Ανεξάρτητες αρχές "προστασίας" !!!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioanath »

Ionas έγραψε:Επομένως οι "Ανεξάρτητες Αρχές" κάνουν καλά τη "δουλειά τους".
Υπερασπίζονται το δικαίωμα στο έγκλημα και στη διαφθορά γενικότερα.Όσο για τα θύματα, ποιός τους φταίει....
Η δουλειά των 'ανεξάρτητων αρχών' είναι να προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών, της αστυνομίας η δουλειά είναι να ξεσκεπάζει το έγκλημα και της η Δικαιοσύνης η δουλειά να απονέμει το δίκαιο. Δεν νομίζω ότι παρακολύεται το έργο είτε της αστυνομίας είτε της δικαιοσύνης από τις αρχές αυτές.

Ας μη ζητάμε από τις αρχές αυτές να παίξουν κατά περίπτωση το ρόλο του καταδότη. Που είναι οι ενεργοί πολίτες να αναζητήσουν δικαιοσύνη;
Μαράν Αθά
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

Misha έγραψε:όταν πας στο σουπερ μάρκετ και διαπιστωσεις ότι το γιαούρτι που αγορασες είναι μουχλιασμένο,είσαι ένοχος αν δεν ενημερωσεις τις αρχες και τις ενωσεις καταναλωτών ώστε να μη πάθουν κακό οι συνάνθρωποι σου...
Αυτό πως το τεκμηριώνεις θεολογικά ? διότι με έχει απασχολήσει έντονα στο παρελθόν .

Αμα το ΕΦΕΤ ρίξει ένα πρόστιμο 50.000 ευρώ και η εταιρεία απολύσει 3-4 ανθρώπους για να ισοφαρίσει την χασούρα , τότε αναρωτιέμαι έκανα καλό ή κακό ?
Προστάτευσα ή κατέστρεψα ?
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

vfilip έγραψε:
Misha έγραψε:όταν πας στο σουπερ μάρκετ και διαπιστωσεις ότι το γιαούρτι που αγορασες είναι μουχλιασμένο,είσαι ένοχος αν δεν ενημερωσεις τις αρχες και τις ενωσεις καταναλωτών ώστε να μη πάθουν κακό οι συνάνθρωποι σου...
Αυτό πως το τεκμηριώνεις θεολογικά ? διότι με έχει απασχολήσει έντονα στο παρελθόν .

Αμα το ΕΦΕΤ ρίξει ένα πρόστιμο 50.000 ευρώ και η εταιρεία απολύσει 3-4 ανθρώπους για να ισοφαρίσει την χασούρα , τότε αναρωτιέμαι έκανα καλό ή κακό ?
Προστάτευσα ή κατέστρεψα ?
Καλό έκανες
Αλλιώς θα δουλεύανε οι 3-4 και θα δηλητηριαζόντουσαν οι 1014
Καλή Σαρακοστή
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Ioanath έγραψε:
Υπερασπίζονται το δικαίωμα στο έγκλημα και στη διαφθορά γενικότερα.Όσο για τα θύματα, ποιός τους φταίει....
Η δουλειά των 'ανεξάρτητων αρχών' είναι να προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών, της αστυνομίας η δουλειά είναι να ξεσκεπάζει το έγκλημα και της η Δικαιοσύνης η δουλειά να απονέμει το δίκαιο. Δεν νομίζω ότι παρακολύεται το έργο είτε της αστυνομίας είτε της δικαιοσύνης από τις αρχές αυτές.

Ας μη ζητάμε από τις αρχές αυτές να παίξουν κατά περίπτωση το ρόλο του καταδότη. Που είναι οι ενεργοί πολίτες να αναζητήσουν δικαιοσύνη;
Αν διαβάσεις αυτό που έγραψα στην αρχή όταν ξεκίνησε η συζήτηση, θα καταλάβης τι εννοώ. Διότι αυτό ακριβώς κάνουν παρακωλύουν το έργο της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

