Αγαπώ σημαίνει.....?

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΑΓΑΠΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.....?

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Τι σημαίνει αγαπώ?
Ωραία και δύσκολη ερώτηση. Κατά τη γνώμη μου οι άνθρωποι, είναι σχεδόν αδύνατον να αγαπούν χωρίς αντίκρυσμα, χωρίς ανταπόδοση. Ενώ είναι στην φύση τους κατά βάθος, παρόλα αυτά δεν μπορούν να το κάνουν. Και δεν μπορούν γιατί πονάει. Ο Θεός τους έχει αφήσει απολύτως ελεύθερους, να κάνουν τις επιλογές τους και αυτή η επιλογή είναι δύσκολη.
Ας σκεφτούμε τον εαυτό μας ειλικρινά. Εχουμε αγαπήσει ποτέ χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα, άμεσο ή έμμεσο? Και πολύ περισσότερο κάποιον ή κάτι που δεν μας συμφέρει, που δεν συμφωνούμε μαζί του? Εδώ μια απλή διαφωνία έχουμε οι άνθρωποι και αρχίζουν αμέσως οι θυμοί, οι εγωισμοί κλπ.

Σκέφτομαι καμμιά φορά την αγάπη του Κυρίου. Που αγαπούσε και τους σταυρωτές Του.
Πως είναι δυνατόν να σε καρφώνουν στο ξύλο, να σου διαπερνούν με σίδερα τα κόκκαλα και να τους αγαπάς βαθειά αυτούς τους ανθρώπους?
Τις ελάχιστες φορές που αξιώνομαι και λέω την ευχούλα, καμμιά φορά σκέφτομαι λέγοντάς την, ότι απευθύνω το "Κύριε ελέησόν με" στον Κύριο, ενώ βρίσκεται πάνω στον Σταυρό ματωμένος και πονεμένος. Και γιατί όχι με τις πράξεις και τις αμαρτίες μου, είναι κατά κάποιο τρόπο, σαν να Του κάρφωσα εγώ τα καρφιά. Και αμέσως μόλις άφησα το σφυρί που κάρφωνε κάτω, αμέσως μετά Του ζητάω να με ελεήσει. Αν είναι δυνατόν!
Είναι ένα πραγματικό σοκ. Αυτή είναι η αγάπη Κυρίου.
Ο Θεός να μας αξιώσει από αυτό τον ωκεανό αγάπης, να καταφέρουμε για ένα δευτερόλεπτο της ζωής μας, να αδράξουμε ένα της γραμμάριο.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
xdoum
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από xdoum »

Υπάρχουν δύο είδη αγάπης. Η αγάπη των ανθρώπων και η αγάπη του Θεού. Αλλά ο Θεός τα έχει φτιάξει και τα δύο
(Α)ΧΡΗΣΤΟΣ
Άβαταρ μέλους
inaf
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaf »

Ευκολη η απάντηση.... και τόσο δύσκολη. Καθάρια αγάπη μόνο Η Αγάπη όπως ωραία την περιέγραψε ο panagiotisspy. Άκουσα πως αγάπη είναι να χαρίσεις σε έναν λεπρό το σώμα σου και να πάρεις το δικό του.....μα καλά καλά ούτε σε εκείνους που μου δείχνουν καθημερινά την αγάπη τους δεν την ανταποδίδω ίσα....σε κάτι τέτοια θέματα δεν βρίσκω τι να πω γιατί δεν έχω ζήσει....
όσο για το πως την δείχνουμε θαρρώ όπως την έχει πιο πολύ ανάγκη ο διπλανός μας, ο/η σύντροφος, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι και όσοι συναντούμε στην εδώ ζωή, όπως καταλαβαίνουμε οτι τους αναπαύει και τους στηρίζει......
αγάπη είναι η ανοιχτή αγκαλιά του πατέρα στον άσωτο γιο, η αγωνία του ποιμένα για το πρόβατο...αγάπη είναι αυτό που μου λείπει πιότερο
«Ιδού βαδίζω…» Κύριε, δέξου με
ξεχνώντας τον πολύ μου ρύπο…
Εσύ που ακούς τον κρυφό πόθο μου
και της καρδιά μου κάθε χτύπο.
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από efthumhs »

