123 έγραψε:Ναι θα γιορτάσετε όπως λες αλλά η προφητεία δεν λέει πότε θα γιορτασθεί αλλά το ότι συμπίπτουν.
Μην τα λέμε όπως μας βολεύει
Κι άλλωστε έχουν πραγματοποιηθεί οι παρακάτω προφητείες...έχουμε προχωρήσει....πάμε για άλλα τώρα....
Εμένα προσωπικά δεν με βολεύει ούτε και με ξεβολεύει τίποτα απο αυτά.
Σε τι να με βολέψει;
Aλλωστε η ερμηνεία των προφητειών δεν μπορεί να γίνει ποτέ με επιτυχία παρά μόνο μετά άπό την πραγματοποίησή τους.
Και το πως το εννοούσαν ακριβώς οι άγιοι , ειδικά με την σχετική αλληγορία ή να το πώ αλλιώς , την ιδιαίτερη γλώσσα του αγίου Κοσμά του Αιτωλού , εγώ δεν θάμουν και τόσο απόλυτος για το αν εννοούσε να συμπεσουν επακριβώς (όπως το εκλαμβάνεις εσύ) ή να συνεορταστούν απλώς.
Γιατί το να πέσουν δυό καλοκαίρια μαζί δεν νομίζω να εννοούσε να συμπεσουν επακριβώς.
Καταρχάς αν σε πείραξε η λέξη "βολεύει", την παίρνω πίσω και βάλε εσύ μια πιο κατάλληλη.
Έπειτα την ερμηνεία δεν την έχω δώσει εγώ αλλά την πήρα έτοιμη από άλλα Ορθόδοξα σάιτ και από ανθρώπους που ψάχνουν.
Άσε που δεν ξέρω τελικά ποιο είναι το ποθούμενο.....
Περί Αγίας Σοφίας μήπως?
Υπάρχουν όμως τόσα πολλά που είναι να γίνουν που ο χρόνος θα δείξει.
Εγώ προσωπικά, χωρίς να έχει καμμία βαρύτητα αυτό, δεν πιστεύω πως φέτος θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά όσον αφορά τις προφητείες του Αγ. Κοσμά.
Αντίθετα ολοένα προχωρεί και επαληθεύεται η Αποκάλυψη του Ιωάννη!!!!!!!
Κάθε μέρα. Και φέτος θα δούμε ακόμα περισσότερα έκτροπα.... Μη γένοιτο!
Συμφωνώ.
Λιγο τις εφημεριδες να διαβάσεις, ειδικά τις κυριακάτικες, με τα θεματα για τις φυσικές καταστροφές , για την συρίκνωση του φυσικού πλούτου. την ανευ επιστροφής διατάραξη διαφόρων κλιματολογικών ισορροπιών για να μην πάμε σε πολέμους , πείνα , φτώχεια του μεγαλύτερου ποσοστού των ανθρώπων (εδώ εμείς είμαστε ελίτ) και έχεις την Αποκάλυψη επιβεβαιωμένη.
Να δούμε πόσο ακόμη αντέχει αυτός ο πλανήτης.
Απορώ πως μερικοί συνεχίζουμε να φέρνουμε παιδιά ακόμη αε αυτόν τον κόσμο, ώρες ωρες.
Μετα απο αρκετη σκεψη αποφασισα να γραψω και εγω κατι υπενθυμιζοντας σε ολους την ωρα που γινεται το θαυμα του Αγιου Φωτος και η ανασταση του Κυριου ειναι καποιες ωρες πριν τις 12 το βραδυ!Αυτο που θελω να πω ειναι πως η ανασταση γινεται με το σημερινο ημερολογιο στις 7Απριλιου και συνεχιζεται στις 8.Τωρα ουδεμια συγκριση ημερολογιακη δεν μπορει να γινει με το 1912,διοτι δεν υπηρχαν δυο ημερολογια.Η προφητεια για δυο καλοκαιρια και δυο πασχαλιες ειναι διαφορετικη απο εκεινη που λεει μονο για δυο πασχαλιες!Δυο πασχαλιες ξερουμε τι θελει να μας πει,αλλα δυο καλοκαιρια;Σαφως θα μπορουσε να ειναι καποιος χειμονας αρκετα ζεστος αλλα εφοσον η προφητεια δεν πραγματοποιηθει δεν μπορουμε να ξερουμε τι σημαινει δυο καλοκαιρια!
PATIENT έγραψε:
Απορώ πως μερικοί συνεχίζουμε να φέρνουμε παιδιά ακόμη αε αυτόν τον κόσμο, ώρες ωρες.
