Η αναζήτηση επικοινωνίας θεωρείται μοιχεία;

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η αναζήτηση επικοινωνίας θεωρείται μοιχεία;

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

filotas έγραψε:
Captain Yiannis έγραψε:
vasilikirimp έγραψε:Είχα μια συζήτηση πρόσφατα και ακολούθησε ο εξής προβλημτισμός :
Βλέπουμε μια οικογένεια ένα ζευγάρι με ένα ή και περισσότερα παιδιά..............
Ο σύζυγος είναι ένας καλός πατέρας , καλός συζυγος , αυτό που λένε οικογενειάρχης.
Σε ένα πράγμα υστερεί , στην επικοινωνία με τη γυναίκα του .
Η γυναίκα απο πλευράς της , δε μπορεί να του επισυνάψει κανένα θέμα εκτός του γεγονότος ότι δεν επικοινωνούν πέρα απο τα οικογενειακά , τα των παιδιών και όπως καταλαβαίνετε τα καθημερινά της οικογένειας.
Αυτή νοιώθει απέραντη μοναξιά , διότι αυτά που έχει στη ψυχή της δε μπορεί να τα μοιραστεί με κανέναν ή τουλάχιστον με αυτόν που θα ήθελε, με το συζυγό της.
Εγκλωβισμένη μέσα στη δική της μοναξιά μπορεί να αναζητησει αλλού αυτή τη πολυπόθητη παρέα;
Στο μυαλό της η διεργασία που γίνεται θεωρείται μοιχεία;
Η αναζήτηση επικοινωνιας θεωρείται μοιχεία;

Όχι δεν είναι μοιχεία , εκεί καταλήγει , όμως
Καπετάνιε νομίζω ότι είσαι απόλυτος, δεν είναι απαραίτητο μια φιλία μεταξύ ανθρώπων του αντίθετου φύλου να καταλήξει σε ερωτική σχέση, ειδικά αν αυτοί οι δυο άνθρωποι έχουν υγιές χριστιανικό υπόβαθρο και ελέγχουν τακτικά τον εαυτό τους με τη βοήθεια του Πνευματικού τους.

Παρ' όλα αυτά θα πρέπει να εντοπίσουμε στη αρχική δημοσίευση της Βασιλικής τα περίεργα σημεία, που οδηγούν μια γυναίκα, ή έναν άνθρωπο θα έλεγα εγώ, στο ν' αναγκαστεί να συμπληρώσει κάποια κενά του έξω από το Γάμο του.

Η όλη ιστορία ξεκινά από το πως διαλέγουμε σύντροφο για όλη μας τη ζωή. Αν τον διαλέξουμε για να μπορεί να μας καλύπτει όλα μας τα κενά, τότε είναι μάλλον δύσκολο στο μέλλον να μας δημιουργηθεί η ανάγκη να καλύψουμε τα κενά μας εκτός Γάμου.

Ύστερα, τι σημαίνει έλλειψη επικοινωνίας; Τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι ο σύντροφός μου δεν ανταποδίδει την αγάπη μου, όπως θέλω εγώ να την ανταποδίδει. Αυτή η στάση είναι απόλυτα εγωιστική και καθόλου χριστιανική. Μάλλον αυτός που αισθάνεται κάπως έτσι πρέπει ν΄αναζητήσει το πρόβλημα στη σχέση του με τη/το σύντροφό του στις δικές του πνευματικές ασθένειες. Όταν ένας άνθρωπος αισθάνεται έτσι, τότε καλά θα κάνει να συζητήσει το πρόβλημά του με τον Πνευματικό του, για ν' αναζητήσουν μαζί την αιτία του προβλήματος.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που η ύπαρξη κενού, δεν οφείλεται στις προθέσεις ή στη συμπεριφορά του συντρόφου, αλλά στις ελλείψεις του. Τότε δεν είναι κακό ν' αναζητούμε την κάλυψη του κενού σε σωστές φιλίες με ανθρώπους του ίδιου ή του αντίθετου φύλου. Χρειάζεται όμως προσοχή η σχέση μας με τους φίλους μας να είναι συμπληρωματική του Γάμου μας και να μην δημιουργεί προβλήματα σ΄αυτόν. Γι αυτό καλά είναι οι φιλικές σχέσεις να είναι κατά το δυνατόν οικογενειακές.

