Απαγόρευση θείας κοινωνίας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Το γνωρίζω, το γνωρίζω αυτό :lol:

Αλλά να μην χάνουμε την ελπίδα μας! Αν θέλει ο φίλος μας ο Βασίλης θα δώσει ο Θεός... :)
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Να δείτε που στο τέλος θα βγω στη Δρούζα! Χα χα καλο ε.
Παιδιά αυτός ο πνευματικός είναι πρώτο όνομα στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Ντάξει κατηγορείται απο κάποιους για οικονομικες ατασθαλείες, ωστόσο έχει ευρυ κοινό και ποίμνιο.
Έτσι μου ρχεται τώρα που έρχονται γιορτές να τον βρω μετά από 6 χρόνια, τάχα μου να εξομολογηθώ για να έρθουμε σε ασυμφωνία απόψεων. Να του πω ότι κατεβαίνω σε πορείες και συλλαλητήρια, ότι έχω χάσει την...τιμή μου, και το κυριότερο..ότι δεν μετανιώνω για τίποτα απολύτως. Αυτός δηλαδή θα μου λέει τα δικά του και εγώ θα του πω ότι δεν βρίσκω το λόγο να μετανοήσω για κάτι αφού τα θεωρώ απαραίτητα αυτά.
Αν και φοβάμαι ότι θα μου μείνει στα χέρια, είναι και σε κρίσιμη ηλικία. Που να τρέχω στα νοσοκομεία γιορτινές μέρες.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ή φαντάζεστε έτσι όπως θα ναι με το πετραχήλι να μου πει: 'φύγε, δεν έχει από μενα συγχωρητική ευχή'', και εγώ να του πω:
"Και να μου ταπαγορεύσεις, εγώ θα κοινωνήσω. ''
Ή όπως θα λεγε κανας gay να του πω "ε οχι αγάπη μου, εγώ θα κοινωνήσω θες δε θες 8O
"?
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

vasilis_m21 έγραψε:Ή φαντάζεστε έτσι όπως θα ναι με το πετραχήλι να μου πει: 'φύγε, δεν έχει από μενα συγχωρητική ευχή'', και εγώ να του πω:
"Και να μου ταπαγορεύσεις, εγώ θα κοινωνήσω. ''
Ή όπως θα λεγε κανας gay να του πω "ε οχι αγάπη μου, εγώ θα κοινωνήσω θες δε θες 8O
"?
Μπα! Μη το λες Βασίλη. Θα σου πει, ο οποιοσδήποτε πνευματικός, αυτα που 'χει να σου πει. Αν επιμένεις να κοινωνήσεις το πολύ πολύ να σου πει "κάνε ό,τι καταλαβαίνεις". Δεν υπάρχουν πνευματικοί που να σοκάρονται τόσο εύκολα. Οι σημερινοί πνευματικοί που είναι γύρω στα 40, οι περισσότεροι, έχουν βιώσει καταστάσεις και κινούνται σε άλλο μήκος κύμματος! Τώρα μου θύμησες κάποιον που είπε σε πνευματικό πως δεν υπάρχει Θεός, κι ο πνευματικός του απάντησε: "Ναι έχεις δίκιο, αυτό το είπε πριν από σένα ο αγιος Μάξιμος ο Ομολογητής" .Κάγκελο ο τύπος! :lol: :lol: :lol:
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι γεροντάδες είναι παλιές καραβάνες, έχουν δει πολλά και δεν σοκάρονται. Εδώ κάποιοι ρωτάνε τον κόσμο σε τι στάσεις κάνει σεξ, εδώ υπάρχουν και πνευματικοί που σε ρωτάνε αν έχεις κάνει σεξ με ζώα.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

parikos_ έγραψε:Ή όπως θα λεγε κανας gay να του πω "ε οχι αγάπη μου, εγώ θα κοινωνήσω θες δε θες 8O
"?
:[/quote]

ΛΥΣΑΞΕΣ πια με το όχι αγάπη μου σήμερα .......... :roll: :lol: 8)
xenos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenos »

vasilis_m21 έγραψε:Ή φαντάζεστε έτσι όπως θα ναι με το πετραχήλι να μου πει: 'φύγε, δεν έχει από μενα συγχωρητική ευχή''
Κάπως έτσι μου το είπε ενας πνευματικός κάποτε. Μου τον συστήσανε για άγιο και αγωνιστή και όταν εξομολογήθηκα μου είπε πως είμαι πορωμένος και δεν θα μου διαβάσει ευχή. Μπορεί να είναι άγιος αλλά διακριτικός δεν είναι. Δεν ξαναπήγα σε αυτόν όχι διότι μου είπε ότι οι αμαρτίες που έκανα είναι αμαρτίες αλλά διότι με απέλπισε.