Γιατί έτσι έκαναν οι Χριστιανοί τους πρωτοχριστιανικούς αιώνες των διωγμών. Όταν χρειαζόταν να μαρτυρήσουν δεχόταν το μαρτύριο με χαρά μαζί με τα παιδιά τους απολαμβάνοντας δόξα αιώνια στην αγκαλιά του Ιησού. Αλίμονο αν εμείς οι Χριστιανοί δεν κάνουμε παιδιά τη σήμερον ημέρα που όλοι ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους και κάνουν 1 ή 2 παιδιά το πολύ για να μην κουραστούν και χάσουν τις κοσμικές τους διασκεδάσεις και απολαύσεις. Ακούστε τι είπε ιερέας σε φιλικό ζευγάρι λίγο μετά το γάμο τους: "δύσκολη εποχή διαλέξατε για να φτιάξετε τη ζωή σας". Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε? Να καθόμαστε σπίτι μας περιμένοντας την έλευση του αντίχριστου? Να μην παντρευόμαστε, να μην κάνουμε παιδιά, στο τέλος να παραιτηθούμε και από τις εργασίες μας?
3ος Παγκόσμιος πόλεμος --> πάρσιμο Κωνσταντινούπολης κ διάλυση της Τουρκίας -->ανάσταση και βασιλεία του βασιλία Ιωάννη επί 33 χρόνια --> επικράτηση της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο --> αποκατάσταση Ελληνισμού
--> διαφθορά κ επικράτηση υλισμού --> ελευση Αντίχριστου --> ανάσταση πρφ. Ηλία , Ενώχ και Αγίου Ιωάννη θεολόγου
Τι είναι αυτές οι φωτογραφίες στην υπογραφή σου vfilip ?
τι πράγματα είναι αυτά ?
Παναγία μου ελευθέρωσε τη Κωσταντινούπολη
Θες πολεμο με τους Τούρκους ? Αυτό θες ? να γίνει πόλεμος ελληνοτουρκικός να πάνε παιδιά να σκοτωθούνε και μανάδες να μείνουν ορφανές και να γίνει παγκόσμια σύρραξη ?
Πόσο εύκολα βάζουμε ένα σηματάκι χωρίς να σκεφτούμε τι προβάλουμε με τόσο ζήλο
Καλοπροαίρετα τα λέω
panos84 έγραψε:Μετα απο αρκετη σκεψη αποφασισα να γραψω και εγω κατι υπενθυμιζοντας σε ολους την ωρα που γινεται το θαυμα του Αγιου Φωτος και η ανασταση του Κυριου ειναι καποιες ωρες πριν τις 12 το βραδυ!Αυτο που θελω να πω ειναι πως η ανασταση γινεται με το σημερινο ημερολογιο στις 7Απριλιου και συνεχιζεται στις 8.Τωρα ουδεμια συγκριση ημερολογιακη δεν μπορει να γινει με το 1912,διοτι δεν υπηρχαν δυο ημερολογια.Η προφητεια για δυο καλοκαιρια και δυο πασχαλιες ειναι διαφορετικη απο εκεινη που λεει μονο για δυο πασχαλιες!Δυο πασχαλιες ξερουμε τι θελει να μας πει,αλλα δυο καλοκαιρια;Σαφως θα μπορουσε να ειναι καποιος χειμονας αρκετα ζεστος αλλα εφοσον η προφητεια δεν πραγματοποιηθει δεν μπορουμε να ξερουμε τι σημαινει δυο καλοκαιρια!
Mεγάλο λάθος το να λέμε ότι η Ανάσταση ξεκινάει στις 7 Απριλίου (για φέτος) και συνεχίζεται στις 8.
Η Ανάσταση του Κυρίου είναι στις 8 Κυριακή , και μόνο Κυριακή.
Δεν χωρά παρερμηνεία σε αυτό.
Αυτό που γίνεται στα Ιεροσόλυμα είναι η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός και όχι Ανάσταση.
PATIENT έγραψε:Mεγάλο λάθος το να λέμε ότι η Ανάσταση ξεκινάει στις 7 Απριλίου (για φέτος) και συνεχίζεται στις 8.
Η Ανάσταση του Κυρίου είναι στις 8 Κυριακή , και μόνο Κυριακή.
Δεν χωρά παρερμηνεία σε αυτό.
Αυτό που γίνεται στα Ιεροσόλυμα είναι η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός και όχι Ανάσταση.