Η Γρίππη Α - (Η Νέα Γρίππη)

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Γρίππη Α - (γρίππη των χοίρων)

Δημοσίευση από Ermite »

Christos έγραψε:
Δυσοίωνες προβολές
Τα κρούσματα νέας γρίπης στη Βρετανία «θα φτάσουν τα 100.000 την ημέρα»

02/07/09 16:37

Λονδίνο

Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, τα κρούσματα της νέας γρίπης στη Βρετανία θα μπορούσαν να εκτοξευτούν τον Αύγουστο στα 100.000 την ημέρα, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Αντι Μπέρναμ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση πανδημίας τον περασμένο μήνα και προειδοποίησε ότι είναι πια αδύνατο να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού. Εκτίμησε μάλιστα ότι έως και 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα εκδηλώσουν την ίωση.

Όμως τα περισσότερα κρούσματα είναι ήπια και δεν χρειάζονται νοσηλεία, και μέχρι στιγμής ο ιός της γρίπης των χοίρων δεν φαίνεται πιο επικίνδυνος από την εποχική γρίπη. Οι επιστήμονες ωστόσο ανησυχούν για ενδεχόμενες μεταλλάξεις που θα έκαναν τον υπότυπο H1N1 πιο παθογόνο.

Σε όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιωθεί 77.000 κρούσματα

Εν τω μεταξύ, η Ιαπωνία επιβεβαίωσε το πρώτο στη χώρα περιστατικό όπου ασθενής επέδειξε αντίσταση στο σκεύασμα Tamiflu, το βασικό φάρμακο για τη θεραπεία από τη γρίπη H1N1. Σήμερα πάντως ο ασθενής έχει αναρρώσει. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αναφέρει και η Δανία ένα παρόμοιο κρούσμα αντίστασης στο Tamiflu· και εκεί ο ασθενής ανέρρωσε.

με πληροφορίες από Associated Press
Αυτό το κείμενο ελήφθη από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245

Αγαπητοί μου αδελφοί,
γιά μιά ακόμη φορά επιτρέψατέ μου να φανώ ο κακός της παρέας, ο καχύποπτος και πονηρός...
Αλλά δε φταίω εγώ. Ζούμε σ'ένα κόσμο, γεμάτο από παραπλανητικά μηνύματα και στοχευόνες φοβίες.
Θεωρώ ότι όλη αυτή η ιστορία είναι μιά "μπαρούφα", την οποία καταλλήλως καλλιεργούν "κάποιοι", προκειμένου να μας αποπροσανατολίζουν από άλλα καυτά προβλήματα της ανθρωπότητος (κυρίως επεκτατικές και κατακτητικές ενέργειες των αυθαιρέτων δυναστών της οικουμένης, παρελθούσες ή μέλλουσες και σχεδιαζόμενες).

Αν παρατηρήσετε οι πληροφορίες γιά την επικινδυνότητα του ιού των χοίρων είναι σαν κι'αυτή της κοινής γρίππης!!!.
Και, εφ'όσον είναι έτσι, τα κρούσματα παγκοσμίως είναι μηδαμινά μπροστά στον αριθμό των ατόμων που περνούν μιά φυσιολογική γρίππη στην αλλαγή μιάς εποχής τους έτους..
Η δε "αναποτελεσματικότητα" του φαρμάκου tamaflou που παρουσιάσθηκε σε 2 !! ασθενείς στον κόσμο, τελικά αποδείχθηκε οτι δεν ισχύει.. (άρα, γιατί μας ζαλίζουνε με την "είδηση";;).

Ορισμένοι μάλιστα ειδήμονες και νηφάλια σκεπτόμενοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται γιά εμπορικό τρίκ, με σκοπό την κατανάλωση του φαρμάκου, το οποίο παράγεται από μιά συγκεκριμένη Εταιρία συγκεκριμένων συμφερόντων...

