Καυγάς με Αθέους...

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

tanos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Re: Καυγάς με Αθέους...

Δημοσίευση από tanos »

είναι να "μεταδίδουν" λόγο Θεού και τα έργα τους δεν συνάδουν με τα λόγια που κηρύττουν. Γι' αυτό θέλει προσοχή και διάκριση.
Τα έργα και γενικότερα τη στάση ορισμένων αγίων ανθρώπων εκτιμούν και οι άθεοι, αν και σε συνομιλία με κάποιον απο αυτούς μου είπε ότι δεν υπάρχουν άθεοι,όλοι ΄σε κάτι πιστεύουν χωρίς απαραίτητα να είναι υλικό π.χ.αυτός πίστευε σε κάποιοια αόρατη πνευματική δύναμη ..
Μπορεί να μην εκτιμεί τα λόγια σου αλλά είναι σίγουρο ότι εκτιμεί τις πράξεις σου,γι αυτό εξαγριώνονται με χριστιανούς που διδάσκουν ηθική και είναι χειρότεροι όταν την εφαρμόζουν στη ζωή τους.
Ημερεύουν όταν έρχονται σε επαφή με αγίους ανθρώπους,καλόγερους και ενάρετους ιερείς.
Το παν είναι το πράτειν παρά το αργολογείν.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Πάντως αν πει κάποιος όλα αυτά και αφού αραδιάσει ένα ένα τα ατράνταχτα(?!) επιχειρήματα του στο τέλος ρωτήστε τον. Λοιπόν φίλε μου, αν υπήρχε ένας θεός που να δίδασκε τα εξής: Να διασκεδάζεις όσο θέλεις κάθε μέρα, να μην δουλευεις, να γυρίζεις συνέχεια σε γλέντια και διασκεδάσεις, σου έλεγε να κυνηγάς κάθε είδους απόλαυση και να κάνεις πάντα οτι σου αρέσει χωρίς να έχεις αναστολές, όταν κάποιος σου φερθεί άσχημα να τον κακοιποιείς το ίδιο ή και χειρότερα, να κάνεις έρωτα με κάθε ειδους συντρόφους κάθε φύλου και να ζητάς πάντα την απόλαυση στην ζωή σου, πες μου αδερφέ αν υπήρχε ένας τέτοιος θεός , θα τολμούσες ποτέ να μπεις στον κόπο να αμφισβητήσεις την ύπαρξη του? Τι πιστέυετε ότι θα απαντούσε?
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από andreastsa »

Δύο πράγματα, το ένα αυτό που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.(αναπαυμένη να είναι η ψυχή του) όπου καλά έκανε και τα έκανε λίμπα όταν μειδίασαν κάποιοι αφού έκανε τον Σταυρό του πριν φάει και για το τί να πει κανείς σε <<άθεους?>>, ότι χωρίς ΧΡΙΣΤΟ όλα επιτρέπονται, ότι αφού δεν θέλουν να πιστεύουν να σέβονται το θρησκευτικό συναίσθημα των άλλων, να κοιτάξουν έρευνες που έχουν γίνει ότι εκεί που υπάρχουν Εκκλησίες και σχολεία υπάρχει περιορισμένη εγκληματικότητα, ότι με την πίστη οι άνθρωποι παίρνουμε δύναμη να αντέχουμε κακουχίες και αρρώστιες όσο μπορεί ο καθένας, ότιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς ας το γράψει, καλή δύναμη
Άβαταρ μέλους
calendula
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από calendula »

