Η 123 έγραψε:
Επειδή όλοι δεν έχουμε τα ίδια εφόδια και ως εκ τούτου δεν φτάνουμε το ίδιο σε υψηλά επίπεδα πίστης.
Αγαπητή 123, αυτή η διαφορά εφοδίων, στη πνευματική διάσταση, ονομάζεται και είναι, η πρόνοια του Θεού μας για το κάθε πλάσμα Του. Παρέχει στόν καθένα, αυτό που η Σοφία του Θεου γνωρίζει, ότι χρειάζεται. Σχετικά με την πρόνοια, να σας θυμίσω του Κυρίου μας: και η τελευταία τρίχα της κεφαλής μας έχει αριθμό.
Όσον αφορά το βαθμό πίστης, όπως καλώς γνωρίζετε, είναι Χάρισμα του Αγίου Πνεύματος, που πέρνει ο πιστός αναλόγως του βαθμού καθαρότητας, η οποία καθαρότης είναι η εμπειρική βίωση του Ευαγγελίου, δηλαδή η εφαρμογή των εντολών του Χριστού μας, στις έσχατες συνέπειές τους.
--------------------
Μάθαινα από ανθρώπους τίμιους ότι η κατήχηση των ξένων αναντίον της θρησκείας μας προοδεύει. Τότε κάπνισαν τα μάτια μου. Πάγω εις τον Κωλέτη, τον παίρνω σε μίαν κάμαρη, του λέγω: «Γνωρίζομεν της ενέργειες της μυστικές των ξένων οπού εργάζονται διά την θρησκεία μας – θρησκείαν δεν αλλάζομεν εμείς, ούτε την πουλούμεν! Μου λέγει· «Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβη μέτρα διά ’σένα. – Του είπα, κουσούρι να μην κάμης εσύ και η Κυβέρνησή σου!» Σηκώθηκα κ’ έφυγα. Τότε έστειλε στρατιώτες, την νύχτα, μου τρογύριζαν το σπίτι. Μίαν ημέρα έρχεται ο υποστράτηγος Γιατράκος. Μου λέγει : Σου παράγγειλα τόσες φορές θα σε σκοτώσουν χωρίς άλλο και θ’ αφήσης τόση φαμελιά εις τους πέντε δρόμους. Του είπα : Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ’νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάμουν.
( Ο ηρωiκός Έλληνας Ορθόδοξος στρατηγός Μακρυγιάννης)