alithis έγραψε: ο χριστιανος πρεπει να πηγαινει κοντρα στο πνευμα το κοσμικο! .....
για μια ζωη αληθινη,αιωνια κ αγια!
Στόχος κάθε χριστιανού πρέπει να είναι η αληθινή και αιώνια ζωή.
Αυτό είναι το παν.
Και σε αυτό πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι.
Και το να μην αναλώνεσαι σε άσκοπες, ανούσιες και επιβλαβείς για την ψυχή σου σχέσεις κόντρα στο κοσμικό πνεύμα και κόντρα στην εποχή μας, που σου το επιβάλλει, είναι. Και θέλει κότσια.
1.
Περί καλής επιλογής από την αρχή: Σίγουρα
δεν αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία ενός γάμου, αλλά η αγάπη, ο σεβασμός, οι κοινές αξίες (πίστη στο Θεό) και, ναι και ο έρωτας, πιστεύω ότι αποτελούν καλά θεμέλια για το γάμο.
Κανένας πειρασμός, και θα υπάρξουν πολλοί, δεν είναι ικανός να κάμψει κάποιον που εισέρχεται στο γάμο αγαπώντας με όλη του την καρδιά.
Να σημειώσω ότι δεν προσέδωσα ποτέ στον όρο "έρωτας" καμία απολύτως σαρκική έννοια !!
Ούτε έγραψα ότι είναι το βασικό και μοναδικό κριτήριο για να προχωρήσει κανείς σε γάμο. Θεωρώ, όμως, με το φτωχό μου μυαλό ότι ένας άνδρας και μία γυναίκα για να ενωθούν, εκτός από όλα τα άλλα, θα πρέπει να έλκονται και να θέλουν να είναι μαζί με κάτι επιπρόσθετο της αδελφικής αγάπης.
2. Μα και εγώ
υπέρ της υπομονής και της ταπείνωσης είμαι.
Πιστεύω ότι ένας γάμος, ακόμη κι αν έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, θα δοκιμαστεί !! Ένας διαρκής αγώνας είναι !! Εγώ, αν θυμάμαι καλά, μίλησα για θρασύδειλους και βάναυσους συζύγους. Και σε αυτή την περίπτωση, αν υπάρχουν παιδιά, θεωρώ χρέος κάθε μάνας ως λέαινας να υπερασπιστεί τα παιδιά της και να προφυλάξει τη ψυχική τους υγεία από κακά πρότυπα, που θα σημαδεύσουν τη ψυχούλα τους και θα αναπαραχθούν στο μέλλον. Δεν δέχομαι ως δικαιολογία,
όταν υπάρχει βία, ασέλγεια στα παιδιά κ.λ.π. το "δεν χωρίζω για τα παιδιά μου" ή "δεν χωρίζω γιατί εγώ πρέπει να σηκώσω το σταυρό μου και ας κάνουν υπομονή τα παιδιά". Μίλησα για νοσηρές καταστάσεις.
3.
Περί υποχρεωτικού γάμου: Τι να πω ! Μάλλον έχω προσθέσει άλλο ένα αμάρτημα στην ούτως ή άλλως επιβαρυμένη ψυχή μου.
Και πάλι, όμως, από το να παντρευτείς υποκριτικά, επειδή σου επιβάλλεται, το βρίσκω πιο λογικό και ειλικρινές να παραμένει κανείς μόνος/μόνη και
να προσπαθεί να αντιστέκεται στους πειρασμούς !!
Εύχομαι ολόψυχα αγαπητέ aposal να ξεπερνάς πάντα όλες τις δυσκολίες στο γάμο σου και είμαι σίγουρη ότι ο πονηρός θα βάζει πολλές, όπως σε όλους μας. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη !!!
Βέβαια, εγώ δεν είμαι παντρεμένη οπότε μιλώ αρκετά θεωρητικά.
Ελπίζω να μην σκανδάλισα κανέναν με τις απόψεις μου, που είναι προσωπικές και υποκειμενικές.
(και μάλλον εξηγούν το γιατί δεν παντρεύομαι...

)

Πάντως μην με μαλώνετε αδελφοί επειδή έχω ρομαντική ψυχή !!!