parmenas έγραψε:
Επίσης Filtor πρεπει να δωσει στοιχεια για τους γεροντες που ειπαν οτι πλησιαζει ο καιρος. Δεν υπαρχει λογος μυστικοπαθειας, ιδιως οταν προκειται για σοβαρα θεματα.
O filtor έγραψε:
Επέτρεψέ μου να μην αναφέρω τα ονόματα για δικούς μου λόγους.
Σας διαβεβαιώνω όμως ότι είναι από τους πλέον γνωστούς στους γνωρίζαντες τα του Αγίου Όρους καθώς και στα μέλη του site
Το 1962 με τη σύναξη των πλανητών, Γέροντες του Αγίου Όρους είχαν πεί πως γεννήθηκε ο Αντίχριστος.
Πριν το 1992, τα ορθόδοξα περιοδικά και εφημερίδες, συνεχώς μιλούσαν για φοβερά γεγονότα, για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο....
Στο "Ορθόδοξος Φιλόθεος Μαρτυρία" που εκδίδει ο εκλεκτός ορθόδοξος θεολόγος Στυλιανός Κεμενεντζίδης, είχε γράψει ότι γνωστοί Γέροντες του Αγίου Όρους, τον είχαν ενημερώσει για την εμφάνιση του Αντιχρίστου το 1992, χρονιά που θα συμπλήρωνε το τριακοστό του έτος.
Σύμφωνα με τις αντιλήψεις, σχεδόν όλων των Ορθοδόξων, περί Αντιχρίστου, τα ανωτέρω πέρασαν στην ιστορία σαν....σαπουνόφουσκες.
Τώρα θα περιμένω έως την 10ην Οκτ. 2007 για τα μεγάλα Ελληνο-τουρκικά γεγονότα, και εάν δεν έχω αποδημήσει εις τόπους χλοερούς, ή αν δεν είμαι για το athos.edo.gr, persona non grata, θα τα ξάνα πούμε...
============
Και τι δει τα πολλά λέγειν; μεταπεπτωκέναι λοιπόν το αξίωμα έδοξεν από Ιερωσύνης εις τυραννίδα, από ταπεινοφροσύνης εις υπερηφανίαν, από νηστείας εις τρυφήν... Τότε μεν υπέρ των προβάτων απέθνησκον οι ποιμένες, νυν δε τα πρόβατα αναιρούσι, ου τα σώματα σφάζοντες, ήττον γαρ ην κακόν, αλλά τας ψυχάς σκανδαλίζοντες. Τότε τα εαυτών τοις δεομένοις διένεμον νυν δε τα των πενήτων σφετερίζονται. Και τότε αρετήν ήσκουν, νυν δε τους αρετήν ασκούντας εξαστρακίζουσι.(Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης, MIGNE, 78 στ.1387).