Το αρνί στη σούβλα

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΤΟ ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ

Δημοσίευση από eleimon »

Γι αυτο το βαλα για να σας κολασω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

Μεταξύ σοβαρού και αστείου θα σας πω την άποψή μου ( προσωπική ) για το θέμα του αρνιού και όλο το φαγοπότη που ακολουθεί μετά την Ανάσταση .

Θεωρώ ότι είναι γελοίο - δείχνει

α. ότι είμαστε όμηροι ( δούλοι ) των ορέξεων μας = κάνουμε νηστεία και μετά πέφτουμε με τα μούτρα στο φαγητό - λες και είμασταν στερημένοι σε κάποια φυλακή και μετά ξαμοληθήκαμε και δε ξέρουμε τι τρώμε

β. επικεντρώνουμε την όλη γιορτή σε σωματικό πάθος - σε πάθος για το φαγητό

και αυτό το δεύτερο σημείο για μένα είναι το χειρότερο..................

μη βιαστείται να κατακρίνεται την ωμότητα που τα γράφω...........αρκεί να δούμε τι κάνει ο καθένας μας την ημέρα του Πάσχα.........................
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Βρε Βασιλική μου..η Ανασταση ειναι η μεγαλύτερη εορτή του Χριστιανισμου! Γιατί να μην την γιορτάσουμε και λιγο, μετα απο 50 ημέρες νηστείας??
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Εσυ σωστα τα λες Βασιλικουλα μου,η ουσια ομως ποια ειναι? θα σταματησει κανενας να πεφτει με τα μουτρα μετα την Ανασταση? Η το αλλο που εχω δει κι εμεινα αφωνη, μετα το Χριστος Ανεστη μια χρονια ηταν μια παρεα που μαζι τους ειχαν φερει και κοκκινα αβγα,κι εξω απ την εκκλησια αρχισαν και τα τσουγκριζαν.Σκεφτηκα οτι επειδη ηταν παρεα μεγαλη τα ειχαν φερει απ το σπιτι τους να τα τσουγκρισουν για το εθιμο και μετα ο καθενας σπιτι του.Ελα ομως που αρχισαν και τα καθαριζαν και πεταγαν και τα τσοφλια στο προαυλιο της εκκλησιας και λεει ο ενας,παω να πω στον καντηλαναφτη που τον γνωριζω να μου δωσει λιγα αντιδωρα μη τα φαμε σκετα και μας κατσει στον ουρανισκο ο κροκος,και πηγε.....βεβαια δεν αντεξα να δω τη συνεχεια,κολαστηκα μερα που ηταν.
Δε μ αρεσει να κρινω κανεναν γιατι εγω θεωρω τον εαυτο μου χειροτερο απ αυτους,αυτοι μπορει να εκαναν αυτο εγω εχω κανει τα τρισχειρα,αλλα και κατι τετοιο μου φανηκε τοσο παρατραβηγμενο,να μη περιμενουν να πανε σπιτι τους να φανε? στο δρομο να τρωνε τ αβγα και να θελουν και συνοδεια το αντιδωρο?
Μνησθητι μου Κυριε!!!!!
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

smarti έγραψε:Βρε Βασιλική μου..η Ανασταση ειναι η μεγαλύτερη εορτή του Χριστιανισμου! Γιατί να μην την γιορτάσουμε και λιγο, μετα απο 50 ημέρες νηστείας??
Η επιβράβευση της νηστείας είναι μετά το φαγοπότη;
Γιατί νηστεύουμε ; ποιός ο λόγος; να κάνουμε χώρο στο στομάχι μας ;

Δε ξέρω βγάλατε απο τα γραφόμενά μου το συμπέρασμα ότι δε θεωρώ την Ανάσταση ώς μια απο της μεγαλύτερες γιορτές;
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Συγνώμη που δευτερολογώ αλλά με όλα αυτά θέλω να πω ότι δίνουμε τόσο μεγάλη βάση στο φαγητό μετά την Ανάσταση και ο λογισμός μας και όλα μας είναι εκεί παρά στην ουσία - που είναι η Ανάσταση - και το τι σημαίνει για όλους εμάς !!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Η ουσια νομιζω Βασιλικη ειναι στην καρδια μας και στην ψυχη μας. Μπορει και να κανω λαθος , δεν ξερω..
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Αν η ουσία είναι στη καρδιά μας τότε θα εξωτερικεύονται με τις πράξεις μας ..................

ειδάλλως όταν πράττεις ανάρμοστα ή κοιλιόδουλα δε νομίζω στη καρδια να έχεις την ουσία

Τα λέω μπερδεμένα;
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Στα Σάλλωνα σφάζουν αρνιά, και στην Αυστραλία τα τρώνε.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

vasilikirimp έγραψε:Συγνώμη που δευτερολογώ αλλά με όλα αυτά θέλω να πω ότι δίνουμε τόσο μεγάλη βάση στο φαγητό μετά την Ανάσταση και ο λογισμός μας και όλα μας είναι εκεί παρά στην ουσία - που είναι η Ανάσταση - και το τι σημαίνει για όλους εμάς !!!!!!!!!
αλήθεια μετα απο τόση νηστεία μπορείτε και τρώτε τον αγλέορα; γιατί εμένα συνήθως κλείνει το στομάχι μου και με ένα αβγό και λιγη μαγειρίτσα είμαι φουλ!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”