Πάντως δεν ξέρω άν είναι σωστό να ψάχνουμε για πνευματικούς που μας δικαιολογούνε τις αμαρτίες μας. Η αμαρτία δεν είναι ηθικός κανόνας να αλλάζει με τον καιρό, δηλαδή κάτι που ήταν αμαρτία παλιά τώρα δεν είναι. Είναι σαν να έχω μια σοβαρή ασθένεια και να ψάχνω να βρω γιατρό που να μου πει "τίποτα δεν είναι! είσαι απόλυτα υγιής!". Αυτός ο γιατρός μπορεί να με καθησυχάζει αλλά σίγουρα δεν με θεραπεύει.
Vosk0z
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Vosk0z »

parikos έγραψε:Όταν θεράπευε κάποιον από σωματική ασθένεια και του 'λεγε "Πήγαινε και μην αμαρτήσεις ξανά" κανόνας δεν ήτανε;
Συγγνώμη και πάλι, αλλά αυτό με προτροπή μοιάζει περισσότερο, παρά με κανόνα..

Αν ήταν κανόνας, θα έλεγε: "Πήγαινε και μην αμαρτάνεις άλλο.. Αν όμως αμαρτήσεις, σωτηρία δεν υπάρχει για σένα.."

Είναι δυνατόν να είχε πει κάτι τέτοιο.. ?
"Ο μισθωτός δε, και ουκ ών ποιμήν, ου ουκ εισί τα πρόβατα ίδια, θεωρεί τον λύκον ερχόμενον και αφίησι τα πρόβατα και φεύγει"
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

parikos_ έγραψε: Φίλε μου μεγαάαααααλη κουβέντα αυτή. Η υπακοή..........η υπακοή είναι μαρτύριο. Και όταν λέμε υπακοή δεν εννούμε όταν π.χ,. ο πνευματικός μας πει "νήστευε Τετάρτες και Παρασκευές"...αυτό είναι αυτονόητο και λέγεται "συμφωνία". Υπακοή είναι να σου λέει το καλοκαίρι: "που θα πας διακοπές;" Να του λές στο "τάδε νησί..." και να σου απαντάει "πήρες ευλογία; Δεν έχει να πας πουθενα!". Άντε να σε δω πως γυρνάς στο σπίτι και αδειάζεις το σακκίδιο.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Δηλ. εμένα που μου λέει ο πνευματικός ότι η υπακοή είναι για τους μοναχούς πρέπει να νιώθω πολύ τυχερός !!
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Φίλε μου μεγαάαααααλη κουβέντα αυτή. Η υπακοή..........η υπακοή είναι μαρτύριο. Και όταν λέμε υπακοή δεν εννούμε όταν π.χ,. ο πνευματικός μας πει "νήστευε Τετάρτες και Παρασκευές"...αυτό είναι αυτονόητο και λέγεται "συμφωνία". Υπακοή είναι να σου λέει το καλοκαίρι: "που θα πας διακοπές;" Να του λές στο "τάδε νησί..." και να σου απαντάει "πήρες ευλογία; Δεν έχει να πας πουθενα!". Άντε να σε δω πως γυρνάς στο σπίτι και αδειάζεις το σακκίδιο
Παιδιά τι ανέκδοτο είναι αυτό; Ευτυχώς που καθόμουν καλά.
Καλά σοβαρολογείς θα έχεις κανονίσει να πας διακοπές και θα τις ακυρώσεις επειδή στο απαγόρεψε ο παπάς; Θα αφήσεις τις παραλίες και τις τουρίστριες για χάρη ενός παπά;
:roll: 8O
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”