Η μοναξιά φίλη Βασιλική είναι συνήθως εγωισμός. Ξεκινά με τη φράση κλισέ "δεν με καταλαβαίνουν", στην πραγματικότητα όμως σημαίνει "δεν ικανοποιούν τις ανάγκες μου, όπως θέλω εγώ" και "δεν τους καταλαβαίνω, γιατί δεν τους αγαπώ αρκετά". Όποιος αισθάνεται μοναξιά χρειάζεται να ξαναψάξει τις σχέσεις του με το Θεό και με τους άλλους ανθρώπους και να τις βάλει σε πιο υγιείς βάσεις.

Λέει παραπάνω , επιπλέον των άλλων , ο μεστός λόγος του Νικόλαου " " Καπετάνιε νομίζω ότι είσαι απόλυτος, δεν είναι απαραίτητο μια φιλία μεταξύ ανθρώπων του αντίθετου φύλου να καταλήξει σε ερωτική σχέση, ειδικά αν αυτοί οι δυο άνθρωποι έχουν υγιές χριστιανικό υπόβαθρο και ελέγχουν τακτικά τον εαυτό τους με τη βοήθεια του Πνευματικού τους. ""

Φαντάζει απόλυτος ο λόγος μου , όμως στηρίζεται σε διαπιστώσεις .

Και μέχρι σήμερα , από προσωπική εμπειρία , δεν έχω κανένα παράδειγμα , στο οποίο ,
το να έχει ακουμπήσει κανείς την ψυχή του σε ένα συνάνθρωπό του , διαφορετικού φύλλου ,
στην συνέχεια δεν έχει ακουμπήσει και το κορμί του.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσω , ότι , μέχρι πριν από μερικά χρόνια , δεν είχα εμπειρία σχέσεων με ανθρώπους που είχαν κοινό στοιχείο τους , την αγάπη τους για τον Κύριο Ιησού Χριστό μας.

Αυτό είναι σίγουρα ένα επιπλέον στοιχείο το οποίον μου λείπει , και το οποίο όντως , θα έπρεπε να είναι το στοιχείο καθορισμού του κανόνα.

Τώρα μπορεί να τεθεί και αλλιώς , ο κανόνας να είναι αυτό που λέω εγώ , και η εξαίρεση ( επιβεβαίωση του κανόνα ) να προέρχεται από την αγάπη μας προς Αυτόν , ΟΠΟΤΕ γίνονται και θαύματα.

Θα μου πείτε τώρα , τι κανόνες και εξαιρέσεις μας αραδιάζεις εδωπέρα , συνχωρήστε με θα προσπαθήσω να διορθωθώ.

Δόξα τω Θεώ
inaapp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaapp »

Merkourios έγραψε:
Τόν έχετε ακούσει καμιά φορά να μιλάει;

Δυστυχώς, ή ευτυχώς ( γιατί απέκτησα καί πείρα γιά πιό πρόσωπο τώρα σάς μιλάω ), έχω ακούσει την βαρειά μπάσα φωνή του καί όσο την θυμάμαι με πιάνει φρίκη !
[/b]
Είσαι παντρεμένος; Αν ναί, τότε εξηγείται τι άκουσες. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

οπως ανεφερα στην αρχη του μηνυματος μου Βασιλικη και το εγραψα σε παρενθεση ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ και φυσικα δεν αναφερομουν για το πως ειναι η σχεση σου με τον συζυγο σου!!προς Θεου!!! αν καταλαβα καλα στην ερωτηση γενικα που εθεσες δεν αναφερεσε για το πως νιωθεις εσυ στο γαμο σου, αλλα οτι προβληματιστηκες και γιαυτο εθεσες το ερωτημα.Διορθωσε με αν κανω λαθος.
και φυσικα αισθανομαι ασχημα που σε εβαλα να γραψεις για το πως ειναι η σχεση η δικη σου με τον αντρα σου!!!
εξαλλου το ερωτημα που εθεσα σε σενα το εθεσα ως ρητορκη ερωτηση γενικα! αν δλδ σε μια τετοια επικοινωνια ο συζυγος ειχε αντιρηση ,τοτε θετουμε σε κινδυνο την ηρεμια της οικιας μας ή οχι?
για το αν ο αντρας σου ειναι εν Χριστο ζωη δεν εχω καμια αμφιβολια γιαυτο!!!... για την "φιλη" θα ειχα...
με αγαπη Δεσποινα
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

