Θάρθη όταν έρθουν δυο καλοκαίρια και δυο Πασχαλιές μαζί.
Συντονιστής: Συντονιστές
-
silver
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ο MHTSAKOS έγραψε :Ο Silver έγραψε :
Aδελφέ για να μη σου χαλάσουν τα μακαρόνια και τα μπισκότα, θέλεις να ελέγξης πάλι τον υπολογισμό των ετών; Τι εννοώ : Η Αγία Γραφή χρησιμοποιεί ημερολόγιο 30 ημερών για κάθε μήνα. Εσύ υποθέτω κάνεις τους υπολογισμούς σου με το Ιουλιανό ή Γρηγοριανό. Οι Ιουδαίοι χρησιμοποιούσαν το Σεληνιακό. Εν πάσει περιπτώσει σύμφωνα με την Αγία γραφή τα 555 χρόνια μετά το 1453 ήταν περίπου τον Ιούλιο του 2000!!!
Αυτά προς το παρόν, για να μη σε κουράζω
Ναί μόνο που τον αριθμό τον είδε Μουσουλμάνος.
Εκεί τι γίνεται;
Πολύ απλό! Τον αριθμό που είδε ο Μουσουλμάνος τον έγραψε :
1) Ο Κύριος.
2) Ο Πλανών την οικουμένη.
Υπάρχει Τρίτος; Όχι!
Άρα εάν τον έγραψε ο Κύριος, ισχύει ο ανωτέρω υπολογισμός.
Εάν τον έγραψε ο Πλανών την οικουμένη, χάνουμε αμφότεροι
τον χρόνο μας!
================
Ο άνθρωπος είναι, πολλές φορές, δέσμιος των παθών και των αδυναμιών του. Και στην πορεία της ζωής του αντιμετωπίζει την απελπισία, τα αδιέξοδα στα σοβαρά και καταθλιπτικά προβλήματά του και, κυρίως, εκείνα που έχουν σχέση με τον πνευματικό του αγώνα για τον καταρτισμό του. Πολλές φορές, δεν ημπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό του νικημένου και τότε νιώθει ολομόναχος και χωρίς στήριγμα στις προσπάθειές του. Όμως, ο θριαμβευτής Ιησούς μάς δίδει μια άλλη διάσταση και μάς βεβαιώνει ότι υπάρχει λύση στα προβλήματά μας, αφού Εκείνος μπορεί να νικήσει, ως νικητής, κάθε αντίθετο και αντιδραστικό, κάθε δύσκολο και ανθρωπίνως ακατόρθωτο. Στροφή, λοιπόν, στον Αναστάντα Χριστό. Να επανέλθουμε στο δρόμο που μάς καλεί ο Αναστημένος Χριστός.
Tι ακριβως ειχε πει ο π. Ευμενιος και που εχει καταγραφει?
vfilip έγραψε:πότε εζησε ο π. Γεννάδιος ? ξέρετε κατι περισσότερο για αυτόν ? παρόμοια πράγματα είχε πεί και π. Ευμένιος από τα Ρούστικα που πρόσφατα απεβιώσε !parmenas έγραψε:Στις προφητειες που εχει συγκεντρωσει ο π. Λεοντιος ο Διονυσιατης, αναφερονται και καποιες σχετικες απο το γεροντα Γεννάδιο από την Κρήτη.
Μπορειτε να τις βρειτε στο site του παντοκρατορα κατω δεξια.
Ο Γενναδιος λεει οτι θα ερθει καιρος, οπου Τουρκοι στρατιωτες θα αποβιβαστουν στην Κρητη. Δεν αποκλειεται να ειναι ενας αντιπερισπασμος, ή να ειναι η Κρητη ενα απο τα 2 νησια που θα πειραξουν οι Τουρκοι κατά το γέροντα Παίσιο.
Γνώμες?
στο μέρος στη κρήτη όπου αναφέρει ότι θα γίνει μακελειό είναι τα μέρη μου . Οπως καταλαβαίνετε καίγομαι
-
blurcode
- Βασικός Αποστολέας

Μπορεί ο τρίτος να είναι ο ίνος, με λίγο κρασάκι το 5 το βλέπεις 555 κ.α.silver έγραψε: Πολύ απλό! Τον αριθμό που είδε ο Μουσουλμάνος τον έγραψε :
1) Ο Κύριος.
2) Ο Πλανών την οικουμένη.