YiaVi έγραψε:
parikos_ έγραψε:Εξάλλου στους εκκλησιαστικούς κύκλους του Πειραιά δεν μπορεί να μην διέρευσε το όνομά του. Από κει και πέρα τουλάχιστον σε όσους δεν σχετίζονται με την τοπική εκκλησία του Πειραιά η γνώση του ονόματος δεν καταλαβαίνω που μπορεί να αποβλέπει. Κι ο παπάς είναι θύμα του πάθους του κι έχει ανάγκη θεραπείας και όχι να γίνει ρεζίλι μέχρι τον Έβρο...Αυτό είναι αρρώστια και δεν ξέρω αν ποτέ θα διαπομπεύαμε κάποιον που π.χ. έχει καρκίνο.
Αδελφέ, συμφωνώ με την παρατήρησή σου περί θεραπείας. Κάθε πάθος χρειάζεται θεραπεία, και όχι μόνο τα σαρκικά βέβαια.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, ο καθηρημένος κληρικός όχι μόνο είναι αμετανόητος, αλλά και συνεχίζει να παρασύρει παιδάκια. Δεν είναι θέμα διαπόμπευσης, είναι θέμα προστασίας των - επιπόλαιων, έστω - γονιών και των παιδιών τους.
Η επίκληση της ανάγκης θεραπείας μόνο για τέτοιες περιπτώσεις, ενώ, ας πούμε, διάφορα άλλα ονόματα κακοποιών δημοσιεύονται, μου φαίνεται ανεπαρκής επιχειρηματολογία. Νομίζω ότι η διοικούσα Εκκλησία - και αυτό περνά και σε πιστούς - κάνει το παν να κουκουλώνονται σκάνδαλα, ειδικά μάλιστα σεξουαλικής φύσεως, ακόμη και όταν έχει αποφανθεί η εκκλησιαστική δικαιοσύνη. Αυτή η υποκριτική της στάση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την επίκληση της "ιεροκατηγορίας", της "ανάγκης θεραπείας του αμαρτωλού", και άλλα. Και βέβαια, αυτοί που τα επικαλούνται αυτά νίπτουν τας χείρας τους για τις συνέπειες από τις δραστηριότητες των συγκεκριμένων κληρικών. Έχουμε λοιπόν μία ορθοδοξοφανή δικαιολογία για το ίδιο γεγονός για το οποίο επικρίνουμε την Ρ/καθολική εκκλησία της Αμερικής, που συγκάλυψε σκάνδαλα παιδεραστίας. Και δεν νομίζω ότι προσπαθώ να "θεραπεύσω" τον ιερέα (πω πω, έχει περισσεύσει η αγάπη!) βάζοντας σε κίνδυνο τα παιδιά αδαών ή ανενημέρωτων πιστών. Προσωπικά, αν ήξερα το όνομά του θα το "πέταγα" στο φόρουμ φόρα παρτίδα :x .

Σε πληροφορώ ότι στον εκκλησιαζόμενο κόσμο του Πειραιά δεν είναι ευρύτερα γνωστό το όνομα του συγκεκριμένου καθηρημένου ιερέα και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και άλλα μέλη του φόρουμ.
Συμφωνώ εν πολλοίς με τα γραφόμνά σου αδελφέ! Αλλά εδώ τίθεται κι ένα ζήτημα για το ποιοι μπορούν να γίνουν γονείς! Πιστεύω ότι μέσα στα βασικά προσόντα του γονέα είναι και μια στοιχειώδης εξυπνάδα. Όπως εσύ π.χ., και στο λέω ειλικρινά, θα "ψιλλιαζόσουν κάτι αν μάθαινες ότι η κόρη σου ή ο γιος σου κάνουν κατηχητικό στο σπίτι ιερέα και όχι στο ενοριακό κέντρο, κι όπως πιστεύω ότι εσύ ρωτάς π.χ. τα παιδιά σου που πηγαίνουν κατηχητικό, μαθαίνεις και γνωρίζεις ποιος τους κάνει, αυτό οφείλουν να κάνουν κι όλοι οι γονείς σε όλα τα επίπεδα. Τα παιδιά πέφτουν θύματα και στους θύτες δεν ανήκει μόνο αυτός που τα κακοποιεί και τα παρασύρει σε διάφορες πράξεις αλλά και οι γονείς με την αφέλεια ή την αδιαφορία τους. Μήπως αν αποδειχτεί σε κάποιες περιπτώσεις πως τα παιδιά έπεσαν θύματα εξαιτίας της γονικής αφέλειας ή αδοαφορίας, μήπως, λέω, θα έπρεπε να στερούνται κάποιοι δια παντός ή για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα την γονική τους ιδιότητα;
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Εγώ θα ήθελα τον Ιερέα όχι μόνο σωστό αλλά κάτι περισσότερο!!!
Όχι μόνο πνευματικό αλλά κάτι περισσότερο!!!!

