Καυγάς με Αθέους...
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Καυγάς με Αθέους...
Χαιρετώ τους γνωστούς ύστερα από σχετικά μακρά απουσία μου. Πολύ επίκαιρο το παρόν θέμα, πιστεύω.
Ζώντας για χρόνια εκτός Ελλάδας σε δυτικές χώρες η συναναστροφή μου με μη χριστιανούς είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση. Από τους "απίστους" οι περισσότεροι δηλώνουν είτε αγνωστικιστές (μια μορφή ορθολογικής άγνοιας και δυσπιστίας), είτε -θα το έλεγα- "πανχριστιανοί" (ένα κράμμα προοδευτικού πολιτικά ορθού επιφανειακού Χριστιανισμού κατά το δοκούν), είτε άθεοι (ενάντιοι της ιδέας του Θεού). Παλιότερα πάσχιζα, σε κάθε ευκαιρία, να πείσω τέτοιους συνομιλητές για την ορθότητα της Ορθόδοξης πίστεως. Στην καλύτερη περίπτωση κατάφερνα να τους αναγκάσω να δεχτούν την ορθότητα κάποιας λογικής σειράς, στην χειρότερη περίπτωση ανταλλάσαμε μονολόγους (τα τραπέζια μέναν στη θέση τους). Ήλθε όμως η στιγμή που διαπίστωσα ότι η αιτία που πάσχιζα να πείσω περί της αξίας της Ορθοδοξίας πήγαζε από το γεγονός ότι νομίζοντας πως πιστεύω δεν ήμουν Χριστιανός ο ίδιος παρά επιφανειακά Χριστιανός. Όταν κάποιος συνειδητοποιήσει, ορθότερα "βιώσει", την εν Χριστώ ζωή τότε γίνεται ηλίου φαεινότερον πως είναι αδύνατον στον άνθρωπο να πιστέψει στο ακέραιο στο Χριστό εάν δεν λάβει τη βοήθεια της Χάρης. Κάθε προσπάθεια προσηλυτισμού είναι όχι μόνο φρούδα αλλά και ενάντια στην ορθόδοξη θεολογία και παράδοση. Στοεξής σε παρόμοιες συναντήσεις και συζητήσεις εκθέτω όσο καλύτερα μπορώ, συνοπτικά, τους άξονες της Ορθοδοξίας δίνοντας κάποιες νύξεις για περαιτέρω έρευνα, αναλόγως της ιδιοσυγκρασίας και κατάστασης του συνομιλητή, και σταματώ εκεί. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι πάντοτε του ενδιαφερομένου. Άνθρωπος δίχως βούληση, όπως γνωρίζουμε από τους Πατέρες, δεν είναι άνθρωπος παρά ζώο, ή πράγμα, αποτελεί ένα οντολογικά στείρο κτίσμα του Θεού δίχως το "καθ' ομοίωσιν".
Ευχές,
Σπύρος.
Ζώντας για χρόνια εκτός Ελλάδας σε δυτικές χώρες η συναναστροφή μου με μη χριστιανούς είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση. Από τους "απίστους" οι περισσότεροι δηλώνουν είτε αγνωστικιστές (μια μορφή ορθολογικής άγνοιας και δυσπιστίας), είτε -θα το έλεγα- "πανχριστιανοί" (ένα κράμμα προοδευτικού πολιτικά ορθού επιφανειακού Χριστιανισμού κατά το δοκούν), είτε άθεοι (ενάντιοι της ιδέας του Θεού). Παλιότερα πάσχιζα, σε κάθε ευκαιρία, να πείσω τέτοιους συνομιλητές για την ορθότητα της Ορθόδοξης πίστεως. Στην καλύτερη περίπτωση κατάφερνα να τους αναγκάσω να δεχτούν την ορθότητα κάποιας λογικής σειράς, στην χειρότερη περίπτωση ανταλλάσαμε μονολόγους (τα τραπέζια μέναν στη θέση τους). Ήλθε όμως η στιγμή που διαπίστωσα ότι η αιτία που πάσχιζα να πείσω περί της αξίας της Ορθοδοξίας πήγαζε από το γεγονός ότι νομίζοντας πως πιστεύω δεν ήμουν Χριστιανός ο ίδιος παρά επιφανειακά Χριστιανός. Όταν κάποιος συνειδητοποιήσει, ορθότερα "βιώσει", την εν Χριστώ ζωή τότε γίνεται ηλίου φαεινότερον πως είναι αδύνατον στον άνθρωπο να πιστέψει στο ακέραιο στο Χριστό εάν δεν λάβει τη βοήθεια της Χάρης. Κάθε προσπάθεια προσηλυτισμού είναι όχι μόνο φρούδα αλλά και ενάντια στην ορθόδοξη θεολογία και παράδοση. Στοεξής σε παρόμοιες συναντήσεις και συζητήσεις εκθέτω όσο καλύτερα μπορώ, συνοπτικά, τους άξονες της Ορθοδοξίας δίνοντας κάποιες νύξεις για περαιτέρω έρευνα, αναλόγως της ιδιοσυγκρασίας και κατάστασης του συνομιλητή, και σταματώ εκεί. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι πάντοτε του ενδιαφερομένου. Άνθρωπος δίχως βούληση, όπως γνωρίζουμε από τους Πατέρες, δεν είναι άνθρωπος παρά ζώο, ή πράγμα, αποτελεί ένα οντολογικά στείρο κτίσμα του Θεού δίχως το "καθ' ομοίωσιν".