"Μη θροείσθε"(Ματθ.κδ'6) (μη σαλεύει τα κλαδιά της ψυχής σας ο τρελλός άνεμος), "μη πτύρεσθε" (Φιλιπ.α'28) (μην αναστατώνεστε και λιποψυχάτε).
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

ΕΛΛΑΔΑ
Είκοσι δύο νέα περιστατικά
Στα 187 ανήλθαν τα κρούσματα της νέας γρίπης - Ερευνώνται οι επαφές έξι ασθενών

Είκοσι δύο επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν την Τετάρτη από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων στους 187.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
ΚΥΠΡΟΣ
Στα 167 μέχρι στιγμής τα γνωστά κρούσματα
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009 4:42 μμ

Άλλα τριάντα δύο κρούσματα της γρίπης Α επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,12320-.aspx
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Δ. Αβραμόπουλος: «Εισήλθαμε σε φάση πανδημίας 6α»
http://www.zougla.gr/news.php?id=51786
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αποκάλυψη Ιωάννου, κεφάλαιο στ΄.

7. Και ότε ήνοιξε την σφραγίδα την τετάρτην, ήκουσα φωνήν του τετάρτου ζώου λέγοντος. Έρχου.
8. Και είδον, και ιδού ίππος χλωρός και ο καθήμενος επάνω αυτού όνομα αυτώ ο θάνατος και ο άδης ηκολούθει μετ’ αυτού. Και εδόθη αυτώ εξουσία επί το τέταρτον τη γης αποκτείναι εν ρομφαία και εν λιμώ και εν θανάτω και υπό των θηρίων της γης.

Ερμηνεία Π. Τρεμπέλα :

7. Και όταν το Αρνίον άνοιξε την τέταρτη σφραγίδα, άκουσα τη φωνή του τέταρτου ζώου να λέει : Έλα να δεις.
8. Και είδα και να, ένα άλογο κίτρινο και εκείνος που καθόταν πάνω του εκπροσωπούσε όλες τις μολυσματικές ασθένειες και επιδημίες και είχε το όνομα : θάνατος. Και ακολουθούσε μαζί του ο Άδης για να παραλαμβάνει τις ψυχές εκείνων που θα πέθαιναν. Και του δόθηκε η εξουσία επί του τετάρτου των κατοίκων της γης, να τους σκοτώσει με τη ρομφαία και με πείνα και με θάνατο και να κατασπαραχθούν μερικοί από τα θηρία της γης.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από cloaca »

Ermite έγραψε: Θεωρώ ότι όλη αυτή η ιστορία είναι μιά "μπαρούφα", την οποία καταλλήλως καλλιεργούν "κάποιοι", προκειμένου να μας αποπροσανατολίζουν από άλλα καυτά προβλήματα της ανθρωπότητος (κυρίως επεκτατικές και κατακτητικές ενέργειες των αυθαιρέτων δυναστών της οικουμένης, παρελθούσες ή μέλλουσες και σχεδιαζόμενες).

Αν παρατηρήσετε οι πληροφορίες γιά την επικινδυνότητα του ιού των χοίρων είναι σαν κι'αυτή της κοινής γρίππης!!!.
Και, εφ'όσον είναι έτσι, τα κρούσματα παγκοσμίως είναι μηδαμινά μπροστά στον αριθμό των ατόμων που περνούν μιά φυσιολογική γρίππη στην αλλαγή μιάς εποχής τους έτους..
Η δε "αναποτελεσματικότητα" του φαρμάκου tamaflou που παρουσιάσθηκε σε 2 !! ασθενείς στον κόσμο, τελικά αποδείχθηκε οτι δεν ισχύει.. (άρα, γιατί μας ζαλίζουνε με την "είδηση";;).

Ορισμένοι μάλιστα ειδήμονες και νηφάλια σκεπτόμενοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται γιά εμπορικό τρίκ, με σκοπό την κατανάλωση του φαρμάκου, το οποίο παράγεται από μιά συγκεκριμένη Εταιρία συγκεκριμένων συμφερόντων...

