Eτσι ειναι....+10000000000000000000000000toula έγραψε:Εγώ τώρα τι να πω πάλι ;;; Ό,τι ήταν να πω, το είπα προχθές ενώπιον των παρευρισκομένων φίλων μας στην Συνάντηση στο Θησείο !
Ανοίγει ένα σοβαρό θέμα, γράφουμε όλοι ή κάποιοι από εμάς τις απόψεις μας..... κατά την αντίληψή μας και κατά την κρίση μας.... καθ' όλα σεβαστή και κατά πολύ σωστή.... αλλά κάπου κάποιες φορές όμως ατελής....! ....Ώσπου έρχεται ο Διονύσης μας..... και με τον λόγο του δίνει την λύση στο πρόβλημα, με τον λόγο του δίνει την απόλυτα σωστή ερμηνεία στο θέμα μας, με τον λόγο του δίνει αυτό που όλοι θέλουμε να ακούσουμε, με τον λόγο του δίνει αυτό που όλοι πιστεύουμε ότι είναι και το σωστό σύμφωνα πάντα με την πίστη μας!!!
Αυτός είναι ο Διονύσης μας, που ο λόγος του κοσμεί το φόρουμ μας γι'αυτό και όλα τα μέλη εδώ τον σέβονται, τον εκτιμούν και προπάντων τον αγαπούν !!!!!
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ-κήρυγμα κατά της ακροδεξιάς..
Συντονιστής: Συντονιστές
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ-κήρυγμα κατά της ακροδεξιάς..
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
αυτό το θέμα είναι δύσκολο ,τουλάχιστον για εμένα..
θα περιμένω να τοποθετηθουν και άλλοι ιεράρχες, ή οι ίδιοι αναλυτικότερα.
νομίζω η αντίδραση απο την ιεραρχία
είναι επιβαλλόμενη, αλλά ας μην παραγίνει, ωστε πχ να εξαντλήσουμε όλη την ομολογία μας
σε σκουπίδια, ενώ ίσως υπάρχουν άλλοι φορείς πιο ισχυροί κ επικίνδυνοι κ ύπουλοι.
για τους οποίους δεν ακούμε τίποτα δυστυχως. πχ αμβλώσεις.
πάντως νομίζω πρεπει κάποια θέση να παρει η επίσημη Εκκλησία,
έστω και με ηπιο, καπως συγκρατημένο-"πολιτισμένο"(?) έλεγχο.
(έστω και απεναντι στους απολιτιστους βλαστημώντες)
νομιζω η κατάσταση ειναι σύνθετη.
υπάρχουν κόμματα κ πολιτικοί φορείς δημόσια κ ελεύθερα έχουν
αντιχριστιανικες ιδέες, πχ αθεία, ειδωλολατρία, ομοφυλοφιλία κλπ,
το κακό είναι πιο γενικό και θέλει αντιμετώπιση με διάκριση.
φίλε Μάνο λοβθινγκ, μη φοβάσαι...χωρίς το φόρουμ σου δεν κάνεις φίλε!!
το ζητάει ο οργανισμός σου μου φαίνεται!
πού θα βρείς χειρότ...εε, καλύτερα!?
θα περιμένω να τοποθετηθουν και άλλοι ιεράρχες, ή οι ίδιοι αναλυτικότερα.
νομίζω η αντίδραση απο την ιεραρχία
είναι επιβαλλόμενη, αλλά ας μην παραγίνει, ωστε πχ να εξαντλήσουμε όλη την ομολογία μας
σε σκουπίδια, ενώ ίσως υπάρχουν άλλοι φορείς πιο ισχυροί κ επικίνδυνοι κ ύπουλοι.
για τους οποίους δεν ακούμε τίποτα δυστυχως. πχ αμβλώσεις.
πάντως νομίζω πρεπει κάποια θέση να παρει η επίσημη Εκκλησία,
έστω και με ηπιο, καπως συγκρατημένο-"πολιτισμένο"(?) έλεγχο.
