Τι απουσιαζει απο την ζωη μας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

juli εσβησα οπου ειχα το ονομα σου [μου κανει πανουση με Νταλαρα η φαση]
κανε και εσυ στο quote στο δικο μου μηνυμα και οκ..

ntinoula εσυ καταλαβες για ποιον λεω ετσι πως το ειπα;
η τον εθιξα;
η ειπα κατι ασχημο για αυτον;

δεν καταλαβαινω που ειναι το λαθος μου;
αφου σε εχει πειραξει αυτο που εκανα θα επρεπε να εισαι και λιγακι ευαισθητη οταν εξευτελιζονται Πνευματικοι και Πνευματικοι εδω μεσα
και με ονοματα παρακαλω...

εγινα σαφης ;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

:roll:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ntinoula την Τετ Ιαν 24, 2007 7:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

ntinoula έγραψε:
stratos έγραψε:ntinoula εσυ καταλαβες για ποιον λεω ετσι πως το ειπα;
η τον εθιξα;
η ειπα κατι ασχημο για αυτον;
Όχι, απλά δε χρειαζόταν να πεις ότι είναι ο καθηγητής του ....... και γέροντας της ..... Με συγχωρείς.
ΓΙΑΤΙ ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ;
ΠΟΙΟΝ ΕΘΙΞΑ;
Ειπα κανεναν πορνο;κλεφτη;αιρετικο;απατεωνα;
την απαντηση του σε ερωτηση μου ειπα
και οι αλλοι του φορουμ που δηδεν ειναι κακο που μπηκαν τα ονοματα τους γιατι να εχουν προβλημα;
ειπα οτι εχουν επαφη με τον Βαβυλη; η με τη μαφια;
Και εμενα Πατριαχης ,Πνευματικος,Μοναχος,Αρχιεπισκοπος ΜΟΥ ειναι ολοι αυτοι που σερνονται απο ποστ σε ποστ με [ονοματα] εδω μεσα
αυτοι και εγω τι ειμαστε; υποκειμενα;
γιατι δεν βγηκατε να τους προστατεψετε;
...............................................................................................................
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stratos την Τετ Ιαν 24, 2007 9:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
raxil
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Re: απάντηση

Δημοσίευση από raxil »

deppy28 έγραψε:Καλοί μου άνθρωποι, :D :D
σαν κοπέλα αγωνιζόμενη στον χώρο της εκκλησίας ,ζώντας μέσα στον κόσμο,θα πω οτι λείπει η αγάπη η ανιδιοτελής προς τον συνάνθρωπο..
Εγώ βρίσκομαι εδώ γιατί επι χρόνια,στους εκκλησιαστικούς χώρους ,δεν εστάθει δυνατόν να βρω 1 φίλη..1 φίλο ..έναν άνθρωπο βρε αδελφέ που να με νοιαστεί χωρίς να περιμένει να πάρει κάτι απτο σώμα ή την ψυχή μου..
όλα θυσία στο συμφέρον..Να είστε όλοι καλά και χαρούμενοι.!!! :wink:
Kαλώς όρισες στο φόρουμ μας .
Αμα μείνεις λίγο εδώ μέσα , θα διαπιστώσεις ότι θα κάνεις ανέλπιστους φίλους, οι οποίοι θα σε νοιαστούν και θα μοιραστείς μαζί τους πολλά .
Θα μπορεσεις να στηριχτείς πάνω τους και να είσαι σίγουρη ότι θα σε φροντίσουν τελείως ανιδιοτελώς χωρίς να ζητήσουν ποτέ τίποτα .
Δεν νομίζω να ξέρουν άλλωστε να παίρνουν μόνο να δίνουν με την ψυχή τους .γι αυτό και η προσφορά τους πιάνει τόπο .
Σου μιλώ εκ πείρας .και εγώ δεν είμαι ουτε απο τους κατέχοντες τα πνευματικά ούτε απο τους πολυγράφους .
Και πάλι καλως όρισες .Α. και μην σε τρομάζουν οι τυχόν διαφωνίες μας .η διαφωνία είναι το αλάτι της συζήτησης .έ εντάξει δεν το κάνουμε και '' λύσσα '' .
φιλικά
ραχήλ
ΡΑΧΗΛ
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Δεν ήθελα να δημιουργηθεί θέμα. Με συγχωρείς. Διαγράφω τα δύο προηγούμενα ποστ.
elefteria
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από elefteria »

