Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αμφίεση: Δεν είναι τόσο απλό όσο το νομίζετε, αλλά τόσο

Δημοσίευση από Andreasmas »

Καλά τα λες βρε Γιάννη μου.
Τι γίνεται πράγματι στα βαφτίσια .Άστα !
Δε χρειάζεται να ρωτήσεις ποια είναι η κουμπάρα .Φαίνεται από μακριά . :lol:
Τέλος πάντων τέρμα τ`αστεία .
Η κατά Χριστό ζωή σημαίνει αυτόματα την απάρνηση του εαυτού μας ,με ό,τι αυτό
συνεπάγεται .
Πάντως μια σεμνά ντυμένη γυναίκα είναι ένα πραγματικό στολίδι μέσα στην έρημο της κοινωνίας.
Αποπνέει μια ελπίδα ,μια χαρά ,μια αισιοδοξία .
Φτάνει πια στον εξευτελισμό της γυναίκας .Παράγινε το κακό .
Παντού κινητά κρεοπωλεία βλέπεις ...
Είμαστε μέσα στον κόσμο ,αλλά δεν μας ενδιαφέρει ο κόσμος.
Ας το καταλάβουμε όλοι μας.
Η σωτηρία είναι μονόδρομος ,άλλη οδός που να οδηγεί στον ουρανό δεν υπάρχει .
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

Captain Yiannis έγραψε: οπότε γυρνάει και της λέει ο Ιερέας του Υψίστου, χωρίς πολλά λόγια
«εσάς θα βαφτίσω ή το βρέφος;» -ορμώμενος βέβαια από την γύμνιά της-

Ο Θεός να μας φωτίζει Άνδρέα.

Υ.Γ. Διαφωνώ στο τέλος σου Μαρίνα, τι πάει να πει απο αμέλεια ας έλθει όπως θέλει;
Άμα είσαι αμελής στα μικρά θα είσαι αμελής και στα μεγάλα, οπότε καλύτερα να μάθεις και γρήγορα, γιατί άμα κάνης το απρεπές , ίσως και να είναι πλέον πολύ αργά για σένα ή και για κάποιον άλλον.-
Γιάννη μου αν ήμουν σε αυτή την βάφτιση ομολογώ πως ακόμα θα γέλαγα με την ερώτηση του Ιερέα και με την ειλικρινια του. Έχεις δίκιο ότι στις βαφτίσεις και σε μερικούς γάμους έχουν ξεφύγει. Μπορώ να πω και δικά μου γεγονότα που τα είδα και τα έζησα. πέρα από την πλάτη ήταν και η μπροστινή πλευρά της μπλούζας της νονάς προς τον αφαλό της όλα έξω. Και φυσικά και ο Ιερεάς και όλοι μας κοιτάξαμε. Και σχολιάσαμε επίσης. Φυσικά δεν καταλαβάινω γιατι θα πρέπει εκείνη την ημέρα η νονά να "κλέψει" τις εντυπώσεις με το ρούχο. Αντί να "γιορτάζουμε" την βάφτιση ενός ακόμα ανθρώπου του Θεού και που γίνεται Χριστιανός αναμάρτητος και από εκεί αρχίζει ο αγώνας του, η νονά να προσπαθεί με ντύσιμο και με βάψιμο να προκαλέσει. γιατι ακόμα και σε αυτό το Μυστήριο δεν βλέπουμε τον άνθρωπο που γίνεται το Μυστήριο και βλεπουμε τους γύρω? δεν το καταλαβαίνω αν θες και ως γυναικα.