(έστω και απεναντι στους απολιτιστους βλαστημώντες)
νομιζω η κατάσταση ειναι σύνθετη.
υπάρχουν κόμματα κ πολιτικοί φορείς δημόσια κ ελεύθερα έχουν
αντιχριστιανικες ιδέες, πχ αθεία, ειδωλολατρία, ομοφυλοφιλία κλπ,
το κακό είναι πιο γενικό και θέλει αντιμετώπιση με διάκριση.
φίλε Μάνο λοβθινγκ, μη φοβάσαι...χωρίς το φόρουμ σου δεν κάνεις φίλε!!
το ζητάει ο οργανισμός σου μου φαίνεται!
πού θα βρείς χειρότ...εε, καλύτερα!?
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ακουστε αδελφοι.
Εχουμε πραγματι πολλες αμαρτιες,
και δεν ταπεινολογω καθολου, για να μιλαμε.
Κανονικα θα επρεπε να ειμαστε σε μια τρυπα χωμενοι
και να λεμε Κυριε Ελεησον νυχθημερον.
Ισως ακριβως επειδη δεν το κανουμε, συμβαινουν ολα αυτα.
Δεν ειναι παντα ετσι.
Ανεξαρτητα απο την αναξιοτητα μας, εργαζεται και ο ανθρωποκτονος.
Οι πρωτοι Χριστιανοι, οντες απειρως ανωτεροι απο εμας,
ηταν ολη μερα και νυχτα, εν τω Χριστω,
και επι τω αυτω της λειτουργικης συναξεως,
αλλα εν τουτοις τους εσφαζαν σαν κουνελια, και τους λοιδωρουσαν συνεχως.
Εαν εισαι Χριστιανος, για τα μπραβο τοτε ατυχησες. Κατι κανεις λαθος.
Κανονικα η "δουλεια" μας, ως πιστοι, ειναι η ευχη σε σχεση με την λειτουργικη ζωη.
Λαϊκοι και Κληρικοι.
Ηδη οι Μοναχοι το κανουν ετσι κι αλλιως.
Ομως.
Απο την αλλη δεν γινεται να μην μιλησουμε,
γιατι εαν δεν μιλησουμε εμεις, τοτε:
"..καὶ ἀποκριθεὶς εἶπεν·
Λέγω ὑμῖν ὅτι ἐὰν οὗτοι σιωπήσωσιν, οἱ λίθοι κεκράξονται."
Kατα Λουκαν 19,40.
Δεν μπορει ο βλασφημος λογος, απο οπου και εαν προερχεται, να μεινει χωρις αντιλογο.
Αυτο το Ονομα, το υπερ παν Ονομα, που Μονο, σωζει στον ουρανο και στην γη,
αυτο το Ονομα που μας περιμαζεψε απο τον βουρκο, τον καθενα στον καιρο του,
που μας απλωσε το χερι και μας εδωσε μια ακομα ευκαιρια, μια διεξοδο, και ενα νοημα,
δεν εχουμε δικαιωμα να το αποσιωπησουμε..
Δεν εχουμε δικαιωμα να μεινουμε κατω απο τον Σταυρο απαθεις.
Δεν εχουμε δικαιωμα να κοιταμε σαν να ειμαστε συσταυρωτες Του,
που ειμαστε ολοι στην ζωη μας, αλλα ας μην Τον σταυρωνουμε εις τελος.
Καθενας πρεπει να γινει ενας Ιωαννης. Να μεινει στο πλευρο Του εως το Τελος.
Και εαν δεν μπορουμε να σταθουμε οπως ο Ιωαννης,
τοτε ας Τον ομολογησουμε οπως ο ληστης εκ δεξιων,
και ισως να μας μνησθει εν τη Βασιλεια Του.
Γιατι τι αλλο εχουμε πανω μας, για να μας μνησθει;
Τις αρετες μας;
Την μετανοια μας;
Την προσευχη μας;
Την ελεημοσυνη μας;
Την πνευματικοτητα μας;
Τα κερατα μας, τα τραγια εχουμε..
Ως ρακος αποκαθημενη, πασα η αρετη μας.
