Θάρθη όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο Πασχαλιές μαζί.

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από MHTSAKOS »

Γέροντας Παίσιος!

ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΜΠΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ. Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΓΑΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσμα Του, θα αφήσει το πλάσμα του ο Χριστός;* Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ. Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΩΣ ΚΡΙΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ. Θα επέμβει ο Χριστός, θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακό και θα το βγάλει σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής να κρίνει τον κόσμο...........
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

MHTSAKOS έγραψε:Γέροντας Παίσιος!

ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΜΠΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ. Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΓΑΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσμα Του, θα αφήσει το πλάσμα του ο Χριστός;* Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ. Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΩΣ ΚΡΙΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ. Θα επέμβει ο Χριστός, θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακό και θα το βγάλει σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής να κρίνει τον κόσμο...........

Εδώ φίλε Μητσάκο

Πολύ σωστά ο Γέροντας Παϊσιος αναφέρεται στην περίοδο της Χριστοκρατίας που θα κηρυχθή το Ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη. Όταν δε λέει αντίχριστος σατανάς δεν εννοεί το "βδέλυγμα της ερημώσεως" που είπε ο Χριστός, "τον άνθρωπο τον υπερερώμενο πάνω από κάθε ανθρώπινο σέβασμα", αλλά την εξουσία του σατανά που κρατάει δεμένους σήμερα τους λαούς....
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
relis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από relis »

Πολύ όμορφα τα γράφει ο Στύλος Ορθοδοξίας που παρέθεσε
ο αδελφός Christos.
Eχω την εντύπωση, από τις προφητείες που διάβασα,
μου δημιουργήθηκε η εντύπωση η εξής με τους πολέμους που
θα ακολουθήσουν μετά την ανάδειξη του
Ελληνα Ηγεμόνα στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι θα διαρκέσουν
12 χρόνια ("επί 12 έτη δόμον ου λήψεται" ή κάπως έτσι).
Μέσα σε αυτά τα χρόνια νομίζω ότι μπορεί να περιλαμβάνονται
τόσο το ξερίζωμα του αντιχρίστου συστήματος όσο και η εξόντωση
(επτά έτη μετά την ανάδειξη) του ενός και μόνου Αντίχριστου.
Δηλαδή ότι θα συμπέσουν χρονικά η θητεία του Ελληνα Ηγεμόνα
με την θητεία του Αντίχριστου.
Διότι ο Θεός είπε ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα μας εγκαταλείψει το
μικρό Του ποίμνιο.
Η άρση της Χάρης για 3,5 έτη δεν θα αφορά τους
σφραγισμένους του Αγίου Πνεύματος δια του Βαπτίσματος.
Ο Ελλην θα νικήσει τον Αντίχριστο
και δεν θα ακολουθήσει η Δευτέρα Παρουσία.
Νομίζω ότι όταν το είπε αυτό ο
Γέρων Παίσιος
όπως παρατέθηκε πιό πάνω, εννοούσε τον συγκεκριμένο
Αντίχριστο της Αποκάλυψης και όχι πρόδρομο αυτού.
Τουλάχιστον για την ελαχιστότητά μου είναι ξεκάθαρο.
Οταν λέμε ότι με την επιφάνεια του Κυρίου θα αφανιστεί
ο Αντίχριστος, μπορεί κάλλιστα αυτό να γίνει με κάποιον
Πιστό αντ' αυτού ο οποίος
θα έχει φάγει την Σάρκα και θα έχει πίει το Αιμα Του.

Οψονται εις όν εξεκέντησαν.
Ζήτω η ΕΛΛΑΣ .
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Φίλε Relis