zafeiris έγραψε:συμφωνώ με τον Απόστολο αλλά η ταπεινή μου γνώμη είναι οτι δεν είναι μοιχεία η επικοινωνία, αλλά αν προκειται για άτομα του αντίθετου φύλλου υπαρχει η πιθανότητα να γίνει επικίνδυνο... με τις εννοούμενες προεκτάσεις...

Νομίζω πως η Βασιλική το έκανε ξεκάθαρο πως μιλά για επικοινωνία σε φιλικό πάντα επίπεδο.
Ε, λοιπόν επειδή ο Θεός μας έδωσε μυαλό για να σκεφτόμαστε και λογική για να τη χρησιμοποιούμε δε διατρέχουμε κανένα κίνδυνο να κατρακυλήσουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις. Ακόμη και αν μας κάνει πόλεμο ο πονηρός, οι Πατέρες μας έχουν δώσει το ισχυρότατο όπλο της προσευχής απέναντι στις επιθέσεις του.

Ας μην συντηρούμε την προκατάληψη πως δε μπορεί ποτέ να υπάρξει φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας. Καθημερινά συναναστρεφόμαστε με άτομα του αντίθετου φίλου, στο εργασιακό μας περιβάλλον, στις παρέες κλπ. Τι θα έπρεπε να γίνει τότε; Να πούμε πως "α, δε θα επικοινωνώ με άτομα του άλλου φύλου, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να τα δω ερωτικά" κι έτσι να μην έχουμε καμία επαφή μαζί τους.

Μπορούμε να θέσουμε τα όρια και τις ισορροπίες, φτάνει να βλέπουμε τον άνθρωπο ως εικόνα ΘΕΟΥ και να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στα άτομα του άλλου φύλου. Είμαστε βέβαιοι π.χ. πως δε θα απλώσουμε το χέρι να κλέψουμε όταν είμαστε μέσα σε ένα μαγαζί;Είμαστε. Γιατί; Γιατί έχουμε βάλει τη λογική μας και δεν το κάνουμε. Ξέρουμε εκ των προτέρων πως δε θα το κάνουμε. Κάτι παρόμοιο ισχύει κι εδώ: Είμαστε παντρεμένοι, δε μπορούμε να μοιχεύσουμε και τελείωσε. Για να μην το επιτρέπει ο Θεός κάτι ξέρει. Ξέρει πως θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα αν κάνουμε κάτι τέτοιο.
Το έχουμε ξεκαθαρισμένο αυτό; Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε.
Δεν το έχουμε ξεκαθαρισμένο; Χρειαζόμαστε πνευματική βοήθεια και θα το ξεκαθαρίσουμε.

Έτσι απλά, καθαρά και ξάστερα, μπορούμε να έχουμε σχέσεις πραγματικής φιλίας με άτομα του άλλου φύλου. Διότι η φιλία είναι ένα σπουδαίο αγαθό.
vasilikirimp έγραψε: Η Αγάπη δε μας διδάσκει απομόνωση...............
Συμφωνώ απόλυτα!...
Άβαταρ μέλους
vasilikirimp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vasilikirimp »