"Μη θροείσθε"(Ματθ.κδ'6) (μη σαλεύει τα κλαδιά της ψυχής σας ο τρελλός άνεμος), "μη πτύρεσθε" (Φιλιπ.α'28) (μην αναστατώνεστε και λιποψυχάτε).[/color]

Συμφωνώ μαζί σου για αυτά που λες.Είναι τρομοκρατία αυτό που γίνεται.Γινόμαστε πρόβατα που μας πηγαίνουν όπου θέλουν αυτοί που κινούν τα νήματα.Μέσον η τρομοκρατία ,αποτέλεσμα ο πανικός ,στόχος η υποδούλωση του κόσμου.Ευχαριστώ
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Γρίππη Α - (Η Νέα Γρίππη)

Δημοσίευση από aposal »

Το ότι δημιουργείται τεχνητός πανικός ώστε να πουλήσουν φάρμακα τύπου tamiflu,είναι γεγονός. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την εξαπλωτική δύναμη της ασθένειας, απλά δεν είναι η θανατηφόρος ασθένεια, όπως στην αρχή μας έλεγαν, προκειμένου να μπούμε στο κλίμα του πανικού.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Συμφωνώ για την τρομοκρατία που διασπείρεται από τα ΜΜΕ και λοιπούς. Με αυτό τον τρόπο, εκτός των άλλων, θησαυρίζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες κολοσσοί και κυρίως αυτή που παράγει το περιβόητο πλέον φάρμακο Tamiflu.
Πράγματι τα συμπτώματα του Η1Ν1 είναι πολύ ηπιότερα από αυτά των εποχικών γριππών. Φυσιολογικά εξελισσομένων των πραγμάτων, σιγά σιγά θα νοσήσουμε σχεδόν όλοι από αυτή την ασθένεια (αν λάβει πράγματι πανδημικό χαρακτήρα), και θα γίνουμε καλά, όπως σε κάθε γρίππη ή συναχάκι που περνάμε.
Υπάρχει όμως- δυστυχώς- μια μικρή πιθανότητα μετάλλαξης του ιού. Οσο περισσότεροι κολλάνε, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα αυτή. Σκεφτείτε για παράδειγμα να έχετε στα χέρια σας 10 ζάρια και να τα ρίχνετε, η πιθανότητα να φέρετε 10 εξάρες είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Αν όμως ρίξετε τα ζάρια ένα δισεκατομμύριο φορές (αν δηλαδή αρρωστήσουν πάρα πολλοί άνθρωποι), τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο.
Να βοηθήσει ο Θεός, να μην μεταλλαχτεί ο ιός και γίνει ισχυρός και άτρωτος από τα φάρμακα.
Κάτι τέτοιο έγινε στην Ισπανική γρίππη στις αρχές του 20ού αιώνα και εξόντωσε ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Ευρώπης.
Ετσι όπως έχουμε καταντήσει, σε παγκόσμιο επίπεδο, με τόση ανηθικότητα και τόση αδικία και εγωισμό και τόση περιφρόνηση σε κάθε ίχνος δικαίου, και τόση απανθρωπιά, προσωπικά νομίζω και σε αυτό το θέμα, δεν θα έβλαπτε να προσευχόμαστε όλοι μας.
Ελεος Κύριε βοήθησε τους δούλους Σου, να το ξεπεράσουν και αυτό.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από cloaca »

Εγώ δεν πιστεύω ότι έχουμε να φοβόμαστε τίποτα γιατί με την προατασία των αγίων και της Παναγίας δεν πρόκειται να μείνουμε αβοήθητοι.Απλά το πολύ να αγιάσουμε από την πολύ προσευχή λόγω του πανικού αυτού.Γιατί αν τα πράγματα γίνουν πάρα πολύ άσχημα τότε ο κόσμος θα απελπιστεί από την βοήθεια των φαρμάκων και θα αρχίσει να σκέφτεται την βοήθεια του Χριστού ,της Παναγίας και των Αγίων.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

cloaca έγραψε:Εγώ δεν πιστεύω ότι έχουμε να φοβόμαστε τίποτα γιατί με την προατασία των αγίων και της Παναγίας δεν πρόκειται να μείνουμε αβοήθητοι.Απλά το πολύ να αγιάσουμε από την πολύ προσευχή λόγω του πανικού αυτού.Γιατί αν τα πράγματα γίνουν πάρα πολύ άσχημα τότε ο κόσμος θα απελπιστεί από την βοήθεια των φαρμάκων και θα αρχίσει να σκέφτεται την βοήθεια του Χριστού ,της Παναγίας και των Αγίων.

