Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6151
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Πράσινα φασόλια αλάδωτα με ρύζι και μανιτάρια
Υλικά για 3-4 μερίδες
■200 γρ. φασόλια
■100 γρ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
■100 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
■Μηλόξυδο (ή άλλο ξύδι)
■Αλάτι
■Προαιρετικά, ταχίνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε κρύο νερό βάζουμε να βράσουν τα φασόλια μόνα τους, χωρίς αλάτι.
Αφού έχουν βράσει για μισή ώρα, προσθέτουμε το ρύζι κι αφήνουμε να βράσουν μαζί για 10 λεπτά.
Πάνω στο δεκάλεπτο, προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το αλάτι που θέλουμε, κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 10 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν κάνει να προσθέσουμε τα μανιτάρια νωρίτερα γιατί θα γίνουν νερουλά, εκτός αν πρόκειται για κάποια ποικιλία μανιταριών που παραμένει τραγανή με το βράσιμο, όπως τα chestnut.
Προσωπικά στα αλάδωτα φαγητά προτιμώ το ρύζι να είναι χυλωμένο. Αν εσείς θέλετε να κρατάει λίγο, μπορείτε να προσθέσετε και το ρύζι λίγο αργότερα, π.χ. στα 35 λεπτά βρασμού των φασολιών.
Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προαιρετικά, βάζουμε πάνω σε κάθε πιάτο μια κουταλιά σούπας ταχίνι και αν θέλουμε, περισσότερο ξύδι.
Υλικά για 3-4 μερίδες
■200 γρ. φασόλια
■100 γρ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
■100 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
■Μηλόξυδο (ή άλλο ξύδι)
■Αλάτι
■Προαιρετικά, ταχίνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε κρύο νερό βάζουμε να βράσουν τα φασόλια μόνα τους, χωρίς αλάτι.
Αφού έχουν βράσει για μισή ώρα, προσθέτουμε το ρύζι κι αφήνουμε να βράσουν μαζί για 10 λεπτά.
Πάνω στο δεκάλεπτο, προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το αλάτι που θέλουμε, κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 10 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν κάνει να προσθέσουμε τα μανιτάρια νωρίτερα γιατί θα γίνουν νερουλά, εκτός αν πρόκειται για κάποια ποικιλία μανιταριών που παραμένει τραγανή με το βράσιμο, όπως τα chestnut.
Προσωπικά στα αλάδωτα φαγητά προτιμώ το ρύζι να είναι χυλωμένο. Αν εσείς θέλετε να κρατάει λίγο, μπορείτε να προσθέσετε και το ρύζι λίγο αργότερα, π.χ. στα 35 λεπτά βρασμού των φασολιών.
Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προαιρετικά, βάζουμε πάνω σε κάθε πιάτο μια κουταλιά σούπας ταχίνι και αν θέλουμε, περισσότερο ξύδι.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6151
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Αλάδωτα κριτσίνια πολύσπορα
150 γραμμάρια αλεύρι ολικής
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξύδι άσπρο
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού παπαρουνόσπορο
1 κουταλάκι γλυκού μαύρο σουσάμι
5 κουταλιές σούπας σουσάμι
5 κουταλιές σούπας λιναρόσπορο
5 κουταλιές σούπας ηλιόσπορο
1 ¼ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
Ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας να γίνει μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Πλάθουμε μακριά κορδόνια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
150 γραμμάρια αλεύρι ολικής
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξύδι άσπρο
1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού παπαρουνόσπορο
1 κουταλάκι γλυκού μαύρο σουσάμι
5 κουταλιές σούπας σουσάμι
5 κουταλιές σούπας λιναρόσπορο
5 κουταλιές σούπας ηλιόσπορο
1 ¼ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
Ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας να γίνει μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Πλάθουμε μακριά κορδόνια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6151
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6151
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Κλασική Γουακαμόλε - Νηστίσιμη Αλάδωτη Συνταγή
http://www.youtube.com/watch?v=iyzSWKezZVg
http://www.youtube.com/watch?v=iyzSWKezZVg
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6151
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Αλάδωτα κράκερς
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
4 κουταλιές σούπας σουσάμι
4 κουταλιές σούπας παπαρουνόσπορο
1 κουταλιά σούπας μαυροκούκι
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια ταχίνι ολικής
2 κουταλάκια γλυκού μέλι
240 ml νερό παγωμένο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, το σουσάμι, το μαυροκούκι, το παπαρουνόσπορο και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι και το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το παγωμένο νερό μέχρι να πάρουμε μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με ένα πλάστη και κόβουμε με ροδέλα σε μακρόστενα κομμάτια 5 εκ. μάκρος, επί 2 εκ. φάρδος.
Παίρνουμε ένα ξύλινο καλαμάκι και με το πίσω μέρος κάνουμε στο κέντρο και κατά μήκος του κράκερς τρυπούλες.
