Συμπαράσταση στον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Κλειδωμένο
Ioan
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioan »

YiaVi έγραψε:Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ο πατήρ Ευθύμιος Τρικαμηνάς (όπως έγραφε και η "θαυμάσια" αυτή οπαδός του), προσωπικά όμως μου μυρίζει πάρα πολλή πλάνη σε αυτόν τον άνθρωπο. Μόνο και μόνο ότι δημιουργεί συνέχεια ζητήματα, μου φτάνει. Και συγχωρέστε με όσοι τον υποστηρίζετε. :cry:
Του Αγίου Αχιλλίου σήμερα και χρόνια πολλά σε αυτους που γιορτάζουν και στην Λάρισα που τιμά τον Πολιούχο της.
Σαν σήμερα πριν μερικά χρόνια ο π. Ευθύμιος πραγματοποίησε την περίφημη πτήση πάνω από τα κεφάλια όλων των πιστών που συμμετείχαν στην πομπή, με τα ιερά λείψανα του Αγίου επικεφαλής, παραβιάζοντας κάθε κανόνα περί εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να απογειωθούν μαχητικά αεροσκάφη αναζητώντας τον. Αποτέλεσμα βέβαια είχε και τον τραυματισμό του ιδίου κατά την προσγείωση.
Ξέρω, τώρα θα απαντήσουν οι υποστηρικτές του περί ηρωικού αγώνα και άλλα τέτοια συναφή. Το ξέρω επίσης πως δεν πρόκειται να αλλάξουν στάση όσο νηφάλια και αντικειμενικά παρουσιάζονται τα γεγονότα. Η δημοσιευμένη αλληλογραφία του Κωνσταντίνου τα λέει όλα. Επίσης η άποψή του όπως επίσης και του Yiavi πιστεύω πως όσο τεκμηριωμένες κι αν είναι μάλλον θα εξοργίσουν παρά θα προβληματίσουν αυτούς που πρέπει.
Εικόνα
Xpnstos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Xpnstos »

Δεν το ξέρουμε το περιστατικό! Για πές μας - αν θέλεις - λεπτομέρειες.
Ioan
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioan »

Πολλές λεπτομέρειες νομίζω πως δε χρειάζονται. Ο π.Ευθύμιος έκανε μαθήματα πιλότου αρκετό καιρό πριν την προγραμματισμένη πτήση. Οπότε την συγκεκριμένη ημέρα άρπαξε ένα αεροπλάνο και χωρίς άδεια πτήσης πέταξε πάνω από τη Λάρισα την ώρα της πομπής, και έριξε προκυρήξεις εναντίον του μητροπολίτη Λάρισας. Αφού δεν είχε άδεια πτήσης απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη από την 110 Π.Μ. που εδρεύει στη Λάρισα με σκοπό να τον εντοπίσουν. Τελικά κατάφερε και προσγειώθηκε σε χωράφια πέριξ της Λάρισας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κι ο ίδιος. Βέβαια τον περίμεναν συνεργοί του και έξαφανίστηκε. Αργότερα ανακάλυψαν πως ήταν ο π. Ευθύμιος και τον αναζητούσαν και νομίζω πως διώχθηκε και νομικά για το συμβάν.

Αυτά εν ολίγοις.
Εικόνα
Xpnstos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Xpnstos »

Επειδή το θυμήθηκα τώρα, θα το αντιπαραβάλλω με κάτι που είχα διαβάσει για έναν καθολικό παπά, ο οποίος αν θυμάμαι καλά (όποιος ξέρει ή θυμάται καλύτερα αξίζει να το γράψει) με ένα μικρό αεροπλανάκι, έσπαζε το εμπαργκο στα φάρμακα των Αμερικανών για τους Ιρακινούς, και τους πήγαινε φάρμακα, κυρίως για τα παιδιά, με κίνδυνο της ζωής του.
Χωρίς άλλα σχόλια από εμένα....
Ioan
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioan »

