Οικογένεια και παιδιά
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Re: Οικογένεια και παιδιά
Ποιος πρέπει να είναι ο μηνιαίως μισθός μιας οικογένειας για να ζήσει 2-3 η 5 παιδιά?
τουλαχιστον 5000 ε

- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
Έχω μία ξαδέλφη στην Κρήτη η οποία μεγαλώνει 5 παιδιά μόνη της και αυτό εδώ και χρόνια μόνο με ένα μηδαμινό μισθό και με τη βοήθεια της εκκλησίας. Αυτά τα 5 παιδάκια σίγουρα τους έχουν λείψει πάρα πολλά πράγματα και ανέσεις από τη ζωή. Είναι όμως 5 παιδιά τα οποία και σε συλλόγους είναι και πάνω από όλα είναι καλά παιδιά. Τις δυσκολίες το πως μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά το ξέρει σίγουρα μόνο η μαμά τους και ο Θεός. Αλλά μεγάλωσαν παρόλο τη φτώχεια και την κακοπέραση και χωρίς πατέρα. Έδωσε ο θεός την πλούσια Χάρη του και όλα πήγαν προς το παρόν καλά!Η απάντηση είναι πάνω στο ερώτημα του διαχειριστή μας.Μέσα από τα γεγονότα της ζωής , ότι τελικά ο Θεός έχει για όλους να δώσει και εκεί που υπάρχει έλλειψη από πολλά εκεί στέλνει νομίζω και τη Χάρη του και βοηθάει και δεν αφήνει κανέναν.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Μα ο μακαριστός Γέροτνας το λέει τόσο ωραία :vasilikirimp έγραψε:Ας υποθέσουμε οτι μιλάμε για απλούς πολιτες που εργάζονται καθημερινά ( δεν είναι δημοσιοι υπάλληλοι που έχουν ως δεδομένο τη μηνιαλια καταβολή του μισθού ) και αφήνονται ελέυθερα και κάνουν παιδιά.
Εκ των πραγμάτων πρέπει να υπάρξει κάποιος προγραμματισμός ώστε ναμ μπορεί η οικογένεια να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις.
Έρχεται ώρα ο καλός χριστιανός και λέει : μην ανησυχείς ο Θεός φροντίζει και δε θα σας αφήσει έτσι.......... ή ακόμη πρέπει να σκεφτούμαι σα χριστιανοί και να είμαστε ικανοποιημένη με τα λίγα και σημαντικά και όχι με τα αφθονα υλικά αγαθά.
Ο Θεός βλέπει και την ψυχική και την οικονομική τους κατάσταση και πολλά άλλα, τα οποία ούτε βλέπουμε ούτε γνωρίζουμε ότι υπάρχουν. Αν λοιπόν τα οικονομικά της οικογένειας είναι πενιχρά και ίσα – ίσα που φτάνουν για να συντηρήσουν ένα παιδί, η λύση δεν είναι να φοβούνται μην κάνουν άλλο και να το αποφεύγουν, κι έτσι να αντιστέκονται στο θέλημα του Θεού, αλλά μα πιστεύουν ότι αν ο καλός μας Θεός θέλει να φέρει κι άλλο, ή κι άλλα παιδιά στον κόσμο Εκείνος που «οίδε γαρ ων χρείαν έχομεν προ του ημάς αιτήσαι Αυτόν» θα φροντίσει και για την ενίσχυση των οικονομικών της.
Α. Το κάνεις επειδή το πιστεύεις ότι αυτός είναι ο μόνος σωστός δρόμος. Δεν έχει νόημα να μεταδίδεις στο παιδί σου αξίες που εσύ δεν τις πιστεύεις.vasilikirimp έγραψε:Όλα αυτά εγώ σα γονιός.
