Παρθενική ζωή στην πόλη και ένστικτο

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Παρθενική ζωή στην πόλη και ένστικτο

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Υπομονή.
Πολλές φορές για χρόνια ολόκληρα, μπορεί κάποιος να ψάχνει στα πιο απίθανα σημεία για να βρει κάτι.
Και μια μέρα, εντελώς απρόοπτα, το βρίσκει ξαφνικά μπροστά του.
Πίστη και υπομονή.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Συνταξιδιώτης έγραψε:....Παρ`όλ`αυτά γνωρίζω το είδος των απαντήσεων.`Οσοι κατέχουν μια τυπική χριστιανική ηθική μεγαλωμένοι σε οικογένειες Εκκλησιαστικές αρχές ίσως να μην συμφωνούν με το ζήτημα που έθεσα....
Αδερφέ Συνταξιδιώτη. Σου ζητώ εξ΄ αρχής να συγχωρέσεις τον πιθανό εγωισμό μου. Μου θυμίζεις κάπως τον νεανικό εαυτό μου. Πίστευα πως για τα περισσότερα ζητήματα είχα δίκιο και συνήθως οι άλλοι δεν με καταλάβαιναν και άντε προσπάθεια για να τους πείσω.... Φαύλος κύκλος. Με τα χρόνια αγαπημένε μου, κατάλαβα πως ήμουνα κουφός. Δεν ήξερα να ακούω. Ήξερα και ήθελα μόνο να λέω. Να αυτοδικαιώνομαι και να κερδίζω ακόμα και στη πιο ασήμαντη κουβέντα με φίλους.
Αν μπορώ να σου δώσω συμβουλή (γιατί σίγουρα είμαι χειρότερος από σένα) σου λέω μάθε να ακούς πρώτα και το κυριότερο μάθε να αλλάζεις. Είναι δύσκολο, αλλά προσπάθησέ το. Δες το σαν το ταξίδι στην Ιθάκη. Η προσπάθεια πολλές φορές αξίζει περισσότερα από το στόχο.

Και επέτρεψέ μου να γίνω ακόμα πιο σκληρός στη συνέχεια. Δεν είσαι ερωτευμένος αγαπημένε μου με τη κοπέλα. Όταν στην κουβέντα για τον μεγάλο σου υποτίθεται έρωτα, μπλέκονται άλλες γυναίκες, πορνεία κλπ από την άρνησή της να υποκύψει, μάλλον δεν μιλάμε για τον μεγάλο έρωτά σου. Και ίσως όλα αυτά η κοπέλα μπορεί να τα βλέπει στα μάτια σου. Εγώ πάντως από τα λόγια σου βλέπω μάλλον τον εγωισμό σου πειραγμένο και όχι τόσο τη φύση σου.

Οι τοποθετήσεις των αδερφών στο θέμα σου είναι υπέροχες. Αν μπορέσεις να καταλάβεις πως αυτά που σου γράφουν δεν είναι ΄΄παλιές΄΄ χριστιανικές συνταγές αλλά αληθινές καρδιακές συμβουλές θα ωφεληθείς πολύ.

Συγνώμη αδερφέ μου συνταξιδιώτη και για το ύφος μου και για τα λεγόμενά μου, αν σε στεναχωρούν. Στόχος μου δεν ήταν ούτε η νίκη μου, ούτε η αυτοδικαίωσή μου.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Πολύ φοβάμαι πως το "ένστικτο" όσο το τρέφεις τόσο ζητά πιο πολλά , αλλά και όσο το αφήνεις νηστικό χωρίς να αντισταθμίζεις την "πείνα" με πνευματική τροφή ,τότε θα σε εκδικηθεί
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
Savas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Savas »

Πολύ ωραία τότε , κάνε υπακοή στον πνευματικό σου , θέλει να βιάσουμε και τον εαυτό μας όπως προείπες .(«Η βασιλεία του θεού βιάζεται και βιασταί αρπάζουσιν αυτήν» (Ματθ. ια', 12)
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