Υπάρχει Τρίτος; Όχι!
Άρα εάν τον έγραψε ο Κύριος, ισχύει ο ανωτέρω υπολογισμός.
Εάν τον έγραψε ο Πλανών την οικουμένη, χάνουμε αμφότεροι
τον χρόνο μας!
[..]

αυτό δεν έχει καταγραφεί . Υπάρχουν όμως αυτήκοοι μάρτυρες που το διαβεβαιώνουν. Κι εγώ ήμουν επιφυλακτικός με αυτό , αλλά τώρα που διάβασα την προφητεία του Γεννάδιου άρχισα να το πιστεύω .....parmenas έγραψε:Tι ακριβως ειχε πει ο π. Ευμενιος και που εχει καταγραφει?
vfilip έγραψε:πότε εζησε ο π. Γεννάδιος ? ξέρετε κατι περισσότερο για αυτόν ? παρόμοια πράγματα είχε πεί και π. Ευμένιος από τα Ρούστικα που πρόσφατα απεβιώσε !parmenas έγραψε:Στις προφητειες που εχει συγκεντρωσει ο π. Λεοντιος ο Διονυσιατης, αναφερονται και καποιες σχετικες απο το γεροντα Γεννάδιο από την Κρήτη.
Μπορειτε να τις βρειτε στο site του παντοκρατορα κατω δεξια.
Ο Γενναδιος λεει οτι θα ερθει καιρος, οπου Τουρκοι στρατιωτες θα αποβιβαστουν στην Κρητη. Δεν αποκλειεται να ειναι ενας αντιπερισπασμος, ή να ειναι η Κρητη ενα απο τα 2 νησια που θα πειραξουν οι Τουρκοι κατά το γέροντα Παίσιο.
Γνώμες?
στο μέρος στη κρήτη όπου αναφέρει ότι θα γίνει μακελειό είναι τα μέρη μου . Οπως καταλαβαίνετε καίγομαι
-
filtor
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Επέτρεψέ μου να μην αναφέρω τα ονόματα για δικούς μου λόγους.parmenas έγραψε:Επίσης Filtor πρεπει να δωσει στοιχεια για τους γεροντες που ειπαν οτι πλησιαζει ο καιρος. Δεν υπαρχει λογος μυστικοπαθειας, ιδιως οταν προκειται για σοβαρα θεματα.
Σας διαβεβαιώνω όμως ότι είναι από τους πλέον γνωστούς στους γνωρίζαντες τα του Αγίου Όρους καθώς και στα μέλη του site...
-
filtor
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Κατά αρχήν να πω ότι ο καθένας από εμάς είναι μεγάλος και υπεύθηνος άνθρωπος με αυτεξούσια βούληση.
Εγώ δεν τα γράφω ούτε για να κάνω τον έξυπνο, ούτε για να "δικαιωθώ", ούτε για να τρομάξω κανέναν.
Για πόλεμο "ως τον Σεπτέμβριο" το είπε - με υπαινιγμό! - ένας Γέροντας που στις δύο προηγούμενες επισκέψεις μου σε αυτόν, την μεν πρώτη μου είπε κάτι πολύ προσωπικό χωρίς να με ξέρει και την δεύτερη μου έδωσε απάντηση με μία ιστορία σε ένα από τα θέματα που ήθελα να τον ρωτήσω!
Το να ξευτιλιστώ δεν με πειράζει καθόλου - τσάμπα ταπείνωση θα είναι... - αλλά όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να προβληματιστούν και κάποιοι άλλοι και στο τέλος να ωφεληθούν αυτό με κάνει να συνεχίσω να γράφω γι' αυτά.
Άλλωστε ρε παιδιά δε χάθηκε ο κόσμος : οι τροφές που μπορεί να αποθηκεύσει κανείς δεν θα πάνε χαμένες!
Τέλος, αυτοί που παρακολοθούν τα πολιτικά θέματα με την Τουρκία βλέπουν ότι όπως είναι τα πράγματα τώρα δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν!
Πότε οι Κεμαλιστές κινδύνεψαν να χάσουν την προεδρία;
Οι δημοσκοπήσεις βγάζουν το κόμμα του Ερντογάν με ποσοστό πάνω από 40%! Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ πιθανή η εκλογή ισλαμιστή Προέδρου!!
