Τα νέα διαβατήρια

Γενικότερη συζήτηση σχετικά με την ερμηνεία των προφητειών της Ορθοδοξίας και τα Σημεία των Καιρών στην Εποχή μας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

Λέει ό Μέγας Βασίλειος: ( ποιος έστησε τρόπαιο καθώς κοιμόταν, ή ποιος ζώντας με τρυφή και ξαπλωμένος, στολίστηκε με στεφάνια; )

Λένε οι πατέρες ( Άγιος Μεθόδιος Πατάρων , Άγιος Ιππόλυτος και Άγιος Ανδρέας Καισαρείας ) πως το θηρίο που αναφέρετε στο ( ΙΓ΄1 )και είναι αυτό που ανεβαίνει από την θάλασσα , είναι ο αντίχριστος

Λέει ο Άγιος Ανδρέας , πως το θηρίο ( ΙΓ΄11 ) που ανεβαίνει από την στεριά ( δεν νομίζω πως είναι άτοπο να το θεωρήσουμε ως τον ψευδοπροφήτη ) και όπως επίσης μας λέει και ο Άγιος Ειρηναίος ο Επίσκοπος Λουγδούνου . προέρχεται από την γη , δηλαδή εκ χαμερπούς πολιτείας .
Είναι μας λέει άνθρωπος κατ΄ ενέργεια του σατανά , και αυτός θα απλώσει παντού το σφράγισμα του Θηρίου ( ΙΓ¨ 17 ) , στις αγορές και στις πωλήσεις .

Λέει ο Άγιος Εφραιμ . «Τοιούτον γαρ τρόπον σκευάζει ό τύραννος, ίνα πάντες τήν σφραγίδα του θηρίου βαστάζωσιν, όταν ελθη απατήσαι τα σύμπαντα, εν τω καιρώ τω ιδίω, έν σημείοις, εις το πλήρωμα των καιρών».

Εγώ δεν θα πω ότι το σφράγισμα θα γίνει λίγο πριν ή λίγο μετά την εμφάνιση του Αντίχριστου ,( είναι σαφές από τους Αγίους μας ότι αυτό θα το κάνει ο Ψευδοπροφήτης του πάντως ) Εγώ θα πω πως καλά είναι να διαβάζουμε κάπου , κάπου και πως ερμηνεύουν την αποκάλυψη Οι Άγιοι μας , και να μην μένουμε μόνο στις δικές μας ερμηνείες ,

Να μην λέμε με σιγουριά κάποια πράγματα που όμως απέχουν μακράν , από την Ορθόδοξη πραγματικότητα .

ΠΑΝΤΩΣ Άποψη μου είναι ότι το σφράγισμα θα αρχίσει λίγο πριν την εμφάνιση του Αντίχριστου, και ότι θα το πραγματοποίηση ο Ψευδοπροφήτης του , και ενώ μερικοί θα περιμένουν τον Αντίχριστο να τους σφραγίσει , θα είναι ήδη σφραγισμένοι και μάλιστα οικιοθελώς λέγοντας στον εαυτό τους πως το 666 που πήραν δεν ήταν τίποτα και παραβλέποντας τις προειδοποιήσεις αιώνων . πως άλλωστε θα πλανηθούν ακόμα και εκλεκτοί ? αν γίνουν τα πράγματα όπως μας τα παρουσιάζουν κάποιοι γνωστικοί στις μέρες μας δεν θα πλανηθεί κανένας . ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ .
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

tomR έγραψε: ΠΑΝΤΩΣ Άποψη μου είναι ότι το σφράγισμα θα αρχίσει λίγο πριν την εμφάνιση του Αντίχριστου,
περα για περα αιρετικο αυτο που λες

[και καλα κανεις και λες οτι ειναι δικια σου αποψη]