Α. Το κάνω επειδή το θέλω και ακολουθώ υτό το δρόμο ή το κάνω απο ανάγκη γιατι δε γίνεται διαφορετικά;
Β. Για να φτάσει και το παιδί μου να γίνει ας το πω κάπως με όρους αρχιτεκτονικούς "μινιμαλ" και να ασπάζεται πραγματικά το "λίγο " στη ζωή του δε πρέπει να είναι επιλογή του;
Και για να είναι επιλογή του δε πρέπει να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που θα μπορεί να επιλέξει;
Β. Το παιδί σου για να διαμορφώσει σωστή κρίση και να επιλέξει, πρέπει - κατά την άποψή μου, να το μορφώσεις - πνευματικά σωστά. Από κεί και μετά, σαφώ κι εκείνο θα επιλέξει. Το ότι θα μεγαλώσει με Χριστιανική νουθεσία δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θα γίνει καλός Χριστιανός, ούτε και το αντίθετο βέβαια. Ο κάθε ένας μας, για να πετύχει το στόχο του πρέπει να αγωνιστεί. Οι καλές βάσεις βοηθούν σε κάθε περίπτωση.
Η δική μου άποψη είναι πως ναι, πρέπει να εξηγήσεις στο παιδί γιατί δεν μπορείς να του πάρεις περισσότερα δώρα. Έχω την άποψη πως το παιδί μεγαλώνει ήρεμο κι ευτυχισμένο σε μια οικογένεια, όταν δέχεται αγάπη και προστασία από αυτήν και όχι όταν δέχεται μόνο υλικές ανταποδώσεις. Την αγάπη, του την χαρίζει η οικογένειά του. Την προστασία η οικογένειά του με την βοήθεια του Θεού.vasilikirimp έγραψε:Εγώ που έχω κόρη για παράδειγμα - έχει 5 μπάρμπι για παράδειγμα και θέλει και άλλη - πρέπει να νοιώθει ότι δε μπορώ να της την πάρω γιατι απο πίσω έχει και άλλα 4 αδελφάκια πχ ή πρέπει να καταλάβει ότι δε χρειάζεται άλλη διότι ειναι πλεονεξία;
Και θέτοντας τέτοια ερωτήματα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όσο ευλογία και να είναι τα παιδιά
αν δε μπορείς οικονομικά να ανταποκριθεις και να είσαι απόλυτα σίγουρος τότε τα πράγματα δυσκολεύουν , και ξανα τονίζω ότι η δυσκολία στην οποία αναφέρομαι δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η οικονομική απλά είναι σε συνάρτηση με άλλες δυσκολίες.
Και κάτι τελευταίο θα πω , ξέρεις ότι έχω επιδιώξει να υιοθετήσουμε παιδί ή να γίνουμε ανάδοχοι γονείς;
Είμαστε μια αγροτική οικογένεια , καλά οικονομικά αλλά αγροτική ..........
Και όμως ο λόγος που έχει απορριφθεί η αίτηση μας ή δε προχωρά είναι διότι δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι ή μεγαλοεπιχειρηματίες - Αυτό σας λέει κάτι - ακόμη και αν ετησίως έχουμε μεγαλύτερο εισόδημα από δημόσιους υπαλληλους;
Γι αυτό σας λέω ωραία τα λόγια , ωραία όλα τα οποία θα έπρεπε να είναι διαφορετικά αλλά η πραγματικότητα είναι ...................................
Αν εμπιστευθούμε πλήρως τον Θεό, τότε ο Θεός ξέρει, με βάσει τις δυνάμεις μας πόσα παιδιά μπορούμε να αναθρέψουμε σωστά. Και θα μας βοηθήσει σ' αυτό (που είναι και το σπουδαιότερο).
Σχετικά με τις υιοθεσίες και τις ανάδοχες οκογένειες, γίνονται πολλά στραβά, γι' αυτό μην δίνεις σημασία στα κριτήρια.
Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω παιδιά, έχω μόνο μεγαλώσει τον ανηψιό μου, από τα 12 έως τα 27, με το κύριο βάρος να πέφτει στη Μαίρη, οπότε οι εμπειρίες μου είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας
Όλα είναι σχετικά!
Εξαρτάται ΤΙ θέλει να προσφέρει η κάθε οικογένεια στα παιδιά της! Μπορεί να υπάρχουν οικογένειες με εισόδημα 5000 ευρώ που έχουν μόνο ένα παιδί και μιλούν για οικονομική κρίση και στενότητα!