Το σενάριο "δένει" από παντού : πετρέλαια Κύπρου και ενδεχόμενη έρευνά και εκμετάλλευσή τους από ρωσικές εταιρείες, δημοπρασία των Τούρκων για έρυενα και εκμετάλλευση πετρελαίων σε Κυπριακές περιοχές (!), αναχαίτηση των ελληνικών αεροσκαφών από τουρκικά στο μισό (!) Αιγαίο, προεκλογική περίοδος στην Τουρκία με τα γκάλοπ να βγάζουν ενδυναμωμένους τους ισλαμιστές, νίκη Σαρκοζί και ενταφιασμός της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρώπη και τόσα άλλα.
Ο κάθε ας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός!
Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον - υπάρχει το αυτεξούσιο και όλοι θα κριθούμε από τις ενέργειές μας από τον Θεό.
Απλά, προσωπικά, επειδή το θέμα το παρακολουθώ πάνω από δέκα χρόνια, κι επειδή έτυχε να γίνω δέκτης τους διορατικού γέροντα νομίζω πως δεν χάνω τίποτα αν είμαι έτοιμος.
Το πολύ-πολύ να πάθω κανένα σκορβούτο και να με τρελάνετε στην καζούρα μετά τον Σεπτέμβριο...

Εγώ δεν τα γράφω ούτε για να κάνω τον έξυπνο, ούτε για να "δικαιωθώ", ούτε για να τρομάξω κανέναν.
Για πόλεμο "ως τον Σεπτέμβριο" το είπε - με υπαινιγμό! - ένας Γέροντας που στις δύο προηγούμενες επισκέψεις μου σε αυτόν, την μεν πρώτη μου είπε κάτι πολύ προσωπικό χωρίς να με ξέρει και την δεύτερη μου έδωσε απάντηση με μία ιστορία σε ένα από τα θέματα που ήθελα να τον ρωτήσω!
Το να ξευτιλιστώ δεν με πειράζει καθόλου - τσάμπα ταπείνωση θα είναι... - αλλά όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να προβληματιστούν και κάποιοι άλλοι και στο τέλος να ωφεληθούν αυτό με κάνει να συνεχίσω να γράφω γι' αυτά.
Άλλωστε ρε παιδιά δε χάθηκε ο κόσμος : οι τροφές που μπορεί να αποθηκεύσει κανείς δεν θα πάνε χαμένες!
Τέλος, αυτοί που παρακολοθούν τα πολιτικά θέματα με την Τουρκία βλέπουν ότι όπως είναι τα πράγματα τώρα δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν!
Πότε οι Κεμαλιστές κινδύνεψαν να χάσουν την προεδρία;
Οι δημοσκοπήσεις βγάζουν το κόμμα του Ερντογάν με ποσοστό πάνω από 40%! Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ πιθανή η εκλογή ισλαμιστή Προέδρου!!
Το σενάριο "δένει" από παντού : πετρέλαια Κύπρου και ενδεχόμενη έρευνά και εκμετάλλευσή τους από ρωσικές εταιρείες, δημοπρασία των Τούρκων για έρυενα και εκμετάλλευση πετρελαίων σε Κυπριακές περιοχές (!), αναχαίτηση των ελληνικών αεροσκαφών από τουρκικά στο μισό (!) Αιγαίο, προεκλογική περίοδος στην Τουρκία με τα γκάλοπ να βγάζουν ενδυναμωμένους τους ισλαμιστές, νίκη Σαρκοζί και ενταφιασμός της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρώπη και τόσα άλλα.
Ο κάθε ας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός!
Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον - υπάρχει το αυτεξούσιο και όλοι θα κριθούμε από τις ενέργειές μας από τον Θεό.
Απλά, προσωπικά, επειδή το θέμα το παρακολουθώ πάνω από δέκα χρόνια, κι επειδή έτυχε να γίνω δέκτης τους διορατικού γέροντα νομίζω πως δεν χάνω τίποτα αν είμαι έτοιμος.
Το πολύ-πολύ να πάθω κανένα σκορβούτο και να με τρελάνετε στην καζούρα μετά τον Σεπτέμβριο...
