Ζήτησε ένα κελί!

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Νομίζω πως τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, με τις ενέργειες του οποίου προσωπικά είχα πάρα πολλές διαφωνίες, είναι λίγο νωρίς να τον κρίνουμε καθώς και άπρεπο.
Ας περάσει ο καιρός και ίσως πιο ψύχραιμα μπορεί να κριθεί για το έργο του.

Να ομολογήσω ότι προσωπικά, εναντίον του είχα εξοργιστεί ουκ ολίγες φορές, αλλά όταν βγήκε τσακισμένος από την αρρώστεια στην πόρτα του Αρεταίειου, με έκανε να μετράω τα λόγια μου γιατί ξέρω καλά από αρρώστειες κι από την προσωρινότητα της ζωής...
thanosz
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από thanosz »

Πρώτα να πώ, πως είμαι από τα άτομα που χαρακτήρισα πριν τις εκλογές πως όποιος και να εκλεγόταν από τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους, θα ήταν θετικό για την εκκλησία γιατί και τους 2 τους διακρίνει το εκκλησιαστικό ήθος. Όμως με αγάπη προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου διατύπωσα τη διαφωνία μου στο forum σε ορισμένες εξελίξεις που είδα.
Να αναφέρω πως όταν εξελέγεται επίσκοπος κάποιος μοναχός, διαγράφεται από τους μοναχικούς καταλόγους.
Κοιτάξτε, διαφωνώ για τους εξής λόγους. Υπάρχει από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Σεραφείμ η Αρχιεπισκοπική κατοικία στο Ψυχικό και η οποία χρησιμοποιήθηκε και από τον διάδοχο του μακαριστό κυρό Χριστόδουλο. Δεν βλέπω κάποιο αρνητικό στοιχείο γιατί και να μην έμεναν η κατοικία δεν μπορεί να πωληθεί, αλλά θα υποχρεούνται να τη συντηρίσουν. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος δεν θέλει να τη χρησιμοποιήσει και είναι δικαίωμα του αυτό και μπράβο του θα έλεγα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι προκάτοχοι του που τη χρησιμοποίησαν δεν είχαν εκκλησιαστικό ήθος. Ίσως να έφτασαν στην αγιότητα, την οποία πιστεύουμε (και το εύχομαι) να φτάσει και ο νέος Αρχιεπίσκοπος, όμως αυτά θα τα κρίνει ο θεός. Δυστηχώς το θέμα πήρε θέση σύγκρισης και αυτό είναι απαράδεκτο. Καν αν το πάρουμε έτσι το θέμα εγώ ρωτάω, αφού δεν γίνεται να πωληθεί το σπίτι και τα έξοδα να πάνε στους έχοντες ανάγκη και αφού τα χρήματα για να συντηρηθεί θα σπαταληθούν τότε μήπως είμαστε έρμαιοι τρανών διατυπώσεων και ωρέων στην ακοή μας;
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Σε λυπάμαι! Ειλικρινά σε λυπάμαι πολύ αδελφέ για αυτά που λέγεις. Επειδή δεν είμαι άνθρωπος των εντάσεων δεν θα σε ακολουθήσω στην παράνοια των λόγων σου όχι μόνον σε αυτό το θέμα αλλά και σε άλλα που έχεις εκφέρει λόγο Α-χριστιανικό και προσβλητικό απέναντι στον πατέρα Αντώνιο αλλά και στους υπόλοιπους συνομιλητές σου! Τιμή σου και καμάρι σου, να τον χαίρεσαι! Δυστυχώς δεν βλέπεις ότι ο λόγος σου είναι επιεικώς απαράδεκτος, προσπαθήσμε πολύ να σου το δείξουμε με καλοσύνη και αγάπη, όμως "φωνή βοόντος εν τη ερήμω". Προσευχή χρειάζεται για σένα, είναι το μόνον φάρμακο δια να συνέλθεις!
lovebird
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από lovebird »

άλλο πραγμα ο πόνος που τον σεβομαι απολυτα.....και αλλο το εργο ενος ιεραρχη.....που δυστυχως ή ευτυχως δεν ειναι ενας απλος ανθρωπος αλλα οπως λεει και ο παϊσιος,εχει πολυ μεγαλη ευθυνη........

το θεμα ειναι οτι δεν βιαζομαστε να τον κρινουμε,αλλα οταν εχεις εναν ιεραρχη σαν τον ιερωνυμο......οπως να το κανουμε δεν μπορει να σταθει μπροστα του συγκρινομενος.........
απλα ευχομαι ο θεος να αναπαυει την ψυχη του............
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

filotas έγραψε:"αιρετικόν άνθρωπον μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού"
Lovebird αν δεν πάρεις ξεκάθαρα θέση στο θέμα του κλήρου, δεν μπορεί να γίνει πια καμιά συζήτηση μαζί σου.