Το κειμενάκι αυτο ετυχε να το διαβασω καπου,πιστευω ειναι αντιπροσωπευτικο για το συγκεκριμενο ερωτημα και θελησα να το μοιραστω μαζι σας!!!

Δεν ξέρω ίσως να είμαι εγώ εκείνη που τα βλέπει όλα ψεύτικα, αλλά τελικά νομίζω ότι δεν υπάρχει αληθινή αγάπη. Ίσως επιτέλους να πρέπει να παραδεχτώ ότι αυτός είναι ο κόσμος μας, τι να κάνουμε, και να συμβιβαστώ με την πραγματικότητα. Δεν μιλάω ειδικά για τον έρωτα που μπορεί να νοιώθει κάποιος για τον σύντροφό του. Μιλάω για εκείνο το συναίσθημα αυταπάρνησης που ξεπερνάει την κοινή λογική προσφέροντας ικανοποίηση σε εκείνον που δίνει περισσότερο από εκείνον που παίρνει. Είναι σκληρό να αγαπάς είναι αλήθεια. Πρέπει να έχεις φτάσει σε ένα επίπεδο πολιτισμού και κοινωνικής ευαισθησίας ώστε να μπορέσεις να ξεπεράσεις τις αρχέγονες επιταγές των ενστίκτων. Πρέπει να θυσιάσεις το εγώ και να ασπασθείς την ταπεινοφροσύνη. Πρέπει επίσης να αντέξεις τα κτυπήματα εκείνων που θα σε αποκαλούν χαζό, βλάκα ή αντιδραστικό. Υπάρχει βέβαια και η αγάπη του δευτερόλεπτου. Αυτή είναι σαν το δάκρυ αστραπή που φεύγει τόσο γρήγορα όσο ήρθε και έχει να κάνει περισσότερο με εσωτερική ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης παρά με συμπόνια και ανθρωπιά. Θα με ρωτήσετε βέβαια τι έχω κάνει εγώ για να μ' αγαπούν. Θα απαντήσω τίποτα ιδιαίτερο. Ακριβώς γιατί και εγώ δεν βρίσκω πάντα τη δύναμη να βγω από το κοπάδι. Είναι όμως η λάθος ερώτηση. Γιατί η αληθινή αγάπη δεν ζητά ανταλλάγματα. Προσφέρεται και εισπράττεται δωρεάν. Αν σκεφτούμε ακόμη ότι τα σημαντικότερα αγαθά για τον άνθρωπο, το νερό, ο αέρας, η φύση γενικότερα προσφέρονται στην πραγματικότητα δωρεάν θα πρέπει να καταλήξουμε ότι και η αγάπη είναι φυσικό αγαθό και μάλιστα ότι προϋπήρχε πολύ πριν από τον άνθρωπο. Είναι τρελό; Είναι πολύ τρελλλλλλό! (Με πολλά λάμδα). Λίγα χρόνια πριν θα μου έλεγαν το κλασσικό: "Τι λες κοπέλα μου, δεν πας να πλύνεις κανα πιάτο". Σήμερα όμως θέλω να πιστεύω ότι έκανα κάποιους να σκεφθούν και τουλάχιστον να προσπαθήσουν να αλλάξουν στάση προς τους συνανθρώπους τους αλλά και προς τη ζωή γενικότερα. Ένα χαμόγελο μέσα από την καρδιά και μια θετική αντιμετώπιση στις ανθρώπινες καταστάσεις ακόμη και αν ο άλλος δεν το αξίζει είναι ευγένεια και αριστοκρατία, είναι αγάπη. Κι ας αφήσετε εμένα να πιστεύω ότι τελικά δεν υπάρχει αληθινή αγάπη...

