Η ροκ μουσική είναι αποδεκτή από την Εκκλησία;

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η ροκ μουσική είναι αποδεκτή από την Εκκλησία;

Δημοσίευση από Evi_J »

ψυχουλα έγραψε:δε μπορει κανεις απο το α να παει κατευθειαν στο ω.
Πράγματι κανείς δεν μπορεί να φτάσει από το "α" στο "ω" μονομιάς.... ΕΚΤΟΣ αν πάθεις ένα τέτοιο σοκ το οποιο θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη όχι μονομιάς αλλά...."μονομισού".

Ας πούμε, καμμιά φορά τυχαίνει να βλέπω αυτό το ιατρικό έργο που έχει το σταρ κάθε απόγευμα κατά τις 19:00. Σήμερα ήταν μία από αυτές τις φορές που το είδα. Και κάθε φορά που το βλέπω βρε παιδί μου, με πιάνει μια ανησυχία δεν λέγεται. Και ο τάδε ασθενής έχει τα τάδε συμπτώματα τα οποία είναι από αηδιαστικά έως εμμετικά, ή τρομακτικά που επιφέρουν τον θάνατο. Ε, όταν το βλέπεις αυτό συνειδητοποιείς ότι είναι τόσο αληθινό όσο ο αέρας που αναπνεύουμε. Απλά επειδή δεν είμαστε μέσα στο νοσοκομείο δεν το βλέπουμε.
Όταν όμως το βλέπεις, το συναίσθημα είναι τόσο ζωντανό που το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ότι ίσως εσύ ο ίδιος πεθάνεις ΟΧΙ αύριο αλλά ΤΩΡΑ!! Σκέψου τώρα να σε ρωτήσει κάποιος εκείνη την στιγμή αν έχει χρόνο να ακούσεις μουσική! Παρόλο που σε γενικές γραμμές δεν μπορείς να φτάσεις στο "ω" μονομιάς, κατά τ' άλλα αυτήν την στιγμή συνειδητοπιείς ότι όχι μόνο έφτασες στο "ω" αλλά ότι η μουσική ΔΕΝ σε ενδιαφέρει πια. Εκείνη την στιγμή την βρίσκεις ΤΕΛΕΙΩΣ ανόητη την ερώτηση. Εδω πέρα ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ (ΟΧΙ μην πεις ότι αυτή είναι η υπερβολή. Σε όλους μπορεί να τύχει έτσι δεν είναι; ) και μας νοιάζει η μουσική;

Αλλά ας πούμε ότι δεν τυχαίνει. Δεν τυχαίνει ως "έξτρα". Γιατί στην πραγματικότητα θα συμβεί κάποτε έτσι και αλλιώς έτσι δεν είναι; Γιατί λοιπόν δεν μας νοιάζει το κάποτε, που θα γίνει θέλουμε δεν θέλουμε και δεν μας νοιάζει το τώρα που το βλέπουμε; Γιατί πολύ απλά το κάποτε είναι πολύ μακρυά, ενώ το τώρα είναι ΤΩΡΑ! Και αυτό ακριβώς είναι μία από τις μεγαλύτρες επιτυχίες του διαβόλου. Η εξαπάτηση του χρόνου. Αφού δεν αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο που περνάει, σαφέστατα δεν αντιλαμβάνόστε και με ποιο τρόπο περνάει. Καλά και χρήσιμα ή άσχημα και άχρηστα;