Ευχές,
Σπύρος.
Ειχα παει σε ενα προσκυνηματικο τοπο. Με φιλοξενουσε ο αδερφο ενος συμμαθητη.Μου ειπε οτι η τζοκοντα του δινει περισσοτερα ψυχικη ηρεμια απο μια εικονα της εκκλησιας,δεν τολμω καν να το αναφερω μαλιστα διαπλικτιστικα μαζι του.
Κώστα, σε καταλαβαίνω αλλά ας δώσουμε τόπο στην οργή και την επίκριση που δεν ωφελεί. Σε παρόμοια περίπτωση θα ρωτούσα, ίσως, το λόγο που η συγκεκριμένη 'Τζοκόντα' ηρεμεί ψυχολογικά το συγκεκριμένο άνθρωπο και 8α άρχιζα τη συζήτηση από εκεί με ηρεμία και ενδιαφέρον ώστε να μάθω πώς μερικοί άνθρωποι βρίσκουν κάποιου είδους ανάπαυση σε κτιστά έργα. Ίσως με ενός είδους μαιευτική Σωκρατική μέθοδο μπορούμε να επιστήσουμε την προσοχή τού άλλου στο Χριστό. Οι άνθρωποι ζητάμε λίγα κοινά πράγματα από τον κτιστό κόσμο ως κτιστά όντα που είμαστε, που μπορούν να επικεντρωθούν εν πολλοίς στην έννοια της λέξης "καλοπέραση". Όταν όμως μιλήσει η ανθρώπινη ύπαρξη μέσα μας αυτό που ζητάει επίμονα και αδιάλειπτα είναι ό,τι μπορεί να συνοψιστεί σε αυτό που η Ορθόδοξη παράδοση καλεί "σωτηρία" ή όπως άκουσα τον καθ. π. Ν. Λουδοβίκο να ονομάζει "νόημα στη ζωή". Η Τζοκόντα μπορεί να δώσει νόημα στη ζωή και τι νόημα είναι αυτό; Ο Χριστός δίνει νόημα, ότι οι άνθρωποι μπορούν να υπερβούν την κτιστότητα και ως θεοί κατά Χάρη να υπάρξουν εις τους αιώνες των αιώνων.koga έγραψε:Ειχα παει σε ενα προσκυνηματικο τοπο. Με φιλοξενουσε ο αδερφο ενος συμμαθητη.Μου ειπε οτι η τζοκοντα του δινει περισσοτερα ψυχικη ηρεμια απο μια εικονα της εκκλησιας,δεν τολμω καν να το αναφερω μαλιστα διαπλικτιστικα μαζι του.
Ευχές,
Σπύρος.