Συνταξιδιώτης έγραψε:Θα σας εξομολογηθώ την εμπειρία μου χωρίς ντροπές και όποιος θέλει ας πει και τη δική του.Για πόσο θα είμαστε κρυμμένοι πίσω από μια δήθεν θρησκευτική ηθική που έχουμε.Εμείς θα φύγουμε από αυτόν τον κόσμο και μάλιστα σύντομα σύμφωνα με τους λόγους του Αποστόλου Παύλου.Ας μείνουν τουλάχιστο τα γραπτά μας που για τις επόμενες γενεές ίσως αποτελέσουν ένα είδος "αστικού γεροντικού".Η ιστορία μου λοιπόν είναι η εξής:"Ενδιαφέρομαι για ένα πρόσωπο αντιθέτου φύλου.Δεν ανταποκρίνεται.Σκέφτομαι:Aφού λοιπόν δεν ανταποκρίνεται και θα ενδιαφερθώ για κάποια άλλη που συνεπώς θα έχω σαρκική επαφή η οποία θεωρείται πορνεία από την Εκκλησία,γιατί να μην πάω σε έναν οίκο ανοχής;Aυτός ήταν ο συλλογισμός μου που ενώ ετοιμάστηκα για τη διάπραξη της αμαρτίας,βλέπω ξαφνικά μπροστά μου (μέσα στο νου μου το πρόσωπο που με ενδιαφέρει,που όμως δεν ανταποκρίνεται).`Ενας φαύλος κύκλος.Είμαι προορισμένος για έγγαμο βίο;Δύσκολο να κοιτάξεις κάποιο άλλο πρόσωπο.Εντάξει,είναι δοκιμασία,υπομονή,αγάπη και τα γνωστά που ίσως παρατεθούν παρακάτω.Τέλος πάντων δεν είναι απαραίτητο να δοθούν απαντήσεις,απλά νομίζω ότι η προσωπική αληθινή μαρτυρία του καθενός μας είναι και εντολή κατά κάποιο τρόπο όπως αναφέρεται και στην Καινή Διαθήκη:"Eξομολογείστε αλλήλοις τα παραπτώματα ημών".Θέτω ένα τέτοιο ζήτημα εδώ στo forum για να προβληματιστούμε για κάτι διαφορετικό.Παρ`όλ`αυτά γνωρίζω το είδος των απαντήσεων.`Οσοι κατέχουν μια τυπική χριστιανική ηθική μεγαλωμένοι σε οικογένειες Εκκλησιαστικές αρχές ίσως να μην συμφωνούν με το ζήτημα που έθεσα.`Οσοι όμως έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα θα με δουν με περισσότερη επιείκια.
Κατά παράξενο τρόπο αν δεις τι λες...έχεις δόσει μονός σου τις λύσεις.........
Γία να σε βοήθησω πρεπει να σου κάνω ερωτήσεις......
Τι θα μπορούσε να είναι αγάπη σε μιά κοπέλα;;;;;;
Το να αγαπας δεν είναι απλό.......
Και το να νομίζεις πώς αγαπάς αλλό......
αν λοίπον για την αγάπη μιας κοπέλας αντεχεις όλα αυτα που περασες θα περάσεισ και εκατομυρια αλλά πραγματα .......δυστηχειες αρωστεις την ανθώπινη ανοησία.............και τα δέχεσε με ευχαρίστηση και ανδρία.......και αν μετα από όλα αυτα την αγαπας μερα με την μέρα και ολο περισότερο και ακόμα και αν ξέρεις πως ποτέ δεν θα έχεισ σαρκική επαφη και δεν σε νοιάζει επειδά ακριβώς ειληκρινά αγαπάς.....αλλά απλά αγαπάς
και όλα αυτά για την αγάπη της γυναίκας....
ετοιμάσου να δοκιματης ακόμα περισότερο για την αγάπη του Θεού......
Βασικά λοιπον φένετε πως πρεπεί να γνωρίσεισ καλά τον εαυτο σου
και αυτο δύσκολο είναι εκτος την ασφάλεια που προσφερει ο αγαθός Θεός μέσο του Πνευματικού μας Πατέρα
οτν λεμε πατέρα ενοουμε Πατέρα
οταν λέμε αγάπη ενοουμε αγάπη.....
πως να γίνει;;;;;;;
Μάθε τον εαυτό σου
και μην ρωτάς το πώς;
Αυτος θα σου πει γιατι για εμάς πέθανε.......
Οταν κατάλαβεις την αγάπη του αρα και τον εαυτό σου η κάθε θυσία στη (πικρι ζωη) θα ειναι οχι μαζοχισμος αλλα μια καθαρη πραξη αγάπης......
Αν θελεις ψαξε για Πνευματικό γιατι τι να πω εγώ γιαυτα;;;......
Οσό για επειήκεια....οσουσ τόνους θέλεις....αμαρτωλοί είμαστε όλοι μας......ρωτα να δεις.......
:8 :8 :8 :8
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ο Αντώνης (plagiaskepsi) έθιξε ένα πάρα πολύ σπουδαίο ζήτημα και την αρχή της αποτυχίας μας: Το πόσο πολύ αγαπάμε τον Θεό! Δυστυχώς όσο περισσότερο ερωτευόμαστε ή παθιαζόμαστε με πλάσματα του Θεού, ή - ακόμη χειρότερα - του ανθρώπου (άψυχα), τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στην καρδιά για τον Κύριό μας! Οπότε γινόμαστε ευάλωτοι και σε οποιοδήποτε χτύπημα του πονηρού.
Πες ότι είμαι ελεύθερος και γνωρίζω μια κοπέλα η οποία αντιπροσωπεύει ότι πιο "όμορφο" έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Δεν θα αμαρτήσω μαζί της; Θα το κάνω, ΚΑΙ γιατί το θέλω, αλλά ΚΑΙ γιατί φοβάμαι πως, με διαφορετική αντιμετώπιση, θα μου φύγει. Το ότι έτσι θα πληγώσω Αυτόν που μου έδωσε τη ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα!
Αλλά ας πάρουμε την περίπτωση που όλα θα συμβούν όπως σε κινηματογραφική ταινία: Θα με ερωτευτεί κι αυτή και θα παντρευτούμε. Αν αύριο, όντας παντρεμένος, γνωρίσω μιαν άλλη κοπέλα που μου (ξανα)πάρει τα μυαλά, τι θα κάνω; Θα έχω τη δύναμη να αντισταθώ; Και δεν μιλάω απαραίτητα για συναισθηματικούς έρωτες, αλλά για σαρκικούς.
Αν θέλουμε να ζήσουμε μια ζωή που να ευχαριστεί τον Κύριό μας, θα πρέπει να κάνουμε υπακοή στον πνευματικό. Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτούμε, να στερηθούμε και να βασανιστούμε, αλλά έτσι θα κερδίσουμε την εύνοια Εκείνου που βασανίστηκε και σταυρώθηκε για μας, Εκείνου που θα μας χαρίζει πάντοτε την ανακούφιση,την αγαλλίαση, τη χαρά, την ελπίδα.
Πρέπει επομένως, στη ζωή, να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας : το θέλημα του Κυρίου, ή το θέλημα το δικό μας; Αλλά μετά την απόφαση που θα πάρουμε, να αναλάβουμε και τις ευθύνες μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Συνταξιδιώτης
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Συνταξιδιώτης »