Οταν ολοκληρος Παυλος, ο Αποστολος των Εθνων,
ελεγε τον εαυτο του εκτρωμα,
και εσχατο εν τοις αμαρτωλοις, που να παω εγω;
Τι να πω εγω; Που να σταθω εγω; Σε ποιο κριτηριο, σε ποιο Φως, και Πυρ καταναλισκον;
Mονες ευκαιριες ειναι αυτες, και θα μας δινονται πολλες απο εδω και περα,
να φαμε και καμμια σφαλιαρα για το Ονομα Του, κανενα δακρυγονο, καμμια συκοφαντια και λοιδωρια.
Οπως Αυτος, ο Κυριος και Παντοκρατωρ, υπεφερε τα κολαφισματα, τα ραπισματα, τις φτυσιες, και τον εξευτελισμο.
Και δεν επεδειξε "ανωτερη πνευματικοτητα", αλλα εσυρθη ως το τελος, στους δρομους της Ιερουσαλημ,
δεν ντραπηκε να γινει ονειδος ολων, εσχατος εχθρος του "ορθου" λογου και του αδικου-δικιου του κοσμου.
Και ντρεπομαστε εμεις; Τι ειμαστε εμεις, περα απο ενα σακκι με κοκκαλα και ενα εντερο γεματο κοπρανα;
Ποιος μπορει να αρθρωσει λογο ενωπιον του Ενανθρωπησαντος και Σταυρωθεντος, οτι εκανε κατι, η κανει κατι;
Ποιος μπορει να σταθει απεναντι Του, και να πει με παρρησια: "Δικαιωσε με, εχω εργα να σου δειξω." Ας γελασω..
Oυτε Πιστη εχουμε, ουτε εργα εχουμε. Ας μην γελιομαστε.
Ολα ειναι χαρτοπολεμος. Αυτοδικαιωνομαστε μεσα στην γυμνια μας.
Μονο οταν ερθει η φωτια, θα φανει τι ειναι ο καθενας.
Μονο το πυρ καθαριζει το χρυσο απο το μπακιρι.
Ο Χριστος θελει την καρδια μας, οχι τους καλους μας τροπους.
Λοιπον μια ομολογια μενει.
Θα την δωσουμε, ενωπιον παντων,
η θα την πεταξουμε και αυτην,
χανοντας και την τελευταια ευκαιρια;
Aς σκεφθει καθενας, για την ψυχη του,
εν πληρει συνειδησει τι θα πραξει.
Οι καιροι ολοενα θα απαιτουν ολο και πιο καθαρη ομολογια Χριστου.
Εχουμε πραγματι πολλες αμαρτιες,
και δεν ταπεινολογω καθολου, για να μιλαμε.
Κανονικα θα επρεπε να ειμαστε σε μια τρυπα χωμενοι
και να λεμε Κυριε Ελεησον νυχθημερον.
Ισως ακριβως επειδη δεν το κανουμε, συμβαινουν ολα αυτα.
Δεν ειναι παντα ετσι.
Ανεξαρτητα απο την αναξιοτητα μας, εργαζεται και ο ανθρωποκτονος.
Οι πρωτοι Χριστιανοι, οντες απειρως ανωτεροι απο εμας,
ηταν ολη μερα και νυχτα, εν τω Χριστω,
και επι τω αυτω της λειτουργικης συναξεως,
αλλα εν τουτοις τους εσφαζαν σαν κουνελια, και τους λοιδωρουσαν συνεχως.
Εαν εισαι Χριστιανος, για τα μπραβο τοτε ατυχησες. Κατι κανεις λαθος.
Κανονικα η "δουλεια" μας, ως πιστοι, ειναι η ευχη σε σχεση με την λειτουργικη ζωη.
Λαϊκοι και Κληρικοι.
Ηδη οι Μοναχοι το κανουν ετσι κι αλλιως.
Ομως.
