Συμπροσευχή(;)- Μία άποψη από το Πατριαρχείο

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Φίλε Misha

Τους 3000 Ρωμηούς της πόλης και τα εκατομμύρια των Μικρασιατών και Ποντίων τους ξέχασε το Ελληνικό Κράτος και τους οδήγησε στον ξεριζωμό με τα λάθη του... όχι το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ευτυχώς όμως διότι διαφορετικά δεν θα υπήρχε σήμερα Ελλάδα. Αυτοί οι πρόσφυγες είναι που έδωσαν το φιλί της ζωής στον τόπο μας.

Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί κανείς, εκτός των εκατοντάδων εκκλησιών, τάφων προγόνων, ιστορικών πόλεων, πόσοι Ρωμηοί (Ορθόδοξοι) σήμερα κατοικούν στην γείτονα χώρα, ή πόσοι άλλοι έχουν πλήρη γνώση της καταγωγής τους, απλά είναι μουσουλμάνοι....

'Οταν και εάν επιτρέψει ο Θεός, οι Θείες Λειτουργιές τους δουν το φως του ήλιου, τότε θα αντιληφθούμε ποιές θερμοπύλες και ποιο ποίμνιο διακονεί ο Πατριάρχης...

'Εχει ο Θεός...
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Αγαπητή ROMFAIA,

Σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου και τις επιλογές σου. Επέτρεψέ μου όμως να έχω και εγώ τις δικές μου.

Εφόσον είσαι αναπαυμένη, περιτό κάθε μου άλλο σχόλιο...

Σ'ευχαριστώ
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Yunan έγραψε:Αγαπητή ROMFAIA,

Σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου και τις επιλογές σου. Επέτρεψέ μου όμως να έχω και εγώ τις δικές μου.

Εφόσον είσαι αναπαυμένη, περιτό κάθε μου άλλο σχόλιο...

Σ'ευχαριστώ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από sotirio »

Yunan έγραψε:Φίλε Misha

Τους 3000 Ρωμηούς της πόλης και τα εκατομμύρια των Μικρασιατών και Ποντίων τους ξέχασε το Ελληνικό Κράτος και τους οδήγησε στον ξεριζωμό με τα λάθη του... όχι το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ευτυχώς όμως διότι διαφορετικά δεν θα υπήρχε σήμερα Ελλάδα. Αυτοί οι πρόσφυγες είναι που έδωσαν το φιλί της ζωής στον τόπο μας.

Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί κανείς, εκτός των εκατοντάδων εκκλησιών, τάφων προγόνων, ιστορικών πόλεων, πόσοι Ρωμηοί (Ορθόδοξοι) σήμερα κατοικούν στην γείτονα χώρα, ή πόσοι άλλοι έχουν πλήρη γνώση της καταγωγής τους, απλά είναι μουσουλμάνοι....

'Οταν και εάν επιτρέψει ο Θεός, οι Θείες Λειτουργιές τους δουν το φως του ήλιου, τότε θα αντιληφθούμε ποιές θερμοπύλες και ποιο ποίμνιο διακονεί ο Πατριάρχης...

'Εχει ο Θεός...

Χμ ! Ο μήπως όταν βλαστημάμε τον Θεό ,ο είναι μάστιξ Θεού στην πλάτη μας ?
Μήπως μετά την βλάσφημη και προδοτική αιρετική γραμμή πχ του εκ Χάλκης Μακαρίου που διατέλεσε Επίσκοπος και Κοσμικός Άρχων όπως ο πάπας χάσαμε την Κύπρο ?
Μήπως μετά την βλάσφημη και προδοτική αιρετική γραμμή πχ του Γερμανοδιορισμενου Δαμασκηνου που διατέλεσε Επίσκοπος και Κοσμικός Άρχων όπως ο παπάς είχαμε τον Εμφύλιο ?
Μήπως μετά την βλάσφημη και προδοτική αιρετική γραμμή της εγκυκλίου 1919-20 είχαμε την μικρασιατική καταστροφή ?
Μήπως ο Βλάσφημος Πάπας της Ανατολής τραβά πάνω του ( και στην εκκλησία μας ) την Θεϊκή Οργή ?
Μήπως με θέλημα Θεού το Χαλκείο του Οικουμενισμού είναι κλειστό ?
Εάν ο Θεός δεν είναι μαζί μας ο πάπας θα μας σώσει ?
Όταν αντί να βλαστημάμε κάνουμε το Θειο θέλημα ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Εάν ο Θεός είναι μαζί μας ποιος θα σταθεί απέναντι μας ?

Μηπως ειναι Θεικο σημαδι η πτωση του οικουμενιστη Πετρου που συνπροσευχηθη με Μουσουλμανους απο τα υψη του ουρανου στα βαθη της αβυσου
Μηπως ειναι Θεικο σημαδι και κλεινουμε τα ματια μας !
Μηπως των μοναστηριων μας φλεγομένων εμεις γλύφουμε παπικες παντόφλες ?
Μήπως ?
Εχουμε ανάγκη τον οικουμενισμό ? Οχι ! Τον Θεό έχουμε !

