Παναγιώτη αδελφέ μου, καμμιά άλλη πίστη δεν έχει πολεμηθεί και να συνεχίζεται να πολεμάται σαν τη δική μας. Επίσης συμβαίνει να εορτάζουμε γεγονότα αυτές τις άγιες ημέρες που μας κάνουν πιο "ευαίσθητους" ευέξαπτους και ανυπόμονους, γι αυτό επικροτώ τα λόγια σου """panagiotisspy""με καταλλαγή, υπομονή και Αγάπη"""""panagiotisspy έγραψε:Δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο κάποιου..
Αλλά έχω παρατηρήσει 3 χρόνια τώρα στο φόρουμ,
ότι κάθε περίοδο νηστείας,
και ιδίως κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή,
επικρατεί μιά τάση όξυνσης των πνευμάτων,
και δημιουργούνται εντάσεις στις συζητήσεις,
οι οποίες φτάνουν μερικές φορές στα άκρα,
με αντεγκλήσεις,
ενίοτε και με ύβρεις....
Ας γίνει μια εξαίρεση τη φετινή Σαρακοστή,
και ας το αποφύγουμε αδέρφια μου αυτό το φαινόμενο,
εννοείται πως είναι αυτονόητο το να υπάρχουν διαφωνίες,
φτάνει νάχουμε υπ' όψιν που ακριβώς γράφουμε,
με καταλλαγή, υπομονή και Αγάπη..![]()
Ο εποικισμός της Ελλάδας
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Ο εποικισμός της Ελλάδας
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βρε Παναγιώτη μου, που ακριβώς διαφωνείς με την Αγγελική;angieholi έγραψε:Ας μην ξεχνάμε επίσης πόσοι Ιεράρχες έχουν "καταγγείλει" την πολιτική σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από την κατάσταση με τους μετανάστες. Η χώρα μας βουλιάζει και η υπερπληθώρα των μεταναστών μας πάει περισσότερο στον πάτο.
Δεν λέω και δεν είναι και λίγα τα παραδείγματα που κάτοικοι και Χριστιανοί Έλληνες "αγκάλιασαν" και βοήθησαν οικονομικά ή με τρόφιμα τους μετανάστες όπως πολύ σωστά τους αρμόζει.
Αλλά είναι θέμα νομίζω κοινής λογικής ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όταν αυτή η χώρα δεν έχει να ταϊσει τους πολίτες της, να υποδεχόμαστε ανεξέλεγκτα τους μετανάστες και να επιμένουμε να τους κρατάμε δήθεν λόγω της Χριστιανικής μας "ιδιότητας"!!!!
Καλή η αγαπολογία αλλά υπάρχει και ένα όριο! Με την ίδια αγαπολογία έπρεπε να παραμείνουμε και ραγιάδες και να μην ξεσηκωθούμε.
Ε! Όχι, αδερφοί!Είμαστε Χριστιανοί.... θα αγκαλιάσουμε όποιονδήποτε έχει την ανάγκη μας..... αλλά αν αυτός έρχεται να μας πνίξει θα αμυνθούμε.
Και όπως συμβαίνει πολλές φορές μπορεί να μην φταίνε οι ίδιοι οι μετανάστες, οι καημένοι, αλλά φυσικά όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς.
Πείτε μου τι προσφέρουν στην Ελλάδα και τι χρειάζονται όταν εχουν κατακλείσει τα φανάρια;; Τους εκμεταλλεύονται κάποιοι "έξυπνοι"; Μπορεί.....
Πείτε μου τι θα γίνει με το κέντρο της Αθήνας που όχι μόνο έχει αλλιωθεί πολιτιστικά αλλά περπατάς στους δρόμους και οι δρόμοι μυρίζουν.....
Πείτε τι θα γίνει με το θέμα της υγιεονομίας όταν στοιβάζονται 50 άτομα σε ένα διαμέρισμα;;;;
Λοιπόν, καλή η αγαπολογία αλλά επειδή ακριβώς είμαι Ελληνίδα και αγαπάω την πατρίδα μου, που είναι Ορθόδοξη και θέλω να παραμείνει έτσι, πρέπει κάτι να γίνει!!!!!