Αυτό που έγραψα περί αμέλειας μπορώ να σου πω ότι Κυριακή της Παναγίας στην Εκκλησία που πήγα προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας ήρθε μια κυρία καντά στα 50 (παρεπιμπτόντως παιδιά εγώ όταν μπαίνω στην Εκκλησία μπορεί να είναι και η μάνα μου και να μην την δω, δεν κοιτάζω γύρω μου, πιάνω ένα στασιδι αν βρω αν όχι πάω σε μια άκρούλα και εκεί προασπαθώνα προσευχηθώ, να συγκεντρωθώ γιατι πολλές φορές με ενοχλεί ο κόσμος τα ψιθιριτά και θυμώνω γιατι με ενοχλούν και έτσι δεν δίνω σημασία σε κανέναν, δηλαδή θα πρέπει να έρθεις να με σκουντίξεις να σε δω) και κάτι και όταν φίλησε άφησε κραγιόν στην εικόνα ίσα με ένα δάχτυλο πάχος. ντυμένη στην τρίχα?! το σανελ απο το μαλλί μέχρι τα νύχια, κόμψοτατη?!! τι να σου λέω, δεν έχω δει πιο κομψή κυρία (που φαινόταν ότι το φυσούσε το χρήμα και μπράβο της, θρησκευόμενη?! φαινόταν πιο πολύ και απο τον Ιερέα). Αλλά προκάλεσε αρκετό κόσμο μεταξύ και μένα (μπήκε ο λογισμός και ο έξω απο δω) με το να αφήσει 3 κιλά κραγιόν στην εικόνα. αυτό για μένα δεν είναι αμέλεια είναι δόλος, υπεριφάνεια, το τι είμαι εγώ? αμέλεια εννούσα ότι βγαίνω έξω και όλοι μας ξέρουμε πως βγαίνει κάποιος έξω και παω να ανάψω ένα κεράκι. και είμαι ντυμένος προκλητικά. εκεί είναι αμέλεια και δεν υπάρχει καν η σκέψη αυτουνού να προκαλέσω τον Ιερέα ή τους παριστάμενους. το χω δει. αν θες δεν με ενοχλεί τόσο όσο όταν δω μια βάφτισή, έναν γάμο, μια κυρία να είναι προκλητικά ντυμένη για να κοκορευτεί στους άλλους.

και να σας πω και κατι άλλο? αν δούμε το αντίθετο ξέρετε τι θα πουνε πολλοί? μα πως έρχεται έτσι στην Εκκλησία? μια ισορροπία χρειάζεται απο όλους μας και δεν την έχουμε. Έχει τύχει να πάω μετά απο περπάτημα στο μώλο σε Εκκλησία και να μείνω στον εσπερινό. Ξέρω ότι προκάλεσα ψίθιρους για το πως πήγα. ήταν κακό που πήγα? φόρμα αθλιτικά. δεν προκάλεσα τον ιερέα ούτε κάτι πονηρό σε κάποιον άλλον αλλά προκάλεσα λογισμό γιατι λένε έιναι ασέβεια.

και τέλος να μην σας κουράζω, περισσότερη σημασία για μένα έχει αν η ασεβεια μου και η γυμνια μου δεν προχώρησε στην ΚΑΡΔΙΑ μου και στην ΨΥΧΗ μου και σε ότι έχω προς τον ΘΕΟ και τους άλλους ανθρώπους.

Γιάννη μου μπορώ να δείχνω τον σεβασμό μου και να κάνω μετάνοιες 15 κάθε φορά να με βλέπουν όλοι και να είμαι μέσα μου σάπια. Αν ο άλλος δεν σκέφτηκε πως πάει ντυμένοςγυμνος στην Εκκλησία δεν με ενοχλεί γιατι έχει άγνοια μέχρι εκεί του φτάνει το μυαλό (και είμαι σίγουρη αν της πει κάτι ο Ιερεάς τότε θα καταλάβει και θα ζητήσει συγγνώμη) αν όμως σκέφτηκε να πάει ντυμένη γυμνή να δείξει μόνο την ζώνη της (γιατι μόνο αυτή θα φοράει)και να περιφανευτεί για το κατώρθωμα εκεί είναι το άσχημο και η ασέβια. Καί ότι και να της πει ο Ιερέας θα τον βρίσει.

να υποθέσω ότι είναι αμαρτία για τον Ιερέα? κολάζεται? Μακάρι να τους δώσει δύναμη ο Θεός γιατι πολλά συμβαίνουν τέτοια και να μην αμαρτάνουν.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

aposal έγραψε:Όλοι όσοι (και όσες) ντύνονται προκλητικά είναι γιατί δεν έχουν γνωρίσει τον Χριστό. Αν Τον γνωρίσουν, όσοι έχουν καλή διάθεση θα αλλάξουν.
Οι υπόλοιποι/ες θα έχουν επιλέξει να ζήσουν μακριά από Αυτόν. Δικαίωμά τους.
και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! :105 :105 :105 :105 :105 :105
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paulina »

marinam έγραψε: περισσότερη σημασία για μένα έχει αν η ασεβεια μου και η γυμνια μου δεν προχώρησε στην ΚΑΡΔΙΑ μου και στην ΨΥΧΗ μου και σε ότι έχω προς τον ΘΕΟ και τους άλλους ανθρώπους.
Είχα διαβάσει κάποτε μικρή σε ένα γεροντικό, αν δεν κάνω λάθος, ότι το ντύσιμο είναι ο καθρέπτης της ψυχής. Τότε δεν μπορούσα να το καταλάβω, αλλά τωρα ναι. Προκλητικός και συνειδητός χριστιανός δεν πάνε μαζί.
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

