Σεβασμός στα Πλάσματα αυτά
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Andreasmas
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Σεβασμός στα Πλάσματα αυτά
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
-
angieholi
- Συντονιστής

Συμφωνω απολυτα αλλα θελω να πω και εγω τον λογισμο μου: "Ας γινουμε πρωτα φιλανθρωποι και μετα γινομαστε και φιλοζωοι..."michail έγραψε:[img]Θα μου πείτε: σε μια κοινωνία που ο κόσμος πεινάει, σε μια κοινωνία που παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από πείνα και κακουχίες, σε μια κοινωνία που η αδιαφορία κυριαρχεί γύρω μας, εμείς θα ασχολούμαστε με τα ζώα; Και εγώ θα σας πω: ΝΑΙ!
Ειναι πολυ λυπηρο να βλεπεις ανθρωπους να ασχολουνται τοσο πολυ με τα ζωα τους, που να τους συμπεριφερονται σαν να ειναι ανθρωποι... και να μην δινουν καμια σημασια στους συνανθρωπους τους και να τους συμπεριφερονται σαν να ειναι ζωα...
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Ταυτόχρονα προτιμώangieholi έγραψε:Ας γινουμε πρωτα φιλανθρωποι και μετα γινομαστε και φιλοζωοι..."
.
Καλή Σαρακοστή
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Με έκπληξη και μεγάλη χαρά, διαπίστωσα την ύπαρξη ενός τέτοιου θέματος στο forum.
Και βέβαια ΣΕΒΑΣΜΟΣ και μόνο, και αγάπη σε αυτά τα πλάσματα, που τα έφτιαξε άλλωστε ο Θεός.
Πονούν, αισθάνονται, υποφέρουν κι αυτά. Και μάλιστα άνευ αμαρτιών και άνευ κακίας.
Φυσικά και είναι σημαντικότερη η αξία της ανθρώπινης ζωής.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορούμε για τα ζώα.
Υπάρχει μια ιεράρχηση ασφαλώς.
Πρώτα ο άνθρωπος, μετά όλα τα άλλα, τα ζώα, τα δέντρα, η φύση, ο αέρας, το περιβάλλον.
Δεν έχουμε όμως κανένα δικαίωμα αδιαφορίας, για κανένα πλάσμα του Θεού.
Και βέβαια ΣΕΒΑΣΜΟΣ και μόνο, και αγάπη σε αυτά τα πλάσματα, που τα έφτιαξε άλλωστε ο Θεός.
Πονούν, αισθάνονται, υποφέρουν κι αυτά. Και μάλιστα άνευ αμαρτιών και άνευ κακίας.
Φυσικά και είναι σημαντικότερη η αξία της ανθρώπινης ζωής.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορούμε για τα ζώα.
Υπάρχει μια ιεράρχηση ασφαλώς.
Πρώτα ο άνθρωπος, μετά όλα τα άλλα, τα ζώα, τα δέντρα, η φύση, ο αέρας, το περιβάλλον.
Δεν έχουμε όμως κανένα δικαίωμα αδιαφορίας, για κανένα πλάσμα του Θεού.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Για όλους πρέπει να νοιαζόμαστε
Βλέπεις ένα ζωάκι πχ χτυπημένο ή ακρωτηριασμένο ή κακοποιημένο
Θα πεις "εδώ υποφέρουν άνθρωποι άρα δεν θα ασχοληθώ ;"
Βλέπεις ένα ζωάκι πχ χτυπημένο ή ακρωτηριασμένο ή κακοποιημένο
Θα πεις "εδώ υποφέρουν άνθρωποι άρα δεν θα ασχοληθώ ;"
Καλή Σαρακοστή
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο σωστός Χριστιανός αγαπάει την φύση, που είναι δημιούργημα του Θεού, επομένως ΚΑΙ τα ζώα που αποτελούν μέρος της. Η αγάπη βέβαια προς τον συνάνθρωπό μας είναι ανώτερη. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι τα πειράματα που γίνονται εις βάρος των ζώων, αλλά με μοναδικό σκοπό την επιβίωση του ανθρώπου (εμβόλια, φάρμακα κλπ), καλώς γίνονται. Αντίθετα είμαι ενάντια στα θεάματα κατά τα οποία χρησιμοποιούνται ζώα (πχ τσίρκο) με σκοπό την "διασκέδαση" του ανθρώπου. Επίσης δεν μου αρέσει το κυνήγι όταν δεν γίνεται για λόγους ανθρώπινης επιβίωσης, αλλά ως "ψυχαγωγία" (sport).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Πιστευω οτι ειναι λαθος να θετουμε σε πρωτη και δευτερη μοιρα το σεβασμο προς ό, τι δημιουργησε ο Θεός είτε πρόκειται για ανθρωπο είτε για ζώο είτε για δέντρο κτλ. Σαφώς ο Θεός μας ξεχώρισε και μας εδωσε εξουσια πάνω στα ζώα αλλά μεσα στα πλαίσια ότι εχουμε πλαστεί καθ εικόνα και ομοίωσή Του. Δηλαδή όποια εξουσία μας έχει δοθεί από τον Κύριο μας έχει δοθεί με τον όρο ότι θα την ασκούμε εχοντας ως παράδειγμα τον Κύριο και ο Κύριος δεν είναι χαιρέκακος, δεν αρέσκεται στους βασανισμούς και στα μαρτύρια, ο Κύριος είναι Αγάπη.