Απο την αλλη δεν γινεται να μην μιλησουμε,
γιατι εαν δεν μιλησουμε εμεις, τοτε:
"..καὶ ἀποκριθεὶς εἶπεν·
Λέγω ὑμῖν ὅτι ἐὰν οὗτοι σιωπήσωσιν, οἱ λίθοι κεκράξονται."
Kατα Λουκαν 19,40.
Δεν μπορει ο βλασφημος λογος, απο οπου και εαν προερχεται, να μεινει χωρις αντιλογο.
Αυτο το Ονομα, το υπερ παν Ονομα, που Μονο, σωζει στον ουρανο και στην γη,
αυτο το Ονομα που μας περιμαζεψε απο τον βουρκο, τον καθενα στον καιρο του,
που μας απλωσε το χερι και μας εδωσε μια ακομα ευκαιρια, μια διεξοδο, και ενα νοημα,
δεν εχουμε δικαιωμα να το αποσιωπησουμε..
Δεν εχουμε δικαιωμα να μεινουμε κατω απο τον Σταυρο απαθεις.
Δεν εχουμε δικαιωμα να κοιταμε σαν να ειμαστε συσταυρωτες Του,
που ειμαστε ολοι στην ζωη μας, αλλα ας μην Τον σταυρωνουμε εις τελος.
Καθενας πρεπει να γινει ενας Ιωαννης. Να μεινει στο πλευρο Του εως το Τελος.
Και εαν δεν μπορουμε να σταθουμε οπως ο Ιωαννης,
τοτε ας Τον ομολογησουμε οπως ο ληστης εκ δεξιων,
και ισως να μας μνησθει εν τη Βασιλεια Του.
Γιατι τι αλλο εχουμε πανω μας, για να μας μνησθει;
Τις αρετες μας;
Την μετανοια μας;
Την προσευχη μας;
Την ελεημοσυνη μας;
Την πνευματικοτητα μας;
Τα κερατα μας, τα τραγια εχουμε..
Ως ρακος αποκαθημενη, πασα η αρετη μας.
Οταν ολοκληρος Παυλος, ο Αποστολος των Εθνων,
ελεγε τον εαυτο του εκτρωμα,
και εσχατο εν τοις αμαρτωλοις, που να παω εγω;
Τι να πω εγω; Που να σταθω εγω; Σε ποιο κριτηριο, σε ποιο Φως, και Πυρ καταναλισκον;
Mονες ευκαιριες ειναι αυτες, και θα μας δινονται πολλες απο εδω και περα,
να φαμε και καμμια σφαλιαρα για το Ονομα Του, κανενα δακρυγονο, καμμια συκοφαντια και λοιδωρια.
Οπως Αυτος, ο Κυριος και Παντοκρατωρ, υπεφερε τα κολαφισματα, τα ραπισματα, τις φτυσιες, και τον εξευτελισμο.
Και δεν επεδειξε "ανωτερη πνευματικοτητα", αλλα εσυρθη ως το τελος, στους δρομους της Ιερουσαλημ,
δεν ντραπηκε να γινει ονειδος ολων, εσχατος εχθρος του "ορθου" λογου και του αδικου-δικιου του κοσμου.
Και ντρεπομαστε εμεις; Τι ειμαστε εμεις, περα απο ενα σακκι με κοκκαλα και ενα εντερο γεματο κοπρανα;
Ποιος μπορει να αρθρωσει λογο ενωπιον του Ενανθρωπησαντος και Σταυρωθεντος, οτι εκανε κατι, η κανει κατι;
Ποιος μπορει να σταθει απεναντι Του, και να πει με παρρησια: "Δικαιωσε με, εχω εργα να σου δειξω." Ας γελασω..
Oυτε Πιστη εχουμε, ουτε εργα εχουμε. Ας μην γελιομαστε.
Ολα ειναι χαρτοπολεμος. Αυτοδικαιωνομαστε μεσα στην γυμνια μας.
Μονο οταν ερθει η φωτια, θα φανει τι ειναι ο καθενας.
Μονο το πυρ καθαριζει το χρυσο απο το μπακιρι.
Ο Χριστος θελει την καρδια μας, οχι τους καλους μας τροπους.
