Αυτή είναι η γνώμη σου!-kallitexniko έγραψε:Νομίζω ότι το να είμαστε εκτός φωνής με 2 μόρια πάνω 2 μόρια κάτω δεν ειναι και κάτι καταστροφικό για τη βυζαντινή μουσικη . ( π.χ με ένα παραδοσιακό βιολί και είναι δύσκολο να εκτελεστεί φανταστείτε με τη φωνή )Το πιο σημαντικό ειναι ο ιεροψάλτης ότα ψέλνει να έχει ύφος και ήθος και με τη μελωδία που βγάζει οι πιστοί να προσεύχονται και όχι το αντίθετο . Επίσης ο χώρος τησ εκκλησίας δεν είναι συναυλιακός χώρος αλλά χώρος προσευχής .
Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Κοίταξε να δείς, δεν έχουμε σουπερ-μάρκετ και θέλουμε να έρθουν όλοι σε εμάς! Όποιος θέλει έρχεται! Ούτε και κάνουμε εκπτώσεις για να μαζέψουμε κόσμο! Αυτά τα κολπάκια που έχουν εισαγάγει διάφορες εσω-εξω-εκκλησιαστικές οργανώσεις (και τελευταία ασπάζεται κι ο πρόεδρος της αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος - a.k.a. κ.Χριστόδουλος) μόνο αλλεργία μου φέρνουν.Εάν θέλουμε οι νέοι να ακολουθήσουν αυτό το είδος μουσικής που ονομάζεται Βυζαντινή πρέπει να τουσ το προσφέρουμε στην πιο απλή μορφή χωρίς όμως να αλλοιώνουμε το είδος της μουσικής .
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά εγώ το φαΐ μου το θέλω και με αλάτι και με πιπέρι! Αν κάποιος το θέλει αλλιώς, έχει καλώς, αλλά δεν μπορεί να το επιβάλει και ως κανόνα για όλους!