Θάρθη όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο Πασχαλιές μαζί.

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

αυτο που μου φαίνεται αδιανόητο σήμερα και πέρα κάθε λογικής ερμηνείας είναι πως ένα θερμό επεισόδιο με τους τούρκους θα καταλήξει σε γ' παγκόσμιο πόλεμο !!
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

vfilip έγραψε:αυτο που μου φαίνεται αδιανόητο σήμερα και πέρα κάθε λογικής ερμηνείας είναι πως ένα θερμό επεισόδιο με τους τούρκους θα καταλήξει σε γ' παγκόσμιο πόλεμο !!
Αν σκεφτείς τον γεωπολιτικό χώρο στον οποίο βρίσκονται οι δύο χώρες και το τι διακυβεύεται στην ευρύτερη περιοχή (πέρασμα αγωγών πετρελαίου-φυσικού αερίου, Ισραήλ, Μέση Ανατολή) τότε νομίζω φίλε μου, πως δεν είναι και τόσο αδιανόητο...
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

paroikos έγραψε:Γεώργιος Γιάννου, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας.

Τήν άνοιξη τού 1987 επισκέφθηκα τόν γέροντα Παϊσιο στό κελλί του, στήν Παναγούδα. Προβληματισμένος, τόν ρώτησα άν θά γινόταν πόλεμος μέ τήν Τουρκία καί μού είπε, ότι

.... όταν θά δούμε τήν Ελλάδα νά παίρνει τήν πρεσβεία της από τήν Τουρκία, καί ή Τουρκία νά παίρνει τήν πρεσβεία της από τήν Αθήνα, τότε θά πρέπει νά πούμε "Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς!"...
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... te&p=11181
Εικόνα
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από MHTSAKOS »

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!
Ο Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης αποκαλύπτει στον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο.
.............................Τότε, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλει ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής, είναι καλός". Γέροντα?, τον ρωτάω μετά...............................
Περιοδικό "ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ" Μάιος- Ιούνιος 2006 Τεύχος 48

Και ρωτάω τώρα, ο "τέος" πόσο θα ζήσει ακόμα;
Και όταν λέει ο Πάτερ Παΐσιος ότι θα μεσολαβήσει πότε θα το κάνει, απο το νεκροκρέβατο;

Πρίν 2 μέρες πήρα την απόφαση. Πήγα και πήρα αλέυρι και πολλές κονσέρβες. (μέχρι το 2013)
Απο καιρό το σκευτόμουν και επειδή άκουσα απο αρκετούς για Γέροντες του Όρους που λένε για τώρα το είχα στο μυαλό μου συνέχεια.
Οταν πήγα έβλεπα κόσμο γύρω μου και σκευτόμουν: αυτοί που δεν ξέρουν; Δεν το υπολόγιζα και τόσο πολύ όμως.
Όταν ήμουν στο σούπερ μάρκετ όμως, είδα ένα μωρό και εκεί είχα τύψεις.
Και γενικά μην νομίζεται ότι μπορώ τόσο εύκολα να το λέω παντού για τον πόλεμο, ώστε να πάρουν όλοι που νιάζομαι κάτι και να την βγάλουν.
Σκέφτομαι και τους συγγενείς, τα ξαδέλφια μου, εγώ θα έχω και αυτοί;

Σκέφτηκα λοιπόν όποιος απο εδω θέλει, να βρούμε ένα χώρο όλοι μαζί, μια αποθήκη διαθέσημη και να αγοράσουμε κάποια τρόφιμα που να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
Να τον έχουμε αυτόν τον χώρο για όσους θέλουμε να δώσουμε κάτι όταν θα είναι άσχημα τα πράγματα.
Βέβαια εννοείτε ότι τα δικά μας θα τα έχουμε στο σπίτι ο καθένας.
Αλλά αν θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιον; Θα κάνουμε το σπίτι μας αποθήκη;
Εκεί που μένω δίπλα έχουν ένα μικρό παιδάκι, τι να κάνω να πάω να τους πως έρχεται πόλεμος;
Έτσι λοιπόν όποιος θέλει ας μαζευτούμε κάπου το Σαββατοκύριακο και να βρούμε κάπου μια αποθήκη να βάλει ο καθένας ότι θέλει και αν δεν γίνει τίποτα και πέσουμε έξω ας μην μας πηράξει.
Τι λέτε;
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Αγαπητέ μου (MHTSAKOS),είναι τόσο γλυκό το μήνυμά σου!!!!!Και πρωτίστως είναι τρυφερό γιατι σκέπτεσαι και για τους ...άλλους.Εκείνη τη χρονική στιγμή φίλε μου οι πιστοί θα φύγουν στην έρημο....εκεί που πάντα εύρισκαν καταφύγιο οι Χριστιανοί,είτε με διωγμούς,είτε εκουσίως για να ασκητέψουν.Είναι αδύνατο λοιπόν να πάρουμε μαζί μας και τις γεμάτες τρόφιμα αποθήκες!!!Ο Θεός πάντα προστάτευε τα τέκνα του,και τους Ισραηλίτες στην έρημο τους τάϊσε με τροφή Αγγέλων,το γνωστό "μάννα".Ας μην μεριμνούμε εμείς για τα βιοποριστικά μας.Ο Θεός θα μεριμνήσει για όλα.Εμείς ας "ελπιούμε υπό τας πτέρυγας" του Κυρίου και Εκείνος "εντελείται τοις Αγγέλοις του επί χειρών αρούσι σε μήποτε προσκόψεις εις λίθον τον πόδαν σου".Ας γρηγορούμε όμως με τα μάτια της καρδιάς ανοιχτά και το βλέμμα στραμμένο στον Θεό.
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

