Γυναικεία απορία

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΟΡΙΑ

Δημοσίευση από dora gian »

TH ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣΝ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΠΙΣΤΙΚΗ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ , Η ΟΛΗ ΑΝΑΦΟΡΣ ΤΟΥ ΠΗΔΑΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ...... ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑ ΜΕ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΕΒΑΛΑ ΤΗΝ θΚΟΙΝΩΝΟΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΡΕΥΣΕΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΓΡΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΟΙΣΕΙ ΓΙΑ ΒΟΗΥΕΙΑ......Η ΚΟΙΝΩΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΘΗ ΕΣΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ.......
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

Ειναι απλό. Απτην στιγμη που παίρνεις Σωμα και Αιμα Χριστού και αμέσως το συλλαμβάνει το αίμα του ανθρώπου δεν ειναι σωστο να κοινωνεις γιατί προκειται να το βγάλεις και να το πετάξεις. Σαυτό δεν φταίει ουτε το Πηδάλιο ούτε οι Ιεροι Κανόνες. Ειναι η φύση της γυναίκας.

Οσο για την εισοδο στον ναό, αδυνατώ να το πιστέψω, δεν το χω ακούσει ποτέ οτι έκανε ο Αγ.Νεκτάριος τετοιο πράγμα.Μήπως να το παραθέσεις να το ακούσουμε και μεις?? Αλλα άσε...και πάλι δεν θα το πιστέψω...οπότε μην κάνεις τον κόπο.

Τελος πάντων η πιο ασφαλής οδός ειναι της υπακοής...Πνευματικό έχετε...

Υ.Γ. Αγαπητή/έ dora gian αν κοσκίνιζα πολύ την απάντηση σου θα λεγα οτι η αναφορά σου στο Πηδάλιο ειναι βλασφημία....αλλα νομίζω οτι δεν το λες με αυτην την έννοια και το προσπερνάω... :wink:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ »

Koyk έγραψε:Ειναι απλό. Απτην στιγμη που παίρνεις Σωμα και Αιμα Χριστού και αμέσως το συλλαμβάνει το αίμα του ανθρώπου δεν ειναι σωστο να κοινωνεις γιατί προκειται να το βγάλεις και να το πετάξεις. Σαυτό δεν φταίει ουτε το Πηδάλιο ούτε οι Ιεροι Κανόνες. Ειναι η φύση της γυναίκας.

Οσο για την εισοδο στον ναό, αδυνατώ να το πιστέψω, δεν το χω ακούσει ποτέ οτι έκανε ο Αγ.Νεκτάριος τετοιο πράγμα.Μήπως να το παραθέσεις να το ακούσουμε και μεις?? Αλλα άσε...και πάλι δεν θα το πιστέψω...οπότε μην κάνεις τον κόπο.

Υ.Γ. Αγαπητή/έ dora gian αν κοσκίνιζα πολύ την απάντηση σου θα λεγα οτι η αναφορά σου στο Πηδάλιο ειναι βλασφημία....αλλα νομίζω οτι δεν το λες με αυτην την έννοια και το προσπερνάω... :wink:
Aγαπητέ Κoyk, η θεία Κοινωνία πηγαίνει στην ψυχή και όχι στο σώμα μόνο. Δε λέω, σαφώς και δεν πρέπει να κοινωνούμε όταν έχουμε έμμηνο ρύση εμείς οι γυναίκες -τι, δηλαδή, εκείνες τις ημέρες μας πιάνει η θεοσέβειά μας? που έτυχε!!_Εγώ πάντως, πράττω κατά συνείδηση. Ο παλιός πνευματικός μου και νυν οικογενειακός φίλος, όταν γέννησα την δεύτερη κόρη μου, μου έδωσε ύψωμα μέσω της μαμάς μου. Όταν η μητέρα μου τον ρώτησε άν έκανε να φάω ώντας λεχώνα, "αγριοκοίταξε" την μητέρα μου σαν να της έλεγε "τι μου λες τώρα, γιατί να μην κάνει να φάει η κόρη σου".
Πιστεύω πως άλλες είναι οι αμαρτίες και όχι π.χ. αν ασπαζόμαστε τις εικόνες ή αν πηγαίνουμε εκκλησία. Στη σημερινή εποχή που όπως έλεγε και ο Άγιος Λουκάς Επίσκοπος Συμφερουπόλεως, έχουμε να κάνουμε με τον ίδιο τον διάβολο. Εγώ για να κρατήσω την οικογένειά μου και να πιαστώ από το Θεό, θα λάβω υπόψιν αν είμαι αδιαθετη ή όχι? Αφού έχω ανάγκη να πάω εκκλησία, να μην πάω? Αν αισθάνομαι την ανάγκη, θα πάω και θα παραπάω.
ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ
Koyk
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Koyk »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ έγραψε:
Koyk έγραψε:Ειναι απλό. Απτην στιγμη που παίρνεις Σωμα και Αιμα Χριστού και αμέσως το συλλαμβάνει το αίμα του ανθρώπου δεν ειναι σωστο να κοινωνεις γιατί προκειται να το βγάλεις και να το πετάξεις. Σαυτό δεν φταίει ουτε το Πηδάλιο ούτε οι Ιεροι Κανόνες. Ειναι η φύση της γυναίκας.

