Ο βίος του καλού Χριστιανού

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
inaapp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaapp »

georgeva έγραψε:Θα θελα να πω και εγω την ταπεινη μου γνωμη.Μπορεις να επισκεφτεις τον αρρωστο γειτονα σου;Μπορεις να πιασεις απο το χερι τη γριουλα που κουτσαινει και να την βοηθησεις να περασει απεναντι;Μπορεις να παρεις ενα κουλουρακι και να το δωσεις στον αστεγο που κοιμαται μηνες τωρα στο ιδιο παγκακι;Μπορεις να παρεις ενα ζευγαρι παπουτσια για το παιδακι των μεταναστων που μενουν στο υπογειο,που καθε μερα το βλεπεις να κυκλοφορει και να παιζει με τα τρυπια του παπουτσακια;Μπορεις να πας διακριτικα να ρωτησεις την κοπελα που κλαιει στο παγκακι μονη της,τι της συμβαινει;
Αν ναι τοτε χορεψε οσο θες.Τραγουδα οσο μπορεις.Να χαιρεσαι γιατι δεν εισαι μακρια απο την βασιλεια των Ουρανων.
Συγγνώμη, αλλά επειδή ορισμένες φορές γίνομαι μύγας, και για να μην διακρινόμαστε για απολυτότητα, θέλω να γίνεται μια εις βάθος έρευνα, για να καταλήξουμε κάπου, που να είναι πλήρως ορθόδοξο.

Τι θέλω να πώ.
Όλες αυτές οι καλές πράξεις είναι προνόμιο μόνο των Ορθοδόξων ή γενικά όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου θρησκεύματος; Δηλ. ο χριστιανός πιστεύεις ότι θα δικαιωθεί μόνο από τις καλές πράξεις; Τότε σε τι διαφέρουμε από τους άλλους; Μόνο στον τίτλο Χριστιανός;

Οι καλές πράξεις είναι ο ηθικός νόμος που έχει εμφυτεύσει ο Θεός στην καρδιά των ανθρώπων. Εμείς όμως ως Χριστιανοί οφείλουμε, να πράξουμε ακόμα περισσότερα, πέρα από τα έργα. Που βάζουμε την μετάνοια, που την ταπείνωση, που την άσκηση γενικά (προσευχή, νηστεία, μελέτη);

Πάντως είναι πολύ πιό εύκολο να εφαρμόζουμε τις καλές πράξεις, από το να πατάμε κάτω τον εαυτό μας. Δεν είναι κριτήριο ορθόδοξου φρονήματος οι πράξεις μόνο. Διότι και ένας ευαίσθητος στη ψυχή άνθρωπος, όχι απαραίτητα χριστιανός, συγκινείται, κλαίει, πονάει για το κακό που υπάρχει στο κόσμο.

Να δώσω ένα κριτήριο; Αυτός που πράττει όλες αυτές τις καλές πράξεις, σε περίπτωση που τον συκοφαντήσουν, που τον διαβάλλουν, που του καταστρέψουν την περιουσία, που τον ξεφτιλίσουν μπροστά σε πλήθος κόσμου, που του θίξουν την ''αξιοπρέπεια'', καθώς και άλλα κακά που θα του κάνουν, λέω, πως θα αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις;

Εδώ θα φανεί το Ορθόδοξο φρόνημα και η πίστη του.
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από georgeva »

φιλε μου ολες οι ασκησεις για να πετυχουμε ολα αυτα γινονται!Αν δεν εχεις ταπεινωση πως θα πας να επισκεφτεις τον αρρωστο αδελφο σου;Αν δεν νηστεψεις πως θα δωσεις το φαγητο που δεν τρως εσυ στον απορο αδελφο σου.Κανενας εγωιστης δεν θα παρει μια γριουλα απο το χερι να την περασει απεναντι.Αυτο δεν ζητησε ο Κυριος μας ''δευτε οι ευλογημενοι του πατρος μου........ημουν νηστικος και με ταισατε.Ημουν αρρωστος με επισκεφτηκατε......αυτα δεν ζητησε;

