Μεσογαίας: "Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει τη δύναμή του"

Συντονιστής: Συντονιστές

gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μεσογαίας: "Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει τη δύναμή του"

Δημοσίευση από gkou »

Πολύ ωραία η τοποθέτηση του Επισκόπου Θερμοπυλών Ιωάννη !Απόλυτα μέσα στο πνεύμα του Ευαγγελίου! :smile: Τέτοιοι άξιοι ποιμενάρχες μας χρειάζονται! :25
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

gkou έγραψε:Πολύ ωραία η τοποθέτηση του Επισκόπου Θερμοπυλών Ιωάννη !Απόλυτα μέσα στο πνεύμα του Ευαγγελίου! :smile: Τέτοιοι άξιοι ποιμενάρχες μας χρειάζονται! :25
Συμφωνώ.
Νάναι καλά ο Θερμοπυλών και ο Θεός να του δίνει δύναμη....
filotas έγραψε:Ο χριστιανός φαίνεται στα δύσκολα και όχι όταν διανύει μια εύκολη ζωή, όπου κάνοντας περιστασιακά καλές πράξεις, λέει ότι είναι καλός χριστιανός. Αυτός είναι ο κατ' επίφαση χριστιανός. Ο χριστιανός που θέλει να ακολουθήσει τον Λόγο του Κυρίου οφείλει να φανεί σε συνθήκες δύσκολες. σαν και αυτές που βιώνει στις μέρες μας η Πατρίδα. Η ζωή του ίδιου του Χριστού που έδωσε απεριόριστη αγάπη προς όλους και προς αυτούς που Τον σταύρωσαν, δίνει το ιδανικό παράδειγμα για όλους μας.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... q&catid=13

Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Σ. Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

vasilisalt έγραψε:http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... q&catid=13

Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Σ. Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ
Γίγαντας..
Πραγματικός και άξιος ποιμήν.
Να τον έχει ο Θεός καλά....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Θα επαναληφθώ ....................τον Μεσογαιας τον ξερω, τον σέβομαι, τον παραδέχομαι, τον αγαπώ και οτι άλλο θετικό μπορεί να πει κάνεις για αυτόν τον Μητροπολίτη γιατί τον γνώρισα ως μοναχό……..

Τον Αρχιεπίσκοπο τον σέβομαι, όμως......ολα αυτά που είπε ο Μεσογαιας τα ήθελα απο τον πρώτο της τάξης Δεσπότη και οχι απο τον μεσογαιας, απεναντίας ο Αρχιεπίσκοπος αφήνει να αιωρούνται διάφορα, "σιωπά" κατά την δική μου γνώμη σε μια τόσο κρίσιμη φαση της Ιστορίας μας, την αποκαλώ αυτήν την σιωπή "ένοχη", ειναι σαν σιωπή συγκάλυψης και αυτό με λυπή πολύ.

Έπρεπε να βγει και να πει ο Μεσογαιας ολα αυτά;
Ο Αρχιεπίσκοπος σε άλλη χώρα ζει;
Δεν αφουγκράζεται την απόγνωση του κόσμου;
Τι περιμένει για να βάλει και αυτός ενα "φρένο" στην τρέλα της φοροεισπραξης

Σιωπή που με ενοχλεί αφάνταστα σε σημείο να λέω οτι για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατάλληλος θα ήταν για Αρχιεπίσκοπος ο Μεσογαιας και οχι ο Ιερώνυμος.
Αυτό τα λέει όλα νομίζω.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

stathis73 έγραψε:Θα επαναληφθώ ....................τον Μεσογαιας τον ξερω, τον σέβομαι, τον παραδέχομαι, τον αγαπώ και οτι άλλο θετικό μπορεί να πει κάνεις για αυτόν τον Μητροπολίτη γιατί τον γνώρισα ως μοναχό……..