Λοιπον μια ομολογια μενει.
Θα την δωσουμε, ενωπιον παντων,
η θα την πεταξουμε και αυτην,
χανοντας και την τελευταια ευκαιρια;
Aς σκεφθει καθενας, για την ψυχη του,
εν πληρει συνειδησει τι θα πραξει.
Οι καιροι ολοενα θα απαιτουν ολο και πιο καθαρη ομολογια Χριστου.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
αρχίζω πρώτη μετά από αυτά τα σωστά που έγραψες αδερφέ μου πολυαγαπημένε, Διονύση...
Χριστέ μου, το ξέρω ότι είμαι για την κόλαση αλλά ελπίζω στο έλεός σου γιατί είσαι ο Σωτήρας μου και ο Λυτρωτής μου και είσαι Θεός αγαθός και με αγαπάς. Σ' ευχαριστώ Θεέ μου. Σ' αγαπώ Σωτήρα μου! Ελέησέ με Κύριε, την αμαρτωλή.
Χριστέ μου, το ξέρω ότι είμαι για την κόλαση αλλά ελπίζω στο έλεός σου γιατί είσαι ο Σωτήρας μου και ο Λυτρωτής μου και είσαι Θεός αγαθός και με αγαπάς. Σ' ευχαριστώ Θεέ μου. Σ' αγαπώ Σωτήρα μου! Ελέησέ με Κύριε, την αμαρτωλή.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Maria αυτα να Του τα λές στο "αυτί"ΜΙΧΣ έγραψε:αρχίζω πρώτη μετά από αυτά τα σωστά που έγραψες αδερφέ μου πολυαγαπημένε, Διονύση...
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
ΟΚ
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μην βιαζεσαι Μαρια, θα το πεις και εσυ το ποιημα σου, οταν ερθει η ωρα. Για ολους ερχεται η ωρα...ΜΙΧΣ έγραψε:αρχίζω πρώτη μετά από αυτά τα σωστά που έγραψες αδερφέ μου πολυαγαπημένε, Διονύση...
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Περί τίνος συζητάτε εδώ όλη την ώρα παρακαλώ
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εγώ πάλι λέω ότι μιά χαρά τα λέει ο Σιατίστης, (γιατί δεν έχει πεί μόνο αυτά ... έχει πει και πολλά άλλα)
και πάντως ... αυτό που φταίει είναι ... ότι είμαστε Ραγιάδες ακόμα...
τι να σου κάνει ο κακομοίρης ο Έλληνας έτσι που τον καταντήσαμε...; γιατί εμείς τον καταντήσαμε...
Όταν οι άλλοι λαοί μάθαιναν γράμματα και καλλιεργούσαν πολιτισμούς ... ετούτος ήτανε σκλαβωμένος (ραγιάς)
και ποιό μπροστά θέλεις... πάλι σκλαβωμένος ήτανε (Ρωμιός σου λέει)
και ποιό-ποιό μπροστά θέλεις ακόμα ε...και πάλι σκλαβωμένος ήτανε (κομμάτια ήτανε).
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάντα σκλαβωμένους μας είχανε, και έτσι μέσα στις χιλιετηρίδες καταντήσαμε στα σημερινά μας χάλια.
Όμως
Δόξα στον Ύψιστο , που μας αξιώνει τέτοιων δοκιμασιών, και όπου πάντα στο τέλος ... με την βοήθειά Του ....
Νικητές βγαίνουμε...
Και η ΧΑ και ΧΟΥ και η ΧΕ στο σχέδιό Του είναι ... εκεί που σπέρνει ο Διάβολος ... Θερίζει ο Θεός
Δόξα τω Θεώ Πάντων ένεκεν
και πάντως ... αυτό που φταίει είναι ... ότι είμαστε Ραγιάδες ακόμα...
τι να σου κάνει ο κακομοίρης ο Έλληνας έτσι που τον καταντήσαμε...; γιατί εμείς τον καταντήσαμε...