polina έγραψε:
marinam έγραψε:
Είχα διαβάσει κάποτε μικρή σε ένα γεροντικό, αν δεν κάνω λάθος, ότι το ντύσιμο είναι ο καθρέπτης της ψυχής. Τότε δεν μπορούσα να το καταλάβω, αλλά τωρα ναι. Προκλητικός και συνειδητός χριστιανός δεν πάνε μαζί.
Πωλίνακι μου σχώραμε, είμαι παμφτωχη στα Πνευματικά (θα το πω αν και θα φοβηθούν πολλοί και θα παρεξηγηθώ, θυμάσαι τι σου έλεγα περί Καινής Διαθήκης? οκ βρήκα, την αγόρασα, και την διαβάζω. Το τραγικό δεν είναι το ότι αγόρασα το πρώτο μου Πνευματικό Βιβλίο στα 29 μου, το τραγικο ήταν ότι δεν ήξερα ότι Καινή Διαθήκη είναι τα Ευαγγέλια, οι Επιστολές και οι Πράξεις των Αποστόλων.) και δεν γνωρίζω. Θεωρούσα ότι είναι τα μάτια μας και όχι το ντύσιμο μας, για να το λες πιθανον έχεις δίκιο. Πολλές φορές Πωλινάκι μου και με τους καιρούς που ζούμε "συνειδητός Χριστιανός" δεν είναι πολλές φορές ακόμα και οι Ιερείς που βάλονται απο τον έξω απο δω (παιδία νομίζω το να είσαι Ιερεάς είναι πολύ δύσκολο και το ανακαλύπτω σιγά σιγά, αν ποτέ βρω Πνευματικό θα προσεύχομαι και για αυτόν. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι σωστό να το κάνω αλλά θα ήθελα να το κάνω). Συνειδητό Χριστιανό θεωρώ μόνο (με αυστηρότητα και αδικώ πολλοί κόσμο μάλλον, και αλλοίμονο δεν θέλω να μειώσω τις Πνευματικές και Χριστιανικές προσπάθειες κανενός) μόνο τους Πατέρες στο Αγιο Όρος, κανέναν άλλον. Που μέρα νύχτα είναι με το κομποσκοίνι στο χέρι να προσευχονται υπέρ του κόσμου όλου, επαναλαμβάνω, όλου του κόσμου, που Δοξάζουν μέρα νύχτα Την Παναγία τον Χριστό, το Αγιο Πνεύμα, και όλους του Αγίους. Που μελημά τους είναι μόνο να Δοξάσουν την Παναγία μας.

Ας μην ξεχνάμε όμως πως πόρνες (και αναφέρω αυτές ως κατεξοχήν παραδοσιακό παράδειγμα της έννοιας "πρόκληση" και σε ότι αφορά το ντύσιμο αλλά και τις πράξεις) έγιναν Αγίες, πορνη εμαθε πρώτη για την Ανάσταση του Χριστού, πόρνη έπλινε τα πόδια του Χριστού με δάκρυα και όχι ο Συνειδητός Χριστιανός.

άλλο προκαλώ για να σκανδαλίσω επίτηδες και άλλο προκαλώ απο άγνοια. το αποτέλεσμα του λογισμού σε Ιερείς και σε ποίμνιο να είναι το ίδιο και στα δυο αλλά έχει άλλη βαρύτητα το κάθε ένα. Αποψή μου παιδιά. και χαίρομαι που διαφωνούμε γιατι έτσι γίνεται διάλογος και μέσα και απο τα αντίθετα μας διδασκόμαστε.

και έχω την εντύπωση σχώραμε Θεέ μου (αμαρτάνω μάλλον που μιλώ κατ Αυτον αλλά απο αυτά που διαβάζω βγάζω το συμπέρασμα ότι ο Θεός είναι μόνο Αγάπη) ότι ο Χριστός θα βοηθούσε περισσότερο κάποιον ρακένδυτο και κάποιον προκαλεί (εν αγνοια του αλλά και εν γνώση του επηρεασμένος απο τον έξω απο δω) γιατι αυτοί τον έχουμε ανάγκη παρά κάποιον ντυμένο, χριστιανό, ήδη σωσμένο (έστω και με σιανελι :mrgreen: :mrgreen: ).
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

marinam έγραψε:Ας μην ξεχνάμε όμως πως πόρνες (και αναφέρω αυτές ως κατεξοχήν παραδοσιακό παράδειγμα της έννοιας "πρόκληση" και σε ότι αφορά το ντύσιμο αλλά και τις πράξεις) έγιναν Αγίες, πορνη εμαθε πρώτη για την Ανάσταση του Χριστού, πόρνη έπλινε τα πόδια του Χριστού με δάκρυα και όχι ο Συνειδητός Χριστιανός.
Η Μαρία η Μαγδαληνή δεν ήταν πόρνη, όπως πάρα πολλοί λανθασμένα νομίζουν,
αλλά είχε 7 δαιμόνια, από τα οποία την θεράπευσε ο Χριστός.