Όταν είναι πασιφανής η επιμονή στην αμετανοησία ( πχ Ουνια , σφαγές Σέρβων , αγιοποιηση φονεα Ορθοδοξων κτλ ) όταν αμφισβητούνται οι Νόμοι του Θεού ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ.
Όλα αυτά γίνονται με σκοπό να οδηγήσουν τούς απλούς χριστιανούς στο να ταυτίσουν ορθοδοξία και αίρεση ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ από χρόνια και ΦΑΝΕΡΑ στις μέρες μας ... Και ναι μεν η Άμπελος υπάρχει όταν ένα κλαδί αποκόπτεται αλλά όσο ορθόδοξοι είναι οι "ορθόδοξη " κοπτική εκκλησία τόσο " ορθόδοξο " θα ναι αυτό το κλαδί του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Και οχι μονο γιατι συν - κοινωνει με τον Πάπα αλλα γιατι συμπεριφέρεται σαν ο Πάπας της Ανατολής κατι για το οποιο προσφατα αντεδρασεις εκ Μοσχας εξ επισημων χειλεων .... και γιατι ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ θεωρια και πραξη ειναι αιρεση ....ο νυν Πατριάρχης δύο φορές εξανάγκασε σε παραίτηση τους αρχιεπισκόπους Αμερικής Ιάκωβο και Σπυρίδωνα. Η αυταρχικότητα του Πατριάρχη και των Μητροπολιτών μας είναι πλέον χειρότερη του Πάπα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sotirio την Κυρ Δεκ 03, 2006 1:15 pm, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Αγαπητέ Sotirio,

'Οπως έγραψα και προς τη ROMFAIA, σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου και τις επιλογές σου. 'Εχω και εγώ τις δικές μου.

Φαντάζομαι ότι έχεις συζητήσει με τον πνευματικό σου τα θέματα αυτά και είσαι αναπαυμένος με τις απαντήσεις του, οπότε κάθε μου άλλο σχόλιο είναι περιτό...

Σ'ευχαριστώ
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

Yunan έγραψε:Φίλε Misha

Aγαπητέ yunan, ενας συνάδελφος σου μιλά. Οταν είδα το κείμενο που αντέγραψες στον σελίδα της ΟΟΔΕ με ξενύχτια έγραψα την απαντηση που ειδες.
Δυστυχώς ομως δεν εδέησαν να την δημοσιοποιήσουν επειδή έβαζα ονόματα και φωτογραφίες.
Προτίμησαν δηλαδή να ακούγεται μονο η μια άποψη (των οικουμενιστών) για να μην ταράξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα και ας διαφωνούν όπως με διαβεβαίωσαν με το περιεχόμενο της πατριαρχικής επιστολής και συμφωνούν με μένα.

Οσο για τους 3000 εναπομείναντες Ρωμιούς να σου θυμίσω αντίστοιχα ότι τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού , μέχρι τον Μέγα Κωνσταντίνο, παρόλους τους διωγμούς και τις σφαγές απο τους αυτοκράτορες, οι χριστιανοί αυξάνονταν με μεγάλους ρυθμούς.
Θέλω να πώ ότι δεν είναι ούτε η κρατική εξουσία ούτε άλλοι εξωγενείς παράγοντες η αιτία μείωσης των χριστιανών.

Είναι η απιστία.

Άλλωστε δεν μπορώ να εμπιστευτώ τις προσωπικές σου μαρτυρίες και επαφές με τον πατριάρχη γιατί όλοι οι άγιοι και όλες οι σύνοδοι μας καλούν να φεύγουμε απο τους αιρετικούς.
Εμπιστεύομαι την Εκκλησία και τους αγίους Της.
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Αγαπητέ PATIENT,

'Οπως έγραψα και πριν, σέβομαι απόλυτα όλες τις απόψεις και όλες τις επιλογές.

'Εχω και εγώ τις δικές μου και είμαι βέβαιος ότι αυτό τουλάχιστον το σέβεσαι......

Φαντάζομαι ότι έχεις συζητήσει και εσύ με τον πνευματικό σου τα θέματα αυτά και είσαι αναπαυμένος, οπότε δεν μπορώ να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο...

Σ'ευχαριστώ
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

στις 19:00 σήμερα στην ΕΤ2 απευθείας η επίσκεψη του Πάπα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ηδη άρχισαν οι ανταποκρίσεις.

Για τους Γιουνάνιδες (!!!) είναι μια σημαντική στιγμή ...
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Καλησπέρα αγαπητέ-ή eortologio_gr

Δεν ξέρω εάν το σχόλιό σου είναι αυτοσαρκασμός αλλά εάν δεν είναι, δεν πειράζει!

Να'ναι ευλογημένο...

Σε χαιρετώ
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

είμαι αγαπητός και για μας τους Γιουνάνηδες (ήτοι τους Ελληνες) είναι σημαντική στιγμή.

Πολύ συγκινήθηκα στην στιγμή που ανάβανε τα κεριά και άρχισαν τα τροπάρια.

Χρήστος
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”