Οι Αγιορείτες αντιδρούν...

Εδώ μπορείτε να συζητήσετε σχετικά με τους Αγιορείτες Πατέρες που έχετε επισκεφθεί στο Αγιον Όρος

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από justin »

silver έγραψε: !

==============

Όσοι, φοβούμενοι τον Οικουμενισμόν, προσχωρούσιν εις τους Παλαιοημερολογίτες, δεν κερδαίνουσιν άλλο τι, ειμή, φεύγοντες μίαν αίρεσιν, προσχωρούσιν εις μίαν άλλην ( π. Επιφάνιος : Τα Δύο Ακρα σελ 83).
Αδελφέ μου Silver,
επίτρεψέ μου, παρ' όλα αυτά ,μίαν ερώτηση: γιατί δεν έχεις απαντήσει ακόμη στην πρόκληση που ονομάζεται " βου-τσα-ρρίων";
Εικόνα
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

Ο justin έγραψε :
Αδελφέ μου Silver,
επίτρεψέ μου, παρ' όλα αυτά ,μίαν ερώτηση: γιατί δεν έχεις απαντήσει ακόμη στην πρόκληση που ονομάζεται " βου-τσα-ρρίων";

Φοβούμαι υμάς μήπως εική κεκοπίακα (φοβούμαι, μήπως ματαίως εκοπίασα για σας Γαλ. δ:11).
Ο εγώ ποιώ, σύ ουκ οίδας άρτι, γνώση δε μετά ταύτα (Ιωαν.ιγ:7).

=================

Με τη μάθηση αποκτά ο άνθρωπος την αυτοσυνειδησία του γνωρίζοντος, την βεβαιότητα και την αίσθηση ότι είναι επα-ίων. Γνωρίζει τάχα τα πάντα, οπότε ακολουθεί η έπαρση, η κενοδοξία, η υπερηφάνεια. Το δε χειρότερο είναι η οίηση, που όποιος προσβάλλεται από το δαίμονα αυτό, πολύ δύσκολα θεραπεύεται. Κι αυτό, γιατί, όπως λένε οι σοφοί, το πνεύμα της οιήσεως επικάθεται στο κέντρο της νοήσεως και δεν αφήνει το νού να δή την αλήθεια. Αν δε λάβη κανείς υπ’ όψη ότι οι αρρώστειες αυτές της ψυχής υπάρχουν σπερματικά στις ψυχές μας σαν αδαμιαία κληροδοσία, τότε είμαστε όλοι προσβεβλημένοι, αφού «τη εφέσει του καρπού της γνώσεως εκπεπτώκαμεν…», κατά τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και την δογματική παράδοση της Εκκλησίας. Συνεπώς η ίδια η έφεση του ειδέναι γεννάει την φυσίωση, οπότε η αυτοσυνειδησία της γνώσεως από τους παιδευθέντες είναι μάλλον πρόσκομμα στην οδό του αγιασμού, θεμελιώδη θέση της οποίας κατέχει η ταπείνωση, που είναι η επίγνωση της αλήθειας.
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από justin »

silver έγραψε:Ο justin έγραψε :
Αδελφέ μου Silver,
Ο εγώ ποιώ, σύ ουκ οίδας άρτι, γνώση δε μετά ταύτα (Ιωαν.ιγ:7).

=================

.
...ελπίζω να μην είναι ...πολύ αργά!

Εικόνα
Εικόνα
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Αν μη τι άλλο, έχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι στο unitarium Bessarion απήντησα και τεκμηριωμένα μάλιστα, αν και μη θεολόγος. Ενώ άλλοι από εδώ μέσα, θεολόγοι, σιωπούν διακριτικά (?).
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

silver έγραψε:Ο Silver έγραψε στον αδελφό Micha τα κάτωθι :

Αδελφέ, αυτά που γράφει ο π. Επιφάνιος για το Φανάρι, τα ασπάζεσαι και τα προβάλλεις αμέσως, αυτά που γράφει για τους παλαιοημερολογίτες ( ότι είναι αιρετικοί), ποιείς την κίσσαν, κοινώς κάνεις την πάπια ! Είναι αυτή ορθόδοξη συμπεριφορά; Σε αναπαύει άραγε η συνείδησή σου; Κρίμα!