Εδώ πρέπει να κάνουμε μια διευκρίνηση του τι είναι "άχρηστο" και το τι είναι "χρήσιμο". Αν υποθέσουμε ότι "χρήσιμο" είναι οτιδήποτε καλό για τον άνθρωπο ο οποίος αποτελείται από σώμα, ψυχή και πνεύμα, τότε το καλό για το σώμα είναι το φαγητό, η άσκηση, η ξεκούραση κ.τ.λ, για το πνεύμα η μόρφωση, αλλά για την ψυχή; Αυτήν την αφήνουμε τελείως απέξω. Η ειρωνία είναι ότι όταν πεθάνει το πρώτο, χάνεται το δεύτερο, αλλά το τρίτο, η ψυχή, ζει!! Αυτό που ζει περισσότερο (ΑΙΩΝΙΑ για να ακριβολογούμε) το φροντίζουμε λιγότερο. Ή για να το πω αλλιώς.... είναι σαν να έχουμε την επιλογή να φτιάξουμε ένα όμορφο παλάτι για την ψυχή μας και της φτιάχνουμε κοτέτσι, για.... χατήρι της μουσικής!!!! ... ειρωνικό δεν ακούγεται; Και αμφιβάλλω ότι η μουσική θα μας βοηθήσει την ώρα της Δευτέρας Παρουσίας όταν ο Χριστός θα μας ρωτήσει "εσείς τι κάνατε στην ζωή σας, για του φτωχούς, τους αρρώστους και την σωτηρία της ψυχή σας" και εμείς του απαντήσουμε "ακούγαμε μουσική"!! Ακόμα και να το λες ακούγεται ξενέρωτο...

Ξέρω ότι όλα όσα λέω ακούγεται από λογικά, έως απαισιόδοξα όμως με το να στρουθοκαμηλίζουμε δεν βγαίνει τίποτα. Δεν κάνουμε αυτά που πρέπει, όχι επειδή στην πραγματικότητα είναι δύσκολα αλλά επειδή πολύ απλά βαριόμαστε ή δεν θέλουμε. Π.χ όλη αυτήν την ώρα που μιλάμε στο ίντερνετ μπορούσαμε κάλλιστα να ακούσουμε το απόδειπνο. Το απόδειπνο όμως έχει ένα ελλάτωμα... δεν έχει σατανικούς στίχους μέσα... Κρίμα....

Τέσπα... πάλι πολλά έγραψα... δεν ήθελα να σας μαυρίσω την ψυχή αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν συμφωνώ με την ιδέα ότι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την δικαιολογία "δεν πάμε κατευθείαν από το 'α' στο 'ω'...". Ναι μεν είναι αλήθεια αυτό, όμως εμείς το λέμε ως την δικαιολογία όχι ως την αλήθεια. Και ήθελα να διευκρινήσω ότι η σατανιστική μουσική είναι όντως σατανιστική έστω και αν εμείς την έχουμε συνηθίσει ως φυσιολογική και ότι δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό λόγο της συνηθείας, επειδή έτσι μας μάθανε. Και αυτοί που μας μάθανε ότι "δεν πειράζει, μουσική είναι" είναι εξίσου πλανεμένοι με όλους του υπόλοιπους ανθρώπους της ανθρωπότητας....
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

καταλαβαινω τι λες evi ομως οταν λεω απο το α ως το ω εννοω το ποσο ετοιμη ειναι μια ψυχη για να δεχτει καποια πραγματα. ειναι οπως με ενα μωρο που δε μπορεις να του δωσεις κατευθειαν κρεας, το αρχιζεις με γαλα. αλλοι παλι βιωνουν αυτο το σοκ που λες και αλλαζουν ριζικα. δεν ειναι το ιδιο με ολους ομως. εγω ας πουμε για χρονια πηγαινα που και που στην Εκκλησια και βαριομουν πραγματικα μεχρι θανατου, πριν πολυ λιγους μηνες επειδη βιωσα καποια πραγματα ενιωσα για πρωτη φορα χαρα εν ωρα θειας λειτουργίας.

φυσικα και δεν αναφέρομουν σε σατανιστική μουσική αλλα σε μουσικη που δε συναδει με το χριστιανικο πνευμα της ηπιοτητας, της μειλιχιοτητας κτλ
επισης πιστευω ειναι λαθος να τσουβαλιαζουμε και να λεμε το ροκ ειναι σατανιστικο, ή η ποπ ειναι σατανιστική κτλ ειναι ορισμενα τραγουδια οχι ολα, καθε ειδος εχει και καλα και κακα τραγουδια, δεν ειναι δυσκολο να τα ξεχωρισεις.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
eikonikos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από eikonikos »