Αυτή η χώρα "στούμπωσε", δεν παίρνει άλλο!!!!!
Ο γέροντας Παίσιος είχε πει πως ανώτερη από την αγάπη είναι η διάκριση.
Αν σε μία βάρκα χωράνε το πολύ 5 αλλά πρέπει να σωθούν 50, βάζεις τους 5 και οργανώνεις
όσο και αν μπορείς, πως θα σώσεις και τους υπόλοιπους. Δεν βάζεις και τους 50 γιατί θα βουλιάξει η βάρκα
και δεν θα σωθεί κανένας.
Δεν το ξέρω καλά το θέμα με τα κέντρα συγκέντρωσης.
Κάπου άκουσα πως υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαικές χώρες που έχουν θέμα με τη μετανάστευση.
Όσον αφορά το Θωμά, νομίζω ότι υπερβάλει.
Μιλάμε στην ουσία για φυλακές Θωμά. Τι γάμους και βαφτίσια είδες εσύ;
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σχεδόν σε όλα..vasilisalt έγραψε:Βρε Παναγιώτη μου, που ακριβώς διαφωνείς με την Αγγελική;
Ο γέροντας Παίσιος είχε πει πως ανώτερη από την αγάπη είναι η διάκριση.
Και με σένα διαφωνώ φίλε μου..
Και αν ο γέροντας Παίσιος είπε πως ανώτερη της Αγάπης είναι η διάκριση, τότε διαφωνώ απολύτως και πλήρως και με αυτόν..
Η Αγάπη είναι που δίνει τη διάκριση..
Και όλες τις απαντήσεις Αυτή τις δίνει..
Και αν Την έχουμε, τότε κανένα από τα προβλήματα που ετέθησαν δεν θα μας απασχολούσε....
Στα δύσκολα θα κριθούμε,
σε αυτά που μας δένουν κόμπο και δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε, ΕΚΕΙ πρέπει να αρθρωθεί ο λόγος της Αγάπης εντός μας..
Όχι στα εύκολα....
Αν είναι να αρχίσουμε να κάνουμε επιλογές, ανάμεσα στο ποιός είναι περισσότερο αδελφός μας και ποιός λιγότερο, με εθνικά ή άλλα κριτήρια, τότε ο δρόμος στραβώνει κατά τη γνώμη μου....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Παναγιώτη στην επαρχία δεν μπορείς να καταλάβεις.
Στο κέντρο (και ευρυτερα) της Αθήνας υπάρχει ΧΑΟΣ.
Πιστεψέ με φίλε, είναι πολύ άσχημη η κατασταση.
Πρόσφατα πήγα σε γραφείο φίλου και όταν έφευγα βραδάκι, φοβήθηκα.
Φοβήθηκα πολύ.
Δεν το είχα ξανανιώσει.
Δεν υπάρχει Έλληνας ούτε για δείγμα.
Δεν είναι εθνικοπατριωτικό το ζήτημα.
Μιλάμε για ΧΑΟΣ. Φτώχια, ανέχεια και φάτσες που σου εκπέμπουν φόβο.
Πιθανόν πονεμένοι άνθρωποι, αλλά κάτι πρέπει να γίνει.
Με ανθρωπισμό και ευασισθησία πάντα.
Αλλά κάτι χρειάζεται.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι τα κέντρα συγκέντρωσης.
Δηλώνω άγνοια για τις μεθόδους αντιμετώπισης.
Αν μείνουμε στα ευχολόγια αδερφέ μου Πανάρα, θα φτάσει η χρυση αυγή στο 50%.
Πιστεψέ με.
Δεν με έπιασε ξαφνικά ΄΄κρίση΄΄ εθνικής καθαρότητας.
Κάτι όμως πρέπει να γίνει...
Στο κέντρο (και ευρυτερα) της Αθήνας υπάρχει ΧΑΟΣ.
Πιστεψέ με φίλε, είναι πολύ άσχημη η κατασταση.
Πρόσφατα πήγα σε γραφείο φίλου και όταν έφευγα βραδάκι, φοβήθηκα.
Φοβήθηκα πολύ.
Δεν το είχα ξανανιώσει.
