Οικογένεια και παιδιά

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Οικογένεια και παιδιά

Δημοσίευση από aposal »

ψυχουλα έγραψε:για μένα ολα αυτα τα ερωτήματα οπως αν ειναι σωστο να αποφευγω να κανω και αλλο παιδί, αν ειναι αμαρτία που ειχα προγαμιαια σχεση με το συζυγο μου, αν πρεπει να βγαλουμε το φις ή όχι σε κάποιον που ειναι εγκεφαλικά νεκρος και ζει με μηχανήματα κτλ είναι ερωτήματα πλαστά, τεχνητα. Οφείλονται στο ότι δεν ειμαστε στην κατασταση που ήταν ο Αδάμ και η Εύα αλλά έχουμε προοδεύσει, εχουμε πετύχει φοβερά επιτεύγματα, έχουμε τεχνολογία, βιομηχανία, επιστημη..Και όμως όσο προοδεύσαμε υλικά τόσο αλλοιώσαμε οι ίδιοι την ανθρώπινη φυσιολογία μας.
Από φυσικού μας είμαστε φτιαγμένοι να εχουμε ορμες γύρω στα 16, αν ειμασταν "απολιτιστοι" θα παντρευομασταν τον πρωτο μας ερωτα χωρις να χρειαστει να περιμενουμε τα 30 και αρα να πεσουμε στην αμαρτια των προγαμιαίων σχέσεων και βέβαια ούτε παιδοκτόνοι θα γινόμασταν, θα καναμε ενα παιδι, θα το θηλαζαμε για 6-7 χρονια πραγμα που θα λειτουργουσε σαν ακουσια αντισύλληψη και θα καθυστερουσαμε ετσι ακουσια παλι το τονίζω την έλευση του δεύτερου παιδιού. Για το παιδιά αυτα δε θα χρειαζόμασταν ορθοπεδικα στρώματα, καθίσματα αυτοκινήτου και άλλα φαιδρά και όμως απαραίτητα πλέον! Ούτε βέβαια φροντιστήρια ξενων γλωσσών κτλ. Θα υπήρχαν βέβαια αρρώστιες ας πούμε 100 τώρα όμως έχουμε θεραπεύσει τις 100 αλλά εχουμε δημιουργήσει αλλες 200! τα παιδιά μας δε θηλάζουν, δεν παιζουν με τα χωματα, δεν εχουν λοιπον αντισωματα. Σιγουρα θα υπηρχε μεγαλύτερη θνησιμότητα αυτο ομως θα ηταν ευεργετικο για το σπίτι μας, τον πλανήτη για τον οποίο δεν είμαστε πλέον κάτοικοι αλλά παρασιτα με τα γνωστά αποτελέσματα. Δε θα είχαμε τα φοβερα και τρομερά ιατρικά μηχανήματα και έτσι θα ζούσε ο καθένας μέχρι εκεί που καίει το καντηλάκι του και δε θα τον κρατούσαμε με το ζόρι στη ζωή δημιουργώντας ψευτοδιλήμματα αν είναι ή όχι νεκρός αν πρέπει ή δεν πρέπει να πατήσουμε το off.
τωρα ομως που οι πανσοφοι και φοβεροι ανθρωποι εχουμε πετυχει τοσα πολλά ιδού τί τραγελαφικά ερωτήματα μας βασανίζουν! ακόμα και μια γάτα, ένα απλό ζωάκι είναι ελεύθερη να γεννά τα παιδιά της (αν και σε αυτό ακόμη βάλαμε το χεράκι μας εμείς οι διάνοιες!!) ενα θηλαστικό του ανθρώπινου είδους δεν επιτρεπεται όμως να το κανει αυτό! δε μπορει να εκφρασει τη φύση του. αυτο καταφεραμε να υποβιβασουμε οι ιδιοι τους εαυτους μας και να τους προσφερουμε μια ζωή κατώτερη του κατώτερου ζώου.
ας μην κατηγορουμε λοιπον τις μητερες οτι κυνηγουν την καριερα και παραμελουν την τεκνοποιηση. Απλώς παλεύουν μεταξύ της φύσης τους και του συστήματος. Υπαρχουν βεβαια και οι καριερίστρες αλλα η πλειοψηφία κυνηγα τα ενσημα και μια συνταξουλα της ντροπής για τα γεραματα. Και έχει τόση αμαρτία που δεν αφήνεται στην Θεία Προνοια αυτή η μητέρα όση έχει ο καθένας μας που δεν πουλά τα υπάρχοντά του να τα μοιράσει στους φτωχούς πιστεύοντας ότι ο Θεός δεν θα τον αφήσει να πεινάσει και να χαθεί. (που σίγουρα δε θα τον άφηνε όμως ποιος το κάνει;)