Όταν οι άλλοι λαοί μάθαιναν γράμματα και καλλιεργούσαν πολιτισμούς ... ετούτος ήτανε σκλαβωμένος (ραγιάς)
και ποιό μπροστά θέλεις... πάλι σκλαβωμένος ήτανε (Ρωμιός σου λέει)
και ποιό-ποιό μπροστά θέλεις ακόμα ε...και πάλι σκλαβωμένος ήτανε (κομμάτια ήτανε).
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάντα σκλαβωμένους μας είχανε, και έτσι μέσα στις χιλιετηρίδες καταντήσαμε στα σημερινά μας χάλια.
Όμως
Νικητές βγαίνουμε...
Και η ΧΑ και ΧΟΥ και η ΧΕ στο σχέδιό Του είναι ... εκεί που σπέρνει ο Διάβολος ... Θερίζει ο Θεός
Δόξα τω Θεώ Πάντων ένεκεν
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
-
konstantinoupolitis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Έχω μια λίγο διαφορετική άποψη.
Κάθε καλλιτεχνικό έργο όταν το συνοδεύουν περίεργες φήμες, οφείλει η Εκκλησία να στέλνει κάποιον αντιπρόσωπο να το δει. Στην πρεμιέρα ! Όχι αργότερα. Να το δεί όμως πρώτα. Αυτό λέγεται ποιμαντική.
Από εκεί και πέρα, έξαρχος του κατά τόπους μητροπολίτου, οφείλει να παραδώσει την έκθεσή του και γιατί όχι ας είναι και δεύτερος εκπρόσωπος για το δίκαιο του πράγματος. Παρουσιάζεται όμως η πρεμιέρα, πρώτα το βλέπεις και ύστερα το κρίνεις.
Το να κατεβαίνουν ελάχιστοι, ένας μοναχός και 5 γιαγιάδες μανδηλοφορούσες μάλλον ΓΟΧ και χωρίς να ξέρουν κάτι, απλά γιατί έτσι τους είπαν μάλλον, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, μου δείχνει πως εκτός από κράτος το πιο δύστυχο είναι πως είμαστε ποίμνιο χωρίς συχνότατα ποιμένες.
Υποτίθεται πως έχουμε Αρχιεπίσκοπο, ούτε καν θέση πήρε για την παράσταση.
Έχουμε έναν Παναγιώταρο να αποκαλεί τους μετανάστες ζώα στην Κόρινθο και να βρίζει χυδαιότατα, απίστευτα χυδαία τους συντελεστές της παράστασης. Ωστόσο που ήταν η Διοικούσα Εκκλησία απέναντι στα φαινόμενα αυτά. Καταδίκασε τίποτε, υπάρχει πουθενά ή απλώς έχει δεχτεί έναν ρόλο ως μέρος τους συστήματος;
Δεν θεωρώ τους περισσότερους των 300 δημοκράτες, και άρα καλύτερους από την Χρυσή Αυγή. Εντούτοις δεν ξεχωρίζω τον Χίτλερ από τον Στάλιν. Ο Φασισμός είναι Φασισμός.
Πόσο πατριωτικό είναι ένα κόμμα που τα στελέχη του όχι τα παιδιά που τους ακολουθούν, κάνουν γαργάρα τις ερωτήσεις κατά του εισβολέα και γενοκτόνου Χίτλερ;
Πόσο πρέπει να αισθάνομαι υγιείς, γιατί ναι μεν η δράση της Χρυσής Αυγής έχει μαζέψει κατα πολύ το κατεστημένο και οργανωμένο σε μαφίες "κίνημα" των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα, ειδικότερα όμως στην Αθήνα. Ο φόβος φιλάει τα έρμα, σύμφωνοι, μόνο που αυτός ο φόβος προέρχεται από υποκατάστατο της Αστυνομίας, η οποία όπως και το κράτος αποτελεί μεγαλύτερη ντροπή από την Χρυσή Αυγή. Ωστόσο αμφότερες είναι ντροπές. Είναι τόσο διαβρωμένο το σύμπαν και ευνουχισμένος πνευματικά ο Έλληνας, που πλέον βλέπουμε φιλικά τον φασισμό, γιατί έστω αυτός δεν ντρέπεται να κρατά την Ελληνική Σημαία.