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφοί μου γιατί μας πιάνει πανικός για τον επερχόμενο πόλεμο; Κατ’ αρχήν από τα 11 βιβλία που έχω διαβάσει για τον Γέροντα Παΐσιο πουθενά δεν αναφέρει ότι θα υπάρξει πείνα λόγω του πολέμου που θα γίνει στην γείτονα χώρα! Αντίθετα αυτό το αναφέρει για τα χρόνια του Αντίχριστου (αντιγράφω από το βιβλίο με τίτλο «Ο Γέρων Παΐσιος» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου)filtor έγραψε:Για πόλεμο "ως τον Σεπτέμβριο" το είπε - με υπαινιγμό! - ένας Γέροντας που στις δύο προηγούμενες επισκέψεις μου σε αυτόν, την μεν πρώτη μου είπε κάτι πολύ προσωπικό χωρίς να με ξέρει και την δεύτερη μου έδωσε απάντηση με μία ιστορία σε ένα από τα θέματα που ήθελα να τον ρωτήσω!
«-Γέροντα, λένε ότι επί Αντιχρίστου δεν θα μπορούν οι Χριστιανοί να αγοράζουν τρόφιμα και θα πεινούν.
-Ε, οι Χριστιανοί με λίγο παξιμάδι κι ελιές θα περνούν. Θα υποφέρουν μόνο αυτοί που έχουν μάθει να έχουν στο τραπέζι τους δέκα είδη τυριών, από Ροκφόρ, μέχρι Ολλανδίας.»
Και πάλι όμως δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς θα είναι οι συνθήκες τότε, ποιοι λαοί θα πεινάσουν κλπ. όσον αφορά αυτά που λένε οι πατέρες και οι Γέροντες του Αγίου Όρους, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην αποκωδικοποίησή τους. Για το θέμα αυτό ο Γέροντας έλεγε :
«Θέλει όμως πολλή προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλιώς τα λένε οι Πατέρες και αλλιώς τα ερμηνεύει ο κόσμος, όπως ας υποθέσουμε τα εξαμίλια που αναφέρει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
(Σημ : Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φτάσουν ως τα εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν ως την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτισθεί και μονάχα το υπόλοιπο 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά).
Κανένας δεν μπόρεσε να το εξηγήσει, όλοι το ερμηνεύουν λανθασμένα. Εξαμίλια υπάρχουν στον Λαγκαδά, στο Κιλκίς στην Θράκη, στην Κόρινθο, μα κανένας δεν ξέρει ότι αυτά που λέει είναι τα έξι μίλια των χωρικών υδάτων.»
Να μην μας πιάνει πανικός αδελφοί μου! Και δεν χρειάζεται τόσο άγχος και τόσο ενδιαφέρον για το πότε θα γίνει ο πόλεμος! Ο Θεός γνωρίζει πολύ καλά πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσει το σχέδιό του! Εμάς δεν μας πέφτει λόγος! Η δική μας υποχρέωση είναι ΜΟΝΟ να είμαστε σωστοί Χριστιανοί (που δεν είναι καθόλου λίγο) και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο Δημιουργός μας! Όπως το λέει και η Θεία Λειτουργία : «Πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Εξάλλου, όπως έγραψε και κάποιος αδελφός πρωτύτερα (συγγνώμη που δεν θυμάμαι ποιος), ο Θεός μεριμνά για την τροφή των πετεινών του ουρανού, είναι δυνατόν να μην νοιαστεί για μας που είμαστε ανώτεροι από τα πετεινά; (Λουκ ιβ΄ 24)
Κανένα άγχος, καμία αγωνία για τα μελλούμενα. Ό,τι έρθει από τον Θεό, θα είναι για καλό μας! Αρκεί να μείνουμε γαντζωμένοι επάνω Του!
-
filtor
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αδερφέ δεν είπαμε και να τρελαθούμε!aposal έγραψε:Αδελφοί μου γιατί μας πιάνει πανικός για τον επερχόμενο πόλεμο; Κατ’ αρχήν από τα 11 βιβλία που έχω διαβάσει για τον Γέροντα Παΐσιο πουθενά δεν αναφέρει ότι θα υπάρξει πείνα λόγω του πολέμου που θα γίνει στην γείτονα χώρα! Αντίθετα αυτό το αναφέρει για τα χρόνια του Αντίχριστου (αντιγράφω από το βιβλίο με τίτλο «Ο Γέρων Παΐσιος» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου)filtor έγραψε:Για πόλεμο "ως τον Σεπτέμβριο" το είπε - με υπαινιγμό! - ένας Γέροντας που στις δύο προηγούμενες επισκέψεις μου σε αυτόν, την μεν πρώτη μου είπε κάτι πολύ προσωπικό χωρίς να με ξέρει και την δεύτερη μου έδωσε απάντηση με μία ιστορία σε ένα από τα θέματα που ήθελα να τον ρωτήσω!