Ασφαλώς και δεν συγκρίνονται οι δύο περιπτώσεις.
Εικόνα
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Οπωσδηποτε το να παρεις ενα αεροπλανο και να πετας πανω απο τα κεφαλια ανθρωπων δεν ειναι και κατι το σωστο. Αν παραβλεψουμε αυτο το γεγονος ομως, θα δουμε οτι πισω απο αυτη την ενεργεια κρυβεται η αγανακτηση τοσο του π. Τρικαμηνα , οσο και η δικια μας για τα οσα συμβαινουν μεσα στην εκκλησια. Ολα αυτα τα συλλειτουργα και οι συμπροσευχες δεν θα βγουν σε καλο, τα βλεπει και κοσμος που εχει χριστιανικη συνειδηση. Δεν λεω να ειμαστε απομονωμενοι , ουτε να τους μιλαμε. Απλα καποια πραγματα εχουν και τα ορια τους. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ-ΖΗΤΩ Η ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ioan
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioan »

andriyian έγραψε:Αν παραβλεψουμε αυτο το γεγονος ομως
Γιατί να το παραβλέψουμε; Δεν κατάλαβα; Οι λεπτομέρειες δεν κάνουν το σύνολο; Ή ότι μας συμφέρει;

Δηλαδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη, αλλά αυτή η πρακτική δεν είναι καθόλου ορθόδοξη.
Εικόνα
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Ioan έγραψε:
andriyian έγραψε:Αν παραβλεψουμε αυτο το γεγονος ομως
Γιατί να το παραβλέψουμε; Δεν κατάλαβα; Οι λεπτομέρειες δεν κάνουν το σύνολο; Ή ότι μας συμφέρει;

Δηλαδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη, αλλά αυτή η πρακτική δεν είναι καθόλου ορθόδοξη.
Αγαπητε Ioan , καταρχην μη ζητας συγνωμη , γιατι ο διαλογος ειναι ελευθερος για ολους σκεπτομενους ανθρωπους. Ειπα οτι δεν συμφωνω με αυτο που εκανε , αλλα τα αιτια που οδηγησαν σε αυτη τη συμπεριφορα. Και στο κατω κατω ειναι ορθοδοξη πρακτικη τα φιληματα με τον Παπα της Ρωμης και τα συλλειτουργα; Ναι να στηριζουμε την κρατουσα εκκλησια αλλα δεν μπορουμε να παραβλεπουμε τα κακως κειμενα που απομακρυναν το λαο απο την εκκλησια.
Ioan
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioan »

andriyian έγραψε: Ναι να στηριζουμε την κρατουσα εκκλησια αλλα δεν μπορουμε να παραβλεπουμε τα κακως κειμενα που απομακρυναν το λαο απο την εκκλησια.
Συμφωνώ απόλυτα. Κανείς δεν πρέπει να τα παραβλέπει. Και να διαμαρτυρυθούμε. Ναι. Αλλά πάντα μέσα στην εκκλησία και όχι έξω αυτής.
Εικόνα
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Ioan έγραψε:
andriyian έγραψε: Ναι να στηριζουμε την κρατουσα εκκλησια αλλα δεν μπορουμε να παραβλεπουμε τα κακως κειμενα που απομακρυναν το λαο απο την εκκλησια.
Συμφωνώ απόλυτα. Κανείς δεν πρέπει να τα παραβλέπει. Και να διαμαρτυρυθούμε. Ναι. Αλλά πάντα μέσα στην εκκλησία και όχι έξω αυτής.
Αυτοι που λες οτι ειναι "μεσα" στην εκκλησια παραλιγο να αφηναν να γινει τζαμι στην Παιανια. Ευτυχως οι "εξω" απο την εκκλησια το απετρεψαν. Γι' αυτο σου λεω να μην εχουμε παρωπιδες και να βλεπουμε τα πραγματα σφαιρικα. Μεγαλη ιστορια το τζαμι και ειχα την ευκαιρια να ζησω απο κοντα πολλα γεγονοτα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”