Ετσι ακριβώς. Κανένας πανικός.
Αλλά να μην το παίρνουμε και αψήφιστα όμως.
Υπάρχει ένα θέμα σοβαρό.
Θα το αντιμετωπίσουμε όπως όλα τα άλλα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Συναγερμός στη Χιλή

Περισσότερα από δέκα χιλιάδες κρούσματα του ιού Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων επιβεβαίωσαν οι υγειονομικές αρχές της Χιλής. Τα περισσότερα κρούσματα είναι παιδιά και νεαροί ενήλικες, κάτω των 19 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πρόκειται για τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα της Νοτίου Αμερικής, αν και η θνησιμότητα εξαιτίας της νέας γρίπης παραμένει χαμηλή.

Ο ιός εξαπλώθηκε ταχύτατα στην επικράτεια της Χιλής στη διάρκεια του χειμώνα, όταν και η εποχιακή γρίπη φθάνει στο αποκορύφωμα της.

Η ασθένεια στοίχισε τη ζωή 33 ανθρώπων μέχρι στιγμής, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοινωθέν του.

Στη γειτονική Αργεντινή, ο νέος ιός της γρίπης έχει στοιχίσει τη ζωή 137 ανθρώπων.

Οι αρχές έχουν διακόψει τη λειτουργία των σχολείων και έχουν καλέσει τους πολίτες να μη συγκεντρώνονται σε πολυσύχναστα μέρη για να ανασχεθεί η εξάπλωσή του.

Πηγή: http://www.athina984.gr/node/58302
«Ανεξέλεγκτη η μετάδοση του ιού»

Σύγχυση επικρατεί στην κοινή γνώμη σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης Α. «Εάν δεν υποβάλλονται σε εξετάσεις, δεν μπορείς να γνωρίζεις ακριβώς πόσοι έχουν μολυνθεί», δήλωσε σε τηλεφωνική της συνέντευξη η δρ Τίνι Γκαρσκ, ειδικός επιδημιολόγος και επικεφαλής της έρευνας, που εκπόνησαν Βρετανοί επιστήμονες.

Ωστόσο, οι καλύτερες μέθοδοι μέτρησης του απολογισμού της γρίπης σε πραγματικό χρόνο θα μπορούσαν να περιορίσουν τη σύγχυση, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του Imperial College του Λονδίνου.
Και χωρίς αυτή την πληροφορία, εξηγούν οι ερευνητές, οι κυβερνήσεις βρίσκονται στο σκοτάδι όταν αξιολογούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και αποφασίζουν τα μέτρα που πρέπει να λάβουν.

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν μπορεί να μας πει και πολλά», είπε η Γκαρσκ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε 94.512 κρούσματα παγκοσμίως και 429 θανάτους από τη νέα γρίπη, η οποία τον περασμένο μήνα ανακηρύχθηκε σε πανδημία.

Σήμερα Τετάρτη, η υπουργός Υγείας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 10.387 κρούσματα.

Όπως είπε, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς 123 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 58 στην μονάδα εντατική θεραπείας.

Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν ένα μόνο κομμάτι των πραγματικών κρουσμάτων, τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί και ότι ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα.

Οι περισσότερες χώρες υποβάλλουν τώρα σε εξετάσεις μόνο ένα δείγμα ασθενών και πολλοί από εκείνους που μολύνονται δεν νοσούν βαριά ώστε να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα, ούτε καν να εξεταστούν.

Οι διαγνωστικές συσκευασίες για τον Η1Ν1 στοιχίζουν πολύ και οι περισσότερες κυβερνήσεις τις κρατάνε για να τις χρησιμοποιήσουν σε δυσκολότερες ώρες.

Πηγή: http://www.athina984.gr/node/58329
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”