Τοποθετούμε τα κράκερς σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
4 κουταλιές σούπας σουσάμι
4 κουταλιές σούπας παπαρουνόσπορο
1 κουταλιά σούπας μαυροκούκι
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια ταχίνι ολικής
2 κουταλάκια γλυκού μέλι
240 ml νερό παγωμένο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν, το σουσάμι, το μαυροκούκι, το παπαρουνόσπορο και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι και το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το παγωμένο νερό μέχρι να πάρουμε μία ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με ένα πλάστη και κόβουμε με ροδέλα σε μακρόστενα κομμάτια 5 εκ. μάκρος, επί 2 εκ. φάρδος.
Παίρνουμε ένα ξύλινο καλαμάκι και με το πίσω μέρος κάνουμε στο κέντρο και κατά μήκος του κράκερς τρυπούλες.
Τοποθετούμε τα κράκερς σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6151
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Μαρμελάδα καρύδι με ξερά σύκα
Υλικά
•6 σύκα ξερά
•375γρ. καρυδόψιχα
•1,5lt νερό
•½ λοβό βανίλιας
•450γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•1,5lt νερό για το μούλιασμα
Διαδικασία
Βήμα 1Αφήνετε την καρυδόψιχα σε κρύο νερό να μουλιάσει για μια μέρα. Επίσης, βάζετε και τα ξερά σύκα να μουλιάσουν για 4 ώρες, πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 2 Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση και μετά παίρνετε το μισό, τον κόβετε κατά μήκος και ξύνετε με ένα μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια σε ένα μικρό μπολ.
Βήμα 3Φτιάχνετε ένα σιρόπι με το νερό, τη βανίλια (σποράκια και λοβό) και τη ζάχαρη. Στραγγίζετε την καρυδόψιχα.και τη ρίχνετε στο σιρόπι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1½ με 2 ώρες ώσπου να δείτε ότι το καρύδι έχει μαλακώσει.
Βήμα 4 Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα σουρώνετε. Αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας.
Βήμα 5Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα καρύδια μαζί με τα σύκα και το ¼ του σιροπιού.
Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο σιρόπι ακόμα μέχρι να αποκτήσει το μείγμα σας την υφή μαρμελάδας.
Υλικά
•6 σύκα ξερά
•375γρ. καρυδόψιχα
•1,5lt νερό
•½ λοβό βανίλιας
•450γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•1,5lt νερό για το μούλιασμα
Διαδικασία
Βήμα 1Αφήνετε την καρυδόψιχα σε κρύο νερό να μουλιάσει για μια μέρα. Επίσης, βάζετε και τα ξερά σύκα να μουλιάσουν για 4 ώρες, πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 2 Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση και μετά παίρνετε το μισό, τον κόβετε κατά μήκος και ξύνετε με ένα μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια σε ένα μικρό μπολ.
Βήμα 3Φτιάχνετε ένα σιρόπι με το νερό, τη βανίλια (σποράκια και λοβό) και τη ζάχαρη. Στραγγίζετε την καρυδόψιχα.και τη ρίχνετε στο σιρόπι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1½ με 2 ώρες ώσπου να δείτε ότι το καρύδι έχει μαλακώσει.
Βήμα 4 Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα σουρώνετε. Αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας.
Βήμα 5Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα καρύδια μαζί με τα σύκα και το ¼ του σιροπιού.
Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο σιρόπι ακόμα μέχρι να αποκτήσει το μείγμα σας την υφή μαρμελάδας.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6151
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Αλάδωτο κέικ καρύδας
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
250 γραμμάρια καρύδα
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
400 γραμμάρια φαρίνα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα-ένα τα υλικά μας, χυμό, νερό, ζάχαρη, τις βανίλιες, καρύδα και στο τέλος προσθέτουμε προσεχτικά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν-πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με αποξηραμένες φλούδες καρύδας, με σιρόπι σοκολάτας ή με γλυκό του κουταλιού.
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
250 γραμμάρια καρύδα
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
400 γραμμάρια φαρίνα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα-ένα τα υλικά μας, χυμό, νερό, ζάχαρη, τις βανίλιες, καρύδα και στο τέλος προσθέτουμε προσεχτικά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν-πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με αποξηραμένες φλούδες καρύδας, με σιρόπι σοκολάτας ή με γλυκό του κουταλιού.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6151
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Νηστίσιμη κρέμα πορτοκαλιού
Μου φαίνεται ότι από δω και πέρα, πρέπει να βάζω συνταγές, ανάλογες με την κατάσταση που επικρατεί σε μένα, σε σχέση με τις δουλειές που έχω. Έχω πχ πήξιμο; Πάρτε μια κρεμούλα, ένα ζελεδάκι, μια πηχτή, κάτι! Είμαι χαλαρή και light; Πάρτε ένα ελαφρύ γλυκούλι, ένα μπεζεδάκι πχ, ένα ελαφρύ φαγητούλι, μια σουπίτσα, κάτι τέτοιο βρε αδερφέ!
Σήμερα το μενού έχει κρέμα. Κωδικός "πήζω" χαχα! Πολλή δουλειά, πολλή διάβασμα, πολλές έκτακτες δουλειές, προετοιμασία γιορτών, ταξιδιού και άλλα τέτοια. Άρα κρεμούλα σήμερα και μάλιστα νηστίσιμη.
