Λιγότερους είδα να έχουν πάθει πραγματικά κακό.
Δεν καταλαβαίνω...
Φίλε μου Νίκο μπορείς να μας κάνεις και την ίδια ανάλυση για τη μουσική Τζάζ και τους μπασίστες ;;![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Η ροκ μουσική είναι αποδεκτή από την Εκκλησία;
Συντονιστής: Συντονιστές
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Η ροκ μουσική είναι αποδεκτή από την Εκκλησία;
Σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν 3 ειδών μουσικές. Η βυζαντινή που είναι καλή, η κακή και η απλή.
1) Η βυζαντινή είναι καλή γιατί είναι αυτή που σε οδηγεί στα ουράνια. Και την ψυχή σου και τον νου σου. Έτσι έχεις διπλό καλό! Είναι αυτή που σε κάνει να επικοινωνείς με τον Θεό. Να εύχεσαι, να προσεύχεσαι, να σκέφτεσαι, να δοξολογείς και να χαίρεσαι που Τον έχεις κοντά σου. Λόγο του ότι η ψυχή είναι φτιαγμένη για να αγαπάει τον Θεο, όταν της Τον προσφέρεις, είναι σαν να την ταϊζεις
2) Η κακή είναι αυτή που όχι μόνο δεν οδηγεί στον Θεό, αλλά είναι επίτηδες φτιαγμένη έτσι ώστε να οδηγεί και στο κακό. Μουσική που αναστατώνει την ψυχή, που την κάνει να έχει μίσος, αντιπάθεια, που κάνει τα μηνίγγια σου να χτυπάνε σαν τρελά, που σε πιάνει πονοκέφαλος -ένα είδος ζαλάδας από μια αρρώστια που η ονομασία της έχει σχέση με την λέξη "αφτί" αλλά που δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα της τώρα- και ένα σωρό άλλα που κάνουν κακό στον άνθρωπο είτε σωματικά είτε ψυχικά....
3) Τέλος η απλή μουσική που απλά σε χαλαρώνει και που οδηγεί τις σκέψεις σου σε όμορφα και ονειρεμένα μέρη.
Το κακό είναι όμως ότι τα όμορφα αυτά μέρη δεν είναι απαραίτητο να είναι καλό για την ψυχή. Αν π.χ ονειρευτώ ότι "πετάω στα σύννεφα" (:lol:
) ναι μεν με χαλαρώνει, αλλά συγχρόνως οδηγούμαι προς την ματαιοδοξία ότι δηλ "μπορεί", "ίσως", "να", πετάξω κάποτε, και εν συνεχεία μπορεί να σκεφτώ ότι ΘΑ πετάξω κάποτε..... δηλ κάτι κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει στην πραγματικότητα άρα δηλ λέω ψέμματα στον εαυτό μου... Ακόμα δηλ και η απλή μουσική μπορεί να οδηγήσει άθελα της στο κακό. Άθελα της βέβαια, αλλά άμα είναι να μου βγει σε κακό τότε τι να το κάνω;
Έτσι σε γενικές γραμμές καταλήγουμε στον όρο "διάκριση". Στην ζωή χρειάζεται λίγο από όλα για την διατήρηση της ισοροπίας αν μη τι άλλο. Όπως λέει και ο Διονύσης άμα έχεις μάτι Θεού....
Πάντως ότι η μουσική ροκ / heavy metal και οι σχετικές, έχουν μέσα "σατανίλα" όπως λέει ο Πάνος, αυτό είναι σίγουρο. Απλά εμείς δεν το βλέπουμε επειδή έχει γίνει σύνηθεια μέσα μας να έχουμε όλα τα πράγματα του κόσμου εδώ στα πόδια μας, μήπως και μας λείψουν, και μετά να τα κρίνουμε για να δούμε αν είναι σωστά.... Όταν το βλέπουμε αηδιάζουμε βέβαια αλλά τότε είναι αργά. Έχουμε ήδη αηδιάσει. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που μετανόησαν και έφυγαν από την "σατανίλα" είναι καλό μεν αλλά εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να μην είχαν λερωθεί καν. Νομίζω πως δεν τίθεται θέμα ότι αυτό είναι καλύτερο....