Λουκά κεφ. η. στίχος 2

2 καὶ γυναῖκές τινες αἳ ἦσαν τεθεραπευμέναι ἀπὸ νόσων καὶ μαστίγων καὶ πνευμάτων πονηρῶν καὶ ἀσθενειῶν,
Μαρία ἡ καλουμένη Μαγδαληνή, ἀφ᾿ ἧς δαιμόνια ἑπτὰ ἐξεληλύθει,
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...

Δημοσίευση από marinam »

Συγγνώμη Αγγελική μου δεν το γνώριζα. Είμαι ακόμα κατά Ματθαίου στο κεφάλαιο 6 και συγκεκριμένα ...Εαν γαρ αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών αφήσει και υμίν ο πατήρ υμών ο ουράνιος, εαν δε μη αφητε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών ούδε ο πατήρ υμων αφήσει τα παραπτώματα υμών... και υποθέτω ότι αναφέρεται στην εξομολόγηση?! και πάλι σε ευχαριστώ που με διωρθώνεις :105 , το χω ανάγκη.
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paulina »

marinam έγραψε: Θεωρούσα ότι είναι τα μάτια μας και όχι το ντύσιμο μας, για να το λες πιθανον έχεις δίκιο.

Δεν το λέω εγώ, αλλά στο γεροντικό. Μπορεί και να μην ισχύει.
Συνειδητό Χριστιανό θεωρώ μόνο (με αυστηρότητα και αδικώ πολλοί κόσμο μάλλον, και αλλοίμονο δεν θέλω να μειώσω τις Πνευματικές και Χριστιανικές προσπάθειες κανενός) μόνο τους Πατέρες στο Αγιο Όρος, κανέναν άλλον. Που μέρα νύχτα είναι με το κομποσκοίνι στο χέρι να προσευχονται υπέρ του κόσμου όλου, επαναλαμβάνω, όλου του κόσμου, που Δοξάζουν μέρα νύχτα Την Παναγία τον Χριστό, το Αγιο Πνεύμα, και όλους του Αγίους. Που μελημά τους είναι μόνο να Δοξάσουν την Παναγία μας.
Εδώ διαφωνώ...Συνειδητός χριστιανός είναι αυτός που προσπαθεί να κάνει το θέλημα του Θεού, αυτός που προσπαθεί να γίνει αρεστός στο Θεό.Υπάρχουν άνθρωποι και εκτός Αγίου Όρους που κάνουν αυτή την προσπάθεια.
άλλο προκαλώ για να σκανδαλίσω επίτηδες και άλλο προκαλώ απο άγνοια.
Δεν μπορώ να καταλάβω τί εννοείς προκαλώ από άγνοια. Όταν θα βγω έξω για έναν καφέ και φορέσω ένα βαθύ ντεκολτέ, δεν ξέρω ότι προκαλώ; Τώρα αν εγώ φορέσω το ζιβάγκο και ο άλλος σκανδαλισθεί τότε πρόβλημά του.
γιατι αυτοί τον έχουμε ανάγκη παρά κάποιον ντυμένο, χριστιανό, ήδη σωσμένο
Όσοι είναι σεμνά ντυμένοι δεν είναι απαραίτητα και σωσμένοι!!! Τότε θα φορούσαμε όλοι την μπούργκα :lol:
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Η Ορθοδοξία μας έχει πλήθος απαντήσεων ώστε να μπορούν όλοι οι άνθρωποι ανάλογα να βοηθηθούν

Νόμους για τους νομολάτρεις
Κατανόηση για τους αδύναμους
Λόγους που αποστομώνουν όσους κρίνουν
αλλά και λόγους που ταράζουν τους αδιάφορους