MHTSAKOS έγραψε:Πρίν 2 μέρες πήρα την απόφαση. Πήγα και πήρα αλέυρι και πολλές κονσέρβες. (μέχρι το 2013)
Για μέχρι το 2013 κονσέρβες ή λήγουν το 2013; 8O 8O :lol: :lol:
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Και σε άλλη επίσκεψη μας στην Παναγούδα, ήταν παρών και ο μουσουλμάνος που βαφτίσθηκε, ο Σταύρος. Τότε, πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα, πως θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη. Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι, εμάς, θα μας αγγίξει η πείνα, λέει ο κύριος Σταύρος: "Γέροντα, να κρατήσω ένα σακκί αλεύρι για να μπορέσω ν' αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά;" "Όχι", του λέει, "μην παίρνεις, γιατί ο γείτονάς σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει"! Δηλαδή, προείδε ο Γέροντας ποιός θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας. Εκείνος φυσικά θα ζει σε χωριό. Τώρα, εμείς που ζούμε στις πόλεις, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Γι' αυτό, άλλη φορά, ο Γέροντας έλεγε: "Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει".

Φίλη anny, γιαυτό τα γράφω.
Εξάλου δεν ξέρουμε αν επιβλιθεί τώρα, το 666 ή στην Συντέλεια.

Για τις κονσέρβες φίλε filtor, εννοώ πως μερικές λίγουν το 2013.
Δεν έχω πάρει τόσες πολλές.
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Εξάλου φαίνετε και απο τους λόγους του Πάτερ Εφραίμ, ότι δεν είναι τώρα που, "θα πρέπει να πάμε στην έρημο"!
Είναι προς το τέλος, τα λόγια αυτά.
Το είχε βάλει πρώτα, στην 15 σελίδα ο φίλος vfilip.
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Αυτό είναι το link:
http://www.dailygreece.com/2007/03/post_19.php
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

MHTSAKOS έγραψε:
Και σε άλλη επίσκεψη μας στην Παναγούδα, ήταν παρών και ο μουσουλμάνος που βαφτίσθηκε, ο Σταύρος. Τότε, πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα, πως θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη. Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι, εμάς, θα μας αγγίξει η πείνα, λέει ο κύριος Σταύρος: "Γέροντα, να κρατήσω ένα σακκί αλεύρι για να μπορέσω ν' αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά;" "Όχι", του λέει, "μην παίρνεις, γιατί ο γείτονάς σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει"! Δηλαδή, προείδε ο Γέροντας ποιός θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας. Εκείνος φυσικά θα ζει σε χωριό. Τώρα, εμείς που ζούμε στις πόλεις, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Γι' αυτό, άλλη φορά, ο Γέροντας έλεγε: "Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δεν θα έχει".