Καλησπέρα σας. Θα αναφέρω σχετικά με τη ροκ.
Κάθε είδος μουσικής είναι τέχνη. Η μουσική δημιουργεί ατμόσφαιρα και ρυθμίζει τη διάθεση.
Ανάλογα με τη διάθεση του κάποιος ακούει την αντίστοιχη μουσική. Επίσης είναι και μόδα ανάλογα με την εποχή.
Όλοι γνωρίζουν όμως, ότι τα ροκ συγκροτήματα αποτελούνται συνήθως από άτομα που παίρνουν ναρκωτικά, δεν πιστεύουν στο Χριστιανισμό και πολλοί από αυτούς είτε είναι άθεοι είτε σατανιστές,μασώνοι, είτε μέλη σε διάφορες σέκτες.
Ο τρόπος που μπορεί να βλάψει κάποιον η ροκ μουσική είναι, αν γίνει ο ίδιος θαυμαστής των τραγουδιστών και αρχίσει να μιμείται τα πρότυπα της ροκ. Το παράδειγμα του ενός διασήμου ήταν ότι πέθανε από ναρκωτικά, ο άλλος αυτοκτόνησε, ο άλλος έκανε δηλώσεις υπέρ του σατανισμού. Αν όλοι αυτοί είναι πρότυπα των νέων τότε η κοινωνία πως θα προχωρήσει.
Φυσικό είναι σε μια νεανική ηλικία όλοι οι τραγουδιστές να φαντάζουν ως πρότυπα επαναστατημένων ενάντια στο σύστημα. Όμως μετά από σκέψη, όλα τα πρότυπα απομυθοποιούνται.
Η γνώμη μου είναι ότι το ταλέντο που κρύβει κάθε καλλιτέχνης είναι ένα χάρισμα, αλλά δεν πρέπει να τον έχουμε και ως πρότυπο.
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Εύη, το θέμα του θανάτου είναι σαφώς κάτι που όλους μας απασχολεί. Η "μνήμη θανάτου" είναι κάτι στο οποίο εξασκούνται οι μοναχοί για να βρίσκονται σε εγρήγορση, επειδή πράγματι κανείς δεν ξέρει πότε ο Κύριος θα τον καλέσει.

Από την άλλη πλευρά, συνιστά πανικό η σκέψη πως μπορεί να συμβεί σύντομα (σ' αυτό βέβαια συνδράμουν και τα περιστατικά που ακούμε καθημερινά και πχ. η σειρά σαν αυτή που βλέπεις) και το μόνο που δημιουργεί είναι απόγνωση σε μας που δεν έχουμε τη χάρι και την πνευματική στάθμη να μη φοβόμαστε το γεγονός αυτό. Μέσα στην απόγνωσή μας αυτή, θρησκεύουμε, πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία, ακολουθούμε τα Μυστήρια με ποιό σκοπό; Να πάμε μετά θάνατον στον Παράδεισο.
Μήπως θα πρέπει να δούμε την πίστη μας λιγότερο ωφελιμιστικά; Μήπως είναι πιό τίμιο να ζητάμε το έλεος του Κυρίου γιά τις αμαρτίες μας, να θλιβόμαστε γιά την παρακοή και την αδύναμη φύση μας; Θλίβουμε το συνάνθρωπό μας; Θλίβουμε και το Θεό. Αγαπάμε το Θεό; Αγαπάμε και τους ανθρώπους.

Σαφώς και υπάρχει κλίμακα. Σαφώς και ξεκινάμε από το α και βαδίζουμε προς την τελείωση και αυτός είναι ο αγώνας μας. Πέφτουμε και σηκωνόμαστε. Προσπαθούμε. Όχι όμως με τη σκέψη πως μπορεί να πεθάνουμε πριν προλάβουμε να τελειωθούμε κι έτσι θα χάσουμε τον Παράδεισο. Είναι κι αυτό πολύ σοβαρό μέλημα, απλά θεωρώ πως πρέπει να προηγείται η πραγματική αγάπη στο Χριστό.
Ακολουθούμε τις εντολές του Κυρίου γιατί Τον αγαπάμε, γιατί από την ανυπαρξία μας έφερε στην ύπαρξη, γιατί έγινε άνθρωπος, κακοπάθησε, χλευάστηκε και σταυρώθηκε για να σωθούμε εμείς.