Όπως το ράσο δεν κάνει τον παπά,έτσι και το ντύσιμο δεν κάνει τον άνθρωπο

Από τον Γέροντα Πορφύριο

Αυτή η κοπέλα με το «σούπερ μίνι» έχει υπέροχη ψυχή

Προ ετών, όταν ο Γέροντας υπηρετούσε ακόμη στην Πολυκλινική Αθηνών, μια μέρα, καθώς περπατούσε στην περιοχή της Ομόνοιας μαζί με δύο δικές του κοπέλες, πνευματικά του παιδιά, είδε από απέναντι να έρχεται μια νεαρή με προκλητική εμφάνιση. Φορούσε το γνωστό «σούπερ μίνι», που ήταν η μόδα της εποχής εκείνης. Μόλις την αντίκρισαν , λέει ο Γέροντας:
- «Τι λέτε; Τι σκέπτεσθε; Την κατακρίνετε αυτή την κοπέλα;»
- «Όχι, Γέροντα», απάντησαν αυτές, γνωρίζοντας τις θέσεις του.
- «Καλά κάνετε και δεν την κατακρίνετε», είπε ο Γέροντας. «Να μην κρίνετε τους ανθρώπους από την εξωτερική εμφάνιση. Αυτή η κοπέλα που βλέπετε έχει θαυμάσια ψυχή! Έχει δυναμισμό ψυχής. Αυτό που κάνει τώρα, δηλαδή που προκαλεί, οφείλεται στη δύναμη της ψυχής της. Φαντασθείτε τι θα γίνει αν αυτή η κοπέλα γνωρίσει το Χριστό, εάν μάθει όσα εσείς ξέρετε. Τότε ασφαλώς θα φθάσει πολύ ψηλά!»

Είπε ο αββάς Ώρ:
« Σε κάθε πειρασμό μην κατηγορείς άνθρωπο αλλά μόνο τον εαυτό σου, λέγοντας ότι για τις αμαρτίες μου, μου συμβαίνουν αυτά».
Ο πνευματικά υγιής άνθρωπος πάντα και για όλα κατηγορεί τον εαυτό του και κανέναν άλλο. Δεν έχει μάτια για να δει το λάθος του άλλου. Δεν έχει εμπιστοσύνη στις αισθήσεις του ούτε και στην κρίση του. Γνωρίζει ότι πολύ συχνά εξαπατάται αν δεν προσέξει, ακόμη και από την όραση του. Αλλά και αν ακόμη δει το σφάλμα ενός αδελφού του πάλι αμφιβάλλει ή και τον δικαιολογεί και τον λυπάται σαν θύμα του διαβόλου. Δεν τον κατακρίνει, ούτε τον θεωρεί τον ίδιο αίτιο του σφάλματος, αλλά τον πονηρό, λέγοντας «Κοίταξε τον καημένο πως τον παρέσυρε ο πονηρός».

Τα παραπάνω τα βρήκα σε μια παλαιότερη θεματολογία του φόρουμ
viewtopic.php?f=63&t=8815&start=30
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Υπάρχει διάκριση στα πάντα, και αυτήν την καθορίζει ο πνευματικός. Όπως δεν είμαστε ίδιοι στις πνευματικές μας αρετές και στον πνευματικό μας αγώνα, έτσι και δεν μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε την ίδια άποψη για το ντύσιμο και τον τρόπο συμπεριφοράς, γενικότερα. Εφόσον δεν ξεκινάμε από τη ίδια αφετηρία δεν μπορούμε να βρεθούμε όλοι, την ίδια στιγμή στο ίδιο σημείο. Αυτό ισχύει και για τους θεωρητικά συνειδητούς Χριστιανούς. Ακόμη και εδώ μέσα στο φόρουμ κάποια μέλη πχ γράφουν με πιο διαχυτικό τρόπο από κάποια άλλα, που μπορεί, σε ακραία περίπτωση βέβαια, να σκανδαλίσει ορισμένους.
Σχετικά με το ντύσιμο τώρα, θεωρώ λογικό μια γυναίκα (ισχύει και για τους άνδρες) να μην ντύνεται ως ασκήτρια, όπως πολύ σωστά έγραψε ο Νίκος (filotas).
Ισχύει και για τις νυμφευμένες γυναίκες που η όλη συμπεριφορά τους πρέπει να ταιριάζει και με τις επιθυμίες του άνδρα, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί ο γάμος να κινδυνέψει. Αυτές οι λεπτές ισορροπίες που είναι διαφορετκές από περίπτωση σε περίπτωση μπορούν να λυθούν ΜΟΝΟ από έναν πνευματικό (μακάρι να έχουν και οι δύο κοινό πνευματικό) με την κατάλληλη διάκριση.
Βέβαια το προκλητικό ντύσιμο είναι πάντοτε κατακριτέο, αλλά και εδώ υπάρχουν πολλές διαφωνίες σχετικά με το αν ένα συγκεκριμένο ντύσιμο είναι προκλητικό, ή όχι.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”