-δεν πιστεύω ότι είναι λύση να κάνουμε παιδιά με την προοπτική ότι θα μας ελεήσει ο κόσμος από το υστέρημά του! και το κενό του πατέρα δεν αναπληρώνεται απο τίποτα όσο καλά και να μεγαλώσει τα παιδιά η μάνα.

-ενα παιδι μπορει να καταλαβει οτι δε θα του έπαιρνες δεύτερη barbie ακόμα και αν είχες τη δυνατότητα, το πείθει το παράδειγμά σου και η στάση ζωή σου. Πράγματι οι άνθρωποι που πιστεύουν στο ουκ εν το πολλώ το εύ ακόμα και όταν τους δοθεί κάτι επιπλέον τρέχουν να το δώσουν αλλού σε κάποιον που δεν το έχει καθόλου!

-επισης εχω παρατηρησει οτι για καποιο λογο που πραγματικα δε καταλαβαίνω, ο Θεός δίνει άπλετα ευγονία σε φτωχούς ανθρώπους που δύσκολα θα ανταπεξέλθουν και τη στερεί σε πλούσιους που θα τα καταφέρναν και με το παραπάνω!

-ακίμα πιστεύω ακράδαντα από προσωπική εμπειρία ότι μητέρες που δεν τα κατάφεραν και αναγκάστηκαν να αφήσουν το παιδί τους σε κάποιο ίδρυμα δεν σημαίνει κατ αναγκην ότι όλες αυτές δεν είχαν πίστη κτλ απλά υπάρχουν περιπτώσεις που ο Θεός μπορεί να σου δώσει μια τέτοια σκληρή δοκιμασία γιατί ξέρει ότι μπορείς να την αντέξεις και ταυτόχρονα τη χαρά σε μια οικογενεια που δεν μπορει να τεκνοποιήσει, δηλαδή το ότι θα αφεθείς στη Θεία Πρόνοια και θα τεκνοποιείς όσο μπορείς δεν εξασφαλίζει πάντα το ότι θα έχεις το επιθυμητό για σενα αποτελεσμα. Άγνωσται αι βουλαί...

-εν κατακλείδει είναι φανερό ποιος δρόμος είναι ο σωστός. Ο δύσκολος όπως πάντα....
Διαφωνούμε σε αρκετά σημεία, αλλά πιθανόν να μην έχω καταλάβει καλά.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