gol έγραψε:οπως ανεφερα στην αρχη του μηνυματος μου Βασιλικη και το εγραψα σε παρενθεση ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ και φυσικα δεν αναφερομουν για το πως ειναι η σχεση σου με τον συζυγο σου!!προς Θεου!!! αν καταλαβα καλα στην ερωτηση γενικα που εθεσες δεν αναφερεσε για το πως νιωθεις εσυ στο γαμο σου, αλλα οτι προβληματιστηκες και γιαυτο εθεσες το ερωτημα.Διορθωσε με αν κανω λαθος.
και φυσικα αισθανομαι ασχημα που σε εβαλα να γραψεις για το πως ειναι η σχεση η δικη σου με τον αντρα σου!!!
εξαλλου το ερωτημα που εθεσα σε σενα το εθεσα ως ρητορκη ερωτηση γενικα! αν δλδ σε μια τετοια επικοινωνια ο συζυγος ειχε αντιρηση ,τοτε θετουμε σε κινδυνο την ηρεμια της οικιας μας ή οχι?
για το αν ο αντρας σου ειναι εν Χριστο ζωη δεν εχω καμια αμφιβολια γιαυτο!!!... για την "φιλη" θα ειχα...
με αγαπη Δεσποινα
Δέσποινα πραγματικά δε χρειάζεται να αισθάνεσαι άσχημα ούτε και να ζητάς συγνώμη.
Εξάλλου αν δεν ήθελα να απαντήσω δε θα το έκανα - απο πλευράς μου δεν υπάρχει θέμα κανένα - χαίρομαι να γίνονται ερωτήσεις - αν βέβαια βγαίνει και κάποια γενικότερη ουσία .....

Μη ξανακούσω λοιπόν αισθάνθηκα άσχημα και τέτοια - και για να ελαφρύνω το κλίμα φημίζομαι ότι αν κάτι με ενοχλήσει το ξεφουρνίζω με πιο έντονο τρόπο .....χαχαχαχα :8 :8
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

αγαπητε Νικολα κανεις δεν ειπε οτι η επικοινωνια αναμεσα σε δυο ανθρωπους αντιθετου φυλου ειναι κακο,η Βασιλικη ομως οταν εθεσε το ερωτημα της, προλογισε στο γραπτο της περι ανεπαρκους επικοινωνιας μετα του συζυγου, αναποφευκτα οι συνομιλητες απαντησαν και σε αυτο το σκελος!! αν η ερωτηση ηταν απλα οπως ειναι στον τιτλο διχως τα υπολοιπα νομιζω οτι κανεις δεν θα πλατιαζε τοσο στα γρα[πτα του και φυσικα κανεις (αυτο τουλαχιστον καταλαβα εγω) δεν ειπε οτι ειναι μοιχεια αυτο.
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
arxontopoulo
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από arxontopoulo »

nikolaos-9 έγραψε: Νομίζω πως η Βασιλική το έκανε ξεκάθαρο πως μιλά για επικοινωνία σε φιλικό πάντα επίπεδο.
Ε, λοιπόν επειδή ο Θεός μας έδωσε μυαλό για να σκεφτόμαστε και λογική για να τη χρησιμοποιούμε δε διατρέχουμε κανένα κίνδυνο να κατρακυλήσουμε σε επικίνδυνες καταστάσεις. Ακόμη και αν μας κάνει πόλεμο ο πονηρός, οι Πατέρες μας έχουν δώσει το ισχυρότατο όπλο της προσευχής απέναντι στις επιθέσεις του.

Ας μην συντηρούμε την προκατάληψη πως δε μπορεί ποτέ να υπάρξει φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας. Καθημερινά συναναστρεφόμαστε με άτομα του αντίθετου φίλου, στο εργασιακό μας περιβάλλον, στις παρέες κλπ. Τι θα έπρεπε να γίνει τότε; Να πούμε πως "α, δε θα επικοινωνώ με άτομα του άλλου φύλου, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να τα δω ερωτικά" κι έτσι να μην έχουμε καμία επαφή μαζί τους.