Επειδή όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος τα ξεψυρίζει τα πράγματα και χρησιμοποιεί τη θρησκεία για το προσωπικό του συμφέρον με αποτέλεσμα πολλές φορές να παίρνει στη ζωή του έναν ανορθόδοξο δρόμο,έχω να προτείνω το εξής στους νέους κυρίως.Και αυτό επειδή η καθημερινή ζωή και η προσωπική μου εμπειρία δείχνει ότι είμαστε σε χρόνια διαφόρων προφητειών.`Οταν λοιπόν έχουμε την πληροφορία ότι θα φτάσουμε σε έτη όπου θα μολυνθούν και τα ιερά ακόμη,τότε τι να πούμε εμείς οι λαικοί, σε τι κατώτατο επίπεδο θα έχουμε φτάσει.Η πρότασή μου προς τους νέους που έχουν μια σχέση είναι παντρευτείτε αμέσως για να μην ταλαιπωρηθείτε αργότερα.Παίρνω την ευθύνη αυτής της συμβουλής λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή κατάσταση στην κοινωνία και επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.Ο κόσμος αποτελείται από εκατομμύρια γυναίκες και άντρες.Ο γάμος είναι η ολοκλήρωση του ανθρώπου.Μπαίνεις στο γάμο για να βελτιωθείς.Το να περιμένεις να γίνεις καλός χαρακτήρας για να παντρευτείς (όποιος θέλει φυσικά),θα περάσουν τα χρόνια και θα έρθει η ώρα να φύγεις από αυτόν τον κόσμο και εν τέλει θα καταλάβεις ότι δεν έκανες τίποτα.Αυτό για αυτούς που μπαίνουν στις περιπέτειες των σχέσεων.Για όσους είναι ακλόνητοι ως προς το μοναχικό τρόπο ζωής ισχύουν φυσικά άλλα πράγματα.
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Η συμβουλή κατά βάσιν είναι σωστή και συμφωνώ και εγώ.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Άβαταρ μέλους
calendula
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από calendula »

Η συμβουλη για γρηγορο γαμο με τον ανθρωπο που σχετιζεσαι,με ξενιζει αρκετα.
Δεν ξερω.... προσωπικα χρειαζομαι χρονο για να εμπιστευτω και ακομη περισσοτερο χρονο για να αγαπησω.
Τις βιασυνες τις αφηνω στους θαραλλεους. 8)
Κράτα με Χριστέ μου να μην σου φύγω...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”