Ο Θεός βοηθά...
Συντονιστής: Συντονιστές
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΑ...
Κάποιος Πάτερ να δώσει απάντηση ίσως; 

«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Νομίζω πως έχει απαντηθεί το θέμα.
Ο Θεος βοηθά τους πάντες, γιατί όλα είναι παιδιά Του. Το πρόβλημα είναι ότι ο άνθρωπος δεν θέλει να δεχθεί την βοήθεια του Θεού και Του κλείνει την πόρτα.
Αν πχ περνάει κάποιες δοκιμασίες, είναι επειδή ο Θεός τις επέτρεψε (χωρίς να τις προκαλέσει ο Ίδιος) γιατί έτσι βοηθιέται το πλασμα Του. Αν όμως ο άνθρωπος δεν αντιμετωπίσει αυτές τις δοκιμασίες πνευματικά, τότε η κατάστασή του θα χειροτερέψει.
Η διαβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά είναι μια σπάνια εξαίρεση. Θα είναι πολύ τυχερός ο άνθρωπος που θα πάρει τέτοια διαβεβαίωση, αρκεί όμως να είναι πράγματι εκ Θεού και όχι εκ του πονηρού.
Ο Θεος βοηθά τους πάντες, γιατί όλα είναι παιδιά Του. Το πρόβλημα είναι ότι ο άνθρωπος δεν θέλει να δεχθεί την βοήθεια του Θεού και Του κλείνει την πόρτα.
Αν πχ περνάει κάποιες δοκιμασίες, είναι επειδή ο Θεός τις επέτρεψε (χωρίς να τις προκαλέσει ο Ίδιος) γιατί έτσι βοηθιέται το πλασμα Του. Αν όμως ο άνθρωπος δεν αντιμετωπίσει αυτές τις δοκιμασίες πνευματικά, τότε η κατάστασή του θα χειροτερέψει.
Η διαβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά είναι μια σπάνια εξαίρεση. Θα είναι πολύ τυχερός ο άνθρωπος που θα πάρει τέτοια διαβεβαίωση, αρκεί όμως να είναι πράγματι εκ Θεού και όχι εκ του πονηρού.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας
Το θέμα κατά τη γνώμη μου,έχει απαντηθεί εν μέρει και όχι εκτενώς.aposal έγραψε:Νομίζω πως έχει απαντηθεί το θέμα.
Όσο για την επιμονή σου για τα όνειρα εκ Θεού ή εκ πονηρού, επαναλαμβάνω δεύτερη φορά,
πως ρωτώ τι γίνεται, δεδομένου ότι έχουμε διακρίνει σωστά και με τη βοήθεια του Πνευματικού μας για το τι όνειρο ή όραμα είδαμε.
Ένας Πατέρας μπορεί να απαντήσει;
Θα το εκτιμούσα πολύ, μαζί με όλες τις απαντήσεις που δόθηκαν μέχρι τώρα βεβαίως απο τους χρήστες.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Κοπέλια να πω δυο κουβέντες . Δεν υπάρχει καμία αμφιβόλία κατ εμέ πως ο Θεός βοηθά ( πολλές φορές ακόμα κ αν δεν το ζητήσεις ) . Απλά ο άνθρωπος είναι αδύναμος ( όχι πάντα ολίγόπιστος ) και λυγίζει στις δυσκολίες . Εκεί είναι που δεν αντέχει και θελει μια βοήθεια από το Θεό , λίγο να ξαποστάσει . Ευλογία σε όποιον λαμβάνει την βοήθεια αλλιώς το να μην βλέπεις "Θεού πρόσωπο" είναι πραγματικά οδυνηρό .

- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας
Μεγάλες κουβέντες είπες,Sfakianos έγραψε:Κοπέλια να πω δυο κουβέντες . Δεν υπάρχει καμία αμφιβόλία κατ εμέ πως ο Θεός βοηθά ( πολλές φορές ακόμα κ αν δεν το ζητήσεις ) . Απλά ο άνθρωπος είναι αδύναμος ( όχι πάντα ολίγόπιστος ) και λυγίζει στις δυσκολίες . Εκεί είναι που δεν αντέχει και θελει μια βοήθεια από το Θεό , λίγο να ξαποστάσει . Ευλογία σε όποιον λαμβάνει την βοήθεια αλλιώς το να μην βλέπεις "Θεού πρόσωπο" είναι πραγματικά οδυνηρό .
πολύ απλά και πολύ ωραία.
Γεμάτες κουβέντες.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας
Απαντηση και στα δυο, που ουσιαστικα ειναι το μεγα ερωτημα της πραγματικης μας Πιστης και ποσο αυτη αντεχει στις διακυμανσεις του πολυταραχου βιου μας. Ερωτημα που αφορα καθολικα την ανθρωπινη φυση λογω της συνεχους της τρεπτοτητος.Byzantine_Spirit έγραψε:Επειδή βγήκαμε λίγο εκτός θέματος, θέλω να επανέλθω σε αυτό, με
τα δύο (2) κύρια ερωτήματα που έθεσα:1ο ερώτημα:
Ο Θεός βοηθά τους ολιγόπιστους;
Και εννοώ ανθρώπους πιστούς μεν, που όμως κάποιες φορές μπορεί
να κλονιστούν δε.