Αν διαβάσεις, όπως είπα και στο Μητσάκο, τις προφητείες της Αγίας Γραφής(Δανιήλ, Ιεζεκιήλ κλπ. Χριστού στα ευαγγέλια, Απ. Παύλου, άπ. Πέτρου, Αποκάλυψη.. ) περί αντιχρίστου σ' όλες με εξαίρεση την Αποκάλυψη, στην οποία αναφέρεται μια χιλιετής Βασιλεία, είναι ξεκάθαρη μια τρομακτική εξουσία στη γη η οποία θα μολύνει και θα ερημώσει τόσο πολύ τη γη που μόνο με τον κατακλυσμό του πυρός θα εξαγνιστή η γη και θα γίνουν "άπαντα καινα". Οπότε όπως λέει ο Απόστολος Παύλος αμέσως μετά τον αντίχριστο έρχεται ο Χριστός και "τα στοιχεία καυσούμενα λυθήσονται". Ο δε Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός κάνει αναλυτική περιγραγή αυτών που θα συμβούν....
Ο Χριστός στα Ευαγγέλια το λέει επίσης πολύ ξεκάθαρα: ..Και τότε (μετά το βδέλυγμα της ερημώσεως) θα είδετε το σημείον του Υιού του ανθρώπου στον ουρανό και πάσαι αι φυλαί της γης κόψονται ...".
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Ionas έγραψε:θα ερημώσει τόσο πολύ τη γη που μόνο με τον κατακλυσμό του πυρός θα εξαγνιστή η γη και θα γίνουν "άπαντα καινα"....".
Με λίγα λόγια δεν τον γλυτώνουμε το πυρηνικό ολοκαύτωμα ...... 8O
Καλή Σαρακοστή
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Αυτά είπε ο Πάτερ Εφραίμ, για τον πόλεμο και για τον Βασιλιά Ιωάννη που έβαλε ο φίλος vfilip!
http://www.dailygreece.com/2007/03/post_19.php