aposal έγραψε:
ψυχουλα έγραψε:για μένα ολα αυτα τα ερωτήματα οπως αν ειναι σωστο να αποφευγω να κανω και αλλο παιδί, αν ειναι αμαρτία που ειχα προγαμιαια σχεση με το συζυγο μου, αν πρεπει να βγαλουμε το φις ή όχι σε κάποιον που ειναι εγκεφαλικά νεκρος και ζει με μηχανήματα κτλ είναι ερωτήματα πλαστά, τεχνητα. Οφείλονται στο ότι δεν ειμαστε στην κατασταση που ήταν ο Αδάμ και η Εύα αλλά έχουμε προοδεύσει, εχουμε πετύχει φοβερά επιτεύγματα, έχουμε τεχνολογία, βιομηχανία, επιστημη..Και όμως όσο προοδεύσαμε υλικά τόσο αλλοιώσαμε οι ίδιοι την ανθρώπινη φυσιολογία μας.
Από φυσικού μας είμαστε φτιαγμένοι να εχουμε ορμες γύρω στα 16, αν ειμασταν "απολιτιστοι" θα παντρευομασταν τον πρωτο μας ερωτα χωρις να χρειαστει να περιμενουμε τα 30 και αρα να πεσουμε στην αμαρτια των προγαμιαίων σχέσεων και βέβαια ούτε παιδοκτόνοι θα γινόμασταν, θα καναμε ενα παιδι, θα το θηλαζαμε για 6-7 χρονια πραγμα που θα λειτουργουσε σαν ακουσια αντισύλληψη και θα καθυστερουσαμε ετσι ακουσια παλι το τονίζω την έλευση του δεύτερου παιδιού. Για το παιδιά αυτα δε θα χρειαζόμασταν ορθοπεδικα στρώματα, καθίσματα αυτοκινήτου και άλλα φαιδρά και όμως απαραίτητα πλέον! Ούτε βέβαια φροντιστήρια ξενων γλωσσών κτλ. Θα υπήρχαν βέβαια αρρώστιες ας πούμε 100 τώρα όμως έχουμε θεραπεύσει τις 100 αλλά εχουμε δημιουργήσει αλλες 200! τα παιδιά μας δε θηλάζουν, δεν παιζουν με τα χωματα, δεν εχουν λοιπον αντισωματα. Σιγουρα θα υπηρχε μεγαλύτερη θνησιμότητα αυτο ομως θα ηταν ευεργετικο για το σπίτι μας, τον πλανήτη για τον οποίο δεν είμαστε πλέον κάτοικοι αλλά παρασιτα με τα γνωστά αποτελέσματα. Δε θα είχαμε τα φοβερα και τρομερά ιατρικά μηχανήματα και έτσι θα ζούσε ο καθένας μέχρι εκεί που καίει το καντηλάκι του και δε θα τον κρατούσαμε με το ζόρι στη ζωή δημιουργώντας ψευτοδιλήμματα αν είναι ή όχι νεκρός αν πρέπει ή δεν πρέπει να πατήσουμε το off.
τωρα ομως που οι πανσοφοι και φοβεροι ανθρωποι εχουμε πετυχει τοσα πολλά ιδού τί τραγελαφικά ερωτήματα μας βασανίζουν! ακόμα και μια γάτα, ένα απλό ζωάκι είναι ελεύθερη να γεννά τα παιδιά της (αν και σε αυτό ακόμη βάλαμε το χεράκι μας εμείς οι διάνοιες!!) ενα θηλαστικό του ανθρώπινου είδους δεν επιτρεπεται όμως να το κανει αυτό! δε μπορει να εκφρασει τη φύση του. αυτο καταφεραμε να υποβιβασουμε οι ιδιοι τους εαυτους μας και να τους προσφερουμε μια ζωή κατώτερη του κατώτερου ζώου.
ας μην κατηγορουμε λοιπον τις μητερες οτι κυνηγουν την καριερα και παραμελουν την τεκνοποιηση. Απλώς παλεύουν μεταξύ της φύσης τους και του συστήματος. Υπαρχουν βεβαια και οι καριερίστρες αλλα η πλειοψηφία κυνηγα τα ενσημα και μια συνταξουλα της ντροπής για τα γεραματα. Και έχει τόση αμαρτία που δεν αφήνεται στην Θεία Προνοια αυτή η μητέρα όση έχει ο καθένας μας που δεν πουλά τα υπάρχοντά του να τα μοιράσει στους φτωχούς πιστεύοντας ότι ο Θεός δεν θα τον αφήσει να πεινάσει και να χαθεί. (που σίγουρα δε θα τον άφηνε όμως ποιος το κάνει;)

-δεν πιστεύω ότι είναι λύση να κάνουμε παιδιά με την προοπτική ότι θα μας ελεήσει ο κόσμος από το υστέρημά του! και το κενό του πατέρα δεν αναπληρώνεται απο τίποτα όσο καλά και να μεγαλώσει τα παιδιά η μάνα.