Εγω παντως εχω :argue :argue με παλαιοημερολογιτες (ζηλωτες).
Απαπα!!!παπαπαπα!!!
Τελικα την εκανα με ελαφρα,διοτι τετοια πλυση εγκεφαλου ουτε το πιο συγχρονο μοντελο phillips whirlpool δεν εχει πετυχει!
Και προσοχη!!! δεν μιλαω για τους αγιορειτες αδελφους μας,αλλα για τους λεγομενους ΓΟΧ γνησιοι ορθοδοξοι χριστιανοι) που εχουν χωριστει σε 17 περιπου ομαδες στην Ελλαδα ( ματθαικους κτλ) και ισχυριζονται οτι η Ελλαδικη εκκλησια εχει ακυρα μυστηρια :shock: ενω μοναχα αυτοι εχουν αποστολικη διαδοχη και εγκυροτητα.
Γιατρε,τα χαπια μου!!!
Σημειωση.Καποιοι παλαιοημερολογιτες ειναι καλουληδες ,αλλα ΛΙΓΟΙ,οι πιο πολλοι εxoυν απιστευτo φανατισμo.Ο Θεος να δωσει φωτιση.
Miss calendula
Κράτα με Χριστέ μου να μην σου φύγω...
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από andreastsa »

Θέλω να συμπληρώσω ότι ακόμα και ο Μάρξ είχε πει ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει ΘΕΟΣ αλλά αν υπάρχει τη <<βάψαμε>>(όχι έτσι ακριβώς αλλά για να καταλάβετε τον οιρμό του), τί το καλύτερο από το να έχεις ανοιχτό μυαλό
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

calendula έγραψε:Εγω παντως εχω :argue :argue με παλαιοημερολογιτες (ζηλωτες).
Απαπα!!!παπαπαπα!!!
Τελικα την εκανα με ελαφρα,διοτι τετοια πλυση εγκεφαλου ουτε το πιο συγχρονο μοντελο phillips whirlpool δεν εχει πετυχει!
Και προσοχη!!! δεν μιλαω για τους αγιορειτες αδελφους μας,αλλα για τους λεγομενους ΓΟΧ γνησιοι ορθοδοξοι χριστιανοι) που εχουν χωριστει σε 17 περιπου ομαδες στην Ελλαδα ( ματθαικους κτλ) και ισχυριζονται οτι η Ελλαδικη εκκλησια εχει ακυρα μυστηρια :shock: ενω μοναχα αυτοι εχουν αποστολικη διαδοχη και εγκυροτητα.
Γιατρε,τα χαπια μου!!!
Σημειωση.Καποιοι παλαιοημερολογιτες ειναι καλουληδες ,αλλα ΛΙΓΟΙ,οι πιο πολλοι εxoυν απιστευτo φανατισμo.Ο Θεος να δωσει φωτιση.
Miss calendula

Δεν ξέρω αν προσέξατε κάτι, αλλά όσον αφόρα ένα σκάνδαλο που ξέσπασε τελευταία στα ΜΜΕ σχετικά με έναν ηγούμενο μοναστηριού που βιάζε θήθεν ανήλικους μοναχούς κλπ. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά τα ΜΜΕ τεχνηέντως δεν ανάφεραν καθόλου οτι το εν λόγω μοναστήρι ανήκει στην εκκλησία των παλαιοημερολογητών ΓΟΧ και όχι στην επίσημη Ελλαδική Εκκλησία. Πιθανόν να θεώρισαν οτι το θέμα δεν αφορά. Ηθελάν απλά να δείξουν για άλλη μια φορά πόσο σκοτεινός και υποχθόνιος είναι ο χώρος των ορθοδόξων μοναστηριών γενικώς. Τόση αδιαντροπιά πια?
Άβαταρ μέλους
calendula
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Ποτε στις ειδησεις δεν διαχωριζουν παλαιο και νεο ημερολογιο,οταν προκειται για σκανδαλα.
Λενε στο ''ταδε'' μοναστηρι εγινε ... :shock: .... και τελος.
melos
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από melos »

Αδελφια...

Συγχωρέστε με αλλά πιστεύω ότι η πίστη στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι θέμα νοημοσύνης. Όσοι δεν πιστεύουν ανήκουν στους "πτωχούς τω πνεύματι" (γνωρίζω την ερμηνεία του Τρεμπέλα, αλλά για έμφαση ας το πάρουμε ακριβολογικά...). Μέσα στην περιορισμένη ευφυία τους έχουν άγνοια κινδύνου και είναι μακάριοι...

Παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο του πατρός Μεταλληνου.

Ἕνας εἶναι ὁ ἥλιος, ἀλλὰ διαφέρει ἀπὸ τὸν τρόπο καὶ τὶς συνθῆκες θεωρήσεώς του. Τὸ ἴδιο εἶναι καὶ ὁ Θεός. Εἶναι ἕνας, ἀλλὰ κάθε θρησκεία, ὅπως καὶ κάθε χριστιανικὴ ὁμάδα, τὸν βλέπει μὲ τὸν δικό της τρόπο. Ὁπότε, ἀπὸ τὸν τρόπο θεωρήσεως τοῦ Θεοῦ (αὐτὸ λέγεται θεολογία) προκύπτει σὲ κάθε περίπτωση ἄλλος Θεὸς γιὰ τὸν ἕνα ἢ τὸν ἄλλο. Ὀρθοδοξία ἁγιοπατερικὴ εἶναι ἡ σύμπτωση τῆς περὶ Θεοῦ γνώσεώς μας μὲ τὴν αὐτοαποκάλυψη τοῦ Θεοῦ στὴν ἱστορία. Ἡ ἀντικειμενικὴ «πίστις», ἡ αὐτοαποκάλυψη τοῦ Θεοῦ ἐν τοῖς Ἁγίοις του («πιστευομένη πίστις») πρέπει νὰ συμπίπτη μὲ τὴν δική μας θεώρηση καὶ ἀποδοχὴ τοῦ Θεοῦ («πιστεύουσα πίστις»). Σ᾿ αὐτὸ κυρίως διαφέρει ἡ Ὀρθοδοξία ἀπὸ τὴν αἵρεση καὶ πλάνη.

Ὀρθοδοξία ἁγιοπατερικὴ εἶναι ἡ σύμπτωση τῆς περὶ Θεοῦ γνώσεώς μας μὲ τὴν αὐτοαποκάλυψη τοῦ Θεοῦ στὴν ἱστορία

Συμπληρώνω:
Όποιος δεν δέχεται την Ορθοδοξία είναι κλινικά ανάπηρος!

Συγνώμη για το ύφος...
Δεν είμαι άγιος, προσπαθώ να γίνω. Μπορεί και να μη γίνω ποτέ... καταλαβαίνω όμως ποιά είναι η Αλήθεια.
melos
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από melos »

Κλινικά Ηλίθιος...
Διανοητικά ανάπηρος...
Άβαταρ μέλους
calendula
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Κλινικα αναπηρος?
Μπα....παιζει να ειναι και ανενημερωτος απλα.
Στην Αγγλια που εζησα για λιγο,η καλυτερη μου φιλη ηταν μουσουλμανα με εντονο το θρησκευτικο συναισθημα ( πως ειναι τα κοριτσια του'' σωτηρα''? κατι τετοιο ) απο την οικογενεια της.Ουδεποτε ειχε κατηχηθει ορθοδοξα ,ενω αντιθετα πηγαινε καθε εβδομαδα στην θρησκευτικη συναξη των μουσουλμανων φοιτητων.
ΕΙχε δειξει αγαπη σε εμενα και με ειχε βοηθησει σε ασχετες στιγμες . Επισης εαν τυχαινε καποια ομοδοξη της να επιτεθει φραστικα στο θρησκευμα μου ,εκεινη την εβαζε στην θεση της ,πριν προλαβω εγω να μιλησω( υπερασπιζοταν το δικαιωμα στη θρησκευτικη διαφορετικοτητα και με αφηνε εκπληκτη με αυτον τον σεβασμο ).
Παντως η συγκεκριμενη κοπελα δεν μου φαινοταν κλινικα αναπηρη.
Ο Θεος να δινει φωτιση,διακριση και αγαπη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”