«-Γέροντα, λένε ότι επί Αντιχρίστου δεν θα μπορούν οι Χριστιανοί να αγοράζουν τρόφιμα και θα πεινούν.
-Ε, οι Χριστιανοί με λίγο παξιμάδι κι ελιές θα περνούν. Θα υποφέρουν μόνο αυτοί που έχουν μάθει να έχουν στο τραπέζι τους δέκα είδη τυριών, από Ροκφόρ, μέχρι Ολλανδίας.»
Και πάλι όμως δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς θα είναι οι συνθήκες τότε, ποιοι λαοί θα πεινάσουν κλπ. όσον αφορά αυτά που λένε οι πατέρες και οι Γέροντες του Αγίου Όρους, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην αποκωδικοποίησή τους. Για το θέμα αυτό ο Γέροντας έλεγε :
«Θέλει όμως πολλή προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλιώς τα λένε οι Πατέρες και αλλιώς τα ερμηνεύει ο κόσμος, όπως ας υποθέσουμε τα εξαμίλια που αναφέρει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
(Σημ : Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φτάσουν ως τα εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν ως την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτισθεί και μονάχα το υπόλοιπο 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά).
Κανένας δεν μπόρεσε να το εξηγήσει, όλοι το ερμηνεύουν λανθασμένα. Εξαμίλια υπάρχουν στον Λαγκαδά, στο Κιλκίς στην Θράκη, στην Κόρινθο, μα κανένας δεν ξέρει ότι αυτά που λέει είναι τα έξι μίλια των χωρικών υδάτων.»
Να μην μας πιάνει πανικός αδελφοί μου! Και δεν χρειάζεται τόσο άγχος και τόσο ενδιαφέρον για το πότε θα γίνει ο πόλεμος! Ο Θεός γνωρίζει πολύ καλά πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσει το σχέδιό του! Εμάς δεν μας πέφτει λόγος! Η δική μας υποχρέωση είναι ΜΟΝΟ να είμαστε σωστοί Χριστιανοί (που δεν είναι καθόλου λίγο) και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει ο Δημιουργός μας! Όπως το λέει και η Θεία Λειτουργία : «Πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Εξάλλου, όπως έγραψε και κάποιος αδελφός πρωτύτερα (συγγνώμη που δεν θυμάμαι ποιος), ο Θεός μεριμνά για την τροφή των πετεινών του ουρανού, είναι δυνατόν να μην νοιαστεί για μας που είμαστε ανώτεροι από τα πετεινά; (Λουκ ιβ΄ 24)
Κανένα άγχος, καμία αγωνία για τα μελλούμενα. Ό,τι έρθει από τον Θεό, θα είναι για καλό μας! Αρκεί να μείνουμε γαντζωμένοι επάνω Του!
Φυσικά και έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό αλλά θα κάνουμε και αυτό που περνάει από το χέρι μας.
Όσον αφορά για αυτά που είπα ο Γέροντας Παΐσιος δυστυχώς τα βιβλία που μιλάνε για αυτά, τα έχω μοιράσει σε φίλους.
Ενδεχομένως όμως να είναι το σπουδαίο βιβλίο του Νικόλαου Ζουρνατζόγλου ("Μαρτυρίες Προσκυνητών") αυτο που μιλάει ότι για μερικούς μήνες η Ελλάδα θα ζοριστεί και θα πεινάσει, το οποίο το έχω στο σπίτι και θα ψάξω να βρω αυτήν την αναφορά να την αντιγράψω ακριβώς όπως την αναφέρει.
Ο Γέροντας σε άλλον έχει αναφέρει ότι θα είναι σημαιοφόρος του στρατού που θα μπει στην Πόλη, σε άλλον ότι θα του δώσει αλεύρι ο γείτονας στον καιρό του πολέμου, σε άλλον ότι θα συμμετάσχει ως μηχανικός στην ανοικοδόμηση της Πόλης (!!!) ενώ σε πολλούς έχει αναφέρει ότι θα τα ζήσουν.Νομίζω πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε κοντά.
Υ.Σ.
Το βιβλίο του Ζουρνατζόγλου κάνει έχει ιδιαίτερα σημαντικές πρωτογενείς μαρτυρίες που δεν έχω συναντήσει σε άλλα βιβλία.