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

καθε χρόνο σε φιλικό σπίτι και συγκεκριμένα του Αγίου Νικολάου συναντιόμαστε με γνωστο ζευγάρι του οποίου ο σύζυγος είναι ας μου επιτραπεί η έκφραση φοβερός αντίχριστος.Όσο κι αν προσπαθώ να αλλάξω την συζήτηση είναι αδύνατον,ότι κι αν του απαντήσουμε καιέγώ και ο σύζυγός μου και η οικοδέσποινα του σπιτιού δεν πείθεται με τίποτα .Τον διακατέχει μια μεγάλη έχθρα για τον Θεό,τους ιερείς και την εκκλησία γενικότερα.Κάποτε μας χάρισε ένα βιβλίο με ποιηματά του και ούτε στο σπίτι μου το έβαλα ποτέ .Αηδίασα τόσο πολύ με τις ανοησίες του που τι να πώ...Ακούστε στίχοςΆΝ ΔΩ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΝΑ ΝΟΥ ΦΙΛΗΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ...Κατά βάθος όμως τον λυπάμαι και εύχομαι ο Θεός να τον ελεήσει και να καταλάβει μέχρι το τέλος της ζωής του γιατί είναι κρίμα να χαθεί μια ψυχή.Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην συναντάς τέτοιους ανθρώπους καθόλου και λυπάμαι και την γυναίκα του.
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΘΑ ΠΩ ΔΙΑΦΟΝΟ ΣΕ ΟΛΑ............
Ο ΚΑΥΓΑΣ ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΩ Η ΑΓΑΠΗ......................................
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.....ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΜΠΤΟΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΗ ....ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ...ΘΑ ΕΝΟΗΣΗ
ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΤΕ ΤΩ ΘΕΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΞΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΟΦΕΛΕΙΑ ΕΓΙΝΕ...................
Ο ΚΑΥΓΑΣ ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΩ Η ΑΓΑΠΗ......................................
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.....ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΜΠΤΟΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΗ ....ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ...ΘΑ ΕΝΟΗΣΗ
ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΤΕ ΤΩ ΘΕΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΞΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΟΦΕΛΕΙΑ ΕΓΙΝΕ...................
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΘΥΜΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑ'Ι'ΣΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΕ.....ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ
ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ...ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΥΡΑ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;
ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑΥΜΑ.........ΠΙΣΤΕΨΕ Ο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΓΝΩΜΗ..........
ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΤΟΥΣ ...........................ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΕ..................................
ΘΥΜΑΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΕ........................ΚΑΙ Ο ΑΠΙΣΤΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ............
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ
ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ...ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΥΡΑ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;
ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑΥΜΑ.........ΠΙΣΤΕΨΕ Ο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΓΝΩΜΗ..........
ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΤΟΥΣ ...........................ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΕ..................................
ΘΥΜΑΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΕ........................ΚΑΙ Ο ΑΠΙΣΤΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ............
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΜΕΓΑΛΟΣΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΟΣΑΝ ΑΘΕΟΙ
ΜΕ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΜΕ ΕΙΡΟΝΕΥΤΙΚΑΝ ......ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΣΑ
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ....Η ΠΑΡΕΑ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΛΟΙΠΟΝ Ο ΒΛΑΣΤΗΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΕΓΙΝΕ ΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΕ......ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΣΑΚΟΘΗΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΕ. ΟΥΤΕ ΑΠΟΧΟΡΙΣΑ ΟΥΤΕ ΜΙΛΙΣΑ ΑΣΧΗΜΑ.
ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ...ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΟΝΗΤΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΤΡΙΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΟΧΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ.......ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΕΑ.
ΕΒΑΛΕ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.........ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΠΛΑ ΑΚΟΥΓΑ.
ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. ΜΟΝΟΣ ΑΛΑΞΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΕΣΑ ΠΟΤΕ..................
ΣΤΟ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ.........
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΑΠΟ ΡΟΚΑΣ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΟΣ.......ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑΧΟΥΜΕ
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΥΜΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΨΙΛΟΑΘΕΟΣ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...........
ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ.
ΓΕΝΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΝΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ.
ΜΕ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΜΕ ΕΙΡΟΝΕΥΤΙΚΑΝ ......ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΣΑ
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ....Η ΠΑΡΕΑ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΛΟΙΠΟΝ Ο ΒΛΑΣΤΗΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΕΓΙΝΕ ΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΕ......ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΣΑΚΟΘΗΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΕ. ΟΥΤΕ ΑΠΟΧΟΡΙΣΑ ΟΥΤΕ ΜΙΛΙΣΑ ΑΣΧΗΜΑ.
ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ...ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΟΝΗΤΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΤΡΙΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΟΧΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ.......ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΕΑ.