Αν έχουμε φόβο Θεού πώς τολμάμε να κακοποιήσουμε τα δημιουργήματά Του; Δεν είναι τρομερή ασέβεια; Μοιάζει σαν να σε φιλοξενεί κάποιος στο σπίτι του κι εσύ να βανδαλίζεις το περιεχόμενό του, τον κόπο του και τις δημιουργίες του.
μπορεί κανείς να φανταστεί κάποιον που βασανίζει ανυπεράσπιστες ζωές είτε προς οικονομικό όφελος είτε προς διεστραμμένη τέρψη να ενοικεί στον Παράδεισο μετά θάνατον; Πιστεύω ότι η συμπεριφορά μας προς τους αδύναμους δείχνει το ποιοι είμαστε πραγματικά γιατί εκεί που "μας παίρνει" δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό, στα παιδιά, στα ζωντανά κτλ.
βεβαίως και είναι παράλογο να ξοδεύει κανείς ένα καρο λεφτα για ειδικές τροφές και εμβολιασμους και αξεσουάρ για ζώα από τη στιγμή που υπάρχουν παιδιά που ξεψυχουν πεινασμένα αλλά δεν είναι καθόλου κατακριτέο να αγωνίζεσαι για να σώσεις απο παραλογους βασανισμούς τα πλάσματα του Θεού όπου βλέπεις να υπάρχει τέτοια συμπεριφορά είτε αφορά ανθρωπο είτε ζώο. Μια πραγματικά καλόκαρδη και ευαισθητη καρδιά είναι φυσικό να ποναει και να εξοργίζεται σε ολες αυτές τις περιπτωσεις.
Αν έχουμε φόβο Θεού πώς τολμάμε να κακοποιήσουμε τα δημιουργήματά Του; Δεν είναι τρομερή ασέβεια; Μοιάζει σαν να σε φιλοξενεί κάποιος στο σπίτι του κι εσύ να βανδαλίζεις το περιεχόμενό του, τον κόπο του και τις δημιουργίες του.
μπορεί κανείς να φανταστεί κάποιον που βασανίζει ανυπεράσπιστες ζωές είτε προς οικονομικό όφελος είτε προς διεστραμμένη τέρψη να ενοικεί στον Παράδεισο μετά θάνατον; Πιστεύω ότι η συμπεριφορά μας προς τους αδύναμους δείχνει το ποιοι είμαστε πραγματικά γιατί εκεί που "μας παίρνει" δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό, στα παιδιά, στα ζωντανά κτλ.
βεβαίως και είναι παράλογο να ξοδεύει κανείς ένα καρο λεφτα για ειδικές τροφές και εμβολιασμους και αξεσουάρ για ζώα από τη στιγμή που υπάρχουν παιδιά που ξεψυχουν πεινασμένα αλλά δεν είναι καθόλου κατακριτέο να αγωνίζεσαι για να σώσεις απο παραλογους βασανισμούς τα πλάσματα του Θεού όπου βλέπεις να υπάρχει τέτοια συμπεριφορά είτε αφορά ανθρωπο είτε ζώο. Μια πραγματικά καλόκαρδη και ευαισθητη καρδιά είναι φυσικό να ποναει και να εξοργίζεται σε ολες αυτές τις περιπτωσεις.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Αλήθεια πως συνδυαζεται με τον Αγ. Λουκά τέτοιο "ωραίο" έθιμο ξέρει κανείς;
στην ξόβεργα
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009, 14:31
Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη θα βρεθεί ένας 60χρονος από τον δήμο Αφάντου Ρόδου, ο οποίος συνελήφθη την στιγμή που κυνηγούσε σπουργίτια με ξόβεργες. Τα πουλάκια θα γίνονταν μεζές – αν δεν είχε πιαστεί ο ίδιος ο λαθροθήρας στην «ξόβεργα» του νόμου – καθώς αυτό «επιβάλλει» το έθιμο στην συγκεκριμένη περιοχή, ενόψει της γιορτής του Αγίου Λουκά.