Αντέγραψα λίγα:
.......................................Αυτός ο Άγιος Κοσμάς, ο θεοφώτιστος άνθωπος, ο αγιασμένος, το αγιασμένο αυτό σκεύος του Αγίου Πνεύματος, είλθε και είπε ότι θα γίνει ένας 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Είπε πολλά επαλήθευσε, θα επαληθεύσουν και τα υπόλοιπα.
Λοιπόν ο Άγιος Κοσμάς είπε ότι θα γίνει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Θα αραιώσουν οι άνθρωποι πάρα πολύ, θα κάνει ένας άνθρωπος μια μέρα διαδρομή να συναντήσει άνθρωπο να τον καλέσει αδελφό του.
Θα χυθεί πάρα πολύ αίμα πάνω στην Κωνσταντινούπολη. Τόσο αίμα θα χυθεί που τριών ετών δαλάλι θα πλεύσει πάνω στο αίμα.
Το αίμα θα φτάσει λέει μέχρι την άβυσο, δηλαδή μέχρι τον πυθμένα της θάλασσης, εκεί.
Όπως ο άγγελος, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, όταν εξέπεσε το αγγελικό τάγμα του Εωσφόρου και είπε "Στόμεν καλώς, στόμεν μετά φόβου" και σταμάτησε εκεί η κατάρευσης του αγγελικού αυτού τάγματος που κατέληξε να γίνει δαιμονικό, έτσι λέγει ο Άγιος Κοσμάς θα μιλίσει και τότε και θα σταματίσει ο πόλεμος, "Στόμεν καλώς, στόμεν μετά φόβου" και θα σταματήσει ο πόλεμος!
Και η νίκη κατά την προφητεία του, θα δοθεί εις τους Έλληνες!
Και λέγει ότι, το έν τρίτο των Τούρκων θα σφαγεί, δηλαδή θα σκοτωθεί!
Το εν τρίτο, θα φύγει στα βάθη της Μικράς Ασίας!
Και το άλλο τρίτο, θα γίνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, διότι θα κατάγονται απο ελληνικό αίμα, απο το παιδομάζομα των Τούρκων.
Ως την ιστορία, όπως έχουμε διδαχθεί, ότι κάποτε οι Τούρκοι εκάναν παιδομάζομα, μαζέυαν τα παιδάκια τα μικρά και κάνανε τον καλύτερο στρατό, τους Γενιτσάρους, που αυτά τα παιδιά σαν γεναίος στρατός, εμάχετο με τα ελληνόπουλα τα άλλα και αυτά ήταν ελληνόπουλα, αλλά δεν ήξεβραν ότι είχανε γονείς Ορθοδόξους και Έλληνες!
Λοιπόν, απ' αυτή τη σπορά την ελληνική, απ' αυτό το αίμα το ελληνικό και Ορθόδοξο, αυτό είναι το εν τρίτο των Τούρκων θα γίνουν Χριστιανοί.
Και μετά, υπάρχει κοιμόμενος στρατηγός, ονόματι Ιωάννης, ο οποίος τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Χριστιανούς ότι, αυτός θα βασιλεύσει τώρα, θα τους υποδείξει με το δάχτυλό του τον τόπο και θα τον καλέσουν να ηγηθεί και να βασιλεύσει εις τον ελληνικό και ορθόδοξο λαό και θα γίνει αυτό!
Πρίν απο χρόνια, εις το Άγιον Όρος, ήταν ένας Αρχιερεύς ονόματι Ιερόθεος, αυτός είρθε απο την Μικρά Ασία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον έβαλε στο Άγιον Όρος να κάμνει χειροτονίες, μνημόσηνα, λειτουργείες και λοιπά.
Ήτανε ένας Άγιος αρχιερέας, στον τύπο του Αγίου Νικολάου.
Απο αυτόν τον Άγιον αρχιερέα, αξιόθηκα της ιεροσήνης. Απο την Μικρά Ασία, ευλογημένος άνθρωπος του Θεού.
Ένα θα σας πω, αγρυπνίες που κάμναμε, 15 ώρες αγρυππνία. Αυτός ο άνθρωπος, ογδοηκοντούτης γέρον, δεν εκάθητο καθόλου στο κάθησμα.
Απο τον θρόνο κατέβαινε στο στασίδι, πάλι όρθιος και στην λειτουργία, 3 ώρες που ακολουθούσε μετά την πολύωρη ακολουθεία του όρθου, όρθιος, του βάζαμε μια καρέκλα να καθήσει και δεν ήθελε, λέει, ακόμη η Παναγία μας δεν με κούρασε και ας έτρεμε όλος απο την κούραση.
Αυτός ο Άγιος αρχιερέας αυτός μας είπε, αυτός είδε τον κοιμόμενο αυτόν στρατηγό Ιωάννη, που θα αναστηθεί όταν θα γίνει ο 3ος μεγάλος αυτός Παγκόσμιος Πόλεμος! Τον είδε!
Διότι χείλη αρχιερέως και ιερέως ου ψεύδονται. Λοιπόν, μας είπε την αλήθεια και τον ρωτήσαμε διότι ζούσε τότε και ο μακαριστός μου και Άγιος Γέροντας μου και όλοι μαζί συνοδεία τον είχαμε πάρει στο εκκλησάκι μας και εκεί καθήσαμε και του κάμναμε τις ερωτήσεις και μας τα έλεγε, τα ακούσαμε με τα αυτιά μας.
Λέει, υπάρχει αυτός ο κοιμόμενος Βασιλεύς και θα αναστηθεί. Του λέμε πότε Γέροντα, πότε Άγιε αρχιερέα του Θεού; Λέει όταν θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Επίσης μας είπε, ότι το δεξί του χέρι είναι στην λαβή του σπαθιού, το οποίο σπαθί είναι μες στη θήκη και μας έλεγε όταν το σπαθί θα βγεί απο την θήκη του, τότε θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.
Εμείς με την περιέργια μας του λέμε, σεβασμιότατε πόσο είναι το σπαθί μέσα στη θήκη;
Ολίγοι, ολίγοι πόντοι εναπέμιναν για να βγεί, λέει!
Και όταν το 55', έγιναν εκείνοι οι βανδαλισμοί επάνω στην Κωνσταντηνούπολη και οι Τούρκοι εκάνανε τόσες ασχήμιες, στούς αρχιερείς και ιερείς και εκκλησίες και στα μαγαζιά των ορθοδόξων Ελλήνων, τότε εγώ ήμουνα στο ασκητήρι των Αγίων Αναργύρων και βλέπω τον αρχιερέα έξω απο το ασκητήρι, ασκεπή, στενοχωριμένον, αναμένον, ιδρομένον και τρέχω έξω και του λέγω, σεβασμιότατε περάστε μέσα να σας δώσω ένα ποτήρι νερό, γιατί είστε έτσι; Και μου λέει, παιδί μου, λέει, διάκο, μου λέει, ξέρεις μήπως είναι τώρα, λέει, που θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, λέει, γιατί αυτοί οι βανδαλισμοί ,μήπως είναι η αρχή του πολέμου; Και φοβόμουν μην γίνει η Δευτέρα και αναστηθεί ο Βασιλεύς και λοιπά.
Και δεν ήταν βέβαια εκείνη, δεν ήρθε ακόμη η ώρα, αλλά υπέθεσε ο άνθρώπος, γιατί γινόντουσαν εκείνα πάνω στην Κωνσταντινούπολη.
Και εν συνεχεία ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός λέγει ότι:
Αφού βασιλεύσει αυτός ο Άγιος Βασιλεύς, τότε αυτός θα ζήσει 33 χρόνια.
Η ζωή αυτών τω χρόνων, θα είναι μια ζωή παραδεισένια πάνω στη γή και απο απόψεως αγαθών και απο απόξεως πίστεως..............................................................
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Α ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!
Ο Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης αποκαλύπτει στον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο.
.............................Τότε, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλει ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής, είναι καλός". Γέροντα?, τον ρωτάω μετά...............................
Περιοδικό "ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ" Μάιος- Ιούνιος 2006 Τεύχος 48
Και ρωτάω τώρα, ο "τέος" πόσο θα ζήσει ακόμα;
Και όταν λέει ο Πάτερ Παΐσιος ότι θα μεσολαβήσει πότε θα το κάνει, απο το νεκροκρέβατο;
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Επανασυναγωγή Ισραήλ και πόλεμος με τους Ρώσους