1) Η βυζαντινή είναι καλή γιατί είναι αυτή που σε οδηγεί στα ουράνια. Και την ψυχή σου και τον νου σου. Έτσι έχεις διπλό καλό! Είναι αυτή που σε κάνει να επικοινωνείς με τον Θεό. Να εύχεσαι, να προσεύχεσαι, να σκέφτεσαι, να δοξολογείς και να χαίρεσαι που Τον έχεις κοντά σου. Λόγο του ότι η ψυχή είναι φτιαγμένη για να αγαπάει τον Θεο, όταν της Τον προσφέρεις, είναι σαν να την ταϊζεις
2) Η κακή είναι αυτή που όχι μόνο δεν οδηγεί στον Θεό, αλλά είναι επίτηδες φτιαγμένη έτσι ώστε να οδηγεί και στο κακό. Μουσική που αναστατώνει την ψυχή, που την κάνει να έχει μίσος, αντιπάθεια, που κάνει τα μηνίγγια σου να χτυπάνε σαν τρελά, που σε πιάνει πονοκέφαλος -ένα είδος ζαλάδας από μια αρρώστια που η ονομασία της έχει σχέση με την λέξη "αφτί" αλλά που δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα της τώρα- και ένα σωρό άλλα που κάνουν κακό στον άνθρωπο είτε σωματικά είτε ψυχικά....
3) Τέλος η απλή μουσική που απλά σε χαλαρώνει και που οδηγεί τις σκέψεις σου σε όμορφα και ονειρεμένα μέρη.
Το κακό είναι όμως ότι τα όμορφα αυτά μέρη δεν είναι απαραίτητο να είναι καλό για την ψυχή. Αν π.χ ονειρευτώ ότι "πετάω στα σύννεφα" (:lol:
Έτσι σε γενικές γραμμές καταλήγουμε στον όρο "διάκριση". Στην ζωή χρειάζεται λίγο από όλα για την διατήρηση της ισοροπίας αν μη τι άλλο. Όπως λέει και ο Διονύσης άμα έχεις μάτι Θεού....
Πάντως ότι η μουσική ροκ / heavy metal και οι σχετικές, έχουν μέσα "σατανίλα" όπως λέει ο Πάνος, αυτό είναι σίγουρο. Απλά εμείς δεν το βλέπουμε επειδή έχει γίνει σύνηθεια μέσα μας να έχουμε όλα τα πράγματα του κόσμου εδώ στα πόδια μας, μήπως και μας λείψουν, και μετά να τα κρίνουμε για να δούμε αν είναι σωστά.... Όταν το βλέπουμε αηδιάζουμε βέβαια αλλά τότε είναι αργά. Έχουμε ήδη αηδιάσει. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που μετανόησαν και έφυγαν από την "σατανίλα" είναι καλό μεν αλλά εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να μην είχαν λερωθεί καν. Νομίζω πως δεν τίθεται θέμα ότι αυτό είναι καλύτερο....
Άσε δε που το όχι μόνο μας επηρεάζει, αλλά το συνηθίζουμε και στο τέλος δεν καταλαβαίνουμε τις διαφορές αφού χάνουμε το μέτρο σύγκρισης....AngelsGR έγραψε:Το περιβαλλον στο οποιο ζουμε μας επιρρεαζει.
Εγώ;nikolaos-9 έγραψε:Κρύβε λόγιαααα...![]()
![]()
are you talking to me?nikolaos-9 έγραψε:Δε διαφωνείς λοιπόν πως αρκετοί που έχουν ασχοληθεί με αποκρυφιστική μουσική, (γιατί και εσύ και εγώ και αρκετοί άλλοι που γνωρίζω), έχουν κάνει στροφή προς το Θεό. Λιγότερους είδα να έχουν πάθει πραγματικά κακό.
