Τι γίνεται στη Ρωσία?

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

eortologio_gr έγραψε:
Melpomeni έγραψε:..
Μας γεμιζουν υποψιες οι Ρωσσοι,μας εξοργιζουν οι Παλαιοημερολογιτες,...
Πολλαπλώς έχει σημειωθεί ότι γενικώς με τους Παλαιοημερολογίτες δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εσυ μάλλον αναφέρεσαι στους Παλαιοημερολογίτες ΓΟΧ που αποτελλούν άλλη εκκλησία.

Παρακαλώ να γίνεται σαφής διαχωρισμός ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις οτι συλλήβδην υπάρχει πρόβλημα μεταξύ Ορθοδόξων που έχουν πλήρη κοινωνία μεταξύ τους (παλαιοημερολογητών ή μη). Για παράδειγμα το Αγιο Ορος ακολουθεί το παλαιό είναι δηλαδή Παλαιοημερολογίτες αλλα έχουν πλήρη κοινωνία με τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Η επαναφορά των "Παλιοημερολογητών ΓΟΧ" στην Εκκλησία της Ελλάδος είναι θέμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι δικό μας.

Χρ.
Αναφερομαι γενικα στην τακτοποιηση του σπιτιου μας πρωτα .
Αναφερομαι στο ποιος ειναι αδελφος,και που πρεπει να στρεφεται η προσοχη μας και οι προτεραιοτητες μας.
Αναφερομουν και στους ΓΟΧ . Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι οι ΓΟΧ ειναι ξεχωριστη Εκκλησια,ενω οι Ρωμαιοκαθολικοι ειναι αδελφια μας ,τοτε...
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Melpomeni έγραψε:...Αναφερομουν και στους ΓΟΧ . Τωρα αν εσυ νομιζεις οτι οι ΓΟΧ ειναι ξεχωριστη Εκκλησια,ενω οι Ρωμαιοκαθολικοι ειναι αδελφια μας ,τοτε...
Και ο ένας και ο άλλος είναι ξεχωριστή Εκκλησία.

Ολοι είναι αδελφοί μας.

Τις σχέσεις όμως τις ρυθμίζουν οι Προκαθήμενοι και οι έχοντες την ευθύνη να το κάνουν. Εγώ θα σεβαστώ και θα ακολουθήσω οποιαδήποτε απόφαση και αν λάβουν.

Ισως αυτό που είχε πει ο π.Αντωνιος σε προηγούμενο πόστ του να είναι αλήθεια : όσο ποιό ψηλά βρίσκεται κάποιος τόσο περισσότερη κριτική θα δέχεται.

Ας δείξουμε εμπιστοσύνη.

Εμπιστευόμαστε την πορεία της ζωής μας στον "Πνευματικό" μας και οι προκαθήμενοι της Εκκλησίας μας που θα μπορούσαν να είναι οι "Πνευματικοί" μας γιατί πρέπει να διαφέρουν τόσο πολύ ως προς την εμπιστοσύνη που τους δείχνουμε ???

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

eortologio_gr έγραψε:
Εμπιστευόμαστε την πορεία της ζωής μας στον "Πνευματικό" μας και οι προκαθήμενοι της Εκκλησίας μας που θα μπορούσαν να είναι οι "Πνευματικοί" μας γιατί πρέπει να διαφέρουν τόσο πολύ ως προς την εμπιστοσύνη που τους δείχνουμε ???

Χρ.
Γιατι οι πραξεις τους και οι αποφασεις τους συχνα εχουν διαχρονικα αποτελεσματα και επιπτωσεις σε ολη την Εκκλησια.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ενταξει melpomeni, δεν ειπα να σφιχταγκαλιαστουμε και με ανομο ποθο με τους Ρωμαιοκαθολικους, αλλα να παυσουμε και καποια στιγμη να του βλεπουμε σαν δαιμονες. Δεν μας τιμαει αυτο καθολου, πιστευω συμφωνεις με αυτο.