Aγαπητέ Κoyk, η θεία Κοινωνία πηγαίνει στην ψυχή και όχι στο σώμα μόνο. Δε λέω, σαφώς και δεν πρέπει να κοινωνούμε όταν έχουμε έμμηνο ρύση εμείς οι γυναίκες -τι, δηλαδή, εκείνες τις ημέρες μας πιάνει η θεοσέβειά μας? που έτυχε!!_Εγώ πάντως, πράττω κατά συνείδηση. Ο παλιός πνευματικός μου και νυν οικογενειακός φίλος, όταν γέννησα την δεύτερη κόρη μου, μου έδωσε ύψωμα μέσω της μαμάς μου. Όταν η μητέρα μου τον ρώτησε άν έκανε να φάω ώντας λεχώνα, "αγριοκοίταξε" την μητέρα μου σαν να της έλεγε "τι μου λες τώρα, γιατί να μην κάνει να φάει η κόρη σου".
Πιστεύω πως άλλες είναι οι αμαρτίες και όχι π.χ. αν ασπαζόμαστε τις εικόνες ή αν πηγαίνουμε εκκλησία. Στη σημερινή εποχή που όπως έλεγε και ο Άγιος Λουκάς Επίσκοπος Συμφερουπόλεως, έχουμε να κάνουμε με τον ίδιο τον διάβολο. Εγώ για να κρατήσω την οικογένειά μου και να πιαστώ από το Θεό, θα λάβω υπόψιν αν είμαι αδιαθετη ή όχι? Αφού έχω ανάγκη να πάω εκκλησία, να μην πάω? Αν αισθάνομαι την ανάγκη, θα πάω και θα παραπάω.
Συμφωνώ απόλυτα...γενικά το θέμα απαιτεί διάκριση...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η ανυπακοή στον πενυματικό!
Ο αγαπητός μας Koyk ήταν σαφέστατος! Γιατί να κάνουμε υπακοή στην δική μας κρίση και όχι στην κρίση του πνευματικού μας; Γιατί αυτή η οδός (μέσω πνευματικού) είναι η ασφαλέστερη και η λιγότερο αγχώδης!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΚΙ ΚΑΤΗΓΙΡΕΙς ΓΙΑ ΒΛΑΣΤΗΜΙΑ ΤΟΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΙΑΚΑ...... ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ.....ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ........
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αλλα μηπως και τον ιδιο τον Κυριο δεν τον κατηγιρησαν για βλαστημο πορνο κλπ κλπ...εως δαιμονισμενο για τα θαυματα του /?
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ »

dora gian έγραψε:Αλλα μηπως και τον ιδιο τον Κυριο δεν τον κατηγιρησαν για βλαστημο πορνο κλπ κλπ...εως δαιμονισμενο για τα θαυματα του /?
Αγαπητή dora gian, το ότι εξύψωσε ο Χριστός τη γυναίκα, δεν σημαίνει πως οι κοινοί θνητοί άνδρες ξεπέρασαν τα taboo της εποχής, συμβιβαζόμενοι έτσι με την "νέα τάξη πραγμάτων" που έθεσε ο Χριστός. αν Άλλωστε, ο ίδιος είπε πως δεν ήρθε να φέρει ειρήνη, αλλά διχόνοια μεταξύ κόρης και μάνας, πατέρα και γιου. Αυτά που κήρυξε, ηταν επαναστατικά για την εποχή και έγιναν ελάχιστα αποδεκτά από τον κόσμο. Αν αρχίσουμε να θίγουμε τις συμβουλές που μας άφησε ο Χριστός και πόσα από αυτά διαστρευλώσαμε, τελειωμό δεν θα έχουμε. Θα ασπρίσουνε τα μαλλιά μας (εμένα θα ασπρίσουν και άλλο) και εμείς θα είμαστε μπροστά από τον υπολογιστή και θα γράφουμε ακόμα.
Άλωστε, σε μια ομιλία που άκουσα από τη Βαρβάρα Μεταλληνού, σε ένα σημείο της έκανε λόγο για ανδροκρατούμενη κοινωνία (άνδρες κυβερνούσαν, άνδρες θέσπισαν νόμους όπως τους συνέφεραν). Βέβαια, μας μίλησε επί του θέματος της συμμετοχής της γυναίκας στην Θεία Ευχαριστία όταν έχει έμμηνο ρύσση, και πρέσβευε τις απόψεις των Πατέρων της Εκκλησίας μας _μην την βγάλω τη γυναίκα ασεβή.
ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

dora gian έγραψε:Άλωστε, σε μια ομιλία που άκουσα από τη Βαρβάρα Μεταλληνού, σε ένα σημείο της έκανε λόγο για ανδροκρατούμενη κοινωνία (άνδρες κυβερνούσαν, άνδρες θέσπισαν νόμους όπως τους συνέφεραν). Βέβαια, μας μίλησε επί του θέματος της συμμετοχής της γυναίκας στην
αυτη ειναι η ιστορικη αληθεια.....την ποιοα βιωνουμε μεχρι σημερα με τα γνωστα αποτελεσματα του φεμινιστικου κινηματος τα οποια δεν ειναι κολακευτικα για την γυναικα ........
Άβαταρ μέλους
calendula
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από calendula »

Αληθεια, πως κανουν ''μπαμ'' τα πλασματα που δεν εχουν βρει καταλληλο πνευματικο πατερα...αυτες οι αποριες...
(Και αλοιμονο σε εμας που εχουμε καλο γεροντα και οτι μας συμβουλευει απο το ενα αυτι μπαινει και... :roll: ).
Καλη φωτιση να εχουμε.
Φιλικα miss calendula.
Κράτα με Χριστέ μου να μην σου φύγω...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”