Νομίζω σε στάδιο είναι. Όχι σε πίστα με τη ...Βέρα Λάμπρου!vasilikirimp έγραψε:Νίκο σε βλέπω πλήρως ενημερωμένο και με τη Βέρα Λάμπρου
Εύγε παιδί μου ......................................
Σε αυτό το καλοκαιρινό χάπενιγκ που συζητάτε με το Παναγιώτη που γίνεται στα χωράφια της Μαλακάσας;;;;
Τη συναυλία εννοώ
Η ροκ μουσική είναι αποδεκτή από την Εκκλησία;
Συντονιστής: Συντονιστές
-
nikolaos-9
Re: Η ροκ μουσική είναι αποδεκτή από την Εκκλησία;
nikolaos-9 μου άρεσε το ποστ σου. Δίκαιο και αντικειμενικό..... όμως... συγνώμη αλλά το βλέπω λίγο κοσμικό. Ενώ δηλ είναι δίκαιο το βλέπω κάπως.... "λίγο". Να πως να στο πω.... η βυζαντινή μουσική ας πούμε το βλέπεις ότι σε οδηγεί σε κάτι καλό, κάτι καθαρό... και το αναζητάς αυτό. Τα άλλα όμως δεν τα αναζητάς. Δεν τρέφουν την ψυχή. Τα βλέπω κάπως άδεια.... χωρίς νόημα. Είναι σύμπτωση επειδή άρχισα να εκτιμώ την βυζαντινή μουσική (την οποία την αντιπαθούσα κάποτε να σκεφτείς άρα δεν κρίνω με την αγάπη που.. δεν της είχα!!
) ή είναι έτσι;
Ας μιλήσουμε για μια όμορφη μουσική που ναι μεν δεν είναι βυζαντινή, αλλά ούτε και "σατανίλα". Μια ουδέτερη, όμορφη, γαλήνια, και από όλα τα καλά μουσική... ε,... δεν με γεμίζει πια. Μονο με την βυζαντινή αναπαύομαι.... Τι να πω...
Ας μιλήσουμε για μια όμορφη μουσική που ναι μεν δεν είναι βυζαντινή, αλλά ούτε και "σατανίλα". Μια ουδέτερη, όμορφη, γαλήνια, και από όλα τα καλά μουσική... ε,... δεν με γεμίζει πια. Μονο με την βυζαντινή αναπαύομαι.... Τι να πω...
-
frouteboras
- Έμπειρος Αποστολέας

Καλυτερα να το πεις με παραδειγμα.
Ενα απο τα πιο γνωστα πετυχημενα κι αγαπημενα τραγουδια των οπαδων της ροκ ειναι το Stairway to Heaven των λεντ ζεπελιν.Εχει αποσπασει διακρισεις και θεωρειται απο τα κορυφαια του ειδους.Εδω στο γιουτουμπ ειναι ενας συνδεσμος του τραγουδιου http://www.youtube.com/watch?v=sPMTtwsrJ38&fmt=18
Διπλα απο τα σχολια ειναι και οι στιχοι.Το γνωστο ρεφραιν του ροκ τραγουδιου αυτου
οταν παιζεται αναποδα εχει καποιους στιχους-υμνο στο σατανα.
If there's a bustle in your hedgerow
Don't be alarmed now
It's just a spring clean for the May Queen
Yes there are two paths you can go by
but in the long run
There's still time to change the road you're on
Εδω ακουτε τους σατανικους στιχους
http://www.youtube.com/watch?v=ec3RaItdmsk
Αξιζει να σημειωσουμε οτι πιο σκληρα ειδη ροκ οπως και ολες οι μορφες του μεταλ ροκ ( απο γκοθικ μεχρι ντεθ μεταλ ) εχουν καθαρα δαιμονικους και σατανολατρικους στιχους.Ακομη τα ονοματα των συγκροτηματων οι αμφιεσεις τους αλλα και τα εξωφυλλα των δισκων ειναι σατανολατρικα.Ειδικα οι δισκοι και τα εξωφυλλα ειναι εμετικα και αηδιαστικα, σιχαμερα.
Το συγκροτημα ροκ με τις μεγαλυτερες πωλησεις οι αετοι-eagles εχουν εμμεσες η και σαφεις αναφορες σατανολατρειας στους στιχους τους.Μιλαμε για ενα συγκροτημα που πουλαει πολυ και που οπως και οι μεταλικα εχει μουσικη και στιχο που φερει πολυ και στην ποπ μουσικη που ακουγεται περισσοτερο.