Μάλλον έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που γράφονται.
Το δικό μου φτωχό μυαλό έχει καταλάβει τα εξής :
Το πρώτο από όλα όσα θα γίνουν θα είναι το θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο για την υφαλοκρηπίδα, το οποίο θα οδηγήσει στην επάνδρωση πλοίων του Πολεμικού μας Ναυτικού τα οποία θα ξεκινήσουν για το «φλεγόμενο» σημείο. Θα ξεκινήσουν μεν, αλλά δεν θα φθάσουν μέχρι το προορισμό τους, αφού θα πάρουν εν πλω την εντολή να επιστρέψουν, γιατί θα έχει ήδη ξεκινήσει ο πόλεμος Ρωσίας - Τουρκίας.
Παράλληλα κάτι θα παιχτεί στα στενά των Δαρδανελίων που οι Τούρκοι (αλλά μόνον αυτοί) τα αποκαλούν «Τουρκικά στενά», (πιθανόν να αυξήσουν τους φόρους στα πλοία – κυρίως Τουρκικά – που περνούν από εκεί, με ποινή αποκλεισμού), το οποίο θα αποτελέσει το έναυσμα στη Ρωσία για να «μπουκάρει». Περιγράφεται ότι σε τρία 24ωρα θα έχει καταληφθεί η Κων/πολη και ο πόλεμος θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο κομμάτι της Τουρκίας, με αποτέλεσμα την αναγκαστική αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι της Τουρκίας. Και συνεχίζουν προς Παλαιστίνη, όπου θα γίνει ο μεγάλος πόλεμος.
Οι Νατοϊκοί δεν βλέπουν με καλό μάτι την προέλαση των Ρώσων και προσπαθούν να τους αναγκάσουν να γυρίσουν πίσω. Στο πλαίσιο αυτό στέλνουν στρατεύματα στο Αιγαίο (δεν συμμετέχει η χώρα μας), για να χτυπήσουν την Κων/πολη (το χιλιάρμενο που έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός). Εκεί θα γίνει η μεγάλη σφαγή με πάρα πολλά θύματα εκατέρωθεν, τόσα, που αναγκάζονται οι δύο πλευρές να συνθηκολογήσουν. Κατά μία ερμηνεία η αναγκαστική συνθηκολόγηση «επιβάλλεται» με σημάδι από τον ουρανό. Οι Ρώσοι αποχωρούν, οι Νατοϊκοί το ίδιο και μένει μια Ευρωπαϊκή (πρώην) Τουρκία, και ένα διαλυμένο (πρώην) Τουρκικό κράτος. Αναγκαστικά το ευρωπαϊκό κομμάτι δίνεται στην Ελλάδα.
Την εποχή εκείνη ο ηγέτης της Ελλάδας θα είναι εκλεγμένος από τον Ίδιο τον Θεό. Κατατοπιστικός είναι ο διάλογος από το βιβλίο του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου για τον Γέροντα Παΐσιο με τίτλο : «Σκεύος εκλογής».
(όπου Π : Παΐσιος, Δ :Δημήτριος και Ν : Νικόλαος)
{-Π : Ναι, είναι από τον Θεό! Θα την πάρουμε! Όχι πως θα την πάρουμε εμείς, αλλά θα μας την δώσουν. Αυτοί που θα την πάρουν από τους Τούρκους θα την δώσουν σ’ εμάς, γιατί αυτό θα νομίζουν πως είναι το συμφέρον τους
-Δ: Γέροντα θα διαρκέσει πολύ αυτό το κακό;
-Π : Μπόρες, μπόρες θα ‘ναι! Θα δώσουμε όμως εξετάσεις!
-Δ: Γέροντα θα υπάρχουν ηγέτες κατάλληλοι;
-Π : Θα οικονομήσει ο Θεός! Σ’ αυτόν τον πόλεμο όλοι θα γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Δεν θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θα είναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο, αλλά υπάρχει και δεύτερο : Μετά τα γεγονότα αυτά, ο άνθρωπος θα φθάσει σε αδιέξοδο και τότε όλοι θα ζητούν να μάθουν για το Ευαγγέλιο και τις Γραφές. Ο Χριστός θα λυπηθεί τον κόσμο και θα δείξει ένα σημείο για να πιστέψουν. Τότε θα ψάχνει κανείς να βρει άπιστο}.
Στο ίδιο βιβλίο υπάρχει και ο διάλογος του γέροντα με μια ομάδα μικρών μαθητών από την Αθωνιάδα Σχολή, στους οποίους λέει : «Και να ξέρετε : Και την Κων/πολη θα την πάρουμε και θα ζείτε κι εσείς εκείνο τον καιρό»!
Μετά από τα γεγονότα της Κων/πολης θα συμβούν τα γεγονότα με τον Αντίχριστο (που θα είναι ο πραγματικός), όταν δηλαδή το Ελληνικό έθνος θα έχει μεγαλώσει, θα είναι γαντζωμένο στον Χριστό και θα έχει τους ηγέτες που Αυτός θα υποδείξει. Και στο ίδιο βιβλίο πάλι υπάρχει το σχετικό απόσπασμα :
«Ο Μ.Α. επισκέφθηκε τον Γέροντα με κάποιους φίλους του και τον ρώτησαν αν βρισκόμαστε στα χρόνια του Αντίχριστου. Αν και ο Γέροντας δεν συνήθιζε να λέει πολλά γι’ αυτό το θέμα σε κοσμικούς αδελφούς, όμως σ’ αυτήν την παρέα και απευθυνόμενος ειδικά στον ένα από τους επισκέπτες, του είπε : «Στην γενιά την δική σου θα γίνουν όλα όσα γράφουν οι γραφές για τον Αντίχριστο».
Σε κάθε περίπτωση όμως, ο κόσμος που θα παραμείνει στις δύσκολες αυτές στιγμές κοντά στον Χριστό θα προστατευθεί από Ίδιο τον Θεό, οπότε ας μην πανικοβαλλόμαστε! Ο Θεός ΠΟΤΕ δεν εγκατέλειψε τους ελπίζοντας εις Αυτόν.!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”