Έρχομαι τώρα στον Πειραιώς. Σε σχέση με τους άλλους αρχιερείς ναι, δεν έχει παραδώσει Θερμοπύλες στον Πάπα, όπως δυστυχώς ξέρετε ποιος και δεν θέλω να κάνω αναφορά για να μην σκανδαλίσω. Εντούτοις ομιλεί για τους Παπικούς πολλές φορές χωρίς να κρατάει τα θεμιτά προσχήματα.
Έχει καταγγείλει επίσημα και επώνυμα τον Διεθνή Σιωνισμό και αυτό δεν είναι απλό. Δείχνει στα άρθρα του άτομο με επιχειρήματα.
Τί όμως από αυτά κάνει επίσημα στην Ιεραρχία; Επίσημα επώνυμα εναντίον συγκεκριμένων συνοδικών και του ιδίου του Αρχιεπισκόπου, του οποίου η απουσία βοά !!! Καλά τα άρθρα στη Θεοδρομία και τον Ορθόδοξο Τύπο, αλλά εδώ χρειάζονται συνοδικοί αγώνες. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Και βέβαια παρεμβαίνει τόσο συχνά ακόμα και σε θέματα όπως το μποζόνιο του CERN ή τον στοματικό έρωτα, σε σημείο που να αγγίζει την γραφικότητα.
Ζούμε χαλεπούς καιρούς, ο κόσμος πεινάει και εμείς δεν ήμαστε στους δρόμους.
Και όπως λέει και ο Ρίτσος "πολύ κρύο εφέτος¨, ίσως ως ελπίδα κάπου αρχές του 2013 και με τους πρώτους δύο λογαριασμούς κοινοχρήστων, να πάρουμε μπρος...
Θα ήθελα να πω στον Σιατίστης εύγε, ωστόσο θα ήθελα να τον δω να καταγγέλλει και τους λοιπούς ως όψεις του ιδίου φασιστικού και διεφθαρμένου συστήματος και ας τον πουν αριστερό. Χριστιανός με συνειδητή ομολογία θα είναι...
Και μην ξεχνάμε πως η Εκκλησία είναι η μάνα μας, γιατί ο Χριστός δεν μας απογοήτευσε ποτέ και για τον Χριστό ήμαστε χριστιανοί, έστω του γλυκού νερού...
Κάθε καλλιτεχνικό έργο όταν το συνοδεύουν περίεργες φήμες, οφείλει η Εκκλησία να στέλνει κάποιον αντιπρόσωπο να το δει. Στην πρεμιέρα ! Όχι αργότερα. Να το δεί όμως πρώτα. Αυτό λέγεται ποιμαντική.
Από εκεί και πέρα, έξαρχος του κατά τόπους μητροπολίτου, οφείλει να παραδώσει την έκθεσή του και γιατί όχι ας είναι και δεύτερος εκπρόσωπος για το δίκαιο του πράγματος. Παρουσιάζεται όμως η πρεμιέρα, πρώτα το βλέπεις και ύστερα το κρίνεις.
Το να κατεβαίνουν ελάχιστοι, ένας μοναχός και 5 γιαγιάδες μανδηλοφορούσες μάλλον ΓΟΧ και χωρίς να ξέρουν κάτι, απλά γιατί έτσι τους είπαν μάλλον, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, μου δείχνει πως εκτός από κράτος το πιο δύστυχο είναι πως είμαστε ποίμνιο χωρίς συχνότατα ποιμένες.
Υποτίθεται πως έχουμε Αρχιεπίσκοπο, ούτε καν θέση πήρε για την παράσταση.