Και όχι να κλονιστούν σε θέματα πίστης, δηλ. να αναρωτιούνται αν υπάρχει Θεός και άλλα τέτοια,
αλλά εννοώ ανθρώπους που μπορεί να κλονιστούν και να δείξουν ολιγοπιστία με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους, δίχως να το θέλουν ή δίχως να το ορίζουν.2ο ερώτημα:
Μπορεί ένας κλονισμένος απο δοκιμασίες πιστός, να έχει την τύχη και την τιμή κάποια στιγμή, να λάβει διαβεβαίωση απο τον Θεό, είτε δια μέσου της πρεσβείας κάποιου Αγίου, σε όραμα, όνειρο κ.λ.π., ότι όλα θα πάνε καλά.
Όταν όμως αυτό το καλά αργεί να έρθει και πάλι ο πιστός άθελά του κλονίζεται.
Εκεί τι γίνεται;
Πως ενεργεί ο Θεός;
(αν και γνωρίζω βέβαια πως είναι άγνωστες οι βουλές του Θεού και πως ενεργεί ξεχωριστά για κάθε άνθρωπο. Παραταύτα, συζητώ βάσει ίσως τον εμπειριών που έχουμε οι περισσότεροι απο εμάς ή απο εμπειρίες άλλων ανθρώπων, γερόντων, πατέρων κ.λ.π.)
Εαν προσευχεται ο κλονισμενος, ο ολιγοπιστος, εστω και με τις πενιχρες τους δυναμεις τοτε ΝΑΙ. Ο Θεος θα απαντησει ποικιλοτροπως. Ακομα και με ονειρο. Και με χιλιους μυριους τροπους.
Θεος ειναι, οτι Θελησει γινεται πραξη, με οποιον τροπο το Θελησει, και οποτε το Θελησει. Και για οποιον Αυτος Θελησει. Ακομα και απιστους μπορει αν φερει και να τους κανει Αποστολους των Εθνων. Βλεπε Παυλος..
Πλην ομως, Byzantine_Spirit, υπαρχει ενα σημαντικο 'ομως' εδω.
Ο Θεος Θελει παντας Ανθρωπους σωθηναι, και εις επιγνωσην αληθειας ελθει, ΟΜΩΣ, ειτε αυτος που Πιστευει με τρομερη δυναμη και θεληση, ειτε αυτος που κλονιζεται συνεχως και δεν ξερει τι να κανει,
θα πρεπει και οι δυο, οι μαλλον και ολες οι αλλες ενδιαμεσες κατηγοριες, η βαθμιδες Πιστης ας τις πουμε ετσι, αφενος να ζητανε να τους στερεωσει ο Θεος στην Πιστη περισσοτερο, (εδω το ζηταγαν οι Αποστολοι, σκεφτειτε δηλαδη, για εμας..), και επισης να μην ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, η ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΥΝ, το ΘΕΙΟ θελημα, η να μην το ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΕΓΩΪΣΤΙΚΑ.
Αυτο ειναι κεφαλαιωδους σημασιας.
Γιατι αλλο να πω εγω π.χ., για ενα προβλημα μου, θα δωσει ο Θεος, εχει ο Θεος, πιστευω, προσπαθω, προσευχομαι, ελπιζω, ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΜΑΙ, και προσμενω το Ελεος Του, και απο εκει και περα ΠΡΩΤΑ το θελημα Του να γινει, και μετα το δικο μου, εαν ειναι συμβατα, και συμφεροντα για την αιωνια ψυχη μου..
Και αλλο να πει κανεις, ΝΑΙ, θα γινει αυτο που ζητησα, ειμαι σιγουρος οτι ο Θεος θα φανερωσει, οταν ΘΕΛΩ ΕΓΩ, την απαντηση, και μαλλον θα ειναι ετσι η αλλιως η, η, η...
Αυτο ειναι 'θελημα΄και 'εγωϊστικη εωσφορικη υπερηφανεια' κατι που ως γνωστον ο Θεος απεχθανεται σφοδρα.
Και το εχουν πολλοι. Ειτε πιστοι, ειτε ολιγοπιστοι, οι τελευταιοι δε χειροτερα, αφου αποδιδουν και 'μαγικες' ιδιοτητες στην οποια πιστη εχουν, λογω της αγνοιας τους.
Η Πιστη ειναι ΣΧΕΣΗ. Οχι μαγικη και υλικη ανταποδοση, μου δινεις σου δινω, ριξε να εχουμε..
Αυτα σε αλλες ανθρωπινες θρησκειες ναι. Στην Ορθοδοξη ζωσα Πιστη του Τριαδικου Θεου, δεν υπαρχουν.
Με ταπεινωση, συστολη, δεος, φοβο Θεου, σεβασμο στα Αγια των Αγιων, και πληρη επιγνωση της αμαρτωλοτητος μας, συγκαταβαινει ο Θεος και Βοηθα παντοτε.
Πως λεμε στην Εκκλησια μας, 'επακουσον με ο Θεος', δεν λεμε υπακουσον με.. ο Θεος.
Αυτο ειναι το μυστικο. Να ξερεις τι εισαι και σε Ποιον απευθυνεσαι. Καθε στιγμη και ωρα. Και ολα γινονται.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."