Έσχατες ημέρες ονομάζονται ήδη από την εποχή του Χριστού οι αιώνες μέχρι σήμερα. Η εποχή μας θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι είναι οι έσχατες των εσχάτων. Στο Δανιήλ λέει ο άγγελος: «ιδού εγώ γνωρίζω σοι τα εσόμενα επ’ εσχάτων της οργής∙ έτι γαρ εις καιρού πέρας η όρασις» (Δαν η΄ 19). Αυτό όμως που προσιδιάζει στις μέρες μας είναι το αναφερώμενο στο ιβ΄ 4 : « και συ, Δανιήλ, έφραξον τους λόγους και σφράγισον το βιβλίον έως καιρού συντελείας, έως διδαχθώσι πολλοί και πληθυνθή η γνώσις». Πράγματι δεν νομίζω ότι υπήρξε άλλη εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητος που να επληθύνθη τόσο πολύ η γνώση. Σε πολλούς προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης γίνεται αναφορά για το διασκορπισμό του Ισραήλ και την επάνοδό του στις πατρογονικές εστίες στις έσχατες μέρες. Ο Ιεζεκιήλ ο προφήτης λέει: «… και θα βγάλω αυτούς από τις χώρες των εθνών και θα τους μαζέψω και θα τους φέρω στη γή τους επί τα όρη Ισραήλ…»( Ιεζ. Λδ΄ 13). Στη συνέχεια ο Ιεζεκιήλ στα λη΄και λθ΄ κεφάλαια αναφέρεται σε έναν μεγάλο πόλεμο που θα γίνει με επίκεντρο την περιοχή του Ισραήλ με πρωταγωνιστές τους Ρώσους: «Ιδού εγώ επί σε Γώγ άρχοντα Ρώς, Μοσόχ και Θοβέλ και συνάξω σε και πάσαν την δύναμίν σου, ίππους και ιππείς ενδεδυνένους θώρακας πάντας, συναγωγή πολλή..Πέρσαι και Αιθίοπες και Λίβυες …επ΄ εσχάτου ετών ελεύσεται ..και αναβήση ως υετός και ήξεις ως νεφέλη κατακαλύψαι γη …ή κατωκίσθη, και επ’ έθνος συνηγμένο από εθνών πολλών». (Ιεζ. Λη΄ 2).
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Χρυσίου τιμιότερον το εναπομείναν τρίτον επί της γης

Στον Ιεζεκιήλ λθ΄ 6 : « και θα αποστείλω φωτιά στο Γωγ, και τα νησιά θα ζήσουν ειρηνικά, και θα γνωρίσουν ότι εγώ είμαι ο Κύριος. Και το όνομά μου το άγιο θα γίνει γνωστό στο λαό Ισραήλ και δεν θα βεβηλωθή πλέον..». Εδώ βλέπουμε ότι προφητεύεται η επιστροφή του Ισραήλ, μετά το μεγάλο πόλεμο, στο Χριστό και ότι τότε θα βασιλέψει ειρήνη. Γι αυτή την ιστορική στιγμή έχει προφητέψει και ο Απόστολος Παύλος και λέει ότι εάν η πτώση του Ισραήλ ήταν καλό για τα έθνη πόσο μάλλον η επάνοδός του. Το ερώτημα που είναι αναπάντητο για τους ερμηνευτές είναι: Πότε θα γίνει ο πόλεμος που αναφέρεται στο παραπάνω χωρίο, πριν ή μετά τον αντίχριστο; Κάποιοι Άγιοι Πατέρες λένε ότι θα υπάρξουν 3ος και 4ος Παγκόσμιοι πόλεμοι. Ο 3ος προ αντιχρίστου και ο 4ος επί της εποχής του αντιχρίστου.

