sakis έγραψε:Τσσ....τσσ....τσ....strumfi έγραψε:Και να 'σου τα τάματα...
και να οι λαμπάδες...
Αδελφή έχεις πέσει στο αμάρτημα της ιεροκατηγορίας...
Γρήγορα 50 μετάνοιες και 2000 κομποσχίνια......
Κατοστάρια;;;;
Συντονιστής: Συντονιστές

Θα μάθουμε τελικά ποιος προήδρευε και ποιοι συμμετείχαν στο ΕΓΚΛΗΜΑ!filtor έγραψε: Πάντως, οι περισσότεροι μητροπολίτες -αν όχι όλοι- συμφωνούν ότι αυτή η διάταξη δεν είναι σύμφωνη με τους Κανόνες, αλλά θεωρούν ότι για το συγκεκριμένο μητροπολίτη δεν υπήρχε άλλη λύση. Και επισημαίνουν ότι αν προέδρευε ο Αρχιεπίσκοπος, δεν θα περνούσε η ευνοϊκή απόφαση για τον κ. Παντελεήμονα. Το θέμα του πρώην Αττικής εκκρεμεί ακόμη στα εκκλησιαστικά δικαστήρια και θα υπάρξει εξέλιξη όταν καταστεί οριστική η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου για την περίπτωση του οσίου Εφραίμ.

aposal έγραψε:Φιρί - φιρί το πάνε κάποιοι να επαληθεύσουν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό που είπε για του κληρικούς ότι : «Θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι όλων».

Είμαι υπέρμαχος του κλήρου! Για τον μόνο που εξέφρασα κατακριτική άποψη ήταν ο πρώην Αττικής και η κρίση μου είχε να κάνει με μια δήλωσή του, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι Αντιχριστιανική! Ιδιαίτερα όταν την λέει κάποιος που έχει αφιερώσει την ζωή του στον Θεό!alithis έγραψε:aposal έγραψε:Φιρί - φιρί το πάνε κάποιοι να επαληθεύσουν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό που είπε για του κληρικούς ότι : «Θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι όλων».
αγαπητε ,
δεν μπορει με προσχημα αυτη την φραση-κατα παντα σεβαστη-του προσκυνητου μοι αγιου Κοσμα,να μειωνονται συλληβδην ολοι οι κληρικοι που υπαρχουν ή θα υπαρξουν στον κοσμο.μαλλον το αντιθετο θα πρεπει να συμβαινει,να τους βοηθουμε και να τους στηριζουμε με καθε τροπο,δικο μας θα ειναι το ωφελος σε τελικη αναλυση!
στο κατω κατω ,γι αυτο υπαρχει η εκκλησιαστικη δικαιοσυνη για να κρινει αν καποιος κληρικος ή λαικο μελος της εκκλησιας επεσε σε παραπτωμα ή οχι(για να μην αναφερθουμε στη δικαια κριση επι του φοβερου βηματος του χριστου).

Πως να λειτουργήσει φίλε μου αυτό το λαμόγιο;Και το υπογραμίζεις κιόλας.alithis έγραψε:κοιταξτε,
εφοσον δεν ειναι καθηρημενος αλλα μονον εκπτωτος και μαλιστα χωρις να εχει δικαστει απο κανενα εκκλησιαστικο δικαστηριο,πρεπει να λειτουργησει καποια στιγμη!.πρεπει να καταλαβουμε πως ειναι κληρικος.και γι αυτο πρεπει καπουνα δυναται να λειτουργηει.δεν μπορει να μενει αλειτουργητος ο ανθρωπος χριστουγεννα,πασχα και στην ονομαστικη του εορτη.τουλαχιστον στο ιδιωτικο εκκλησακι στο σπιτι της αδελφης του,μπορει ,νομιζω.δεν ενοχλει κανεναν!δεν ξερω....γνωμη μου...
"από το βιβλίο του Κλείτου Ιωαννίδη «Ο Γέρων Πορφύριος. Μαρτυρίες και εμπειρίες»PerlMaster έγραψε:Ας μην κρίνουμε κανέναν και ειδικά ιερομένους
Είμαστε καλύτεροι από αυτόν που κρίνουμε ? Στα αλήθεια πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι ?
Ξέρουμε τη μετάνοια αυτού που κρίνουμε ? Τη μελλοντική μετάνοια του ?
Τις κρυφές αρετές του μήπως που δεν βλέπουμε ?
Όταν κρίνουμε κάποιον μήπως τον διορθώνουμε έτσι ?
Μήπως εμείς γινόμαστε καλύτεροι ? ή μήπως τυχόν προκαλούμε κάποιο άλλο καλό ?
Μήπως θα ήταν καλύτερα να σκεπάζουμε τυχόν παρασπονδίες και να ευχόμαστε για αυτόν ?
Και τελικά ο Κύριος που θα μας κρίνει μήπως θέλει βοήθεια στο έργο του ?
Και τι είναι πιο δύσκολο , οι νηστείες , οι μετάνοιες , οι βόλτες στα μοναστήρια , και στο Α.Όρος ή το να σηκώνεις την αδικία του αδελφού ...