ΟΛΟΣ ο κόσμος Γιορτάζει
Συντονιστής: Συντονιστές
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ! Δυστυχώς είμαι τούβλο και δεν ξέρω πως περνάνε φωτό.....Όμως θα προσπαθήσω να μεταφέρω μια εικόνα.
Στο χωριό μας...στην παραδοσιακή συνοικία μακριά απο πολυκατοικίες κλπ....πάνω σε ένα υψωματάκι περιτρυγυρισμένο από παλιά αρχοντικα είναι ένα εκκλησάκι πολύ μικρό αφιερωμένο στον Άγιο Βασίλειο. Χάρμα οφθαλμών να περνάς μέσα από τα σοκάκια της παλιας συνοικίας με το καλντερίμι για να πας στο εκκλησάκι!
Λοιπόν κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς μόλις πιάνει το σούρουπο, είναι μεγαλείο να το βλέπεις φωταγωγημένο από τις καντήλες και τα κεριά, έτσι όπως δεσπόζει στο ύψωμα το οποίο "βλέπει" στο απέραντο κενό και στον κάμπο που βρίσκεται κάτω από την πολιτεία. Υψωμένο ανάμεσα στα στενά σοκάκια και τα αρχοντικά σπίτια! Μόλις χτυπήσει 12 το μεγάλο ρολόι της πόλης και κόβουν στα σπιτικά την βασιλόπιττα, μαζεύονται οι παρέες και πάνε στο Αη Βασίλη.....που έχει την τιμιτική του! Ανάβουν το κεράκι τους, προσκυνούν τα εικονίσματα και μετά εκεί απάνω στον λοφίσκο έξω από την μικρή πορτούλα μαζεύονται όλες οι παρέες ανταλλάσσουν ευχές και πιάνουν την κουβέντα! Και το κυριότερο; Όλο και κάποιος μερακλής θα φέρει λίγο τσιπουράκι λόγω της ημέρας! Επαφές και ψυχαγωγία γεμάτες ανθρωπιά. Στιγμές που σε γεμίζουν και σου δίνουν τόση χαρά που αμφιβάλλω αν την βιώνουν αυτοί που νομίζουν ότι όλα τα ωραία λαμβάνουν χώρα στην χλίδα......
Στο χωριό μας...στην παραδοσιακή συνοικία μακριά απο πολυκατοικίες κλπ....πάνω σε ένα υψωματάκι περιτρυγυρισμένο από παλιά αρχοντικα είναι ένα εκκλησάκι πολύ μικρό αφιερωμένο στον Άγιο Βασίλειο. Χάρμα οφθαλμών να περνάς μέσα από τα σοκάκια της παλιας συνοικίας με το καλντερίμι για να πας στο εκκλησάκι!
Λοιπόν κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς μόλις πιάνει το σούρουπο, είναι μεγαλείο να το βλέπεις φωταγωγημένο από τις καντήλες και τα κεριά, έτσι όπως δεσπόζει στο ύψωμα το οποίο "βλέπει" στο απέραντο κενό και στον κάμπο που βρίσκεται κάτω από την πολιτεία. Υψωμένο ανάμεσα στα στενά σοκάκια και τα αρχοντικά σπίτια! Μόλις χτυπήσει 12 το μεγάλο ρολόι της πόλης και κόβουν στα σπιτικά την βασιλόπιττα, μαζεύονται οι παρέες και πάνε στο Αη Βασίλη.....που έχει την τιμιτική του! Ανάβουν το κεράκι τους, προσκυνούν τα εικονίσματα και μετά εκεί απάνω στον λοφίσκο έξω από την μικρή πορτούλα μαζεύονται όλες οι παρέες ανταλλάσσουν ευχές και πιάνουν την κουβέντα! Και το κυριότερο; Όλο και κάποιος μερακλής θα φέρει λίγο τσιπουράκι λόγω της ημέρας! Επαφές και ψυχαγωγία γεμάτες ανθρωπιά. Στιγμές που σε γεμίζουν και σου δίνουν τόση χαρά που αμφιβάλλω αν την βιώνουν αυτοί που νομίζουν ότι όλα τα ωραία λαμβάνουν χώρα στην χλίδα......