Σε οτι αφορα τους Ρωσους δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που να γνωριζει τα της Εκκλησιας εστω και χλιαρα, και να μην εχει καταλαβει οτι εποφθαλμιουν αιωνες τωρα το Οικ.Πατριαρχειο, και θελουν απελπισμενα να παρουν την πρωτοκαθεδρια της Ορθοδοξιας, και για την οποια πιστευουν οτι τους ανηκει δικαιωματικα, ως δηθεν συνεχιστες του Βυζαντιου, του μοναστικου κινηματος του Ησυχασμου, αλλα και ως η πλεον πολυπληθεστατη Ορθοδοξη Εκκλησια παγκοσμιως.

Επιχειρηματα που ουδολως βεβαια μας βρισκουν συμφωνους, μιας και εμεις τους βαπτισαμε, εμεις του μεταδωσαμε τα φωτα του Ησυχασμου και την Μυστικη Θεολογια των Αγιων Πατερων, Φιλοκαλια κλπ κλπ, αλλα και εν τελει δεν σημαινει τιποτα οτι ειμαστε "λιγοι" σε σχεση με τους "πολλους" που ειναι αυτοι εκει πανω. Εστω και μονος του να εμενε ο Οικουμενικος Πατριαρχης, δεν παυει να ειναι ο Πρωτος της Ορθοδοξιας.

Λοιπον μην βγαζουμε μονοι μας τα ματια μας, αρκετες φορες το εχουμε κανει στο παρελθον.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Melpomeni έγραψε:
eortologio_gr έγραψε:

Χρ.
Γιατι οι πραξεις τους και οι αποφασεις τους συχνα εχουν διαχρονικα αποτελεσματα και επιπτωσεις σε ολη την Εκκλησια.
Μα, είναι λογικό οι αποφάσεις του προκαθημένου να δεσμεύουν όλη την Εκκλησία. Αυτό δεν είναι κακό.
Επειδή όμως η ερμηνεία των γεγονότων είναι ΠΑΝΤΟΤΕ υποκειμενική, το αν οι αποφάσεις της Ιεραρχίες είναι σωστές ή λάθος, είναι θέμα υποκειμενικό, προσωπικό, και κατά την άποψή μου, λάθος, αν η δική μας ερμηνεία στέκεται εμπόδιο στην πνευματική μας εξέλιξη (που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ευλάβεια στους κληρικούς και υπακοή στην Ιεραρχία).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

Διάσαβα με προσοχή τα στολίδια, που περίμενα, μερικών αδελφών στις προθέσεις μου σαν θεατής, ότι δεν ήμουν εγώ αυτός με τις προθέσεις παρά εσείς γι' αυτό και εκφραστήκατε με τόση σιγουριά για το ποιές αυτές ήταν. Είμαι νεόφερτος, ασεβής στους συμμετέχοντες εδώ και μιλάω χωρίς επιχειρήματα. Λυπάμαι που κάποιοι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως και εξαντλούνται σε ο,τιδήποτε εκτός του μηνύματός μου. Κάποιος το κατάλαβε αλλά η φόρα δεν κόπηκε. Πράγματι, οι προθέσεις που μου αποδώσατε, με ελαφριά την καρδιά, δεν είναι δικές μου παρά δικές σας. Εάν το παρόν forum έχει αναπτύξει "κλίκα" καλό θα ήταν να το μάθω νωρίτερα παρά αργότερα.

Μην προτρέχει η γλώσσα της διανοίας και της καρδίας γιατί πληγώνει αμφότερα τα μέρη.

Ευχές,

Σπύρος. :(
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

srev έγραψε:...Εάν το παρόν forum έχει αναπτύξει "κλίκα" καλό θα ήταν να το μάθω νωρίτερα παρά αργότερα.

Μην προτρέχει η γλώσσα της διανοίας και της καρδίας γιατί πληγώνει αμφότερα τα μέρη.

Ευχές,

Σπύρος. :(
Μη μου στεναχωριέσαι Σπύρο και παίρνεις λυπημένη φατσούλα...

Η κλίκα που πιθανώς "βλέπεις" είναι όντως μια "κλίκα" όπου όλοι οι συμμετέχοντες χωρίς καμία εξαίρεση γράφουν όπως σκέφτονται χωρίς να κρύβουν τίποτε.

Οπως επίσης θα είδες ο συντονισμός γίνεται απο κοινού απο όλους μας και στα ζόρια επεμβαίνει ο agiooros.

Ολα είναι ανοιχτά εν Πνεύματι Αγίω...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

Μη μου στεναχωριέσαι Σπύρο και παίρνεις λυπημένη φατσούλα...

Η κλίκα που πιθανώς "βλέπεις" είναι όντως μια "κλίκα" όπου όλοι οι συμμετέχοντες χωρίς καμία εξαίρεση γράφουν όπως σκέφτονται χωρίς να κρύβουν τίποτε.

Οπως επίσης θα είδες ο συντονισμός γίνεται απο κοινού απο όλους μας και στα ζόρια επεμβαίνει ο agiooros.

Ολα είναι ανοιχτά εν Πνεύματι Αγίω...

Χρ.[/quote]

Αγαπητέ Χρήστο,

Λυπάμαι γιατί ήμουν αφελής. Περίμενα από ένα ιστοχώρο που ασχολείται αποκλειστικά με την Ορθοδοξία να έχει ανθρώπους που δεν επιτίθενται με το παραμικρό, λιγότερο εμπαθείς, και προπάντων με καλή πρόθεση και διάθεση. Αφελής...

Σπύρος.
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

aposal έγραψε:
srev έγραψε:Πολύ πρόσφατα έστειλα ένα μήνυμα σε άλλο σημείο του Forum με video του Οικουμ. πατρ. και του Πάππα σε τέτοιες χοντράδες. Βρέστο (δεν έχω πολλά posts) και ρίξε μια ματιά
Αδελφέ, μήπως το ύφος σου δεν μαρτυρεί την ορθόδοξη ταπεινοφροσύνη που προσπαθείς να περάσεις στα μηνύματά σου;
Πού είναι ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη;
Τι θεωρείς ότι είναι; φίλος σου ή συνάδελφός σου;
Αλλά και η εντολή "βρέστο (δεν έχω και πολλά posts) και ρίξε μια ματιά", θεωρώ ότι δεν προδίδει κανένα σεβασμό προς τον αδελφό μας στον οποίο απευθύνεσαι.
Με συγχωρείς για τις παρατηρήσεις, αλλά έχω την άποψη ότι πρέπει να σου τις πω.
Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιτρέπει σε αιρετικό ηγέτη να ευλογεί τη Θεία Κοινωνία μας τι σχέση έχει η ταπεινοφροσύνη μου; Όταν κατά το "αγαπήσωμεν αλληλους ίνα εν ομονοία ομολογήσωμεν" ασπάζεται έναν αιρετικό και μάλιστα ηγέτη για ποιά ομολογία πρόκειται και, πάλι, τι σχέση έχει η ταπεινοφροσύνη μου; Το "βρέστο (δεν έχω και πολλά posts) και ρίξε μια ματιά" σημαίνει αυτό που δηλώνει, πού είναι η ασέβεια; Ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω.

