Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Οι χειρονομίες που απαξιώνουν, δεν είναι σωστές εννοείται.. Ούτε και γω συμφωνώ με αυτές..

Πολλά όμως σε αυτή τη ζωή δεν είναι σωστά..

Και διαφορετικά δικαιολογούνται για τον καθένα..
Άλλο ένας 17χρονος, άλλο κάποιος άλλος..

Και μην ξεχνάμε ότι και ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος μια χειρονομία έκανε και το πλήρωσε με τη ζωή του....

Και εν πάση περιπτώσει, οι χειρότεροι όλων επί του παρόντος θέματος, δεν είναι οι χειρονομούντες αλλά οι λαμβάνοντες την χειρονομία....
Αλλά όπως πάντα, αυτοί που τιμωρούνται, είναι αυτοί που διαπράττουν πταίσματα και όχι αυτοί που ενσυνειδήτως διαπράττουν εγκλήματα....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αυτά που πολλές φορές κάνουν οι νέοι, είναι απαράδεκτα..

Αλλά ποιός μπορεί να παρεξηγήσει τα νιάτα??

Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται τόσο σκληρά τα παιδιά....

Χωρίς τα νιάτα, με τις ανησυχίες (και πολλές φορές - δυστυχώς - και τις ακρότητές τους), θάμασταν μια κοινωνία "νεκρών"..

Μην τα ισοπεδώσουμε όλα, άλλωστε κι' εμείς παιδιά ήμασταν (και μακάρι νάμαστε ακόμα)....

Να και ένα τραγούδι που δίνει και τη σχετική νότα (χωρίς να αποτελεί βέβαια συμπεριφορικό πρότυπο).... :8 :8 :8 :8

Γέλαγε η Μαρία....

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Κύλαγε το τσέρκι στην οδό Φυλής
άστραφτε στον ήλιο κάποια τζαμαρία
άρπαζες την πέτρα δίχως να σκεφτείς
τίναζες το χέρι κάτω η τζαμαρία
γέλαγε η Μαρία η Μαρία

Κόβαμε διχάλες απ' τη μυγδαλιά
είχαμε ρημάξει τη φτωχή πλατεία
έβαζες σημάδι γλόμπους και πουλιά
και του κυρ Αλέκου τη χοντρή κυρία
γέλαγε η Μαρία η Μαρία

Πάνω στο πατίνι με τα ρουλεμάν
τρέλαινες τον κόσμο απ' τη φασαρία
κι οι νοικοκυραίοι φώναζαν αμάν
λέγαν θα καλέσουν την αστυνομία
γέλαγε η Μαρία η Μαρία....

Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Συμφωνώ Παναγιώτη με όσα γράφεις παραπάνω !
Απ' ότι θυμάμαι.... απ' τα γραφόμενά σου εδώ..... έχω διαφωνήσει ποτέ με τις απόψεις σου ;;;
Ισορροπημένη σκέψη.... ελεύθερος... προσγειωμένος λόγος !!!
Katerinar
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Katerinar »

Πολλά πράγματα μαζί βλέπω κάπως συγκεχυμένα.
Δεν θέλω να συγκρίνω την περίπτωση Αλέξη Γρηγορόπουλου με την συγκεκριμένη γιατί απέχουν πάρα πολύ η μια από την άλλη.

Και το ξαναλέω το δικό μου-το δικό σας θα μούντζωνε;
Δεν το νομίζω

Και εν πάση περιπτώσει τι θα κάνουμε εμείς οι χριστιανοί θα γίνουμε Κριτές στην θέση Του μόνου δίκαιου Κριτή που είναι ο Κύριος μας;

Μάλλον έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και αυτός δεν είναι ούτε ο Βορράς, ούτε η ανατολή, ούτε ο νότος, αλλά ούτε και η δύση, ο μόνος δρόμος-προσανατολισμός είναι προς τα πάνω είναι κάθετος και οδηγεί στην ουράνιο ζωή.

Και προτιμώ την δικαιοσύνη Του Θεού από την ανθρώπινη, καλύτερα αδικημένος εδώ παρά καταδικασμένος στον Ουρανό.

Όσο για τα παιδιά θα χρησιμοποιήσω ένα γνωμικό του Πατρός Παϊσίου «το παιδάκι σου και το σκυλάκι σου όπως το μάθει κανείς»
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Katerinar έγραψε:Πολλά πράγματα μαζί βλέπω κάπως συγκεχυμένα.
Δεν θέλω να συγκρίνω την περίπτωση Αλέξη Γρηγορόπουλου με την συγκεκριμένη γιατί απέχουν πάρα πολύ η μια από την άλλη.