Ισως ειναι η χρηση της μουσικης ροκ ως μεσου επιβολης τετοιων σατανικων μυνηματων που την κανει αντιπαθητικη, ισως ειναι η ιδια η μουσικη,το ειδος της κακο, δεν ξερω.
Υπαρχουν ομως και ωραια τραγουδια της ροκ.
Ενα απο τα ομορφα ειναι η ροκ μπαλαντα του ερικ κλαπτον tears in heaven, δακρυα στον ουρανο η δακρυα στον παραδεισο.
http://www.youtube.com/watch?v=AscPOozwYA8
Το 1991 πεθανε ο 4χρονος γιος του απο ατυχημα, πεφτοντας απο το μπαλκονι απο 50 οροφους.Μετα εγραψε αυτο το τραγουδι και το αφιερωσε στο γιο του.Εκει τον ρωταει "θα ξερεις το ονομα μου αν σε δω στον παραδεισο;...και ξερω,δε θα υπαρχουν δακρυα στον παραδεισο..."
Γενικως ομως προσωπικα ειμαι αρνητικος με τη ροκ κι επιφυλακτικος.
Ενα απο τα πιο γνωστα πετυχημενα κι αγαπημενα τραγουδια των οπαδων της ροκ ειναι το Stairway to Heaven των λεντ ζεπελιν.Εχει αποσπασει διακρισεις και θεωρειται απο τα κορυφαια του ειδους.Εδω στο γιουτουμπ ειναι ενας συνδεσμος του τραγουδιου http://www.youtube.com/watch?v=sPMTtwsrJ38&fmt=18
Διπλα απο τα σχολια ειναι και οι στιχοι.Το γνωστο ρεφραιν του ροκ τραγουδιου αυτου
οταν παιζεται αναποδα εχει καποιους στιχους-υμνο στο σατανα.
If there's a bustle in your hedgerow
Don't be alarmed now
It's just a spring clean for the May Queen
Yes there are two paths you can go by
but in the long run
There's still time to change the road you're on
Εδω ακουτε τους σατανικους στιχους
http://www.youtube.com/watch?v=ec3RaItdmsk
Αξιζει να σημειωσουμε οτι πιο σκληρα ειδη ροκ οπως και ολες οι μορφες του μεταλ ροκ ( απο γκοθικ μεχρι ντεθ μεταλ ) εχουν καθαρα δαιμονικους και σατανολατρικους στιχους.Ακομη τα ονοματα των συγκροτηματων οι αμφιεσεις τους αλλα και τα εξωφυλλα των δισκων ειναι σατανολατρικα.Ειδικα οι δισκοι και τα εξωφυλλα ειναι εμετικα και αηδιαστικα, σιχαμερα.
Το συγκροτημα ροκ με τις μεγαλυτερες πωλησεις οι αετοι-eagles εχουν εμμεσες η και σαφεις αναφορες σατανολατρειας στους στιχους τους.Μιλαμε για ενα συγκροτημα που πουλαει πολυ και που οπως και οι μεταλικα εχει μουσικη και στιχο που φερει πολυ και στην ποπ μουσικη που ακουγεται περισσοτερο.
Ισως ειναι η χρηση της μουσικης ροκ ως μεσου επιβολης τετοιων σατανικων μυνηματων που την κανει αντιπαθητικη, ισως ειναι η ιδια η μουσικη,το ειδος της κακο, δεν ξερω.
Υπαρχουν ομως και ωραια τραγουδια της ροκ.
Ενα απο τα ομορφα ειναι η ροκ μπαλαντα του ερικ κλαπτον tears in heaven, δακρυα στον ουρανο η δακρυα στον παραδεισο.
http://www.youtube.com/watch?v=AscPOozwYA8
Το 1991 πεθανε ο 4χρονος γιος του απο ατυχημα, πεφτοντας απο το μπαλκονι απο 50 οροφους.Μετα εγραψε αυτο το τραγουδι και το αφιερωσε στο γιο του.Εκει τον ρωταει "θα ξερεις το ονομα μου αν σε δω στον παραδεισο;...και ξερω,δε θα υπαρχουν δακρυα στον παραδεισο..."
Γενικως ομως προσωπικα ειμαι αρνητικος με τη ροκ κι επιφυλακτικος.