Και στον αντίποδα οικογένειες μισθωτών (δηλαδή βία βία 3000 μηνιαίο εισόδημα αν εργάζονται και οι δυο) με 4 και 5 παιδιά που δε στερούνται τίποτα!
Εξαρτάται και σε ποιον Θεό πιστεύει η κάθε οικογένεια και πόσο εμπιστοσύνη του δείχνει! Άκουσα προ ημερών το π. Δανιήλ Αεράκη να μιλάει για το "δος ημίν σήμερον"! Για την κάθε μέρα ,έλεγε, ζητάμε από το Θεό: δε λέμε πουθενά δος ημίν και για αύριο και μεθαύριο!
Σταματώ εδώ γιατί θα βγω εκτός θέματος!
Εξαρτάται ΤΙ θέλει να προσφέρει η κάθε οικογένεια στα παιδιά της! Μπορεί να υπάρχουν οικογένειες με εισόδημα 5000 ευρώ που έχουν μόνο ένα παιδί και μιλούν για οικονομική κρίση και στενότητα!
Και στον αντίποδα οικογένειες μισθωτών (δηλαδή βία βία 3000 μηνιαίο εισόδημα αν εργάζονται και οι δυο) με 4 και 5 παιδιά που δε στερούνται τίποτα!
Εξαρτάται και σε ποιον Θεό πιστεύει η κάθε οικογένεια και πόσο εμπιστοσύνη του δείχνει! Άκουσα προ ημερών το π. Δανιήλ Αεράκη να μιλάει για το "δος ημίν σήμερον"! Για την κάθε μέρα ,έλεγε, ζητάμε από το Θεό: δε λέμε πουθενά δος ημίν και για αύριο και μεθαύριο!
Σταματώ εδώ γιατί θα βγω εκτός θέματος!

- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας
Σκέφτηκες ποτέ ότι αυτό και μόνο μπορεί να κάνει πολύ πιο αντικειμενικές τις απόψεις σου;aposal έγραψε: Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω παιδιά, έχω μόνο μεγαλώσει τον ανηψιό μου, από τα 12 έως τα 27, με το κύριο βάρος να πέφτει στη Μαίρη, οπότε οι εμπειρίες μου είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

AΔΕΛΦΟΙ , ΔΕΝ ακουσα κανεναν να γραφει, πως νιωθει ενα παιδι το οποιο γενιεται ,οχι απο επιθυμια αλλα απο θρησκευτικη ενοχη, αυτη δεν ειναι ευθηνη ,ποσα παιδια να ξερατε εχουν γεννηθει ετσι και με τη προβληματα ψυχολογικα μεγαλωνουν ,ιδιαιτερα σε φανατικους χριστιανους ...........οι οποιοι απο την πολυ αγαπη στο θεο ,ξεχνουν τον συνανθρωπο ακομα και το παιδι τους ,γιατι ειναι παιδι οχι αγαπης αλλα φοβου .Ενω ηκαινη διαθηκη δηλωνει [εστω δε ο λογος υμων εν ναι ναι, ου ου το δε περισον τουτων εκ του πονηρου εστι]ιο ηθικιστες των εκκλησιων ευλογουν τα οπλα κλεινοντας τα ματια μπροστα στο θανατο εκατομιριων παιδιων απο τους πολεμους ,ενω συντριβουν με ενοχες τους απλους πιστους , καυονται σουζα μροστα στην πολιτικη εξουσια οσα εγκληματα αυτη κανει.