Τον δράστη κατήγγειλε, μέσω δικηγόρου, μια τουρίστρια, η οποία είχε τραβήξει βίντεο με το κινητό της, την ώρα που ο αδίστακτος λαθροθήρας στραγγάλιζε τα σπουργιτάκια, που μόλις είχε πιάσει.
Οι κομάντος της Δασικής Υπηρεσίας κατέσχεσαν επί τόπου τις ξόβεργες, τα ηχεία, έναν ενισχυτή και μια μπαταρία, ένα ραδιοκασετόφωνο και κασέτες με κελαϊδίσματα πουλιών. Δίπλα από τις στημένες ξόβεργες είχε φτιάξει και μια μικρή δεξαμενή νερού προκειμένου να προσελκύει τα θηράματά του.
Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι απλά τηρεί ένα έθιμο πολλών χρόνων.
Σύμφωνα με την νομοθεσία τα σπουργίτια ανήκουν στα μη θηρεύσιμα είδη γι’ αυτό και το κυνήγι τους διώκεται ποινικά.
Πηγή: Ροδιακή
στην ξόβεργα
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009, 14:31
Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη θα βρεθεί ένας 60χρονος από τον δήμο Αφάντου Ρόδου, ο οποίος συνελήφθη την στιγμή που κυνηγούσε σπουργίτια με ξόβεργες. Τα πουλάκια θα γίνονταν μεζές – αν δεν είχε πιαστεί ο ίδιος ο λαθροθήρας στην «ξόβεργα» του νόμου – καθώς αυτό «επιβάλλει» το έθιμο στην συγκεκριμένη περιοχή, ενόψει της γιορτής του Αγίου Λουκά.
Τον δράστη κατήγγειλε, μέσω δικηγόρου, μια τουρίστρια, η οποία είχε τραβήξει βίντεο με το κινητό της, την ώρα που ο αδίστακτος λαθροθήρας στραγγάλιζε τα σπουργιτάκια, που μόλις είχε πιάσει.
Οι κομάντος της Δασικής Υπηρεσίας κατέσχεσαν επί τόπου τις ξόβεργες, τα ηχεία, έναν ενισχυτή και μια μπαταρία, ένα ραδιοκασετόφωνο και κασέτες με κελαϊδίσματα πουλιών. Δίπλα από τις στημένες ξόβεργες είχε φτιάξει και μια μικρή δεξαμενή νερού προκειμένου να προσελκύει τα θηράματά του.
Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι απλά τηρεί ένα έθιμο πολλών χρόνων.
Σύμφωνα με την νομοθεσία τα σπουργίτια ανήκουν στα μη θηρεύσιμα είδη γι’ αυτό και το κυνήγι τους διώκεται ποινικά.
Πηγή: Ροδιακή
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Οταν έχεις ένα σκυλάκι πχ , και πονάει δεν θα το πάρεις στο γιατρό ; δεν θα του κάνεις εμβόλιο για τις ασθένειες ;ψυχουλα έγραψε: βεβαίως και είναι παράλογο να ξοδεύει κανείς ένα καρο λεφτα για ειδικές τροφές και εμβολιασμους .
Τα ζωάκια έχουν τα ίδια συναισθήματα με εμάς
Πονάνε ,αγαπάνε ,χαίρονται ,λυπούνται ,βλέπουν όνειρα ,όταν είναι αγχωμένα βλέπουν εφιάλτες ,όταν είναι χαρούμενα κουνάνε την ουρά τους στον ύπνο τους
Οσο αφορά τα πειράματα ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση άλλο να πρέπει να γίνει μια μελέτη ιατρική ( που και πάλι υπάρχουν πολλές απόψεις επ'αυτού ) και άλλο να γίνονται πειραματόζωα για καλλυντικά και αφρόλουτρα και σκόνες πλυντηρίων ή ότι άλλο
Καλή Σαρακοστή
Mε όλο τον σεβασμό "ψυχούλα" το να σκοτώνεις σπουργίτια για να τα φας,δεν είναι κάτι που θα το επικροτήσει κανείς.
Αυτό που ρωτάει το topic όμως είναι αν πρέπει να γίνωνται πειράματα σε ζώα...........και εγώ λέω. Αν είναι να θυσιαστούν χίλια ζώα για να σωθεί ένας άνθρωπος,δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.
Αυτό που ρωτάει το topic όμως είναι αν πρέπει να γίνωνται πειράματα σε ζώα...........και εγώ λέω. Αν είναι να θυσιαστούν χίλια ζώα για να σωθεί ένας άνθρωπος,δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.