Σπύρος.[/code]
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Λοιπόν Σπύρο, επειδή έχω την εντύπωση ότι εμένα (ή ΚΑΙ εμένα) είχες στο μυαλό σου όταν μίλησες για επίθεση, θα σου πω τις απόψεις μου!
Εγώ έχω σπουδάσει μηχανικός. Αν λοιπόν μου έρθει ένας πελάτης και μου πει "Πολλά σίδερα έβαλες ρε Μηχανικέ σ' αυτήν την γωνιακή κολώνα. Αφού δεν παίρνει πολύ βάρος, δεν αφαιρείς μερικά;", εγώ θα του πω να κοιτάξει τη δική του δουλειά, ώστε να κάνω κι εγώ τη δική μου, την οποία σπούδασα και για την οποία ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΩ υποδείξεις από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.
Κι εγώ το ξέρω ότι τα γωνιακά υποστυλώματα καταπονούνται (στατικά) λιγότερο από τα άλλα, αν όμως γίνει ένας σεισμός, οι διατμητικές τάσεις που θα αναπτυχθούν θα είναι μεγαλύτερες από τα υπόλοιπα. Γι' αυτό και "οπλίζονται" περισσότερο!
Έτσι κι εμείς οι λαϊκοί δεν πρέπει να κατακρίνουμε κληρικούς, ή να τους λέμε αιρετικούς, γιατί «έκαστος εφ’ ω ετάχθη»!
Δεν μπορώ αδελφέ μου να δικαιολογήσω ανθρώπους να κατηγορούν κληρικούς! Ακόμη και χείριστος να είναι ο κληρικός, μπορείς να διαφωνήσεις για μερικές του ενέργειες (αν βγάζουν μάτι ότι είναι λανθασμένες), αλλά δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ως κληρικό, γιατί είναι αμαρτία.
Την γνωρίζεις την περίπτωση που κάποιος μούντζωσε έναν ιερέα που ήταν (γενική παραδοχή) ανήθικος και όταν πέθανε τα άκρα των χεριών του που μούντζωσαν τον ιερέα δεν έλιωναν;
Στον ιερέα οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό, ό,τι και να είναι ο ιερέας αυτός. Αφού ο Ίδιος ο Κύριος τον ανέχεται, ποιος είμαι εγώ που θα τον κατακρίνω; Και ας μην ξεχνάμε πως όλοι οι ιερείς μπορούν να κατεβάσουν τον Θεό στη γη όποτε θέλουν (όποτε τελέσουν μυστήριο).
Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε προκαθήμενο πρέπει να είμαστε πολύ, πολύ προσεκτικοί. Γι’ αυτό και εκφράσεις τύπου «χοντράδες» τις θεωρώ λάθος.
Ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει σε κάποιον που θεωρούσε ότι η ηγεσία της Εκκλησίας ήταν αδρανής και διεφθαρμένη :
Σαν Πολιτικός Μηχανικός είδες ότι είναι ραγισμένος ο τρούλος της εκκλησίας, ο οποίος έχει αγιογραφημένο τον Παντοκράτορα κι εσύ τρέχεις γρήγορα να βάλεις υποστηρίγματα στον Θεό για να μην πέσει; Μάθε ότι εσύ είσαι ένα τίποτα! Ούτε στο ελάχιστο δεν μπορείς να προστατέψεις την Εκκλησία μας. Είσαι ένα μηδενικό! Αν η Εκκλησία κινδυνέψει να είσαι σίγουρος ότι ο ίδιος ο Θεός θα κατέβει για να την σώσει! Δεν έχει ανάγκη από σένα η Εκκλησία, αλλά εσύ είσαι που έχεις ανάγκη από αυτήν, για να σώσεις την ψυχή σου. Η Εκκλησία δεν φτιάχτηκε από ανθρώπους επειδή την έχει ανάγκη ο Θεός, αλλά φτιάχτηκε από τον ίδιο τον Θεό, επειδή την έχουμε ανάγκη εμείς οι άνθρωποι. (απόσπασμα από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομόναχου Χριστόδουλου του Αγιορείτη).
Σε άλλο βιβλίο («ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Β΄ : ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ», σελ. 71) ) ο Γέροντας αναφέρει :
Εάν θέλεις να βοηθήσεις την εκκλησία, είναι καλύτερα να κοιτάξεις να διορθώσεις τον εαυτό σου, παρά να κοιτάξεις να διορθώνεις τους άλλους. Αν διορθώσεις τον εαυτό σου, αμέσως διορθώνεται ένα κομματάκι της εκκλησίας. Αν φυσικά αυτό το έκαναν όλοι, η Εκκλησία θα ήταν διορθωμένη. Αλλά σήμερα οι άνθρωποι ασχολούνται με όλα τα άλλα θέματα εκτός από τον εαυτό τους. Γιατί το να ασχολείσαι με τον εαυτό σου έχει κόπο, ενώ το να ασχολείσαι με τους άλλους είναι εύκολο.
Τις παρατηρήσεις δεν σου τις έκανα ούτε για να σου επιτεθώ, ούτε για να σε μειώσω, αφού είμαι πολύ χειρότερος από εσένα. Τις έκανα για να δεις κάποια – κατά την άποψή μου – λάθη σου και να τα διορθώσεις, όπως πολλές φορές με διορθώνουν κι εμένα οι αδελφοί εδώ στο φόρουμ και πολύ τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Μην αντιδράς όταν κάποιος επισημαίνει κάποια φάουλ, αλλά αντίθετα να τον ευχαριστείς.
Δεν ξέρω αν κατάλαβες το σκεπτικό μου, σε θεωρώ όμως αδελφό μου και ως τέτοιον προσπαθώ να σε βοηθήσω. Μακάρι κι εσύ να κάνεις το ίδιο (θα έχεις περισσότερη δουλειά βέβαια).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”