-ενα παιδι μπορει να καταλαβει οτι δε θα του έπαιρνες δεύτερη barbie ακόμα και αν είχες τη δυνατότητα, το πείθει το παράδειγμά σου και η στάση ζωή σου. Πράγματι οι άνθρωποι που πιστεύουν στο ουκ εν το πολλώ το εύ ακόμα και όταν τους δοθεί κάτι επιπλέον τρέχουν να το δώσουν αλλού σε κάποιον που δεν το έχει καθόλου!

-επισης εχω παρατηρησει οτι για καποιο λογο που πραγματικα δε καταλαβαίνω, ο Θεός δίνει άπλετα ευγονία σε φτωχούς ανθρώπους που δύσκολα θα ανταπεξέλθουν και τη στερεί σε πλούσιους που θα τα καταφέρναν και με το παραπάνω!

-ακίμα πιστεύω ακράδαντα από προσωπική εμπειρία ότι μητέρες που δεν τα κατάφεραν και αναγκάστηκαν να αφήσουν το παιδί τους σε κάποιο ίδρυμα δεν σημαίνει κατ αναγκην ότι όλες αυτές δεν είχαν πίστη κτλ απλά υπάρχουν περιπτώσεις που ο Θεός μπορεί να σου δώσει μια τέτοια σκληρή δοκιμασία γιατί ξέρει ότι μπορείς να την αντέξεις και ταυτόχρονα τη χαρά σε μια οικογενεια που δεν μπορει να τεκνοποιήσει, δηλαδή το ότι θα αφεθείς στη Θεία Πρόνοια και θα τεκνοποιείς όσο μπορείς δεν εξασφαλίζει πάντα το ότι θα έχεις το επιθυμητό για σενα αποτελεσμα. Άγνωσται αι βουλαί...

-εν κατακλείδει είναι φανερό ποιος δρόμος είναι ο σωστός. Ο δύσκολος όπως πάντα....
Διαφωνούμε σε αρκετά σημεία, αλλά πιθανόν να μην έχω καταλάβει καλά.
ποτε δε θα μαθουμε αν οντως διαφωνουμε αν δε μου εξηγήσεις τί κατάλαβες!!! :39 :7
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Είχα ετοιμάσει μία αναλυτική αναφορά, την οποία νόμιζα ότι είχα δημοσιεύσει, αλλά μάλλον κάτι λάθος έκανα.
Εν ολίγοις :
1. Διαφωνώ με την άποψη για πλαστά ερωτήματα και στην ερμηνεία του αιτίου τους.
2. Δεν ξέρω αν το ότι πλαστήκαμε για να έχουμε ορμές από τα 16 σημαίνει ότι ορθώς μπορούμε να τις ικανοποιήσουμε οποτεδήποτε και με οποινδήποτε τρόπο.
3. Δεν μπορώ να κατανοήσω την έκφραση "έτσι, ούτε παιδοκτόνοι θα γινόμασταν". Μου φέρνει σαν να δικαιολογεί την αντισύλληψη, ή την έκτρωση.
4. Το "δεν πιστεύω ότι είναι λύση να κάνουμε παιδιά με την προοπτική ότι θα μας ελεήσει ο κόσμος από το υστέρημά του! και το κενό του πατέρα δεν αναπληρώνεται απο τίποτα όσο καλά και να μεγαλώσει τα παιδιά η μάνα", μου ακούγεται σαν να συντάσσεται ένας προγραμαμτισμός της οκογένειας για τα επόμενα 5 χρόνια πχ, όπου προβλέπεται ότι δεν θα υπάρχουν λεφτά, ότι δεν θα υπάρχει πατέρας και το ότι το - προβλεπόμενο παιδί - θα ζήσει με βάση το έλεος και την στοργή των άλλων.
5. Το ότι δεν αφηνόμαστε στην Θεία Πρόνοια μαρτυρά το πόσο λίγο εμπιστευόμαστε τον Θεό, επομένως το πόσο λίγοι είμαστε ως Χριστιανοί. Το τι χρηματικό ποσό θα δώσουμε για ελεημοσύνη εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Ένας οκογενειάρχης, οφείλει πρώτα να εξασφαλίζει υλικά το μέλλον της οικογένειάς του. Το μέχρι πού όμως, κρατάει για την οικογένειά του και από πού αρχίζει να μοιράζει, είναι κάτι, που δεν μπορεί εύκολα να το αποφασίσει μόνος του, ιδιαίτερα αν δεν έχει πνευματική ωριμότητα, γι' αυτό καλόν είναι να συμβουλεύεται τον πνευματικό του.
6. Ο σωστός δρόμος είναι ο δρόμος του Θεού. Προφανώς και είναι δύσκολος. Επειδή όμως ο καθένας μας έχει διαφορετική άποψη για το πώς θα φθάσουμε στον Κύριο, προκειμένου να αποφύγουμε το λάθος, έχω την άποψη ότι θα πρέπει να ακολυθούμε τις συμβουλες του πνευματικού μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
virgin
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από virgin »