Κι αν δεν μπορούν να παραιτηθούν. ΑΜΕΣΑ.

Είναι όλοι τους διάδοχοι του Ιησού γιατί με τη χειροτονία μεταλαμπαδεύεται η ευλογία Του και η Θεία Χάρη.
Δεν μπορεί να τους συγκρίνουμε με τους κοινούς ανθρώπους και να λέμε ότι και στους Αστυνομικούς υπάρχουν εγκληματίες και στους δασκάλους και στους γιατρούς και αλλού....
Οι Ιερείς πρέπει να φέρουν το αδιάβλητο του ήθους τους κι όχι μόνο. Θα πρέπει να έχουν ενεργή τη Θεία Χάρη.
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

Δοξα το Θεο υπαρχουν πολλοι σωστοι...
prentzaeleni
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

re

Δημοσίευση από prentzaeleni »

Ego pistevo ,pos oi anthropoi pou ekmetalevode athoes psixes,prepei na timoroude paradigmatika.
Kai sygoura eine arostoi,ma kapios prepei na tous stamatisi

Kai na min tous prostatheuvi oute i ierosini oute tipote.

Ta paidia afta den tha ginoune pote san tha alla.
Den tha ksexasoun ,osa xronia ke an perasoune

Pada tha yparxei mesa tous ,afti i adikia pou tous kanane

Giafto nomizo pos tha prepei na min krivoume tin taftotita tous.

Kai o THEOS na tous synxorisi.
Ioanath
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioanath »

Ionas έγραψε:
Ioanath έγραψε:

Αν διαβάσεις αυτό που έγραψα στην αρχή όταν ξεκίνησε η συζήτηση, θα καταλάβης τι εννοώ. Διότι αυτό ακριβώς κάνουν παρακωλύουν το έργο της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.
Λες να μη το διάβασα φίλε;

Δηλαδή η Αρχή απαγόρευσε στην ενορία που ήταν παπάς ο "πρώην" να ανακοινωθεί στο ποίμνιο ότι αποσχηματίστηκε; Μου φαίνεται υπερβολικό. Άντε να απαγορεύει να ανακοινωθεί ο λόγος. Κοίτα φίλε Ιωάννη, δεν μπορούμε να βγάζουμε στο δρόμο με τα κουδούνια τον καθένα που έκανε κάτι για να μάθει όλος ο κόσμος τι έκανε.

Πίσσα και πούπουλα σαν το far west?

Αν παρόλα αυτά φέρει ράσα και παριστάνει τον ιερέα, τότε πέφτει σε άλλο αδίκημα. Κάποιος πρέπει να τον καταγγείλει γι αυτό. Η διαπόμπευση δε νομίζω ότι είναι η λύση. Αυτή είναι η γνώμη μου! :?
Μαράν Αθά
michail
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από michail »

Λες να μη το διάβασα φίλε;

Δηλαδή η Αρχή απαγόρευσε στην ενορία που ήταν παπάς ο "πρώην" να ανακοινωθεί στο ποίμνιο ότι αποσχηματίστηκε; Μου φαίνεται υπερβολικό. Άντε να απαγορεύει να ανακοινωθεί ο λόγος. Κοίτα φίλε Ιωάννη, δεν μπορούμε να βγάζουμε στο δρόμο με τα κουδούνια τον καθένα που έκανε κάτι για να μάθει όλος ο κόσμος τι έκανε.

Πίσσα και πούπουλα σαν το far west?

Αν παρόλα αυτά φέρει ράσα και παριστάνει τον ιερέα, τότε πέφτει σε άλλο αδίκημα. Κάποιος πρέπει να τον καταγγείλει γι αυτό. Η διαπόμπευση δε νομίζω ότι είναι η λύση. Αυτή είναι η γνώμη μου! :?[/quote] ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΣΥΝΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ Ionath,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ O ΣΚΩΛΟΠΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”