Δεν καταλαβαίνω...
Εγω παντως στροφη στον Θεο δεν εχω κανει...
Ενταξει Νικο τι νομιζεις οτι θα γινει αμα ακους τετοια μουσικη? οτι γινεται και με τις αλλες αμαρτιες.. φυσικα και δεν θα βγει ο διαβολος απο το σιντι να σε παρει στην κολαση η να σε κοπανησει...
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
Από το μυαλό μας ας βγει και ας μπεί όπου αλλού θέλει. Σε μας να μην έρχεται...panos0 έγραψε:φυσικα και δεν θα βγει ο διαβολος απο το σιντι....
Πάντως αναρωτιέμαι... μόνο εγώ ζαλίζομαι και έχω πονοκεφάλους όταν ακούω έντονη μουσική (όχι ροκ ή metal... απλά έντονη)
-
nikolaos-9
''Καλή" και "κακή" μουσική Evi J υπάρχει σε όλα τα είδη. Καλή είναι η μουσική που εκφράζει γνήσια συναισθήματα και έχει πρωτοτυπία, ενώ αντίστοιχα κακή είναι αυτή που είναι απομίμηση ενός είδους, η τρόπου παιξίματος, που στερείται έμπνευσης και αναπαράγεται γιά λόγους εμπορικούς. Κάτι τέτοιο δεν προσφέρει φυσικά τίποτε. Φυσικά και υπάρχει σατανίλα σε κάποια είδη του ροκ, ποιός θα το αρνούταν και ποιός θα τα έπερνε γιά πλάκα.
Ωστόσο τα θεωρώ εξίσου καταστροφικά γιά την ψυχή με κάποια ξεπεσμένα λαϊκά τύπου Βέρας Λάμπρου κλπ. καθώς και με κάποια παρακμιακά δημοτικά που η μοναδική τους θεματολογία είναι το σεξ και η διαστροφή.
Η μουσική (όπως και η τέχνες γενικότερα) είναι έμπνευση, έκφραση, δημιουργία. Είναι λογικό πως στην κοινωνία που ζούμε θα έχουμε και διαφορετικά ρεύματα και διαφορετικές αντιλήψεις, που θα εκφράζονται και διαφορετικά. Το να μπορούν οι άνθρωποι να εκφράζονται ελεύθερα είναι πολύ βασικό.
Ωστόσο τα θεωρώ εξίσου καταστροφικά γιά την ψυχή με κάποια ξεπεσμένα λαϊκά τύπου Βέρας Λάμπρου κλπ. καθώς και με κάποια παρακμιακά δημοτικά που η μοναδική τους θεματολογία είναι το σεξ και η διαστροφή.
Η μουσική (όπως και η τέχνες γενικότερα) είναι έμπνευση, έκφραση, δημιουργία. Είναι λογικό πως στην κοινωνία που ζούμε θα έχουμε και διαφορετικά ρεύματα και διαφορετικές αντιλήψεις, που θα εκφράζονται και διαφορετικά. Το να μπορούν οι άνθρωποι να εκφράζονται ελεύθερα είναι πολύ βασικό.
-
nikolaos-9
Όχι, όχι, δεν αναφερόταν σε σένα, αλλά ..κάπου αλλού!!!Evi_J έγραψε:Εγώ;nikolaos-9 έγραψε:Κρύβε λόγιαααα...![]()
![]()
Τι λόγια να κρύψω;
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Νίκο σε βλέπω πλήρως ενημερωμένο και με τη Βέρα Λάμπρου
Εύγε παιδί μου ......................................
Σε αυτό το καλοκαιρινό χάπενιγκ που συζητάτε με το Παναγιώτη που γίνεται στα χωράφια της Μαλακάσας;;;;
Τη συναυλία εννοώ
Εύγε παιδί μου ......................................
Σε αυτό το καλοκαιρινό χάπενιγκ που συζητάτε με το Παναγιώτη που γίνεται στα χωράφια της Μαλακάσας;;;;
Τη συναυλία εννοώ