τοῦ πρωτοπρ.Κυριακοῦ Τσουροῦ
Γραμματέως τῆς Σ.Ε.ἐπί τῶν Αἱρέσεων

Ἐδῶ δέν θά ἀσχοληθοῦμε μέ τούς ἀστρολόγους καί τούς διαφόρους πλασιέδες τῶν ἰδεῶν τῆς "Νέας Ἐποχῆς". Μ' αὐτό θά ἀσχοληθοῦμε ἄλλοτε. Σ' αὐτό τό σύντομο ἄρθρο μας θά περιοριστοῦμε στούς γνωστούς σύγχρονους ψευδοπροφῆτες, οἱ ὁποῖοι μάλιστα προπαγανδίζουν τίς πλάνες τους κάτω ἀπό βαρύγδουπους χριστιανικούς τίτλους. Κι αὐτοί βρίσκονται σέ πολλούς καί διαφορετικούς χώρους. Μελετοῦν δῆθεν τά ἐσχατολογικά κείμενα τῆς Ἁγίας Γραφῆς καί προβλέπουν "μέ σιγουριά" τήν πραγματοποίηση στίς μέρες μας τῶν ἐσχατολογικῶν γεγονότων. Δέν μιλοῦν ἁπλῶς γιά τά "σημεῖα τῶν καιρῶν". Αὐτό δέν πιάνει εὔκολα, δέν φοβίζει οὔτε ἐντυπωσιάζει τόσο πολύ ὅσο τούς χρειάζεται. Ἔτσι προχωροῦν στά μέγιστα γεγονότα τῶν ἐσχάτων: στήν ἔλευση τοῦ Ἀντιχρίστου μέ τό δυσώνυμο 666, στόν Ἀρμαγεδδώνα, στήν "ἁρπαγή", στήν Β΄ Παρουσία, στά "ὁράματα", στίς "προφητεῖες" πού δῆθεν ἐξήγγειλαν πρίν ἀπό χρόνια μελλοντολόγοι καί "ὁραματίστριες". Καί δυστυχῶς τέτοια φαινόμενα δέν τά συναντᾶμε μόνον στούς χώρους τῶν Χιλιαστῶν ἤ τῶν Πεντηκοστιανῶν ἤ τῶν παντός εἴδους "Ἀνησυχούντων Χριστιανῶν",ἀλλά καί σέ δῆθεν Ὀρθόδοξες κινήσεις τούς λεγόμενους "Φωτισμένους", πού παίρνουν, λένε, "μηνύματα ἀπό τήν Παναγία" κάθε βράδυ μετά τά μεσάνυχτα ἤ καί ἀπό τόν Χριστό τόν ἴδιο καμμιά φορά, καί πού τά γράφουν στό δέρμα τους ἤ σέ φυλλάδες μέ περιεχόμενο μή σοβαρό,ἐνίοτε δέ καί προσβλητικό γιά τά ἱερά πρόσωπα τῆς Πίστεώς μας.
Εικόνα
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

Προκειμένου να συμβάλλω θετικά σε αυτή τη συζήτηση προτείνω να ακούσετε ολες οι προφητείες σε χρονική αλληλουχία ερμηνευμένες από γέροντα Εφραίμ πρώην Φιλοθείτη από την Αριζόνα των ΗΠΑ.

http://www.dailygreece.com/efrem/oles-p ... efraim.mp3
Η ερμηνεία της Αποκάλυψης και των προφητειών του αγίου Κοσμά του Αιτωλού .

3ος Παγκόσμιος πόλεμος --> Κωνσταντινούπολη -->ανάσταση και βασιλεία του βασιλία Ιωάννη επί 33 χρόνια --> επικράτηση της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο --> αποκατάσταση Ελληνισμού
--> διαφθορά κ επικράτηση υλισμού --> ελευση Αντίχριστου --> ανάσταση πρφ. Ηλία , Ενώχ και Αγίου Ιωάννη θεολόγου --> συντέλεια του κόσμου κ Δευτέρα παρουσία του Κυρίου μας
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

φιλε τις προφητειες μετα την Αγια Γραφη τις φοβαμαι..και εχουν βγει και αρκετες..
Δηλαδη δεν θελω να δεσω κομπο καποια απο αυτες για τον πολυ απλο λογο
μηπως και την ερμηνευσω λαθος [οπως το Θεμα της Κωνσταντινουπολης]
επρεπε ναχει γινει κατι συμφωνα με καποια προφητεια που μου ειπε ενας γεροντας στο Ορος πριν χρονια [οχι δικια του]
..........................................................................................................
και μπορει ο Π Μαξιμος να εκανε φαουλ που προεβλεψε ποτε θαρθει ο αντιχριστος κλπ
αλλα τα στοιχεια που γραφονται για την απατη του βιβλιου [Ο καιρος γαρ Εγγυς] ειναι αληθινα
http://www.patrokosmas.gr/periodiko.asp ... 1&sitem=11

και ομως !!
το βιβλιο αυτο σαρωσε σε πωλησεις και εγινε [ΤΡΕΛΑ] για αρκετους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stratos την Τρί Ιαν 30, 2007 7:41 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