Δεν είναι μόνο η μνήμη του θανάτου που αξίζει να προσπαθούμε, αλλά και το μεγαλείο του Άκτιστου. Λίγα πραγματάκια μας ζήτησε, γιά το δικό μας όφελος είναι.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

ψυχουλα έγραψε:καταλαβαινω τι λες evi ομως οταν λεω απο το α ως το ω εννοω το ποσο ετοιμη ειναι μια ψυχη για να δεχτει καποια πραγματα.
Α, ναι εδώ συμφωνούμε απολύτως. Κάθε άνθρωπος είναι τόσο μοναδικός που θα ήταν προσβολή να τον βάλουμε σε ένα τσουβάλι, πακέτο με αλλους χίλιους... Και ο Θεός ξέρει πότε είναι η κατάληλη ώρα για τον καθένα. Αυτό που εγώ το βλέπω τώρα, εσύ π.χ μπορεί να το δεις σε 10 χρόνια, αλλά κατά 10 χρόνια αυξημένο και καλύτερο...

Απλά λέω ότι η προσπάθεια πρέπει να γίνεται και όχι να λέμε δικαιολογίες στον εαυτό μας. Σε κακό θα μας βγει δυστυχώς....
δεν ειναι το ιδιο με ολους ομως. εγω ας πουμε για χρονια πηγαινα που και που στην Εκκλησια και βαριομουν πραγματικα μεχρι θανατου, πριν πολυ λιγους μηνες επειδη βιωσα καποια πραγματα ενιωσα για πρωτη φορα χαρα εν ωρα θειας λειτουργίας.
Κάπως έτσι και εγώ.
επισης πιστευω ειναι λαθος να τσουβαλιαζουμε και να λεμε το ροκ ειναι σατανιστικο, ή η ποπ ειναι σατανιστική κτλ ειναι ορισμενα τραγουδια οχι ολα, καθε ειδος εχει και καλα και κακα τραγουδια, δεν ειναι δυσκολο να τα ξεχωρισεις.
Λογικά έχεις δίκιο... προσωπικά όμως δεν θέλω να το ριψοκινδυνεύσω βάζοντας σε πειρασμούς τον εαυτό μου. Απλά σκέφτομαι ότι αν ακούσω το ένα, θα ακούσω και το άλλο και πάει λέγοντας και θα παρασυρθώ. Έτσι μπορεί να μην είναι σατανιστικά ως μουσική, αλλά καταλήγουν κακά και άσχημα.... Προσπαθώ να το αποφύγω αυτό, αυτό είναι όλο... Βέβαια κάποιοι ίσως να μην το θέλουν αυτό. Τι να πω; Καλή προσπάθεια τους εύχομαι και ο Θεός μαζί τους...
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

Να ένας τρόπος να Το δείξουμε την αγάπημας. Μόλις τώρα άρχισε το απόδειπνο στην πειραϊκη εκκλησία. Ας ανάψουμε τα ραδιόφωνα μας στους 91.2 ή ας ακούσουμε μέσω internet. Να δούμε ποιος θα το κάνει;

Νικόλαε, τώρα θα σου απαντήσω....
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