Run フォクすけ, Run

-
nikolaos-9
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Εύη. Καμία μουσική δε συγκρίνεται με αυτή που χρησιμοποείται στη λατρεία του Τριαδικού Θεού.Evi_J έγραψε:nikolaos-9 μου άρεσε το ποστ σου. Δίκαιο και αντικειμενικό..... όμως... συγνώμη αλλά το βλέπω λίγο κοσμικό. Ενώ δηλ είναι δίκαιο το βλέπω κάπως.... "λίγο". Να πως να στο πω.... η βυζαντινή μουσική ας πούμε το βλέπεις ότι σε οδηγεί σε κάτι καλό, κάτι καθαρό... και το αναζητάς αυτό. Τα άλλα όμως δεν τα αναζητάς. Δεν τρέφουν την ψυχή. Τα βλέπω κάπως άδεια.... χωρίς νόημα. Είναι σύμπτωση επειδή άρχισα να εκτιμώ την βυζαντινή μουσική (την οποία την αντιπαθούσα κάποτε να σκεφτείς άρα δεν κρίνω με την αγάπη που.. δεν της είχα!!) ή είναι έτσι;
Βρε παιδιά αν ρωτούσαμε τον γέροντα Παίσιο ή Πορφύριο ή οποιονδήποτε άγιο γέροντα λέτε να μας έλεγε δεν πειράζει ακούτε αλλά με διάκριση ή δεν πειράζει ακούτε γιατί είστε πνευματικά πολύ καλά και δεν πρόκειται να επιρεαστείτε, τι μπορεί να σας κάνει ο πονηρός τάχα μέσα από το cd,τίποτα.Εγώ δεν πιστεύω να έλεγαν τέτοια πράγματα και όχι γιατί ήταν παππούδες και δεν ξέρουν από αυτά ,αλλά γιατί ήταν άγιοι και ξέραν πολύ καλυτερα από ολους μας για αυτά.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
Φυσικά και ο Γ. Πορφύριος και ο Γ. Παΐσιος και όλοι οι Πατέρες θα έλεγαν μακρυά από αυτά. Εξάλλου οι ίδιοι δεν άκουγαν τέτοια μουσική, εμείς ούτε σε αυτό δεν μπορούμε να του τιμήσουμε δηλ. να τους μιμηθούμε;
Προσεγγίσεις σαν του Διονύση, ότι κάνε ότι θέλεις, άκουσε ότι θέλεις αρκεί να έχεις μνήμη Θεού, είναι για μένα εντελώς λαθεμένες και προκαλούν μεγάλη βλάβη. Ο Γ. Παΐσιος έλεγε πως όλα τα πράγματα δεν αγιαζονται, "το νερό γίνεται αγιασμός, το κάτουρο όχι και η ακαθαρσία....". Ο Χριστός μας είναι "η όλα ή τίποτα", δεν μπορούμε να είμαστε με το ένα πόδι στο Χριστό και με το άλλο στο διάβολο,έτσι κοροϊδεύουμε τον Θεό...ή μάλλον στον εαυτό μας. Ακόμη άλλο το να μας βάλουν με το ζόρι σε ένα περιβάλλον αρνητικό (πχ να καπνίζουν..να μεθάνε) και εμείς να προσευχόμαστε να μη πέσουμε, και άλλο να αρχίσουμε να πίνουμε και να γλεντάμε αισχρά και να λέμε "Θεέ μου εσύ θα με βοηθήσεις να μη μεθύσω!..." Αλλά είναι το κοσμικό πνεύμα που μας έχει επηρεάσει και ο "γνωστικισμός" κατά τον Γ. Παΐσιο που λέει "θυσίασε στα είδωλα δεν είναι τίποτα, αρκεί να πιστεύεις εσωτερικά, ο Θεός κοιτάει την διάθεση..." Ακόμη δεν νομίζω να μπορούμε να πούμε "δεν ξέρω τι λένε οι στίχοι, ακούω τη μουσική.." ! αν είναι δυνατόν, δηλ. αν βρίζουν τον Χριστό, εμένα δεν με ενδιαφέρει αλλά η μουσική μου αρέσει... Πάντα βέβαια μιλάμε σε γενικές γραμμές, ίσως υπάρχουν και εξαιρέσεις, πχ.....Βέβαια όταν είμαστε νέοι(προσωπικά τα ροκάκια έως τα 22 τα άκουγα, μετά κάπως ωρίμασα...) θέλουμε κάτι πιο έντονο κοσμικά, αλλά εντέλει καταλαβαίνουμε πως μόνο ο Χριστός προσφέρει το αληθινό νόημα και συναίσθημα στη ζωή μας.