Το ότι το σφράγισμα θα το πραγματοποίηση ο Ψευδοπροφήτης δεν το λέω εγώ , οι Άγιοι λένε ότι θα γίνει διαβάζοντας την αποκάλυψη ,

Λένε οι πατέρες ( Άγιος Μεθόδιος Πατάρων , Άγιος Ιππόλυτος και Άγιος Ανδρέας Καισαρείας ) πως το θηρίο που αναφέρετε στο ( ΙΓ΄1 )και είναι αυτό που ανεβαίνει από την θάλασσα , είναι ο αντίχριστος

Λέει ο Άγιος Ανδρέας , πως το θηρίο ( ΙΓ΄11 ) που ανεβαίνει από την στεριά ( δεν νομίζω πως είναι άτοπο να το θεωρήσουμε ως τον ψευδοπροφήτη ) και όπως επίσης μας λέει και ο Άγιος Ειρηναίος ο Επίσκοπος Λουγδούνου . προέρχεται από την γη , δηλαδή εκ χαμερπούς πολιτείας .
Είναι μας λέει άνθρωπος κατ΄ ενέργεια του σατανά , και αυτός θα απλώσει παντού το σφράγισμα του Θηρίου ( ΙΓ¨ 17 ) , στις αγορές και στις πωλήσεις .

Λέει ο Άγιος Εφραιμ . «Τοιούτον γαρ τρόπον σκευάζει ό τύραννος, ίνα πάντες τήν σφραγίδα του θηρίου βαστάζωσιν, όταν ελθη απατήσαι τα σύμπαντα, εν τω καιρώ τω ιδίω, έν σημείοις, εις το πλήρωμα των καιρών».

Εδώ μέσα κάποιος άγιος ( Στρατος ) μας βγάζει τους Αγίους ψεύτες , και μας λέει πράγματα που διαβάζοντας τα καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά που θέλει να μας πει , γραφεί μόνο , και για να γίνει πιστευτός , και να πείσει και εμάς να πάρουμε το 666 ανακατεύει ονόματα κτλ

Πες μου αγαπητέ που λέει ο Πατερ Τσουρος ότι το σφράγισμα δεν θα το πραγματοποιήσει ο Ψευδοπροφήτης ?,

Και από ότι κατάλαβα να λες μας έβγαλες και Αιρετικό το άγιο Εφραιμ , που και αυτός πιστεύει πως έτσι θα γίνουν τα πράγματα

Τι μας είπες παραπάνω , διαβάζεις αυτά που γράφεις ?
Στρατος ? είσαι με τα καλά σου . λες αστρολόγους και παπατζήδες τους
Αγίους , Ειρηναίο , Ανδρέα Αρέθα ?. σύγχρονους ψευδοπροφῆτες ?

Παρέθεσες ενα κείμενο του Π. Τσουρου που αναφέρετε στους αιρετικούς και στους απατεώνες , και λες πως ταιριάζει με τις απόψεις των παραπάνω Αγίων .

Έτσι θα μας πείσεις να πάρουμε το 666 ? με καραγκιοζιλίκια ? για προσεχε τη γραφης και σε πουοις τα λες

( ΠΑΝΤΩΣ Άποψη μου είναι ότι το σφράγισμα θα αρχίσει λίγο πριν την εμφάνιση του Αντίχριστου,)
Παραπάνω η γνώμη μου τυγχάνει να συμπίπτει και με την άποψη του Αγίου Εφραιμ ,
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

tomR έγραψε: Έτσι θα μας πείσεις να πάρουμε το 666 ? με καραγκιοζιλίκια ? για προσεχε τη γραφης και σε πουοις τα λες
εγινε..εγινε Εικόνα
Εικόνα
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

stratos έγραψε: επρεπε ναχει γινει κατι συμφωνα με καποια προφητεια που μου ειπε ενας γεροντας στο Ορος πριν χρονια [οχι δικια του]
.
δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι, όμως όλες οι προφητείες του Αγίου Κοσμά έχουν επαληθευτεί κ επιπλέον σε αυτή την ομιλία ερμηνεύονται από τον πλέον χαρισματικό σύγχρονο γέροντα
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

vfilip έγραψε:
stratos έγραψε: επρεπε ναχει γινει κατι συμφωνα με καποια προφητεια που μου ειπε ενας γεροντας στο Ορος πριν χρονια [οχι δικια του]
.
δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι, όμως όλες οι προφητείες του Αγίου Κοσμά έχουν επαληθευτεί κ επιπλέον σε αυτή την ομιλία ερμηνεύονται από τον πλέον χαρισματικό σύγχρονο γέροντα
οχι οχι δεν λεω για τον Αγιο Κοσμα
ριξε μια ματια στο λινκ που εβαλα ποιο πανω [για ενα βιβλιο]
Εικόνα
tomR
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tomR »