Συμφωνείς ή όχι ότι τα Μυστήρια της Εκκλησίας τελούνται αποκλειστικά από κανονικά χειροτονημένους κληρικούς;

Το ξέρω ότι γράφεις αυτά που πιστεύεις. Το θέμα είναι ότι αυτά που πιστεύεις δεν είναι Ορθόδοξα. Ή το ομολογείς και τότε συζητάμε σε άλλη βάση, ή εξακολουθείς να παίζεις παιχνίδια και δε συζητάμε καθόλου.[/quote]
thanosz
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από thanosz »

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης, διότι σαν σήμερα πριν 40 ημέρες, εκοιμήθη ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ας προσευχηθούμε και ας προσευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει.
Την ευχή του να έχουμε.
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Στον αδελφό lovebird αναφέρομαι
lovebird
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από lovebird »

filotas έγραψε:
filotas έγραψε:"αιρετικόν άνθρωπον μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού"
Lovebird αν δεν πάρεις ξεκάθαρα θέση στο θέμα του κλήρου, δεν μπορεί να γίνει πια καμιά συζήτηση μαζί σου.

Συμφωνείς ή όχι ότι τα Μυστήρια της Εκκλησίας τελούνται αποκλειστικά από κανονικά χειροτονημένους κληρικούς;

Το ξέρω ότι γράφεις αυτά που πιστεύεις. Το θέμα είναι ότι αυτά που πιστεύεις δεν είναι Ορθόδοξα. Ή το ομολογείς και τότε συζητάμε σε άλλη βάση, ή εξακολουθείς να παίζεις παιχνίδια και δε συζητάμε καθόλου.
[/quote]

επειδη βλεπω εναν φανατισμο....κατι που με τρομαζει........αφου ο φανατικος δεν εχει και πολυ σχεση με την αγαπη του χριστιανου.........
θα ειμαι ξεκαθαρος.........
αν δω μπροστα μου εναν ιερεα καθολικο,προτεσταντη,μουσουλμανο ή ο,τι αλλο....θα τον σεβαστω και θα σεβαστω ως αληθινα τα μυστηρια που ο ιδιος πιστευει οτι τελει.........
οσον αφορα τα καθ'ημας.........δεν νομιζω να ειπα ποτέ οτι αμφισβητω τον κληρο........το αντιθετο,τον σεβομαι,οπως και τα μυστηρια που τελει.......
ο χαρακτηρισμος "κανονικα χειροτονημενος" ειναι κατι εντελως υποκειμενικο..........διοτι κανονικα χειροτονημενοι ιερεις δεν ειναι ουτε οι μισοι στην ελλαδα του 2008 και το ξερεις........
ας μην ξυνουμε πληγες λοιπον και αστο να περασει :wink: .....γιατι αν ανοιξουμε αυτη την κουβεντα,στο τελος θα αναγκαστεις να παραδεχτεις οτι απο αυτους που φορανε ρασα,ουτε οι μισοι δεν φορανε το σχημα με βαση του χριστιανικους κανονες........
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Lovebird είμαι φανατικός μόνο στην αγάπη μου για τον Κύριο. Όμως δεν ανέχομαι έναν άνθρωπο που δεν έχει το θάρρος να δηλώσει τη θρησκευτική του ταυτότητα και να μιλήσει ξακάθαρα.

Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι δεν είσαι Ορθόδοξος και δε σέβεσαι την Εκκλησία μας και τον Ιερό κλήρο.
lazarr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lazarr »

lovebird έγραψε: ο χαρακτηρισμος "κανονικα χειροτονημενος" ειναι κατι εντελως υποκειμενικο..........διοτι κανονικα χειροτονημενοι ιερεις δεν ειναι ουτε οι μισοι στην ελλαδα του 2008 και το ξερεις........
ας μην ξυνουμε πληγες λοιπον και αστο να περασει :wink: .....γιατι αν ανοιξουμε αυτη την κουβεντα,στο τελος θα αναγκαστεις να παραδεχτεις οτι απο αυτους που φορανε ρασα,ουτε οι μισοι δεν φορανε το σχημα με βαση του χριστιανικους κανονες........
Εξηγήσου αδελφέ.Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε εμείς;Δηλ η αποστολική διαδοχή παει περίπατο;Ή μήπως αναφέρεσαι στις προϋποθέσεις και στα κωλύματα;
Ή ας μας απαντήσει ο π.Αντώνιος που θίγεται άμεσα ως κληρικός :?
Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”