Για τα παιδάκια του πατέρα Αντώνη!!!!!!!!!

Εδώ αναρτούνται αιτήματα & προσφορές βοηθείας με στόχο την αλληλοβοήθεια των μελών μας.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Για τα παιδάκια του πατέρα Αντώνη!!!!!!!!!

Δημοσίευση από vasilisalt »

Η Αγγελική ανυπομονεί για τη συνέχεια....
Φαντάσου και να μην είχε έρθει....

Συνεχίζω.
Η ομάδα του φόρουμ με μια σχετική αμηχανία, περιμένει βλέποντας το υπέροχο θέαμα με τα μικρα παιδάκια. Σε λίγα λεπτά μας καλοδέχθηκε μια ευγενέστατη κοινωνική λειτουργός και μας οδήγησε στον πάνω όροφο στην τράπεζα φαγητού. Όλα ολοκάθαρα, γουστόζικα απολύτως λειτουργικά τραπέζια φαγητού με όμοφες καρεκλίτσες σε μοδάτα παιδικά χρωματάκια. Απολύτως νοικοκυρεμένα πράγματα. Αφού καθήσαμε, η κοπέλα με μεγάλη διάθεση μας εξηγούσε τα πάντα. Στο βάθος εμφανίζεται ο παπα Αντώνης να μιλάει (με το μάγειρα;) στη κουζίνα. Λεπτός, ψηλός, καλοφτιαγμένος από τη φύση του, όμορφος, απέριττα ευγενικός. Σε λίγη ώρα ήταν μαζί μας. Μας κέρδισε από τη πρώτη στιγμή. Με λίγα λόγια για να μη κουράσω, η κιβωτός φροντίζει πάνω από 200 παιδιά. Απαραίτητη προυπόθεση τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο. Πέρα από το απολύτως αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό όλοι το υπόλοιπο προσωπικό είναι εθελοντές. Ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 200. Άνθρωποι που οι λίγες ή πολλές τους - τακτικές όμως - ώρες, φέρνουν εις πέρας ένα μυθικό έργο αλληλεγγύης, με φόντο πάντα το Χριστό και την ορθοδοξία. Εθελοντές σκουπίζουν, μαγειρεύουν, διαβάζουν παιδιά, γιατροί τα εξετάζουν, δάσκαλοι και καθηγητές τους κάνουν φροντιστήρια και ότι άλλο σχετικό με τον εθελοντισμό περνά από το νου σας. Αυτός ο ανώνυμος εθελοντισμός μας έκανε όλους να νιώσουμε την μηδαμινότητά μας.
Συνεχίζεται
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Χαιρετίζω τον "κύριο με τα όλα του", την όμορφη δεσποινίδα", τους "Μεγαρίτες", τον ¨ i love πάπας οδηγό σπορ ι.χ.', το "αφεντικό" και όλους γενικότερα!
Ζηλεύω λιγάκι που δεν σας γνώρισα!

Συνέχισε την περιγραφή Βασίλη, αλλά σε μικρότερες συνέχειες!
Οχι τόσο μεγάλες!
Κατά προτίμηση, λέξη - λέξη!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Χαρηκα Βασιλη που τα καταφερατε και βρηκατε τον δρομο :mrgreen:
Χαρηκα πιο πολλυ φυσικα που ολα πηγανε καλα και ο σκοπος μας ολοκληρωθηκε επιτυχως
ΑΠΟΣΤΟΛΕΕΕΕΕ.σε ενοχλεισε κανεις εχθες???