Ο ΕΓΕΙΡΩΝ ΑΠΟ ΓΗΣ ΠΤΩΧΟΝ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΡΙΑΣ ΑΝΥΨΩΝ ΠΕΝΗΤΑ(ψαλμ.112)
inaapp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaapp »

georgeva έγραψε:φιλε μου ολες οι ασκησεις για να πετυχουμε ολα αυτα γινονται!Αν δεν εχεις ταπεινωση πως θα πας να επισκεφτεις τον αρρωστο αδελφο σου;Αν δεν νηστεψεις πως θα δωσεις το φαγητο που δεν τρως εσυ στον απορο αδελφο σου.Κανενας εγωιστης δεν θα παρει μια γριουλα απο το χερι να την περασει απεναντι.Αυτο δεν ζητησε ο Κυριος μας ''δευτε οι ευλογημενοι του πατρος μου........ημουν νηστικος και με ταισατε.Ημουν αρρωστος με επισκεφτηκατε......αυτα δεν ζητησε;

Δηλ. τις καλές πράξεις μόνο ο χριστιανός μπορεί να τις κάνει; Θεωρείς πως ίχνος ταπείνωσης δεν έχουν άλλοι άνθρωποι; Ελεημοσύνες κάνουν μόνο οι χριστιανοί; Όλοι όσοι δεν περνούν τη γριούλα απέναντι, είναι εγωιστές και όσοι την περνούν δεν έχουν εγωισμό;
Μη ξεχνάμε και τους συναισθηματισμούς, που πολλές φορές ξεγελούν.

Δεν είναι απόλυτο ότι προηγείται η άσκηση για να οδηγηθούμε στα έργα, γιατί όπως προανέφερα τα καλά έργα τα κάνουν και άλλοι. Οι άλλοι δηλ. μετά από άσκηση έφτασαν εκεί; Τι στιγμή που δεν είναι ορθόδοξοι, κατά τύχη έκαναν την άσκηση των ορθοδόξων και έφτασαν στα έργα;

Αλλού είναι η ουσία. Και για να το τραβήξω λίγο ακόμα, λέω αυτό: θα αγαπήσουμε αυτόν που σκότωσε το παιδί μας, ή τον\την σύζυγό μας;

Στη Δευτέρα Παρουσία οποσδήποτε θα ακουστούν αυτά τα λόγια, που πολύ σωστά αναφέρεις. Μη ξεχνάμε όμως και όσα έχει πει ο Χριστός όσο βρισκόταν ανάμεσά μας. Γιατί στη φυλακή μπορεί να βρίσκεται ο δολοφόνος του παιδιού μας!!!!
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

georgeva έγραψε:φιλε μου ολες οι ασκησεις για να πετυχουμε ολα αυτα γινονται!Αν δεν εχεις ταπεινωση πως θα πας να επισκεφτεις τον αρρωστο αδελφο σου;Αν δεν νηστεψεις πως θα δωσεις το φαγητο που δεν τρως εσυ στον απορο αδελφο σου.Κανενας εγωιστης δεν θα παρει μια γριουλα απο το χερι να την περασει απεναντι.Αυτο δεν ζητησε ο Κυριος μας ''δευτε οι ευλογημενοι του πατρος μου........ημουν νηστικος και με ταισατε.Ημουν αρρωστος με επισκεφτηκατε......αυτα δεν ζητησε;

φιλε ακριβως αυτα τα λιγα ειπες εχουν μεγαλη ουσια
αν αυτα τα πετυχουμε τοτε θα παρουμε το [[ πτυχιο ]]
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