Προσεγγίσεις σαν του Διονύση, ότι κάνε ότι θέλεις, άκουσε ότι θέλεις αρκεί να έχεις μνήμη Θεού, είναι για μένα εντελώς λαθεμένες και προκαλούν μεγάλη βλάβη. Ο Γ. Παΐσιος έλεγε πως όλα τα πράγματα δεν αγιαζονται, "το νερό γίνεται αγιασμός, το κάτουρο όχι και η ακαθαρσία....". Ο Χριστός μας είναι "η όλα ή τίποτα", δεν μπορούμε να είμαστε με το ένα πόδι στο Χριστό και με το άλλο στο διάβολο,έτσι κοροϊδεύουμε τον Θεό...ή μάλλον στον εαυτό μας. Ακόμη άλλο το να μας βάλουν με το ζόρι σε ένα περιβάλλον αρνητικό (πχ να καπνίζουν..να μεθάνε) και εμείς να προσευχόμαστε να μη πέσουμε, και άλλο να αρχίσουμε να πίνουμε και να γλεντάμε αισχρά και να λέμε "Θεέ μου εσύ θα με βοηθήσεις να μη μεθύσω!..." Αλλά είναι το κοσμικό πνεύμα που μας έχει επηρεάσει και ο "γνωστικισμός" κατά τον Γ. Παΐσιο που λέει "θυσίασε στα είδωλα δεν είναι τίποτα, αρκεί να πιστεύεις εσωτερικά, ο Θεός κοιτάει την διάθεση..." Ακόμη δεν νομίζω να μπορούμε να πούμε "δεν ξέρω τι λένε οι στίχοι, ακούω τη μουσική.." ! αν είναι δυνατόν, δηλ. αν βρίζουν τον Χριστό, εμένα δεν με ενδιαφέρει αλλά η μουσική μου αρέσει... Πάντα βέβαια μιλάμε σε γενικές γραμμές, ίσως υπάρχουν και εξαιρέσεις, πχ.....Βέβαια όταν είμαστε νέοι(προσωπικά τα ροκάκια έως τα 22 τα άκουγα, μετά κάπως ωρίμασα...) θέλουμε κάτι πιο έντονο κοσμικά, αλλά εντέλει καταλαβαίνουμε πως μόνο ο Χριστός προσφέρει το αληθινό νόημα και συναίσθημα στη ζωή μας.
-
StavGR
- Τακτικό Μέλος

- Επικοινωνία:
ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ & ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
http://video.google.com/googleplayer.sw ... 6568971299
.
http://video.google.com/googleplayer.sw ... 6568971299
.
σιγουρα το ροκ και το χεβι μεταλ ως επι το πλειστον δεν ταιριαζει με το χριστιανισμο, μπορει κανεις να φανταστει εναν αγιο να ακουει iron maiden? οχι βεβαια! απλως πιστευω οτι υπαρχουν πολυ χειροτερα πραγματα που πρεπει τουλαχιστον εγω προσωπικα να φτιαξω στο χαρακτηρα μου ωστε να φτασω σε ενα σημειο που να μη με συγκινει πλεον αυτη η μουσικη παρα μονο η βυζαντινη. δε μπορει κανεις απο το α να παει κατευθειαν στο ω. και σιγουρα με ξενιζει λιγοτερο ενας χριστιανος που ακουει αυτη τη μουσικη και βλαπτει ισως τον εαυτο του και μονο (οχι οτι αυτο ειναι σωστο βεβαια!!) απο ενα χριστιανο που κρινει, κατακρινει, βριζει, υποσκαπτει και αργολογει εν ωρα θειας λειτουργίας (οπως πολλες γιαγιαδες που ξέρω).
τουλαχιστον οσο αφορα εμενα εχω να φτιαξω τοσα πραγματα που η μουσικη ειναι το τελευταιο που θα σκεφτω!
τουλαχιστον οσο αφορα εμενα εχω να φτιαξω τοσα πραγματα που η μουσικη ειναι το τελευταιο που θα σκεφτω!
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
- theodora
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Τον μόνον που μπορεί ν΄αγαπήσεις είναι ο Θεός.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.
Τους ανθρώπους τους αγαπάς γιά να τους πας ή για να σε πάνε στο Θεό.