Παρένθετη μητέρα και Εκκλησία
Συντονιστής: Συντονιστές
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Παρενθετη μητερα και Εκκλησια
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ......ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΗΤΡΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ .
Θεωρώ πως σχετικά με την παρένθετη μητρότητα (δανεική μήτρα) υπάρχει μεγάλη υποκρισία και αυτό γιατί έχουν γραφεί τόσα για την σπουδαιότητα της ψυχολογίας της εγκυμονούσας και πως τα πάντα έχουν αποδέκτη το έμβρυο και την φυσιολογική ανάπτυξή του. Και η ερώτηση προς όλους αυτούς τους επιστήμονες είναι τι θα συμβεί όταν «βίαια» το παιδί θα αποκοπεί από την μητέρα που το εγκυμονούσε και δοθεί στην γενετική μητέρα; Και τι θα συμβεί στην ψυχολογία της μητέρας που εννέα μήνες έφερε στα σπλάχνα της ένα παιδί που δεν υπάρχει για αυτή πια;
Σχετικό άρθρο με αναφορά στην παρένθετη μητρότητα, για όποιον ενδιαφέρεται:
Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος)
http://www.alopsis.gr/modules.php?name= ... cle&sid=97
Φιλικά
Χρήστος
Σχετικό άρθρο με αναφορά στην παρένθετη μητρότητα, για όποιον ενδιαφέρεται:
Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος)
http://www.alopsis.gr/modules.php?name= ... cle&sid=97
Φιλικά
Χρήστος
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ , ΤΟ ΞΕΡΕΙΣΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΤ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ... ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣvasilikirimp έγραψε:ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ......ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΗΤΡΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ .
ο Χριστός σώζει....
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΚΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΚΙ ΕΓΩ ΛΙΓΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ...ΔΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ...ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ , ΤΟ ΞΕΡΕΙΣΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΤ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ... ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣvasilikirimp έγραψε:ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ......ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΝΗΚΩ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΗΤΡΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ .
ο Χριστός σώζει....
Όχι. Δεν έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας.eleimon έγραψε:Βρε παιδια εχουμε προβλημα υπογονιμοτητας η δεν εχουμε?...
Πρόβλημα εκτρώσεων και «ελέγχου των γεννήσεων» έχουμε
Όταν 250.000 εκτρώσεις (άλλοι λένε για περισσότερες ακόμα) γίνονται κάθε χρόνο ...
http://gr.altermedia.info/?p=456
...τότε οι παρένθετες μητέρες θα σώσουν την κατάσταση;
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εγώ έχω έρθει σε αυτό το δίλημμα και διάλεξα το δεύτερο - με άποτέλεσμα που επειδή μπαίνει στη σφαίρα του ιδιωτικού δε θα αναφερθώ.fosterer έγραψε:Δεν ξέρω πόσοι από όλους όσους εξέφρασαν άποψη έχουν έρθει σε θέση να διαλέξουν,ή παίρνω την οποιαδήποτε βοήθεια της επιστήμης ή δεν αποκτώ παιδιά!
'Οποιος έρθει σ'αυτό το δίλλημα και διαλέξει το δεύτερο,θέλω πραγματικά να ακούσω την αποψή του!
Το αποτέλεσμα ? Μετά από χρόνια απέκτησα παιδάκι .....με το κανονικό τρόπο ...χωρίς παρέμβαση ....με τη ταπεινή αποδοχή της καταστάσεως μου....
και μετά μπήκε ο εγωισμός μέσα μου ...δεν είπα Δόξα τω Θεώ αλλά ήθελα και δεύτερο......
Καταλαβαίνεις γιατί μιλώ περί εγωισμού ? φτάσαμε σε σημείο να μιλάμε προσωπικά μέσα στο πόστ ...δε με πειράζει όμως ...αρκεί να μπορούμε ο ένας να καταλαβαίνουμε τον άλλο....
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗvasilikirimp έγραψε:Εγώ έχω έρθει σε αυτό το δίλημμα και διάλεξα το δεύτερο - με άποτέλεσμα που επειδή μπαίνει στη σφαίρα του ιδιωτικού δε θα αναφερθώ.fosterer έγραψε:Δεν ξέρω πόσοι από όλους όσους εξέφρασαν άποψη έχουν έρθει σε θέση να διαλέξουν,ή παίρνω την οποιαδήποτε βοήθεια της επιστήμης ή δεν αποκτώ παιδιά!