Καλησπέρα

Η μικρός μικρός παντρέψου η μικρός καλογερέψου
οι δρόμοι είναι δύο αφιερώνεις δηλαδή εαυτόν στον Θεό με παιδιά ή χωρίς
-κι Σάρα έκανε παιδί όταν ήθελε ό Κύριος -

με τον χρόνο που αφιερώνεις στα παιδιά σου μεσω της εργασίας και της παρουσίας σου
στον Θεό δουλεύεις . αν έχεις νού και δεν νοσείς τα ασθενήματα του παρόντος βίου βλέπεις
οτι όλα γίνονται για την δόξα Του είτε έχεις παιδιά είτε όχι είτε είσαι μοναζων
Οταν δεν σου φτάνουν και σφίγγεσαι να τα βγάλεις πέρα αυτό είναι ευκαιρία να γίνει
εκκοπή του θελήματος σου και των μετα σου διαβιούντων
Και να ξερες τι μυλόπετρα είναι να σου ζητά το χ δώρο παπούτσι μπλούζα μάθημα και να μη βγαίνεις

τα παντα δύναμαι δια του ενδυναμούντος μου Χριστού
και εν τη αδυναμια μου καθίσταμαι δυνατός
Τα παιδιά είναι στάδιο αθλήσεως όπως καθέ τι που κονταροχτυπιέμαι μαζί του

Η πτωχεία της οποίας πόρρω απέχουμε και τρέμουμε σαν εχθρό των παιδιών είναι στάδιο αθλήσεως
χθες φίλη μου έλεγε πως ενω οικονομικά είναι άνω του μέσω νοικοκυριού
δεν είναι ευτυχισμένη ....με σύζυγό αδιάφορο ως προς την ίδια και τα παιδιά τους - παράπονο "έχω εξοχικό στην παραλία της Χαλκιδικής αλλά ζηλεύω τους Ρωσοπόντιους που διασκεδάζουν χαρούμενοι με το τίποτα και το καθόλου " μου είπε επι λέξη
μια ζωή επίπεδη και τετριμμένη μας βαζει να λέμε να κάνω την ζωή μου να έχω άνετη ζωή και "αξίζω"
ή οτι φάμε κι ότι πιούμε αύριο θα πεθάνουμε
Δεν είμαστε για Θεό αν αναρωτίωμαστε τί να κάνω Θεέ μου παιδιά ή λεφτά... Θυσία να κάνεις

γένοιτο κατα την Πίστη ημων
tanos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από tanos »