Στον Ησαϊα κδ΄12 γράφει: « ..Και θα μείνουν οι πόλεις έρημοι, και τα σπίτια εγκαταλελειμμένα. Αυτά θα γίνουν στη γη ανάμεσα στα έθνη, όπως όταν ραβδίζεται η ελιά και όπως όταν τελειώση ο τρύγος. Αυτοί θα φωνάξουν, οι απομείναντες στη γη θα χαρούν τη δόξα του Κυρίου». Στο β΄ 2 του Ησαϊα επίσης βλέπουμε: « Στις έσχατες ημέρες θα είναι εμφανές το όρος Κυρίου…και θα έρθουν σε αυτό όλα τα έθνη.. και κρίνει αναμέσον των εθνών και θα ελέγξη πολύν λαόν , και θα μετατρέψουνε τα τα μαχαίριά τους σε άροτρα και τα υπόλοιπα πολεμικά σκευή σε δρέπανα και δεν θα σηκώνεται έθνος κατά άλλου και δεν θα μάθουν να πολεμούν». Στον πόλεμο όμως που θα προηγηθή θα έχουν σκοτωθή τα δύο τρίτα της ανθρωπότητας, Ζαχ. Ιγ΄ 8 : «και θα είναι σε όλη τη γη, λέγει Κύριος, τα δύο μέρη αυτής θα εξολοθρευτούν και θα μείνη το έν τρίτον. Θα τους περάσω δια πυρός όπως τον άργυρο και όπως ο χρυσός δοκιμάζεται θα τους δοκιμάσω. Αυτοί θα επικαλεσθούν το Όνομά μου και θα τους ακούσω και θα ειπώ λαός Μου αυτός είναι. Θα ειπούν αυτοί , Κύριός μου και Θεός μου».
Όλες οι προφητείες συμφωνούν ότι ένας καταστροφικός πόλεμος θα φέρη ειρήνη στη γη για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Αν θεωρήσουμε δεδομένο το ότι στην εποχή του αντιχρίστου ο πόλεμος που θα γίνει θα είναι και ο πόλεμος μετά τον οποίο θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, συμπεραίνουμε ότι αυτός ο πόλεμος στον οποίο αναφέρονται οι προφητείες αυτές θα προηγηθή του αντιχρίστου και ότι θα υπάρξει περίοδος ειρηνική προ αυτού. Αν έχουν έτσι τα πράγματα πάλι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σαν να επρόκειτο να αντιμετωπίσουμε τον αντίχριστο, διότι ο μεγάλος πόλεμος θα είναι και μια μεγάλη δοκιμασία για τους πιστούς. Άλλωστε το λέει «…θα τους περάσω δια πυρός και θα τους δοκιμάσω όπως το χρυσάφι…», για να «..αναδειχθούν οι δόκιμοι..» όπως λέει και ο θείος Παύλος και μάλιστα χρυσίου και πολύτιμων λίθων τιμιότεροι.
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Σκεφτόμουνα χθες, ότι ενδεχομένως ο Θεός προνόησε ο φετινός χειμώνας να περάσει σαν καλοκαίρι για να προλάβουν τα ζώα (κυρίως ) και τα φυτά να ολοκληρώσουν τον κύκλο αναπαραγωγής τους πιο νωρίς πριν τα συγκλονιστικά γεγονότα!

Εντάξει... εντάξει... θα μου πείτε "μην σκέφτεσαι και πολύ, σε πειράζει..." αλλά έχω βαθιά μέσα μου την πεποίθηση ότι το παζλ της επερχόμενης κρίσης "δένει" από παντού!
Παρακολουθώ το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία - και λόγω καταγωγής - εδώ και πολλά χρόνια από τότε που διάβασα πρώτη φορά τα γραφόμενα του Γέροντα Παΐσιου.
Νομίζω πως ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί λόγοι και αφορμές - από την πλευρά της Τουρκίας - για να υπάρξει κρίση.
Η Τουρκία είναι πλεόν - όπως είπε και ο Γέροντας Παΐσιος ότι θα είναι στα τελευταία της - μία αλεπού που όπου πατάει πιάνεται το πόδι της...

Το πιο τρομερό όμως που βλέπω είναι η αναπόφευκτη χρήση πυρηνικών. :cry:
Θα διακυβευτουν τόσο πολλά και μεγάλα συμφέροντα που η χρήση τους θα είναι αναπόφευκτη...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”