Τον Αρχιεπίσκοπο τον σέβομαι, όμως......ολα αυτά που είπε ο Μεσογαιας τα ήθελα απο τον πρώτο της τάξης Δεσπότη και οχι απο τον μεσογαιας, απεναντίας ο Αρχιεπίσκοπος αφήνει να αιωρούνται διάφορα, "σιωπά" κατά την δική μου γνώμη σε μια τόσο κρίσιμη φαση της Ιστορίας μας, την αποκαλώ αυτήν την σιωπή "ένοχη", ειναι σαν σιωπή συγκάλυψης και αυτό με λυπή πολύ.

Έπρεπε να βγει και να πει ο Μεσογαιας ολα αυτά;
Ο Αρχιεπίσκοπος σε άλλη χώρα ζει;
Δεν αφουγκράζεται την απόγνωση του κόσμου;
Τι περιμένει για να βάλει και αυτός ενα "φρένο" στην τρέλα της φοροεισπραξης

Σιωπή που με ενοχλεί αφάνταστα σε σημείο να λέω οτι για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατάλληλος θα ήταν για Αρχιεπίσκοπος ο Μεσογαιας και οχι ο Ιερώνυμος.
Αυτό τα λέει όλα νομίζω.
Νούνε μου αυτό είναι μια μεγάλη μεγάλη μεγάλη συζήτηση που ο καθένας μας έχει πολλές μα πολλές πολλές απορίες, αλλά και απαντήσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος ίσως να έχει τους λόγους του. Ίσως να μην μπορεί να κάνει κάτι ο ίδιος. Ίσως καλύτερα να αρχισουν ένας ένας απο την Ιερά Σύνοδο να μιλάνε όπως ο Μεσαγαίας και αυτός να φαίνεται να μην συμμετάσχει σε όλο αυτό. Δεν ξέρω. Πολλά ΙΣΩΣ. Μου είναι λίγο δύσκολο να πω ότι δεν μιλά γιατι δεν εχει τι να πει. Ίσως να φοβάται μην φέρει το λαό σε διχασμό, σε σύγκρουση. Εγώ έχω μια ερώτηση όμως που έχω πολλους μα πολλούς λογισμούς για αυτήν. Γιατι στις επιτροπές που συζητά η Εκκλησία μας με την Πολιτεία μας δεν συμμετέχει ο Μεσογαίας, αυτός του Πειραιά ο Σεραφείμ και άλλοι λαλίστατοι;
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ο καθένας, με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.
"Μηδέναν προ του τέλους μακάριζε", αλλά θα προσέθετα και "μηδέναν προ του τέλους καταδίκαζε"..
Θα δούμε....

Χρειαζόμαστε και "αρνάκια" και "λιοντάρια"..

Χρειαζόμαστε και μετριοπάθεια και σφρίγος..

Εμείς, πρέπει να διατηρούμε τη γνώμη μας, να είμαστε ήρεμοι και αποφασιστικοί..
Και να έχουμε Αγάπη στις καρδιές μας....
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Δεν καταδίκασα κανέναν, απλώς εχω μάθει να σκέπτομαι φωναχτά και να λεω αυτά που οι άλλοι τα λένε με "όμορφες" λέξεις, εγώ έτσι έχω μάθει και αυτό αισθάνομαι, μακάρι να βγω ψεύτης και θα είμαι ο πρώτος που θα πω συγγνώμη, αλλά δεν το βλέπω αδέλφια.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ο Αρχιεπίσκοπος, έχει υιοθετήσει ένα διαφορετικό στυλ από τον προκάτοχό του, για να μην πω το άκρως αντίθετο! Εμένα δεν μου αρέσει προσωπικά, γιατί σ' έναν λαό που προαπαγανδίζεται καιθημερινά από τα ΜΜΕ δεν προσφέρει αντίδοτο, αλλά εγώ δεν είμαι ούτε ικανός, ούτε αρμόδιος να τον κρίνω.
Έπειτα, ας μην ξεχνάμε ότι ως Επίσκοπος έχει δικαιοδοσία μόνον στην Μητρόπολη Αθηνών. Οι αποφάσεις που δεσμεύουν όλη την Επικράτεια είναι αυτές της Ιεράς Συνόδου στην οποία προεδρεύει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”