Επειδή είναι δυσκολη η απάντηση σε αυτή την ερώτηση (αν και την εχει απαντήσει ο απόστολος Παύλος) προσωπικά θα έλεγα να απαντήσουμε πρώτα τι δε σημαίνει αγάπη. Ισως έτσι να βρούμε και την απάντηση. Έτσι λοιπόν, αγάπη (αγαπώ δηλαδή) γενικά σημαίνει να κοιτάξω να αναπαύσω (κατα την ορολογία του πατρος Παϊσίου) τον αδελφό χωρις αντλλάγματα κινούμενος απο φιλότιμο για τον Χριστό και το πλάσμα του. Υπάρχουν βεβαια πολλά είδη αγάπης (για τους συγγενείς, για τον/την φιλη/φιλο μας κ.α) αλλά λίγο πολύ όλα κίνητρο έχουν την "ανάπαυση" εκεί που τη διοχετεύουμε (συγγενείς, φιλους, το εγω μας κτλ)
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αγαπώ σημαίνει.....?

Είναι πολύ απλό τελικά..

Αγαπώ σημαίνει υπάρχω..

Αν δεν Αγαπώ, πολύ απλά δεν υπάρχω..

Εξάλλου, αν υποτεθεί ότι νοείται ύπαρξη χωρίς Αγάπη, τότε αυτή η υποτιθέμενη "ύπαρξη", θάταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από την ανυπαρξία....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αγαπώ σημαίνει.....?

Αποστόλου Παύλου Α' Κορινθίους Επιστολή ιγ΄....

Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,
Αγάπην δε μη έχω,
γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον.
Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα
και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε όρη μεθιστάνειν,
Αγάπην δε μη έχω,
ουδέν ειμι.
Και εάν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντά μου, και εάν παραδώ το σώμα μου ίνα καυθήσομαι,
Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ωφελούμαι.
Η Αγάπη μακροθυμεί,
χρηστεύεται,
η Αγάπη ου ζηλοί,
η Αγάπη ου περπερεύεται,
ου φυσιούται,
ουκ ασχημονεί,
ου ζητεί τα Εαυτής,
ου παροξύνεται,
ου λογίζεται το κακόν,
ου χαίρει επί τη αδικία,
συγχαίρει δε τη αληθεία.
Πάντα στέγει,
πάντα πιστεύει,
πάντα ελπίζει,
πάντα υπομένει.
Η Αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.
Είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται.
Είτε γλώσσαι παύσονται.
Είτε γνώσις καταργηθήσεται.
Εκ μέρους δε γινώσκομεν και εκ μέρους προφητεύομεν.
Όταν δε έλθη το τέλειον, τότε το εκ μέρους καταργηθήσεται.
Ότε ήμην νήπιος, ως νήπιος ελάλουν, ως νήπιος εφρόνουν, ως νήπιος ελογιζόμην.
Ότε δε γέγονα ανήρ, κατήργηκα τα του νηπίου.
Βλέπομεν γαρ άρτι δι΄εσόπτρου εν αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον.
Άρτι γινώσκω εκ μέρους, τότε δε επιγνώσομαι καθώς και επεγνώσθην.
Νυνί δε μένει πίστις, ελπίς, Αγάπη, τα τρία ταύτα.
Μείζων δε τούτων η Αγάπη....
Αγαπώ σημαίνει διατίθεμαι να θυσιαστώ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ για το αντικείμενο της Αγάπης, ή για την Ίδια την Αγάπη, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ....

Και έτσι ζω..
Έτσι υπάρχω..

Αλλιώς πεθαίνω..
Αλλιώς δεν είμαι καν ύπαρξη..

Αν αγαπώ, συνεχίζω να ζω, ακόμα και μέσα σε ατέλειωτο Πόνο, ακόμα και μέσα στον τάφο..

Αν δεν αγαπώ, τότε είμαι απολύτως πεθαμένος, ακόμα και αν αναπνέω και κατ' ευφημισμόν "ζω"....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”