'Οποιος έρθει σ'αυτό το δίλλημα και διαλέξει το δεύτερο,θέλω πραγματικά να ακούσω την αποψή του!
Το αποτέλεσμα ? Μετά από χρόνια απέκτησα παιδάκι .....με το κανονικό τρόπο ...χωρίς παρέμβαση ....με τη ταπεινή αποδοχή της καταστάσεως μου....
και μετά μπήκε ο εγωισμός μέσα μου ...δεν είπα Δόξα τω Θεώ αλλά ήθελα και δεύτερο......
Καταλαβαίνεις γιατί μιλώ περί εγωισμού ? φτάσαμε σε σημείο να μιλάμε προσωπικά μέσα στο πόστ ...δε με πειράζει όμως ...αρκεί να μπορούμε ο ένας να καταλαβαίνουμε τον άλλο....
ο Χριστός σώζει....
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Στέφανε σου ζητώ συγνώμη , θεώρησα ότι επιτίθεσαι σε μένα ....πιστεύω ότι και οι δυο γνωρίζουμε μια που πέρα απο συνομιλητές είμαστε και φίλοι .....
Συγνώμη....
Συγνώμη....
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αντρεα αυτη ειναι αλλη ενοτητα με τις εκτρωσεις...συμφωνω μαζι σου αλλα τωρα μιλαμε για ενα ζευγαρι που ποθει με ολη τη δυναμη της ψυχης του να αποκτησει ενα παιδακι....δε μιλαμε για τις γυναικες που τρεχουν για εκτρωσεις....και δε μιλαω επαναλαμβανω για περιπτωσεις εμποριου....το θεμα ειναι η παρενθετη μητερα μπορει να βοηθησει ενα ατεκνο ζευγαρι? εγω το βλεπω σαν ευλογια Θεου το να βρεθει καποια γυναικα δικο σου ατομο ετσι?δε μιλαμε ξενη να επομιστει αυτο το φορτιο για σενα....αυτη η γυναικα δε θαναι ευλογημενη βρε παιδια?...avvas έγραψε:Όχι. Δεν έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας.eleimon έγραψε:Βρε παιδια εχουμε προβλημα υπογονιμοτητας η δεν εχουμε?...
Πρόβλημα εκτρώσεων και «ελέγχου των γεννήσεων» έχουμε
Όταν 250.000 εκτρώσεις (άλλοι λένε για περισσότερες ακόμα) γίνονται κάθε χρόνο ...
http://gr.altermedia.info/?p=456
...τότε οι παρένθετες μητέρες θα σώσουν την κατάσταση;
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ε, ΦΡΕΝΟ! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ;eleimon έγραψε:Μπραβο βρε Δεσποινα πες τα γιατι απ εξω απ το χορο πολλα τραγουδια λενε...gol έγραψε:Aυτο το θέμα έχει μπει και έχει ξανα μπει ως προς την εξωσωματικη γονιμοποιηση και οι αποψεις διαφερουν, νομιζω οτι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεμε!! γιατι ολοι αυτοι που απαντησαν αρνητικα (αν δειτε τι λενε... αν προεκυπτε...οταν θα παντρευτω και συμβει....κοκ) "κρυβουν" μια...απολυτη θέση.. εγω αυτο που ξερω ειναι οταν βρεθεις σε αυτη τη θεση ελα να μου μιλησεις!!!
προσωπικα έκανα προσευχη πολυ..το εψαξα...ρωτησα πνευματικους... και η Παναγια δεν με αφησε!!! ειδε τη προαιρεση μου και του συζυγου ειδε ...και την ευχαριστω γιαυτο το θαυμα που μου έκανε! με τη βοηθεια της επιστημης! γιατι ο Θεος δεν ειναι τιμωρος βλεπει τις ψυχες μας βλεπει πως κινουμαστε πνευματικα και τοτε στέλνει την βοηθεια του ..ετσι γινονται τα θαυματα!!! και στη δικη μου περιπτωση δεν ηταν ο γιατρος η επιστημη ή δεν ξέρω εγώ τι.. άλλα ήθελε η Παναγια να κάνει το θαύμα της ίσως κάποια στιγμη αναφέρω την ιστορία μου..
ως προς τη υοθεσια ..που ζουμε βρε παιδια? στην Ελλαδα ζουμε, ετσι ευκολα γινονται οι υοθεσιες? χρονοβορες διαδικασιες και φυσικα να έχεις "κυνοδοντα"(μεσο) μακαρι να ηταν ευκολα τα πραγματα!!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.