Έχω δει εδώ μέσα πως κάποιος όπως τον Στρατος , αλλά και μερικούς άλλους , πιστεύουν πως ο Αντίχριστος θα είναι αυτός που θα πραγματοποιήσει το Σφράγισμα ,
Αυτό δύστυχος είναι λάθος , γιατί βλέπουμε πως αυτό θα το κάνει ( κατά τους Αγίους Μας ) ο Ψευδοπροφήτης , συνεπώς αφού δεν γνωρίζουμε ποιος από τα δυο Θηρία θα εμφανιστεί πρώτα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σίγουρο.( τα ακούς Στρατοοοο )

Γνωρίζουμε όμως ότι ο Αντίχριστος θα αντιγραφεί τον Χριστό , όπως επίσης γνωρίζουμε πως ο Χριστός είχε στείλει τον Ιωαννη ( τον Προφήτη του ) πριν εμφανιστεί ο Ίδιος , Αυτό είναι πραγματικότητα .

( και τι έκανε πριν τον Χριστό ο Ιωαννης Στρατοοοοο ? )

Η ανάλυση αυτή της Αποκαλύψεως έγινε από τους Αγίους (Ειρηναίο , Ανδρέα Αρέθα , Εφραιμ , Μεθόδιο Πατάρων , Ιππόλυτο )

Σύγχρονοι Άγιοι αναλυτές ( όπως ο Στρατος ) λένε πως αυτοί ήταν αστρολόγοι , και ψευδοπροφήτες .

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ
ΙΑΣΙΟΥ 1- 11521 ΑΘΗΝΑ
ΕΚΔΟΣΙΣ Α΄ 1994

Τώρα στην κατά ( Άγιου Στρατου ) ανάλυση θα διαβάσουμε άλλα , αλλά μυθεύματα και αχταρμάδες , δυστυχώς θα διαβάσουμε πολλά , εκείνα τα χρόνια από γνωστικούς

Υ.Γ. άκου μας έφερες την άποψη του Π Τσουρου για τους αιρετικούς και για τα μέντιουμ , και μας λες πως αναφέρετε στους Αγίους ( Ειρηναίο , Ανδρέα Αρέθα , Εφραιμ ...) απαράδεκτος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tomR την Τρί Ιαν 30, 2007 8:23 am, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

tomR έγραψε: εσύ δεν πας καλά μου φαίνεται και οι όμοιοι σου που λέτε

Αυτό πες μας τι θα κάνεις εσύ όχι τι θες να κάνουν και οι άλλοι , για να έχεις παρέα , ( που μάλλον θα έχεις πολύ παρέα )
Τρέχα σε κάνα ψυχίατρο λέω εγώ , φανατίλα
Αμα πια εδώ μέσα
Ανίκανε να μιλήσεις και να συζητήσεις
Σα δε ντρέπεσε λίγο που το παίζεις και σωσμένος
Να σε δω ρε
Να σε δω τι θα κάνεις που μου το παίζεις τώρα ΗΡΩΑΣ και ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ
Εμπρός τι κάθεσε ? φύγε στα βουνά τι περιμένεις ?
Αμα πια σαν κάτι αιρέσεις που τρομοκρατούν τον κόσμο και πουλάνε ότι έχουν και δεν έχουν και τους αφήνουν στο δρόμο

Λυπάμαι , εγώ περιμένω τη θέση της επίσημης εκκλησίας
Δεν είμαι μήτε αιρεσιάρχης να κάνω το δικό μου ή ότι μου κατεβάσει το κεφάλι μου
Εχω τους ποιμένες μου καλώς ή κακώς

Και να προσέχεις τα λόγια σου γιατί εσύ δε ξέρεις αν με απασχολεί ή όχι το θέμα και αν το έχω ψάξει ή όχι και κατά πόσο είχα πρήξει κάποτε τον πνευματικό μου ή όχι και κατά πόσο πέρναγα όλα μου τα μεσημέρια μέσα στην αγωνία και το φόβο όταν έβλεπα το Νάκο και τη Δουράκη

Απαιτώ να προσέχεις πως μιλάς να μάθεις τρόπους
Αντε γιατί τα'χω πάρει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lovethink την Τρί Ιαν 30, 2007 8:17 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλή Σαρακοστή
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προφητείες-Σημεία των Καιρών”