Τα του Κάισαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού, τω Θεώ.vasilikirimp έγραψε:θα πάρω το θάρρος να γράψω κάποια πράγματα που έχω μέσα.
Παρακαλώ όμως να μην με κατηγορήσετε απλά και ήρεμα να μου αντιπαραθέσετε τις απόψεις σας.
Δε περνά ούτε καν από το μυαλό μου ότι είμαστε άξιοι να κρίνουμε το μοναχισμό ή τους Μοναχούς.
Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις
- γιατί όλοι τρέχουν στα τόσο σημαντικά πρόσωπα ( Νίμιτσ , Κάρολος )που πηγαίνουν εκεί;
-γιατί μόλις κάποιος "εξέχον" πολιτικό -οικονομικό πρόσωπο μόλις ζητήσουν να προσκυνήσουν κάποια ιερά κειμήλια τρέχουν να τους εκπληρώσουν τις επιθυμίες;
γίνεται το ίδιο και σε μια φτωχή μητέρα που μπορεί να έχει το παιδί της στο νοσοκομείο;
-μας έχουν κατηγοροποιήση ανάλογο με το ποιοί είμαστε;
-ότι αφορά τα χρήματα επιστρέφουν στο λαό σωστά αλλά για πείτε μου δε θα μπορούσε η εκκλησία με τη περιουσία που διαθέτει να έχει νοσοκομεία;
εντατικές και να βοηθά όλους εμάς που η τσέπη μας δεν είναι γεμάτη και μόλις συμβεί κάτι αφηνόμαστε στο έλεος;
θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να βοηθήσει στο θέμα της εργασίας και της αξιοπρεπείς διαβίωσης ανήμπορων συνανθρώπων μας;
Εάν γίνονται όλα αυτά γιατί εμείς οι απλοί δε τα βλέπουμε;
Δεν είμαι κακοπροαίρετη και μη βιαστείτε να βγάλετε γρήγορα συμπεράσματα αλλά ας δούμε και την άλλη πλευρά , ο κόσμος υποφέρει δεν έχει τα αναγκαία να ζήσει .
Πόσες γιαγιάδες μας και παππούδες που έδωσαν όλη τη ζωή τους στην αγροτιά τώρα δεν έχουν να καλύψουν τα αναγκαία;Όταν λοιπόν ακούν για όλο αυτό το πλούτο πως αισθάνονται;
Η άποψή μου είναι πως ο ρόλος της Εκκλησίας δεν είναι η εξεύρεση εργασίας, ούτε η ίδρυση νοσοκομείων και γηροκομείων. Αυτή είναι υποχρέωση της πολιτείας, κάνοντας σωστή διαχείριση των φόρων του λαού. Η Εκκλησία μόνο επικουρικά και αποσπασματικά μπορεί να δράσει στον τομέα αυτό. Ο ρόλος της νομίζω είναι να προετοιμάσει πνευματικά τους ανθρώπους, να τους βοηθήσει ώστε να έρθουν κοντά στον Θεό. Εκεί πιστεύω ότι πρέπει να κριθεί, αλλά η ερώτησή μου είναι ποιός από εμάς είναι ο κατάλληλος να την κρίνει.
Εγώ πάντως, σαν πολύ αμαρτωλός και αχάριστος προς τον Θεό, όχι!