nikolaos-9 έγραψε:Πέφτουμε και σηκωνόμαστε. Προσπαθούμε. Όχι όμως με τη σκέψη πως μπορεί να πεθάνουμε πριν προλάβουμε να τελειωθούμε κι έτσι θα χάσουμε τον Παράδεισο. Είναι κι αυτό πολύ σοβαρό μέλημα, απλά θεωρώ πως πρέπει να προηγείται η πραγματική αγάπη στο Χριστό.
Νικόλαε, αν σκεφτόμουν ότι θα χάσω τον παράδεισο καλά θα ήταν. Γιατί θα φρόντιζα για την σωτηριά της ψυχής μου. Για τη ώρα όμως σκέφτηκα μόνο την ζωούλα μου. Και εγώ θεωρώ πως πρέπει να προηγείται η αγάπη για τον Χριστό. Όμως άλλο "θεωρώ", άλλο "πράττω". Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτούλη μας.
Μήπως θα πρέπει να δούμε την πίστη μας λιγότερο ωφελιμιστικά; Μήπως είναι πιό τίμιο να ζητάμε το έλεος του Κυρίου γιά τις αμαρτίες μας, να θλιβόμαστε γιά την παρακοή και την αδύναμη φύση μας;
Βασικά εγώ σκέφτηκα το ίδιο πράγμα αλλά με το ακριβώς αντίθετο παράδειγμα. Εσύ λες το "ωφελιμιστά" ως αρνητικό όφελος. Εγώ το σκέφτηκα ως θετικό. Π.χ όταν συνέχεια σκεφτόμαστε τι καλός που είναι ο εαυτούλης μας και ξαφνικά βλέπεις νοσοκομεία και θάνατο, τότε επανέρχεσε στην σκληρή πραγματικότητα. Και εγώ αυτό το βλέπω ως θετικό ώφελος. Γιατί σε φέρνει στην ταπείνωση. Ίσως η απάντηση λοιπόν να είναι κάπου ανάμεσα σε αυτό που λες εσύ, με αυτό που λέω εγώ....
Ακολουθούμε τις εντολές του Κυρίου γιατί Τον αγαπάμε, γιατί από την ανυπαρξία μας έφερε στην ύπαρξη, γιατί έγινε άνθρωπος, κακοπάθησε, χλευάστηκε και σταυρώθηκε για να σωθούμε εμείς.
Ναι, τα ξέρω αυτά Νικόλαε. Μόνο στα λόγια όμως. Η καρδιά μου όμως κάπου χάνει λάδια και η μηχανή δεν παίρνει μπρος. Και είναι πολύ απλό το γιατί: ΠΩΣ αγαπάς και σκέφτεσαι κάποιον που δεν τον ξέρεις καν; Που όλα όσα βλέπεις οδηγούν σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς -ακόμα και σε αυτά που δεν μπορείς να φανταστείς- αλλά όχι σε Αυτόν; Γι' αυτό επιμένω για την ματαιότητα των πραγμάτων, π.χ την μουσική. Όσο ακολουθείς ένα ορισμένο δρόμο που οδηγεί σε ένα ορισμένο μέρος, δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσεις αλλού, έτσι δεν είναι; Έχω αρχίσει να διαπιστώνω την ματαιότητα των πραγμάτων στο είναι μου, και 2 πράγματα με κάνουν να λυπάμαι:

1) Ότι δεν έμαθα γι' Αυτόν από την παιδική μου ηλικία, ότι έμαθα πρώτα όλα τα άχρηστα, τα άσχετα, τα σκ@τ@ για να ακριβολογούμε, και σόρρυ κιόλας για την λέξη, αλλά αυτό ακριβώς νιώθω... αλλά όχι γι' Αυτόν...

2) Ότι έχω κολλήσει τόσο πολύ με αυτά που δεν μπορώ να ξεκολλήσω! Είναι απίστευτο -ακόμα και από την πλευρά της παρατηρητικότητας που ανήκει στην επιστήμη, όχι στην θεολογία- το πόσο πολύ κολλάει κάποιος σε κάτι. Μα είναι δυνατόν να λέμε ότι δεν ζούμε αν δεν κάνουμε κάτι, το οποίο άλλες φορές όχι μόνο το εγκαταλείπουμε αλλά πολλλες φορές μάλιστα το φτύνουμε και κατάμουτρα; Αν μη τι άλλο είναι ειρωνία!
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Βλέπουμε πόνο γύρω μας Εύη, βλέπουμε θάνατο. Ταρακουνιόμαστε, συνερχόμαστε κάπως, μετά τα ίδια πάλι.