Έχουμε έναν Παναγιώταρο να αποκαλεί τους μετανάστες ζώα στην Κόρινθο και να βρίζει χυδαιότατα, απίστευτα χυδαία τους συντελεστές της παράστασης. Ωστόσο που ήταν η Διοικούσα Εκκλησία απέναντι στα φαινόμενα αυτά. Καταδίκασε τίποτε, υπάρχει πουθενά ή απλώς έχει δεχτεί έναν ρόλο ως μέρος τους συστήματος;
Δεν θεωρώ τους περισσότερους των 300 δημοκράτες, και άρα καλύτερους από την Χρυσή Αυγή. Εντούτοις δεν ξεχωρίζω τον Χίτλερ από τον Στάλιν. Ο Φασισμός είναι Φασισμός.
Πόσο πατριωτικό είναι ένα κόμμα που τα στελέχη του όχι τα παιδιά που τους ακολουθούν, κάνουν γαργάρα τις ερωτήσεις κατά του εισβολέα και γενοκτόνου Χίτλερ;
Πόσο πρέπει να αισθάνομαι υγιείς, γιατί ναι μεν η δράση της Χρυσής Αυγής έχει μαζέψει κατα πολύ το κατεστημένο και οργανωμένο σε μαφίες "κίνημα" των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα, ειδικότερα όμως στην Αθήνα. Ο φόβος φιλάει τα έρμα, σύμφωνοι, μόνο που αυτός ο φόβος προέρχεται από υποκατάστατο της Αστυνομίας, η οποία όπως και το κράτος αποτελεί μεγαλύτερη ντροπή από την Χρυσή Αυγή. Ωστόσο αμφότερες είναι ντροπές. Είναι τόσο διαβρωμένο το σύμπαν και ευνουχισμένος πνευματικά ο Έλληνας, που πλέον βλέπουμε φιλικά τον φασισμό, γιατί έστω αυτός δεν ντρέπεται να κρατά την Ελληνική Σημαία.
Έρχομαι τώρα στον Πειραιώς. Σε σχέση με τους άλλους αρχιερείς ναι, δεν έχει παραδώσει Θερμοπύλες στον Πάπα, όπως δυστυχώς ξέρετε ποιος και δεν θέλω να κάνω αναφορά για να μην σκανδαλίσω. Εντούτοις ομιλεί για τους Παπικούς πολλές φορές χωρίς να κρατάει τα θεμιτά προσχήματα.
Έχει καταγγείλει επίσημα και επώνυμα τον Διεθνή Σιωνισμό και αυτό δεν είναι απλό. Δείχνει στα άρθρα του άτομο με επιχειρήματα.
Τί όμως από αυτά κάνει επίσημα στην Ιεραρχία; Επίσημα επώνυμα εναντίον συγκεκριμένων συνοδικών και του ιδίου του Αρχιεπισκόπου, του οποίου η απουσία βοά !!! Καλά τα άρθρα στη Θεοδρομία και τον Ορθόδοξο Τύπο, αλλά εδώ χρειάζονται συνοδικοί αγώνες. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Και βέβαια παρεμβαίνει τόσο συχνά ακόμα και σε θέματα όπως το μποζόνιο του CERN ή τον στοματικό έρωτα, σε σημείο που να αγγίζει την γραφικότητα.
Ζούμε χαλεπούς καιρούς, ο κόσμος πεινάει και εμείς δεν ήμαστε στους δρόμους.
Και όπως λέει και ο Ρίτσος "πολύ κρύο εφέτος¨, ίσως ως ελπίδα κάπου αρχές του 2013 και με τους πρώτους δύο λογαριασμούς κοινοχρήστων, να πάρουμε μπρος...
Θα ήθελα να πω στον Σιατίστης εύγε, ωστόσο θα ήθελα να τον δω να καταγγέλλει και τους λοιπούς ως όψεις του ιδίου φασιστικού και διεφθαρμένου συστήματος και ας τον πουν αριστερό. Χριστιανός με συνειδητή ομολογία θα είναι...
Και μην ξεχνάμε πως η Εκκλησία είναι η μάνα μας, γιατί ο Χριστός δεν μας απογοήτευσε ποτέ και για τον Χριστό ήμαστε χριστιανοί, έστω του γλυκού νερού...