Δεν υπάρχει Έλληνας ούτε για δείγμα.
Δεν είναι εθνικοπατριωτικό το ζήτημα.
Μιλάμε για ΧΑΟΣ. Φτώχια, ανέχεια και φάτσες που σου εκπέμπουν φόβο.
Πιθανόν πονεμένοι άνθρωποι, αλλά κάτι πρέπει να γίνει.
Με ανθρωπισμό και ευασισθησία πάντα.
Αλλά κάτι χρειάζεται.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι τα κέντρα συγκέντρωσης.
Δηλώνω άγνοια για τις μεθόδους αντιμετώπισης.
Αν μείνουμε στα ευχολόγια αδερφέ μου Πανάρα, θα φτάσει η χρυση αυγή στο 50%.
Πιστεψέ με.
Δεν με έπιασε ξαφνικά ΄΄κρίση΄΄ εθνικής καθαρότητας.
Κάτι όμως πρέπει να γίνει...
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βασίλη έχω βρεθεί στην Ομόνοια νύχτα,
πριν ένα χρόνο,
και έτρεμε η ψυχή μου,
αγωνία αβάσταχτη,
φοβήθηκα για τη ζωή μου,
αλλά αυτό είναι πρόβλημα δικό μου,
και της ολιγοπιστίας μου,
και όχι της Αλήθειας και της Αγάπης,
που αν είχα,
όλα θάταν αλλιώς....
πριν ένα χρόνο,
και έτρεμε η ψυχή μου,
αγωνία αβάσταχτη,
φοβήθηκα για τη ζωή μου,
αλλά αυτό είναι πρόβλημα δικό μου,
και της ολιγοπιστίας μου,
και όχι της Αλήθειας και της Αγάπης,
που αν είχα,
όλα θάταν αλλιώς....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μιλάω για την πλατεία Βικτωρίας.
Φοιτητές πίναμε καφεδακια εκεί.
Και τώρα...
Φοιτητές πίναμε καφεδακια εκεί.
Και τώρα...
Θεωρώ πως είναι ντροπή ένας Χριστιανός να λέει πως δεν φτάνει το νερό για τους μετανάστες..
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δεν είναι κόμμα είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Δεν είναι ΜΙΣΟΣ προς τους μετανάστες.
Tην Ελλάδα την διέλυσαν οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ και όχι οι ξένοι.
Ποιοι φοροδιαφεύγαν από το 80
Ποιοι έπαιρναν ψεύτικα επιδόματα για καλαμπόκια
Ποιοι έτρωγαν Ευρωπαϊκά κονδύλια τόσα χρόνια
Ποιοι έκαναν τους τυφλούς και έπαιρναν προνοιακά επιδόματα
Ποιοι συνταγογραφούσαν πλαστές συνταγές και ζημιώναν εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο
Ποιοι εκμεταλεύτηκαν τους μετανάστες στη δούλεψή τους χωρίς ένσημα χωρίς ασφάλιση για μια χούφτα ψωμί.
Είμαστε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ !
Και ναι ! ΝΑΙ ! Και βέβαια πρέπει να βρεθεί λύση για το μεταναστευτικό ,όχι μόνο για να μην φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε εμείς ! αλλά για να μπορέσουν και οι ίδιοι να σταθούν στα πόδια τους απ'το να ζούνε σε υπόγειες τρώγλες σε άθλιες συνθήκες μια ζωή κατεστραμμένη που εμείς οι ίδιοι ούτε στα όνειρα μας δεν ζήσαμε.
Και ναι ! Υπάρχει εγκληματικότητα ,αλλά αλοίμονο αν θεωρήσουμε πως ΟΛΟΙ οι ξένοι είναι εγκληματίες.
Και αλοίμονο αν γίνουμε εμείς οι "Τιμωροί του εγκλήματος".
Αυτά είχα να πω ,ξέρω ότι αυτά τα θέματα δεν έχουν τέλος .Οπως είπα έχει ξανασυζητηθεί το θέμα.
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δεν είναι κόμμα είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Δεν είναι ΜΙΣΟΣ προς τους μετανάστες.
Tην Ελλάδα την διέλυσαν οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ και όχι οι ξένοι.