Μπορούμε να θέσουμε τα όρια και τις ισορροπίες, φτάνει να βλέπουμε τον άνθρωπο ως εικόνα ΘΕΟΥ και να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στα άτομα του άλλου φύλου. Είμαστε βέβαιοι π.χ. πως δε θα απλώσουμε το χέρι να κλέψουμε όταν είμαστε μέσα σε ένα μαγαζί;Είμαστε. Γιατί; Γιατί έχουμε βάλει τη λογική μας και δεν το κάνουμε. Ξέρουμε εκ των προτέρων πως δε θα το κάνουμε. Κάτι παρόμοιο ισχύει κι εδώ: Είμαστε παντρεμένοι, δε μπορούμε να μοιχεύσουμε και τελείωσε. Για να μην το επιτρέπει ο Θεός κάτι ξέρει. Ξέρει πως θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα αν κάνουμε κάτι τέτοιο.
Δεν το έχουμε ξεκαθαρισμένο; Χρειαζόμαστε πνευματική βοήθεια και θα το ξεκαθαρίσουμε.

Έτσι απλά, καθαρά και ξάστερα, μπορούμε να έχουμε σχέσεις πραγματικής φιλίας με άτομα του άλλου φύλου. Διότι η φιλία είναι ένα σπουδαίο αγαθό.
vasilikirimp έγραψε:Η Αγάπη δε μας διδάσκει απομόνωση...............
Συμφωνώ απόλυτα!...
:41 :41 :41
Όπως αγαπάς!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

nikolaos-9 έγραψε: Ας μην συντηρούμε την προκατάληψη πως δε μπορεί ποτέ να υπάρξει φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας.
Επανέρχομαι μόνο και μόνο για να μην υπάρξουν παρερμηνείες γιατί ζούμε στην εποχή της Βαβέλ, της σύγχυσης, της παραπληροφόρησης και της παρερμηνείας (ας είναι καλά ο αντίθετος)
Κανείς δεν είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει Χριστιανική αγάπη μεταξύ αλλοφύλων. Σαφώς και μπορεί. Είπαμε όμως ότι χρειάζεται προσοχή γιατί ο πονηρός θα μας βάλει εμπόδια! Μιλάω με την πείρα των 47 μου χρόνων!
nikolaos-9 έγραψε: Κάτι παρόμοιο ισχύει κι εδώ: Είμαστε παντρεμένοι, δε μπορούμε να μοιχεύσουμε και τελείωσε. Για να μην το επιτρέπει ο Θεός κάτι ξέρει. Ξέρει πως θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα αν κάνουμε κάτι τέτοιο.
Νίκο μου ειλικρινά σε θαυμάζω!
Εγώ ως αμαρτωλός και ανάξιος να λέγομαι Χριστιανός δεν έχω την δική σου αυτοπεποίθηση! Δεν ξερω τι μπορεί να μου ξημερώσει η επομένη μέρα! Πολλές φορές ένιωσα μια αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να αντισταθώ στους πειρασμούς που μου στέλνει ο πονηρός και μόλις το είπα με πήρε και με σήκωσε! Κατάλαβα ότι είμαι ένα μηδενικό!
Ο Θεός να με λυπηθεί!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Κοίταξε Απόστολε, όσο απλά έγραψα αυτό που έγραψα παραπάνω, άλλο τόσο απλό είναι στο μυαλό μου. Είμαι σίγουρος, τι άλλο να σου πω... Είμαι επιρρεπής σε άλλες αμαρτίες και ολισθήματα, αλλό σε αυτό το θέμα είμαι πιό σίγουρος από τα υπόλοιπα. (Θα ήταν γελοίο βέβαια να πω πως είναι αποτέλεσμα προσευχής, γιατί τότε θα με παίρναν με τις πέτρες και ο Θεός και ο Διάβολος!). Απλά έτσι νοιώθω, πες το ιδεολογία, πες το όπως θέλεις, αλλά μη λες πως με θαυμάζεις!!

Σε πάρα πολλούς πειρασμούς μας βάζει ο πονηρός και μάλιστα εκεί που είμαστε πιό αδύναμοι. Εκεί μας πολεμάει περισσότερο. Σε αυτά που ξέρει πως έχουμε ισχυρή θέληση δε μας ενοχλεί.

Εκτός εάν... τώρα που θα διαβάσει αυτά που γράφω, να ξεκινήσει να με πειράζει και προς αυτή την κατεύθυνση και ν' αρχίζω να την πέφτω στις φίλες μου!!! :lol: :lol:

Θεός φυλάξοι..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”