ΙΑΚΩΒΟΥ (2,14)Πίστις καὶ ἔργα

14 Τί τὸ ὄφελος, ἀδελφοί μου, ἐὰν πίστιν λέγῃ τις ἔχειν, ἔργα δὲ μὴ ἔχῃ; μὴ δύναται ἡ πίστις σῶσαι αὐτόν; 15 ἐὰν δὲ ἀδελφὸς ἢ ἀδελφὴ γυμνοὶ ὑπάρχωσι καὶ λειπόμενοι ὦσι τῆς ἐφημέρου τροφῆς, 16 εἴπῃ δέ τις αὐτοῖς ἐξ ὑμῶν, ὑπάγετε ἐν εἰρήνῃ, θερμαίνεσθε καὶ χορτάζεσθε, μὴ δῶτε δὲ αὐτοῖς τὰ ἐπιτήδεια τοῦ σώματος, τί τὸ ὄφελος; 17 οὕτω καὶ ἡ πίστις, ἐὰν μὴ ἔργα ἔχῃ, νεκρά ἐστι καθ' ἑαυτήν. 18 ἀλλ' ἐρεῖ τις· σὺ πίστιν ἔχεις, κἀγὼ ἔργα ἔχω· δεῖξόν μοι τὴν πίστιν σου ἐκ τῶν ἔργων σου, κἀγὼ δείξω σοι ἐκ τῶν ἔργων μου τὴν πίστιν μου. 19 σὺ πιστεύεις ὅτι ὁ Θεὸς εἷς ἐστι· καλῶς ποιεῖς· καὶ τὰ δαιμόνια πιστεύουσι καὶ φρίσσουσι. 20 θέλεις δὲ γνῶναι, ὦ ἄνθρωπε κενέ, ὅτι ἡ πίστις χωρὶς τῶν ἔργων νεκρά ἐστιν; 21 ᾿Αβραὰμ ὁ πατὴρ ἡμῶν οὐκ ἐξ ἔργων ἐδικαιώθη, ἀνενέγκας ᾿Ισαὰκ τὸν υἱὸν αὐτοῦ ἐπὶ τὸ θυσιαστήριον; 22 βλέπεις ὅτι ἡ πίστις συνήργει τοῖς ἔργοις αὐτοῦ, καὶ ἐκ τῶν ἔργων ἡ πίστις ἐτελειώθη, 23 καὶ ἐπληρώθη ἡ γραφὴ ἡ λέγουσα· ἐπίστευσε δὲ ᾿Αβραὰμ τῷ Θεῷ, καὶ ἐλογίσθη αὐτῷ εἰς δικαιοσύνην, καὶ φίλος Θεοῦ ἐκλήθη. 24 ὁρᾶτε τοίνυν ὅτι ἐξ ἔργων δικαιοῦται ἄνθρωπος καὶ οὐκ ἐκ πίστεως μόνον. 25 ὁμοίως δὲ καὶ Ραὰβ ἡ πόρνη οὐκ ἐξ ἔργων ἐδικαιώθη, ὑποδεξαμένη τοὺς ἀγγέλους καὶ ἑτέρᾳ ὁδῷ ἐκβαλοῦσα; 26 ὥσπερ γὰρ τὸ σῶμα χωρὶς πνεύματος νεκρόν ἐστιν, οὕτω καὶ ἡ πίστις χωρὶς τῶν ἔργων νεκρά ἐστι.

Πρεπει φιλοι μου να διαβασουμε την Καινη Διαθηκη ξανα και ξανα.Συνχωρεστε με αλλα ειναι οι ''οδηγιες χρησεως'' της κατα θεον ζωης μας.Ξεφευγουμε και γινομαστε ζηλωτες ουκ κατ'επιγνωσιν.
ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panosgreece »

τα απλα ειναι και τα δυσκολα

δεν ειναι κακο μα αφηνουμε ενα χαμογελο για φιλοδωρημα ,,,,,,
ειναι απλο ,,,,,αραγε ποσοι το κανουμε ;;
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ακουγα πριν μερικες μερες στο ραδιο μια εκπομπη χριστιανικη και μου αρεσε παρα πολυ ,γιατι με εβαλε σε μεγαλη σκεψη.
Ελεγε,οτι ειναι πολυ ευκολο το να συμβουλευουμε αλλους και να τους κρινουμε.Ειμαστε πολυ αυστηροι με τους αλλους , αλλα οταν ειναι να κανουμε αυτοκριτικη ,για να δουμε τελικα αν εμεις κανουμε κατι απο αυτα που λεμε , ειμαστε πολυ χαλαροι.και ελεγε , οτι αν ο καθενας μας εφτιαχνε αυστηρη αυτοκριικη στον εαυτο του ,θα σταματουσε η κατακριση των αλλων.
Δεν ξερω αν ταιριαζει με το θεμα, αλλα μου ειχε αρεσει τοσο πολυ ,που σκεφτηκα να το γραψω. :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
empire21
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από empire21 »

Περι ομάδας (λίγο άσχετο)

Liverpool

Bayern Munchen

και φυσικά...... ΑΕΚΑΡΑ!!!! η οποία ειναι ΙΔΕΑ σύμφωνα και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και οι ΙΔΕΕΣ δεν αποθνήσκουν!!!!
Kύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με
georgeva
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

panosgreece έγραψε:τα απλα ειναι και τα δυσκολα

δεν ειναι κακο μα αφηνουμε ενα χαμογελο για φιλοδωρημα ,,,,,,
ειναι απλο ,,,,,αραγε ποσοι το κανουμε ;;
Mπραβο Παναγιωτη πολυ σωστο αυτο.Συνηθως αυτοι που εχουν <<μωρο>> ζηλο ειναι και οι πιο κατσουφιασμενοι τυποι.

panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

οκ,τώρα?
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”