filotas έγραψε:Καπετάνιε νομίζω ότι είσαι απόλυτος, δεν είναι απαραίτητο μια φιλία μεταξύ ανθρώπων του αντίθετου φύλου να καταλήξει σε ερωτική σχέση, ειδικά αν αυτοί οι δυο άνθρωποι έχουν υγιές χριστιανικό υπόβαθρο και ελέγχουν τακτικά τον εαυτό τους με τη βοήθεια του Πνευματικού τους.Captain Yiannis έγραψε:vasilikirimp έγραψε:Είχα μια συζήτηση πρόσφατα και ακολούθησε ο εξής προβλημτισμός :
Βλέπουμε μια οικογένεια ένα ζευγάρι με ένα ή και περισσότερα παιδιά..............
Ο σύζυγος είναι ένας καλός πατέρας , καλός συζυγος , αυτό που λένε οικογενειάρχης.
Σε ένα πράγμα υστερεί , στην επικοινωνία με τη γυναίκα του .
Η γυναίκα απο πλευράς της , δε μπορεί να του επισυνάψει κανένα θέμα εκτός του γεγονότος ότι δεν επικοινωνούν πέρα απο τα οικογενειακά , τα των παιδιών και όπως καταλαβαίνετε τα καθημερινά της οικογένειας.
Αυτή νοιώθει απέραντη μοναξιά , διότι αυτά που έχει στη ψυχή της δε μπορεί να τα μοιραστεί με κανέναν ή τουλάχιστον με αυτόν που θα ήθελε, με το συζυγό της.
Εγκλωβισμένη μέσα στη δική της μοναξιά μπορεί να αναζητησει αλλού αυτή τη πολυπόθητη παρέα;
Στο μυαλό της η διεργασία που γίνεται θεωρείται μοιχεία;
Η αναζήτηση επικοινωνιας θεωρείται μοιχεία;
Όχι δεν είναι μοιχεία , εκεί καταλήγει , όμως
Παρ' όλα αυτά θα πρέπει να εντοπίσουμε στη αρχική δημοσίευση της Βασιλικής τα περίεργα σημεία, που οδηγούν μια γυναίκα, ή έναν άνθρωπο θα έλεγα εγώ, στο ν' αναγκαστεί να συμπληρώσει κάποια κενά του έξω από το Γάμο του.
Η όλη ιστορία ξεκινά από το πως διαλέγουμε σύντροφο για όλη μας τη ζωή. Αν τον διαλέξουμε για να μπορεί να μας καλύπτει όλα μας τα κενά, τότε είναι μάλλον δύσκολο στο μέλλον να μας δημιουργηθεί η ανάγκη να καλύψουμε τα κενά μας εκτός Γάμου.
Ύστερα, τι σημαίνει έλλειψη επικοινωνίας; Τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι ο σύντροφός μου δεν ανταποδίδει την αγάπη μου, όπως θέλω εγώ να την ανταποδίδει. Αυτή η στάση είναι απόλυτα εγωιστική και καθόλου χριστιανική. Μάλλον αυτός που αισθάνεται κάπως έτσι πρέπει ν΄αναζητήσει το πρόβλημα στη σχέση του με τη/το σύντροφό του στις δικές του πνευματικές ασθένειες. Όταν ένας άνθρωπος αισθάνεται έτσι, τότε καλά θα κάνει να συζητήσει το πρόβλημά του με τον Πνευματικό του, για ν' αναζητήσουν μαζί την αιτία του προβλήματος.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που η ύπαρξη κενού, δεν οφείλεται στις προθέσεις ή στη συμπεριφορά του συντρόφου, αλλά στις ελλείψεις του. Τότε δεν είναι κακό ν' αναζητούμε την κάλυψη του κενού σε σωστές φιλίες με ανθρώπους του ίδιου ή του αντίθετου φύλου. Χρειάζεται όμως προσοχή η σχέση μας με τους φίλους μας να είναι συμπληρωματική του Γάμου μας και να μην δημιουργεί προβλήματα σ΄αυτόν. Γι αυτό καλά είναι οι φιλικές σχέσεις να είναι κατά το δυνατόν οικογενειακές.
Η μοναξιά φίλη Βασιλική είναι συνήθως εγωισμός. Ξεκινά με τη φράση κλισέ "δεν με καταλαβαίνουν", στην πραγματικότητα όμως σημαίνει "δεν ικανοποιούν τις ανάγκες μου, όπως θέλω εγώ" και "δεν τους καταλαβαίνω, γιατί δεν τους αγαπώ αρκετά". Όποιος αισθάνεται μοναξιά χρειάζεται να ξαναψάξει τις σχέσεις του με το Θεό και με τους άλλους ανθρώπους και να τις βάλει σε πιο υγιείς βάσεις.
Λέει παραπάνω , επιπλέον των άλλων , ο μεστός λόγος του Νικόλαου " " Καπετάνιε νομίζω ότι είσαι απόλυτος, δεν είναι απαραίτητο μια φιλία μεταξύ ανθρώπων του αντίθετου φύλου να καταλήξει σε ερωτική σχέση, ειδικά αν αυτοί οι δυο άνθρωποι έχουν υγιές χριστιανικό υπόβαθρο και ελέγχουν τακτικά τον εαυτό τους με τη βοήθεια του Πνευματικού τους. ""
Φαντάζει απόλυτος ο λόγος μου , όμως στηρίζεται σε διαπιστώσεις .
Και μέχρι σήμερα , από προσωπική εμπειρία , δεν έχω κανένα παράδειγμα , στο οποίο ,
το να έχει ακουμπήσει κανείς την ψυχή του σε ένα συνάνθρωπό του , διαφορετικού φύλλου ,
στην συνέχεια δεν έχει ακουμπήσει και το κορμί του.
Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσω , ότι , μέχρι πριν από μερικά χρόνια , δεν είχα εμπειρία σχέσεων με ανθρώπους που είχαν κοινό στοιχείο τους , την αγάπη τους για τον Κύριο Ιησού Χριστό μας.
Αυτό είναι σίγουρα ένα επιπλέον στοιχείο το οποίον μου λείπει , και το οποίο όντως , θα έπρεπε να είναι το στοιχείο καθορισμού του κανόνα.
Τώρα μπορεί να τεθεί και αλλιώς , ο κανόνας να είναι αυτό που λέω εγώ , και η εξαίρεση ( επιβεβαίωση του κανόνα ) να προέρχεται από την αγάπη μας προς Αυτόν , ΟΠΟΤΕ γίνονται και θαύματα.
Θα μου πείτε τώρα , τι κανόνες και εξαιρέσεις μας αραδιάζεις εδωπέρα , συνχωρήστε με θα προσπαθήσω να διορθωθώ.
Δόξα τω Θεώ