Τελικα αυτο που λειπει ειναι η ανιδιοτελης ΑΓΑΠΗ, κατι σπανιο και φυσικα συλλεκτικο για οποιον το βρει στις μερες μας...
Να 'στε ολοι καλα!!!
F10
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από F10 »

..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος F10 την Κυρ Ιαν 28, 2007 2:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nikolaos490
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nikolaos490 »

juli έγραψε: Με αδελφική αγάπη
Deppy 28, δέξου το καλοσώρισμα κι από μένα.
Πρέπει να σου πω ότι ήρθες στο σωστό μέρος, αν το ζητούμενο είναι η ανιδιοτελής αγάπη.

Παρά την επιφανειακή ένταση... η αγάπη, για την οποία κάνει μνεία η Θεσσαλονικιά φίλη μας, είναι διάχυτη στο Forum. Πονεμένη αγάπη συχνά (γιατί στη φούρια μας στεναχωρήσαμε αθέλητα κάποιους αδελφούς... ή γιατί οι άλλοι μας στεναχώρησαν), αλλά αγάπη που νοιάζεται τον άλλο, που αγωνιά για τον πόνο του, που χαίρεται με τη χαρά του, που παραμερίζει τις προσωπικές πικρίες για την ευλογία της συνεύρεσης και της επικοινωνίας.

Δόξα τω Θεώ, αξιωθήκαμε να δούμε πολλάκις εδώ μέσα την Αγάπη Του να μας αγγίζει και να ξεχειλίζει σαν εκδήλωση ζωής, από ανθρώπους -ακόμα και με την παραμονή τους στην παρέα μας- που πολεμούν με επιμονή τον εγωισμό τους και γυμνάζονται στο άθλημα της ταπείνωσης. Άλλωστε, οι γράφοντες εδώ, δεν δρέπουν δάφνες δημοσιογραφικές ή άλλες ... γράφουν από αγάπη, μοιραζόμενοι τις ίδιες αγωνίες κι ενίοτε και πειρασμούς, αναζητώντας (οι περισσότεροι) τον ασφαλή δρόμο για τα πόδια Του.

Το ότι ο εγωισμός περισσεύει στον κόσμο (και στον κόσμο της εκκλησίας) είναι ασφαλώς αλήθεια. Αυτό όμως δεν είναι λόγος απογοήτευσης. Άλλωστε, πολλοί από μας δυστυχώς θα τον πάρουμε μαζί μας στον τάφο. Το ζητούμενο είναι, όσο είμαστε ακόμα εν ζωή, να κάνουμε εμείς την προσπάθεια μας να αγαπήσουμε ανιδιοτελώς... κι ίσως μετά, να δούμε τον κόσμο γύρω μας να αλλάζει... Το σίγουρο είναι ότι θα έχει αλλάξει σίγουρα ο κόσμος μέσα μας

Χαίρετε όλοι εν Κυρίω
Nikolaos490
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nikolaos490 »

F10 έγραψε: Αυτό το πιστεύεις; η απλά από κεκτημένη ταχύτητα γράφτηκε; η έχω αποθηριωθεί εντελώς και δεν βλεπω τους αγγέλους δίπλα μου;
Αν και η ερώτηση απευθύνεται σε άλλον, επέτρεψέ μου να σου απαντήσω ότι πολλά θα άλλαζαν στη θεώρησή σου, αν άλλαζε η προαίρεσή σου, όπως έγραψε ήδη κάποιος νέος αρθρογράφος του Forum σήμερα.
Κάθε θυσία του ΕΓΩ, είναι πράξη αγάπης (κι αν ψάξεις, θα βρεις πολλές εδώ μέσα).
F10
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από F10 »

..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος F10 την Κυρ Ιαν 28, 2007 2:59 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”