Είναι κάτι που ωστόσο δεν έχω προσδιορίσει: Tο ότι δε σκεφτόμαστε το δικό μας θάνατο, είναι ένας μηχανισμός άμυνας για να μην οδηγηθούμε στην κατάθλιψη, η είναι ένα δώρο του Θεού γιά να έχουμε ελπίδα για τη ζωή και τη σωτηρία της ψυχής μας;

Εύχομαι πάντως πως εάααααν καμμιά φορά κάνω πράξη αυτά που έγραψα προηγουμένως γιά την αγάπη του Κυρίου, να είναι για την Αγάπη του και μόνο και όχι για να μην πεθάνω εγώ και γίνει πω πω τι κοσμοϊστορικό γεγονός στον πλανήτη!

Παρεπιπτόντως, έμαθα από τη γυναίκα μου την υπόθεση του σημερινού επεισοδίου της σειράς, γιατί τη βλέπει κι αυτή!
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

nikolaos-9 έγραψε:Είναι κάτι που ωστόσο δεν έχω προσδιορίσει: Tο ότι δε σκεφτόμαστε το δικό μας θάνατο, είναι ένας μηχανισμός άμυνας για να μην οδηγηθούμε στην κατάθλιψη, η είναι ένα δώρο του Θεού γιά να έχουμε ελπίδα για τη ζωή και τη σωτηρία της ψυχής μας;
Ίσως και τα δύο, ή ίσως κάτι τρίτο: αναισθησία. Δεν βλέπουμε την τύφλα μας σε γενικές γραμμές και θα δούμε αυτό; Πάντως δεν νομίζω ότι είναι κατάθλιψη η σκέψη του θανάτου μας επειδή παθαίνουμε, αλλά επειδή είμαστε εγωιστές. Εννοώ το εξής: τι σκέφτεται κάποιος όταν κινδυνεύει να πεθάνει; Το ότι δεν πρόλαβε να χαρεί την ζωή. Το ότι δεν πρόλαβε να κάνει το τάδε, τα άλλο τάδε, και γενικότερα τα τάδε. Με δυο λόγια αυτό που ήθελε, αυτό που γούσταρε! Εγωισμός δεν είναι αυτό;
Όχι βέβαια ότι ο θάνατος είναι αστείο πράγμα, όμως αυτό που λέω αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι άγιοι της εκκλησίας μας δεν φοβόντουσαν τον θάνατο πολύ απλά γιατί είχαν σταματήσει με την θέληση τους, μέσα τους, την ιδεολογία ότι θα κάνουν ότι θέλουν αυτοί. Είχαν βάλει ως σκοπό να κάνουν ότι θέλει Αυτός. Άρα είχαν ταπείνωση και όχι εγωισμό. Και ούτε είχαν κατάθλιψη. Και όχι μόνο δεν είχαν, αλλά πετούσαν στα ουράνια από την ευτυχία... Τελικά φαίνεται ότι ο θάνατος είναι η αυτογνωσία της ψυχής του ότι θα υποφέρει μετά θάνατον εξαιτίας των παθών της και δε θέλει να πεθάνει.... Λες; Αυτό να 'ναι;
Εύχομαι πάντως πως εάααααν καμμιά φορά κάνω πράξη αυτά που έγραψα προηγουμένως γιά την αγάπη του Κυρίου, να είναι για την Αγάπη του και μόνο και όχι για να μην πεθάνω εγώ και γίνει πω πω τι κοσμοϊστορικό γεγονός στον πλανήτη!
Εγώ ελπίζω όταν αντιληφθώ με την καρδιά μου, και όχι με το μυαλό μου όπως γίνεται τώρα, την αγάπη του Θεού, να προλάβω να κάνω κάτι να σωθώ, αλλιώς με βλέπω μέσα στην μαυρίλα... Και δεν μου αρέσει το μαύρο...
Παρεπιπτόντως, έμαθα από τη γυναίκα μου την υπόθεση του σημερινού επεισοδίου της σειράς, γιατί τη βλέπει κι αυτή!
Α!! Και; Τι λέει; Έχει την ίδια γνώμη; Είναι όντως καταθλπτικό; Ή μήπως εγώ το βλέπω έτσι; Πάντως εγώ δεν το βλέπω συχνά.... απλά έτυχε να το δω σήμερα...
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Ελα να θυμηθουμε τα νιατα μας...

http://www.liveleak.com/view?i=540_1233867554

:lol: :lol:
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”