Αδελφοί μου θέλω να σας πω κάτι πάνω σε όλα αυτά που γράψατε.Κοντά μου μένει ένας παπάς στην ηλικία μου με σχετική οικονομική άνεση αλλά και 5 παιδιά.Ο ιερέας με τη σύζυγό του μεγαλώνουν με μοναδικό τρόπο ως φαίνεται τα αγγελούδια τους.Ωμορφοι άνθρωποι,σπιτόγατοι και τα παιδιά ότι θέλουν.Ευχάριστη οικογένεια και τα παιδιά λουλούδια που λένε στο χωριό μου. Στα 150 μέτρα είναι το ορφανοτροφείο θηλέων που επισκέπτεται τακτικά η γυναίκα μου.Τι κουβαλάνε αυτά τα παιδιά μέσα τους δεν περιγράφεται.Τι ελπίζουν και τι προσμένουν.Πως παρόλη την εγκατάλειψη περιμένουν τις γιορτές κάποιον απο τους γονείς να τα πάρει.Τι συναισθήματα έχει ένα παιδί που έρχεται ο γονιός του και του δίπλα όχι.Τι φταίει που ήρθε στη ζωή ,μήπως το επέλεξε? Θα μου πείτε ασυνείδητοι και εγκληματίες γονείς... Ναι αλλά αυτή η ψυχούλα τι φταίει?? Η χάρις του Θεού τα βοηθάει ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά τα ερωτήματα??? κάνουμε παιδιά με τη συνεχή τεκνοποίηση και μετά ΤΙ?? Είναι αυτή η ζωή ?? Ο άνθρωπος δημιούργησε αυτές τις συνθήκες όχι ο Θεός.Ναι είναι αλήθεια αλλά ζούμε μέσα σε αυτές.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

tanos έγραψε:Στα 150 μέτρα είναι το ορφανοτροφείο θηλέων που επισκέπτεται τακτικά η γυναίκα μου.Τι κουβαλάνε αυτά τα παιδιά μέσα τους δεν περιγράφεται.Τι ελπίζουν και τι προσμένουν.Πως παρόλη την εγκατάλειψη περιμένουν τις γιορτές κάποιον απο τους γονείς να τα πάρει.
Αν είναι να πιάσουμε αυτό το θέμα, θα πρέπει να ανοίξουμε καινούρια ενότητα και να πούμε καθαρά κι έξω από τα δόντια κάποια πράγματα.
Οι υποψήφιοι γονείς που λαχταράνε να σφίξουν ένα αγγελούδι στην αγκαλιά τους είναι πάρα πολλοί! Ίσως και περισσότεροι από τα παιδάκια που "περιμένουν" ένα γονιό να τ' αγκαλιάσει; Από τη μια λοιπόν έχουμε άδειες αγκαλιές γονιών που περιμένουν κι από την άλλη ψυχούλες που λαχταρούν. Και στη μέση ένα κράτος γραφειοκρατίας που σου λέει ότι για μια υιοθεσία θα σου πάρει 4-6 χρόνια διαδικασίας και αναμονής! Χρόνια στα οποία τα παιδάκια θα μεγαλώνουν ορφανά και μόνα και οι γονείς άκληροι και μόνοι με αποθέματα αγάπης στα αζήτητα...... :cry: :cry: :cry:
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

Φυσικά έτσι όπως τα λες είναι!
Αν δούλευε σωστά το σύστημα όμως,πως θα είχαν λόγο ύπαρξης τα ιδρύματα και οι διευθηντάδες τους!!!
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Γεώργιος-Κέρκυρα έγραψε:Να κάνω μια παρένθεση ευχάριστη (ελπίζω) στο θέμα;
Μόλις έμαθα ότι το παιδί που θα γεννήσει η γυναίκα μου τον Αύγουστο, πρώτα ο Θεός, θα είναι αγόρι..
:aiwebs_004

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΝΕΝΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ! ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ! ! ! ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ !
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”