Απλή, ελαφριά και ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα πορτοκάλια σας, κανονίζετε και πόση ζάχαρη θα βάλετε. Μπορείτε να μην βάλετε καθόλου ζάχαρη αν αντέχετε την ξινάδα των πορτοκαλιών, ή αν είναι γλυκά. Διαβάστε το τιπ πριν αποφασίσετε να την κάνετε. Την κρέμα την έκανα την Καθαρή Δευτέρα, γι΄αυτό και τα σχετικά συνοδευτικά δίπλα της (χαλβάς και ταραμοσαλάτα)!
Νηστίσιμη κρέμα πορτοκαλιού
Υλικά
1/2 λίτρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού (μπορεί να γίνει και με έτοιμο φυσικό χυμό)
6 κ. σ. ζάχαρη
4 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
Μέσα σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού* να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύουμε με σύρμα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μοιράζουμε σε 4-5 μπωλάκια.
Μου φαίνεται ότι από δω και πέρα, πρέπει να βάζω συνταγές, ανάλογες με την κατάσταση που επικρατεί σε μένα, σε σχέση με τις δουλειές που έχω. Έχω πχ πήξιμο; Πάρτε μια κρεμούλα, ένα ζελεδάκι, μια πηχτή, κάτι! Είμαι χαλαρή και light; Πάρτε ένα ελαφρύ γλυκούλι, ένα μπεζεδάκι πχ, ένα ελαφρύ φαγητούλι, μια σουπίτσα, κάτι τέτοιο βρε αδερφέ!
Σήμερα το μενού έχει κρέμα. Κωδικός "πήζω" χαχα! Πολλή δουλειά, πολλή διάβασμα, πολλές έκτακτες δουλειές, προετοιμασία γιορτών, ταξιδιού και άλλα τέτοια. Άρα κρεμούλα σήμερα και μάλιστα νηστίσιμη.
Απλή, ελαφριά και ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα πορτοκάλια σας, κανονίζετε και πόση ζάχαρη θα βάλετε. Μπορείτε να μην βάλετε καθόλου ζάχαρη αν αντέχετε την ξινάδα των πορτοκαλιών, ή αν είναι γλυκά. Διαβάστε το τιπ πριν αποφασίσετε να την κάνετε. Την κρέμα την έκανα την Καθαρή Δευτέρα, γι΄αυτό και τα σχετικά συνοδευτικά δίπλα της (χαλβάς και ταραμοσαλάτα)!
Νηστίσιμη κρέμα πορτοκαλιού
Υλικά
1/2 λίτρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού (μπορεί να γίνει και με έτοιμο φυσικό χυμό)
6 κ. σ. ζάχαρη
4 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
Μέσα σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού* να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύουμε με σύρμα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μοιράζουμε σε 4-5 μπωλάκια.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6151
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Σάμαλι νηστίσιμο και σοκολατένιο
Για 6-8 μικρά ατομικά φορμάκια
Υλικά
1 κούπα ανθρακούχο νερό (240 ml)
1 κούπα σιμιγδάλο χοντρό
¼ κούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κ. σ. κακάο
4 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
για το σιρόπι
¾ κούπας νερό
¾ κούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το μπέκιν, το κακάο και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ανθρακούχο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τουλάχιστον για μια ώρα το υλικό να φουσκώσει.
Μετά από μία ώρα, μοιράζουμε το υλικό σε 6-8 λαδωμένα μεταλλικά ή πυρίμαχα φορμάκια, ή σε ένα μικρό ταψάκι, ή σε ταψί για μάφινς με χαρτάκια στις θήκες*. Το γλυκό δεν φουσκώνει πολύ, αλλά αφήστε χώρο ώστε να μπορείτε να σιροπιάσετε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και στο μεταξύ, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι (μοιράζουμε το σιρόπι στα φορμάκια ή το σιροπιάζουμε όλο μαζί, αν είναι σε ταψάκι).
Για 6-8 μικρά ατομικά φορμάκια
Υλικά
1 κούπα ανθρακούχο νερό (240 ml)
1 κούπα σιμιγδάλο χοντρό
¼ κούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κ. σ. κακάο
4 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
για το σιρόπι
¾ κούπας νερό
¾ κούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το μπέκιν, το κακάο και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ανθρακούχο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τουλάχιστον για μια ώρα το υλικό να φουσκώσει.
Μετά από μία ώρα, μοιράζουμε το υλικό σε 6-8 λαδωμένα μεταλλικά ή πυρίμαχα φορμάκια, ή σε ένα μικρό ταψάκι, ή σε ταψί για μάφινς με χαρτάκια στις θήκες*. Το γλυκό δεν φουσκώνει πολύ, αλλά αφήστε χώρο ώστε να μπορείτε να σιροπιάσετε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και στο μεταξύ, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό με το καυτό σιρόπι (μοιράζουμε το σιρόπι στα φορμάκια ή το σιροπιάζουμε όλο μαζί, αν είναι σε ταψάκι).
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 1460
- Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 29, 2008 4:55 pm
Re: Νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι
Δόμνα, αυτή η συνταγή έχει λάδι.