Ποιοι φοροδιαφεύγαν από το 80
Ποιοι έπαιρναν ψεύτικα επιδόματα για καλαμπόκια
Ποιοι έτρωγαν Ευρωπαϊκά κονδύλια τόσα χρόνια
Ποιοι έκαναν τους τυφλούς και έπαιρναν προνοιακά επιδόματα
Ποιοι συνταγογραφούσαν πλαστές συνταγές και ζημιώναν εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο
Ποιοι εκμεταλεύτηκαν τους μετανάστες στη δούλεψή τους χωρίς ένσημα χωρίς ασφάλιση για μια χούφτα ψωμί.
Είμαστε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ !
Και ναι ! ΝΑΙ ! Και βέβαια πρέπει να βρεθεί λύση για το μεταναστευτικό ,όχι μόνο για να μην φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε εμείς ! αλλά για να μπορέσουν και οι ίδιοι να σταθούν στα πόδια τους απ'το να ζούνε σε υπόγειες τρώγλες σε άθλιες συνθήκες μια ζωή κατεστραμμένη που εμείς οι ίδιοι ούτε στα όνειρα μας δεν ζήσαμε.
Και ναι ! Υπάρχει εγκληματικότητα ,αλλά αλοίμονο αν θεωρήσουμε πως ΟΛΟΙ οι ξένοι είναι εγκληματίες.
Και αλοίμονο αν γίνουμε εμείς οι "Τιμωροί του εγκλήματος".
Αυτά είχα να πω ,ξέρω ότι αυτά τα θέματα δεν έχουν τέλος .Οπως είπα έχει ξανασυζητηθεί το θέμα.
Καλή Σαρακοστή
Re: Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οχι Κατερίνα αν ήταν να μας κρίνει με δικαιοσύνη ο Θεός δεν θα έμενε μόριο για μόριο ανθρώπινο να μπει στη Βασιλεία του. Με αγάπη απέραντη και με ευσπλαχνία θα μας κρίνει. Με δικαιοσύνη θα κρίνουμε εμείς τον εαυτό μας... και ουέ και αλλίμονο εκείνη την ημέρα. Αλλά είσαι πολύ καλή γιατί κατάλαβα τι εννοούσεςΜΙΧΣ έγραψε: Ο Κύριος να μας έχει όλους τους ανθρώπους του κόσμου κοντά και μέσα στην ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ, όλος ο νόμος Του βρίσκεται μέσα σε αυτήν.![]()
"""Katerinar"""Ο Κύριος να μας έχει όλους τους ανθρώπους του κόσμου κοντά και μέσα στην ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ, όλος ο νόμος Του βρίσκεται μέσα σε αυτήν."""
Oxi mixs οταν έρθει η ώρα της κρίσεως να είσαι σίγουρη οτι δεν θα υπάρχει έλεος, έλεος υπάρχει και μάλιστα άπειρο οσο είμαστε εν ζωή και φυσικά ο Θεός δεν είναι τιμωρός, αλλιώς όπως είπες και εσύ δεν θα υπήρχε κανείς, αλλά οταν θα παρουσιαστούμε μπροστά του γυμνοί και τετραχηλισμένοι θα κριθούμε κατά τα έργα μας και η δικαιοσύνη Του θα είναι απόλυτη, ας ελπίσουμε οσο είμαστε στην γή να προετοιμαζόμαστε συνεχώς για την αναχώρηση μας και φυσικά να ειναι Χριστιανά τα Τέλη της ζωής ημών.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οφείλω
να συμφωνήσω με την σύζυγο γιατί άλλωστε και ο Ίδιος ο Κύριος μας το ειπε οτι αφήσετε δεμένο επι της γης, δεμένο θα το βρούμε και στον ουρανό ας ελπίσουμε τουλάχιστον να πιάσουμε την "βάση" οπως έλεγε ο μακαριστός γέρων Παΐσιος και να μπορέσουμε να ζητήσουμε τότε και λίγο απο την άβυσσο του ελέους Του ώστε να μπούμε στην Βασιλεία των Ουρανών.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
ΟΚ αδέλφια, μάλλον γνωρίζετε καλύτερα. 
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.