Καλές γιορτές tigris!!!!! Έχεις δίκιο, κάπου αυτό είναι ελλάτωμα που το παίζω "ξερόλας" υπόσχομαι να μην ξαναγράψω :D :D :D :D :D :D . Καλές γιορτές και παλι!!!!!!tigris έγραψε:Τους τσακωμούς τους αφήνω για τους σπεσιαλίστες του είδους- η πικρία ναι, υπάρχει, είμαι πολύ στενοχωρημένη, θα κάνω δημοσίευση
Καλές γιορτές σε όλους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paroikos την Πέμ Δεκ 21, 2006 5:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξέρεις...υπάρχουν κι άλλες απόψεις από τη δική σου και όλες οι έρευνες πάντα στηρίζουν ένα μεγάλο ποσοστό στην κοινή γνώμη.tigris έγραψε:Τους τσακωμούς τους αφήνω για τους σπεσιαλίστες του είδους- η πικρία ναι, υπάρχει, είμαι πολύ στενοχωρημένη, θα κάνω δημοσίευση
Καλές γιορτές σε όλους
Από ότι φάνηκε, όλοι εδώ συμφωνούμε στο παρόν θέμα.
Μήπως θα έπρεπε αυτό να σε βάλει λίγο να σκεφθείς αντί να κάθεσαι να στεναχωριέσαι.
Πάντως εγώ και στεναχωρεμένη που είσαι >:D< >:D< >:D< >:D<
:-* :-* :-* :-* :-*
Κοίτα δεν είσαι ο μόνος, δεν βλεπεις την 123? Αν δεν ταπώσει τον άλλον δεν κοιμάται ήσυχη-parikos_ έγραψε:[
Καλές γιορτές tigris!!!!! Έχεις δίκιο, κάπου αυτό είναι ελλάτωμα που το παίζω "ξερόλας" υπόσχομαι να μην ξαναγράψω :D :D :D :D :D :D . Καλές γιορτές και παλι!!!!!!
Ουφ, καλές γιορτές Παναγιώτη-και καλή επιτυχία. Κάτι θα κάνω κι εγώ η αμαρτωλή για σένα
(μην παρεξηγηθώ, προσευχή εννοώ, έτσι?)
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

vasilis_m21 έγραψε:
Φεύγω!
ΛΟιπόν θα πραγματοποιήσω την απειλή μου και θα αφιερώσω... Efi Sarri
''Τι είχαμε τι χάσαμε...απλά σε προσπεράσαμε''
''Στα κρεββάτια τα ξένα θα ονειρεύεσαι εμένα''
''Θέλεις να φύγεις από μένα? Αδύνατον. Θέλεις να αλλάξεις τα γραμμένα? Αδύνατον''
''Στα βράχια της Αλόνησσου βρήκα το παντελόνι σου..
μου ρχεται ζαλάδα
να ξέρω πως γυρίζεις
γυμνος μες στην ΕΛλάδα
και να με βασανιζεις
Εfi Sarri forever
.....
Α, πάει το χάσαμε εντελώς εδώ μέσα. Και να πεις ότι έχει και ζέστες
Για κακή τύχη κάποιων αναβλήθηκε το ταξίδι μου προς τας εξοχάς αύριο.
Ωστέ το χάσαμε ε; Δηλαδή θεωρείς τα άλλα μηνύματα φυσιολογικά ενώ μία αφιέρωση τραγουδιού σε χαλάει. Ντάξει, συμφωνώ ότι Εφη Σαρρή είναι μπασκλασαρία και πάτος, άλλη φορά θα αφιερώσω Μονσερά Καμπαγιέ ή Παβαρότι
Δηλαδή τι, αν έλεγα τίποτα παπαδίστικα θα φτιαχνόσουν.
Για να δούμε λοιπόν ποιος το χει χάσει εδώ μεσα.
Στο φινάλε, όσοι γίναν μοναχοί ύστερα από ερωτική απογοήτευση μπορούν να κάνουν ψυχοθεραπεία τραγουδώντας το ...
''Τι είχαμε τι χάσαμε
στο λέω σε ξεχάσαμε
τι είχαμε τι χάσαμε
απλά σε προσπεράσαμε
εγώ και η καρδιά μου
σου λέμε γεια χαρά//