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Δε ξέρω για πιο λόγο τελικά τα μεγαλώνει μόνη της και με τη βοήθεια της εκκλησίας - αλλά δε νομίζω ότι άνετα έχουμε τακτική ας κάνουμε παιδιά και μετά όλο και κάποια βοήθεια θα παρουσιαστεί να τα μεγαλώσουμε.smarti έγραψε:Έχω μία ξαδέλφη στην Κρήτη η οποία μεγαλώνει 5 παιδιά μόνη της και αυτό εδώ και χρόνια μόνο με ένα μηδαμινό μισθό και με τη βοήθεια της εκκλησίας. Αυτά τα 5 παιδάκια σίγουρα τους έχουν λείψει πάρα πολλά πράγματα και ανέσεις από τη ζωή. Είναι όμως 5 παιδιά τα οποία και σε συλλόγους είναι και πάνω από όλα είναι καλά παιδιά. Τις δυσκολίες το πως μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά το ξέρει σίγουρα μόνο η μαμά τους και ο Θεός. Αλλά μεγάλωσαν παρόλο τη φτώχεια και την κακοπέραση και χωρίς πατέρα. Έδωσε ο θεός την πλούσια Χάρη του και όλα πήγαν προς το παρόν καλά!Η απάντηση είναι πάνω στο ερώτημα του διαχειριστή μας.Μέσα από τα γεγονότα της ζωής , ότι τελικά ο Θεός έχει για όλους να δώσει και εκεί που υπάρχει έλλειψη από πολλά εκεί στέλνει νομίζω και τη Χάρη του και βοηθάει και δεν αφήνει κανέναν.
Εκεί λοιπόν επαναλαμβάνω ξανά και ξανά οτι οσο και να επαναπαυομαστε στη βοηθεια του Θεού πρέπει να εχουμε τη λογική και σύνεση προς προγραμματισμό - ειδάλλως για μένα σημαίνει ότι υποπέφτουμε σε σωματικά μας πάθη και κάνουμε παιδιά χωρίς σκέψη!
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας
Πιστεύω φίλε μου ότι έχεις απόλυτο δίκαιο σε όσα λες...έχω μό να συμπληρώσω ότι τα παιδιά είναι η απόλυτη αγάπη , είναι η ενσάρκωση της αγιοσύνης επί της γης...τώρα πως εμείς οι άνθρωποι απεμπολούμε στη διάρκεια της ζωής αυτό που ο θεός απλόχερα μας δίναι με τη γεννησή μας την αγιότητα δηλαδή είναι θέμα που χωρά πολλές απόψεις...tanos έγραψε:Θα ήθελα να απαντήσω χωρίς να προσβάλω κανέναν σας.Πολλοί εκ του ασφαλούς -ανύπαντροι,χωρίς παιδιά-λένε την αποψή τους.Εχω δύο παιδιά δώρα του Θεού και ένα που χάσαμε στη γέννα πάλι και αυτό δώρο Του.Δυσκολεύτηκα να μεγαλώσω το ένα .Δεν νομίζω ότι ο σκοπος του ανθρώπου είναι μόνο η τεκνοποιηση.Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε λιγόψυχοι όσοι δεν κάνουμε άλλα παιδιά ,να κατηγορούμαστε ,ενω είμαστε όλοι λιγόψυχοι κάθε μέρα σε πολλά άλλα θέματα.Το δημογραφικό που επικαλούνται αν καταλάβατε δεν θα το λύσουμε εμείς τη στιγμή που κανείς δεν ενδιαφέρεται για το μεγάλωμα των παιδιών.Ο Θεός ναι βοηθάει αλλά όταν κάνουμε πλειστάκις άλλες αμαρτίες???
Δεν είχα το σθένος να κάνω άλλα παιδιά και το ομολογώ.Πέστε με ΄πως θέλετε αλλά ήθελα και γω να έχω λίγη απο τη ζωή,έστω λίγο.
Δεν είναι τραγική ειρωνεία;;;να γεννιόμαστε αναμάρτητοι και να εξελισόμαστε σε θηρία;;;
ο Χριστός σώζει....
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Εκεί ειναι μεγάλο το ζήτημα - θέλεις να σου πω εγώ το τιμοκατάλογο απο το Υπουργείο Υγείας και τη Πρόνοια που μου είπαν ότι ισχύει για τις υιοθεσίες;agiooros έγραψε:Ποιος πρέπει να είναι ο μηνιαίως μισθός μιας οικογένειας για να ζήσει 2-3 η 5 παιδιά?
Θα σας φανεί κυνικό και κακότροπο αλλά πιο καλά σε συμφέρει να αγοράσεις παρά να υιοθετήσεις

Συγνωμη για την ωμή πραγματικότητα που παραθέτω..................................................