Οχι Παναγιωτη αδελφε μου αυτοι πρεπει να ζηλευουνε που δεν μας γνωρισανε σιγα τον Αποστολο
να τον γνωρισω κιολας
για τον Νικο ναι :103
τους αλλους δεν ξερω ειμε σκεπτικος ακομη :10
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Μετά την περιγραφή του Βασίλη όλα τα άλλα είναι απλά οδοντόκρεμες! Θα προσπαθήσω όμως να δώσω την δική μου αποτυχημένη εκδοχή.
Ήταν περίπου 14:30 χθες, όντας στη δουλειά μου, όταν με κάλεσε στο κινητό ο Βασίλης για να μου πει ότι είναι στην Λ. Αθηνών (τ. Καβάλας) και ότι σε λίγο θα έφτανε στο σημείο συνάντησης! "Γιατί τόσο νωρίς;" τον ρώτησα. "Μα, για να πιούμε έναν καφέ και να γνωριστούμε, πριν έρθουν οι άλλοι" (οι βάρβαροι - δική μου ερμηνεία), μου απάντησε.
Έτσι και έγινε. Ο Βασίλης είναι όπως τον περίμενα: Ένας υπέροχος τεχνοκράτης! Εύθυμος, φιλικός, ευγενής, και κυρίως καλός! Με κέρδισε στα πρώτα 14 msec!
Κατά τις 15:10 αφήσαμε την καφετέρια και πήγαμε στο σημείο συνάντησης. Την Αγγελική την είδαμε αμέσως, αλλά εμένα τουλάχιστον με μπέρδεψε η ωραία ανθοδέσμη που κρατούσε. Υπέθεσα ότι περίμενε τον καλό της! Έκανα λάθος! Περίμενε "τους καλούς" της!!
(Ποιους καλούς δηλαδή, ο ένας από την παρέα ήταν καλός, αλλά τεσπα, γιατί - πλην όλων των άλλων - είμαι ΚΑΙ μετριόφρονας και δεν κάνει να συνεχίσω!)
Μετά ήρθε και ο Ντίνος, για τον οποίο είχα μια μικρή αγωνία, καθώς δεν είχαμε το κινητό του, ώστε να επικοινωνήσουμε (σε περίπτωση απώλειας), αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε!
Last but not least (τελευταίος, αμαρτωλότερος και ο έσχατος όλων) ενεφανίσθη ο Διονύσης, μέσα στο μαύρο Tsi Leon του. Ποιος Διονύσης! Αυτός ήταν ο Θεόκλητος Διονυσιάτης αυτοπροσώπως! Αφού μας χαιρέτισε (δηλαδή μας έκανε ανθενωτική διάλεξη, περί τα έξι λεπτά και δεκαεπτά δεύτερα) αποφασίσαμε να αναχωρήσουμε για την Κιβωτό του κόσμου (κι έτσι γλιτώσαμε).
Τον δρόμο δεν τον ξέραμε καλά, αλλά την κατάσταση την έσωσε ο Βασίλης που είχε GPS. Μόνο που όταν το χρειαστήκαμε, γιατί χαθήκαμε στην κυκλοφοριακή αταξία των Σεπολίων, η φωνή μας πληροφόρησε «χαμηλό σήμα, παρακαλώ ρυθμίστε την κεραία»! Πολύ ωραία! Ευτυχώς λίγο παρακάτω το τέλειο GPS αποφάσισε να λειτουργήσει κι έτσι βρήκαμε το δρόμο μας.
Στην πόρτα, μας υποδέχθηκε ο Νίκος (agiooros) και αυτή ήταν η μεγάλη έκπληξη της ημέρας! Μαζί του ήταν και ο έτερος Ευβοιώτης Κώστας (heart), που πρώτη φορά συναντούσα, αλλά είναι αυτό που λένε: «Κάτσε λίγο να δεις πολύ»! Θέλω να ομολογήσω πάντως, πως ΟΛΗ η παρέα μας (και οι επτά) ήταν άψογη γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα (με μια - δυο μικροεξαιρέσεις)!
Το κτίριο της Κιβωτού του κόσμου είναι εντυπωσιακό: καινούριο, 5όροφο (6 με το ισόγειο) και γεμάτο από την αγάπη του Χριστού εκφρασμένη από τον πατέρα Αντώνιο και τους 200 (!) περίπου εθελοντές του.
Παραδώσαμε την επιταγή και μαζί και την επιστολή, την οποία ο εορτάζων διάβασε στον πατέρα Αντώνιο. Ο πανάξιος αυτός ιερέας, μας ξενάγησε στο χώρο και μείναμε έκπληκτοι μπροστά στο τεράστιο έργο που υλοποιεί, με μόνους πόρους τους πιστούς! Ο Θεός να του δίνει δύναμη να συνεχίζει απρόσκοπτα το Θεάρεστο έργο του.
Προτείνω να ξαναμαζέψουμε χρήματα πριν το Πάσχα και να τα (ξανα)διαθέσουμε στην Κιβωτό του κόσμου.
Ακολούθησε καφές στον οποίο δεν παρευρέθησαν οι Ευβοιώτες γιατί ο Νίκος δεν μας άντεχε άλλο (και με το δίκιο του ο άνθρωπος), αλλά ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να τα πούμε εμείς οι υπόλοιποι.
Εν κατακλείδι περάσαμε πολύ όμορφα, γιατί είμασταν μια πολύ όμορφη παρέα. Μέσα στο Γενάρη θα προσπαθήσω να κάνω μια συνάντηση στην Αθήνα (μάλλον κάποιο Σάββατο) με παράλληλη συνάντηση/συζήτηση με τον πρωτοπρεσβύτερο της ενορίας μου πατέρα Ματθαίο και είστε από τώρα όλοι (μέλη και επισκέπτες) προσκαλεσμένοι.
Λεπτομέρειες του χρόνου!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ο παπα Αντώνης μας ξενάγησε σε όλους του χώρους του πολυόροφου κτιρίου. Ιατρεία, εξεταστήρια, αίθουσες διδασκαλείας, ξενώνες και ένας ΄΄πολυχώρος΄΄, ένα όμορφο αμφιθεατράκι που για λόγους οικονομίας χώρου ήταν συγχρόνως και ένας λιτός ναός.
Ναι παιδιά ξέρετε, κατι ξεχάσαμε...
Την επιταγή βρε παιδιά...
Ο Διονύσης αφού διάβασε το κειμενάκι μας (με ύφος, όχι αστεία) παρέδωσε την επιταγή στο λογιστή.
Από τη μία νιώσαμε υπερήφανοι για την προσφορά μας σ αυτό το θαύμα, από την άλλη σκεφτήκαμε πως αν θεωρητικά μπορούσαμε - ως φόρουμ - να επισκεφθούμε πριν την κιβωτό, το ποσό που θα δίναμε θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.
Πάντως πιστεύω ως αλήθεια και όχι αυτοδικαιωτικά, από τις αντιδράσεις των ανθρώπων της κιβωτού καταλάβαμε πως άξιζε η προσπάθεια μας.
Η προσπάθεια όλων μας, η προσπάθεια όλων σας.
Μπράβο αδέρφια.
Και εις ανώτερα.
Μπορούμε, δεν νομίζετε;
Τελειώνω λέγοντας πως πήραμε τις σχετικές φωτογραφίες και περιμένουμε από την Αγγελική να τις δημοσιεύσει.
Να μη ξεχάσω. Το φάντασμα της Σμαρώςμας ήταν συνέχεια μαζί μας. Το ονομά της ακούσθηκε γενικώς δεκάδες φορές και τελικά μίλησε και στο τηλέφωνο σχεδόν με όλους, εκτός από εμένα νομίζω.
Σ ευχαριστούμε Σμαρούλα.
Κλείνω λέγοντας παλι ένα μεγάλο ευχαριστώ που σαν εκπρόσωπός σας είχα αυτή της εμπειρία Χριστού.
Θα μου μείνει βαθιά χαραγμένη μέσα μου.
Απόστολε σ ευχαριστώ. Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι πως εγώ έκανα χιούμορ στον Απόστολο της φαντασίας μου, αυτόν που σου περιέγραψα με το μουστάκι και το γιαταγάνι. Πως θα κάνω χιούμορ σ΄αυτόν τον κύριο που γνώρισα;
Διονύση είσαι γίγαντας.
Αγγελικούλα μου απλά σ αγαπώ.
Ντίνο εμείς θα τα πούμε. Χάρηκα πολύ πάντως αδερφέ μου.
Κώστα η φρεσκάδα σου μας έφτιαξε. Με το καλό φίλε!!! Αυτές είναι χαρές!!!
Νίκο, απλά σε ευγνομονώ...
Καλημέρα, σας ευχαριστώ από τα μεγαλύτερα βάθη της καρδιάς μου για τις χαρές που μου δώσατε.
ΤΕΛΟΣ
Άβαταρ μέλους
ntinos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinos »

Καλημέρα και από εμένα...όντως έγιναν φοβερές συμπτώσεις χθές!
Να είστε όλοι καλά...εύχομαι να οργανώσουμε κ άλλα τέτοια, κ όχι κατ'ανάγκη μόνο περιόδους εορτών.
Vasil είναι μικρός ο κόσμος όπως διαπίστωσες :roll:
Θα τα ξαναπούμε σύντομα από κοντά!

p.s. την παράσταση έκλεψε η ωραία κυρία με την ανθοδέσμη της, και κυρίως με το "δωράκι" στο τέλος...απίστευτο-μοναδικό-ευγενικό-σπάνιο στις μέρες μας :shock: :shock: :shock: ...Όσοι δεν ήρθαν έχασαν πάντως! (ζήλεια! :lol: )
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

τι δωρακι τι δωρακι?
ζηλιαρης δεν ειμε και δεν προκειτε να γινω ποτε
Περιεργος ειμε ομως και θελω να μαθω :P :oops: :oops:

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αχ βρε Ντίνο. Έχεις δίκιο. Τι παράλειψη θεέ μου...
Για να δούμε η ευγενική δωρήτρια θα βάλει καμια φωτογραφία ή έπεσε απαγόρευση;
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εχω μια ιδεα παιδια ο Νικος μιας και μας ξερη
αν θελει μπορει να δωσει στα μελη τα οποια γνωριζει φωτογραφιες μεσω ....ξερη αυτος
εγω θα ειθελα να δω μερικες απο την χθεσινη συναντηση και να σας στειλη αυτες απο τα Μετεωρα αν το επιθημουνε και οι αλλοι φυσικα

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Πωπωπω...... πρεπει να δωσω πολλές εξήγησεις!!!!! :7 :7
Και καταρχήν πρέπει να πω ΟΛΗ την αλήθεια και τι πραγματικά έγινε χτες!!!! :angryfire
Οσον αφορά τις φωτογραφίες ότι έβγαλα (4-5 δηλαδη, και από αυτές εγώ τράβηξα μόνο 1, τις άλλες τις τράβηξε ο Βασίλης!) τις έστειλα στον Νικο-Agiooros. Δεν ξέρω αλλά πρέπει να συννενοηθούμε γιατί δεν ξέρω αν θα ήθελαν όλοι να δημοσιευτούν.
Είναι και ορισμένοι που φοβούνται την δημοσιότητα :mrgreen: :mrgreen: ..... Καταλαβαίνετε μετά πρέπει να κουβαλάω πάνω μου και αυτόγραφα (το τίμημα της δημοσιότητας) :shock: :shock: ....... είναι πρόβλημα!!!!! :lol: :lol: :lol:
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλοβοήθεια”