και σε αυτό το πόστ βλέπω ότι αντί να νηστεύουμε, ληστεύουμε..
Χωρίς πλάκα η νηστεία είναι άλλο πράγμα..
Εμείς προσπαθούμε (μηδενός εξαιρουμένου, κι εγω μαζί)
να βρούμε την πιο απολαυστική γεύση για τον ουρανίσκο μας..

Συντονιστής: Συντονιστές
Πολύ καλή παρατήρηση!Byzantine_Spirit έγραψε:χμ....
preloude έγραψε:pατατες ψητες στο φουρνοDreamlander έγραψε:Αγαπητοί αδελφοί, εδώ και λίγες μερές προσπαθώ να βρώ στο διαδύκτιο συνταγές για την νηστεία χωρίς λάδι χωρίς ομως αποτέλεσμα.
Γνωρίζει κανείς να ενημερώσει;
Ευχαριστώ
περνουμε την πατατα την πλενουμε καλα καλα την σκουπιζουμε και την βαζουμε στο φουρνο στους 250 για 3/4 1ωρα περιπου. τελος προσθετουμε αλατι η και πιπερι και ειναι ετοιμο. σερβιρετε με ελιες και ντοματα.
σημ. προτου το φαμε περιμενουμε 3/4 να κρυωσει.τρωγεται και με την φλουδα.
8O ................. Ρε παιδιά, συγνώμη τι να πω.... έμεινα άφωνος. Γνώμη μου είναι ότι επειδή είμαστε κοσμικοί και όχι μοναχοί δεν πρέπει να το φτάνουμε και στα άκρα όπως αναφέρατε. Σίγουρα δεν είναι ελαφρυντικό αυτό για να κάνουμε ότι θέλουμε αλλα αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι σχεδόν ανέφικτο να εξασκούμε την μοναχική ζωή στην σημερινή μας κοινωνία. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ γι αυτό. Εννοώ σε γενικές γραμμές Μπράβο σε όποιον μπορεί να το πράξει.Byzantine_Spirit έγραψε:χμ....
Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν όρια (γραμμένα) μεταξύ λαϊκών και μοναχών, αλλά ο καθένας κάνει όσο αγώνα μπορεί! Θεωρώ ότι μόνο ο πνευματικός είναι αυτός που βάζει όρια!Dreamlander έγραψε: Ρε παιδιά, συγνώμη τι να πω.... έμεινα άφωνος. Γνώμη μου είναι ότι επειδή είμαστε κοσμικοί και όχι μοναχοί δεν πρέπει να το φτάνουμε και στα άκρα όπως αναφέρατε. Σίγουρα δεν είναι ελαφρυντικό αυτό για να κάνουμε ότι θέλουμε αλλα αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι σχεδόν ανέφικτο να εξασκούμε την μοναχική ζωή στην σημερινή μας κοινωνία. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ γι αυτό. Εννοώ σε γενικές γραμμές Μπράβο σε όποιον μπορεί να το πράξει.
Αν σκέφτομαι λάθος διορθώστε με
Να με συγχωρέσεις αδελφέ μου, ο μεγάλος μου εγωισμός δεν μ' αφήνει να εκφραστώ σωστά!Dreamlander έγραψε:Αγαπητε Aposal εγω δεν ειπα οτι υπαρχουν ορια μεταξυ λαϊκών και μοναχών. Θέτονται ομως απο μονα τους με βαση την ζωη που ζουμε σημερα. Θελοντας και μη. Τουλάχιστον στη δικη μου ζωη ετσι ειναι. Π.Χ Με καλουν για φαγητό και τους λεω οτι νηστεύω. Οταν παω ομως βλεπω φαγητα τα οποία έχουν λάδι... τι κάνω; Να αρνηθω να φαω ή θα φαω και δεν θα λυπησω τον αδελφο μου;
Αυτά δεν τα λεω για να δικαιολογηθω, τα λεω γιατι με προβληματίζουν. Συγχώρησε με που θα εκφραστώ με αυτό τον τρόπο αλλα με εκανες να νιώσω πολύ αχρηστος αυτή την στιγμη. Λες και ολες μου οι προσπαθειες που κανω είναι χαμενες. :ο( Απο την αλλη , καλα εκανες. ισως και να χρειαζομαστε τετοια ταρακουνηματα μεσα μεσα...
Dreamlander έγραψε:Αγαπητε Aposal εγω δεν ειπα οτι υπαρχουν ορια μεταξυ λαϊκών και μοναχών. Θέτονται ομως απο μονα τους με βαση την ζωη που ζουμε σημερα. Θελοντας και μη. Τουλάχιστον στη δικη μου ζωη ετσι ειναι. Π.Χ Με καλουν για φαγητό και τους λεω οτι νηστεύω. Οταν παω ομως βλεπω φαγητα τα οποία έχουν λάδι... τι κάνω; Να αρνηθω να φαω ή θα φαω και δεν θα λυπησω τον αδελφο μου;
Αυτά δεν τα λεω για να δικαιολογηθω, τα λεω γιατι με προβληματίζουν. Συγχώρησε με που θα εκφραστώ με αυτό τον τρόπο αλλα με εκανες να νιώσω πολύ αχρηστος αυτή την στιγμη. Λες και ολες μου οι προσπαθειες που κανω είναι χαμενες. :ο( Απο την αλλη , καλα εκανες. ισως και να χρειαζομαστε τετοια ταρακουνηματα μεσα μεσα...