ΕΒΑΛΕ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.........ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΠΛΑ ΑΚΟΥΓΑ.
ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. ΜΟΝΟΣ ΑΛΑΞΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΕΣΑ ΠΟΤΕ..................
ΣΤΟ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ.........
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΑΠΟ ΡΟΚΑΣ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΟΣ.......ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑΧΟΥΜΕ
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΥΜΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΨΙΛΟΑΘΕΟΣ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ...........
ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ.
ΓΕΝΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟ ΝΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ.
-
plagiaskepsi
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΒΡΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟ
ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΣ ΑΘΕΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ
ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ........ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΘΕΟΣ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ.
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΑΘΕΟ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΘΕΟΣ
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΥΠΕΡ ΕΜΟΥ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΘΕΟ
ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΣ ΑΘΕΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΜΑΙ
ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ........ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΘΕΟΣ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ.
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΑΘΕΟ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΘΕΟΣ
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΥΠΕΡ ΕΜΟΥ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΘΕΟ
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!! Λοιπόν φίλε μου καταλαβαίνω την αντίδραση σου. Ισως να μην ήταν σωστή αλλά αν το καλοσκεφτείς ίσως οι περισσότεροι έτσι να αντιδρούσαμε και ας το παίζουμε τώρα ψύχραιμοι. Αντίδραση που θυμίζει τον Πέτρο όταν έκοψε το αυτί του δούλου του αρχιερέως. Αυτό δείχνει ότι και εμείς είμαστε ακόμη πνευματικά ακατάστιστοι και θέλουμε πολύ δουλειά. Ακόμη και ο ζήλος σε τέτοιες περιπτώσεις δύσκολα ελέγχεται. Λοιπόν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις συγνώμη απο τον φίλο σου και να παραδεχτείς ότι παραφέρθηκες και αντέδρασες άκομψα και ότι νιωθεις άσχημα που του επητέθηκες κατ' αυτό τον τρόπο. Αν δεν τον κέρδισαν τα λόγια σου σίγουρα η στάση σου αυτή θα τον συγκινήσει. Πες του οτι ο Θεός αγάπη είναι και οτι εσύ παρέβηκες πρώτος την μεγάλη του αυτή εντολη και του φέρθηκες άσχημα. Αργότερα σε μία ήρεμη συζήτηση μπορείς να του πεις ήρεμα για πλήθος των θείων νοημάτων που κρύβονται στην Αγία Γραφή και ότι ασχολήθικαν χιλιάδες μελετητες και ερμηνευτές ανα τους αιώνες και έδωσαν πλήθος ερμηνειών και διδασκαλιών πάντα με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος. Πες του πόσο μεγάλα πνεύματα ήταν ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος, ο Αγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Αγιος Γρηγόριος Νύσσης και ο Αγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και ο Μέγας Φώτιος. Πόση μόρφωση και καλλιέργεια είχαν και το πλήθος των συγγραμάτων τους προκαλεί μέχρι σήμερα θαυμασμό. Ε, όλα αυτά πες τους δεν μπορεί να είναι τυχαία, μιλώντας για μια ορθοδοξία χάος όπως λένε και μια εκκλησία γεμάτη παραμύθια. Πουθενα δεν θα βρεις πιο διαφωτιστικό και κατατοπιστικό οδηγό σε αυτόν τον τομέα απο τους αγίους Πατέρες. Αν μπορείς πρότεινε τους να διαβάσουν κάποιο βιβλίο που να περιγράφει το έργο και την σκέψη αυτών των μεγάλων πατέρων που υπήρξαν και λαμπρότατοι επιστήμονες συγχρώνως. Ισως έτσι να ανακαλύψει πράγματα που δεν γνώριζε.
το εχω συναντησει και εγω αυτο.να καθομαι να μιλαω με αθεους που πλεον ειναι παρα πολυ..εκει καμμια φορα κανω πισω(αν και δεν ειμαι ο πιο ψυχραιμος ανθρωπος) και τα βαζω με τον ευατο μου που δεν ειμαι καλος χριστιανος και δεν εχω ψαξει αρκετα τα πραγματα για να μπορω να τους αποστομοσω..αλλα καταφερνουν παντα να με εκνευρισουν.παιδια αμα βαλουμε την λογικη δεν προκειτε να πιστεψουμε ποτε.