Και το ξαναλέω το δικό μου-το δικό σας θα μούντζωνε;
Δεν το νομίζω

Και εν πάση περιπτώσει τι θα κάνουμε εμείς οι χριστιανοί θα γίνουμε Κριτές στην θέση Του μόνου δίκαιου Κριτή που είναι ο Κύριος μας;

Μάλλον έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας και αυτός δεν είναι ούτε ο Βορράς, ούτε η ανατολή, ούτε ο νότος, αλλά ούτε και η δύση, ο μόνος δρόμος-προσανατολισμός είναι προς τα πάνω είναι κάθετος και οδηγεί στην ουράνιο ζωή.

Και προτιμώ την δικαιοσύνη Του Θεού από την ανθρώπινη, καλύτερα αδικημένος εδώ παρά καταδικασμένος στον Ουρανό.

Όσο για τα παιδιά θα χρησιμοποιήσω ένα γνωμικό του Πατρός Παϊσίου «το παιδάκι σου και το σκυλάκι σου όπως το μάθει κανείς»
Κατερίνα, αν το σκεφτείς βαθειά, δεν διαφωνούμε....

Συν Αθηνά και χείρα κίνει όμως..

Χρειάζεται διάκριση κατά τη γνώμη μου..

Υπάρχει το "σφάξε με πασά μου ν' αγιάσω"..

Και υπάρχει και η ελευθερία της κοινωνικής βούλησης, η "ομελέττα" της οποίας ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να φτιαχτεί χωρίς να "σπάσουμε αυγά"..

Κινδυνεύουμε να χάσουμε τα ιερά και τα όσια, οι καιροί είναι επαναστατικοί, δε γίνεται νάμαστε απαθείς....

ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΟΙ ΜΟΥΤΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ..

Αλλά για να καταδικάσουμε μιά φορά τη "μούτζα", πρέπει κατά τη γνώμη μου χίλιες φορές να αντισταθούμε απέναντι στην τυραννία, χωρίς ακρότητες και χυδαιότητα....

ΥΓ.
Τα "δικά μου" τα παιδιά, δεν ξέρω τι θα έκαναν..
Εγώ τους έχω πει να μην παρεκτρέπονται ποτέ, προσπαθώντας να τηρώ και ο ίδιος του λόγου το αληθές..
Αλλά και πάλι, ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνουν οι νέοι....
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Α, ξέχασα!! :smile: :smile:
Κατερίνα, χαιρετισμούς στο Στάθη!! :8 :8

(αν και είμαι εκτός θέματος).. :oops: :oops:
Άβαταρ μέλους
fotis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotis »

Μία απορία έχω για την παρέλαση.Άκουσα ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας ο κύριος Παπούλιας,λαμβάνει ως μισθό 15.000 ευρό τον μήνα.Αν είναι αλήθεια ρωτάω,
ποιος ο λόγος τέτοιου μισθού εφόσον όλα του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.Δεν θα έπρεπε να κάνει πρώτος αυτός ο κύριος μία περικοπή του μισθού του;Πάντως αν ισχύει
αυτό το ποσόν εγώ προσωπικά ντρέπομαι ωε έλληνας φορολογούμενος.
Ο υπομείνας,εις τέλος ούτος,σωθήσεται.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Παίρνω δύο λέξεις της Κατερίνας : "καλύτερα αδικημένος εδώ"....

Πόσο αδικημένος Κατερίνα ;;; Eπειδή είμαστε χριστιανοί δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε στην ζωή μας και καρπαζοεισπράκτορες !
Δεν συμφωνώ ποτέ με τις ακρότητες. Είμαι πολύ μετριοπαθής στην ζωή μου, παρόλο που πάντα με συγκινούσαν "οι επαναστάτες" θεωρητικά.....

Πόσο πια όμως να αντέξει ο άμοιρος ο κόσμος ;;; !!!!!!
Katerinar
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Παναγιώτης έτσι;

Για μένα δεν υπάρχει ομελέτα, υπάρχουν νόμοι ,τόσο πνευματικοί όσο και ανθρώπινοι ή τους ακολουθούμε η κινούμαστε στα όρια της αναρχίας και της προσωπικής "δικαιοσύνης" του καθενός με τις οποιεσδήποτε συνέπειες

Θα τους δώσω ευχαρίστως :8 :8

ΥΓ: Μην τον φοβάσαι, οι δεσμοί του με την Πίστη μας είναι όπως αυτοί του άνθρακα με τα οξυγόνα του, άρρηκτοι. :8 :8
Katerinar
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

[quote="toula"]Παίρνω δύο λέξεις της Κατερίνας : "καλύτερα αδικημένος εδώ"....

Πόσο αδικημένος Κατερίνα ;;;

Τόσο όσο περισσότερο μπορείς και να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει μέτρο, υπάρχει η άμετρη αγάπη προς τον πλησίον :8 :8 και σε αντικαταβολή παίρνεις ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ που κρατούν αιώνια, αλλιώς επιλέγεις την Ανθρώπινη δικαιοσύνη με τα δικά της κριτήρια και τις δικές της συνέπειες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”