Ασε τον misha λίγο να ησυχάσει και θυμήσου τι σου έγραψα τις προάλλες

Σε γράμμα, που έστειλε ο Αθηναγόρας το 1968 στον πάπα Παύλο Στ΄, για τη γιορτή των Χριστουγέννων, γράφει:

«Εν τη κοινωνία ταύτη (της αγάπης του Χριστού) ιερουργούντες μετά της χορείας των περί ημάς Ιερωτάτων Μητροπολιτών και υπερτίμων, μνησθησόμεθα από των διπτύχων της καρδίας ημών του τιμίου ονόματός Σου. αδελφέ, Αγιώτατε της Πρεσβυτέρας Ρώμης Επίσκοπε, ενώπιον της αγίας αναφοράς αυτού τούτου του τιμίου Σώματος και αυτού τούτου του τιμίου αίματος του Σωτήρος εν τη θεία του Αγιωτάτου προκατόχου ημών, Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Και ερούμεν τη αγία ημέρα των Χριστουγέννων ενώπιον του αγίου θυσιαστηρίου και λέγομεν σοι: της Αρχιερωσύνης σου μνησθείη Κύριος ο Θεός, πάντοτε, νυν και αεί, και εις τους αιώνας των αιώνων» !!!
Τόμος αγάπης σ. 525, 528 – 530, Π. Γρηγορίου, Πορεία ειρήνης, τομ. α΄, σ. 293

ΕΠΙΣΗΣ (σου έγραψα) :

Η πραγματική μετάφραση (του κειμένου του 1965) - και όχι η κάλπικη , αυτή με την οποία θέλησαν να ξεγελάσουν τους ορθοδόξους , εκείνοι οι δίγλωσσοι αρχιερείς - έχει ως εξής:

« αποδοκιμάζουσιν ωσαύτως και αίρουσιν από της μνήμης και εκ μέσου της Εκκλησίας τας αποφάσεις ακοινωνησίας ων η ανάμνησις επενεργεί μέχρι σήμερον ως κώλυμα εις την εν αγάπη προσέγγισιν, παραδίδουσι δε αυτάς τη λήθη» Π. Γρηγορίου, Πορεία προς την ενότητα, Αθήνα 1978, σ. 33 )

Αν θέλεις να λέγεσαι εντός Εκκλησίας , δικαίωμά σου και εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα στο αμφισβητήσει.
Αν θέλεις όμως να χαρακτηρίζεις κάποιους (δηλαδή εμάς τους ορθόδοξους αντιοικουμενιστές του πάτριου εορτολογίου) ως αιρετικούς και άρα εκτός Εκκλησίας , οφείλεις να εξηγήσεις το παρακάτω :

Ενας επίσκοπος , όχι κάποιος τυχαίος αλλά ο ίδιος ο Πατριάρχης δηλώνει "γυμνή τη κεφαλή" ότι μνημονεύει ενώπιον του αγίου θυσιαστηρίου τον αιρεσιάρχη Πάπα Ρώμης .
Επίσης ο ίδιος Πατριάρχης συνυπογράφει με τον ίδιο αιρετικό Πάπα , κείμενο με το οποίο συμφωνείται η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑΣ των δυο εκκλησιών.
Αρα είναι και με τη βούλα κοινωνικές εκκλησίες απο το 1965 και εντεύθεν.Εσύ λοιπόν , που στα λόγια είσαι αντιοικουμενιστής παλικαράς αλλά στην πράξη κοινωνείς απο αυτό το ποτήριο, είσαι Εντός της Εκκλησίας , ενώ εγώ εγώ που δεν κοινωνώ είμαι αιρετικός και Εκτός Αυτής;
Αυτά πήγαινε πές στα μπροστά στην εικόνα του αγίου Μάρκου του Ευγενικού ή στο ναό του Πρωτάτου στο Αγιο Ορος εκεί που οι μνημονευτές του Βέκκου έκοψαν το κεφάλι του αγίου Κοσμά...

Εγώ προτιμώ απο τις δικές σου υποκειμενικές αναλύσεις και αφορισμούς να θυμάμαι τα λόγια των αγίων Χρυσοστόμου και Θεόδωρου Στουδίτη :
"Eχθροί του Θεού δεν είναι μόνο οι αιρετικοί αλλά και οι κοινωνούντες με αυτούς (P.G. 99,1164 A).
Kαι αλλού «Οί μέν (αιρετικοί) εναυάγησαν εντελώς εις την πίστιν, οί δέ (αυτοί που τους μνημονεύουν δηλαδή), αν καί δέν καταποντίσθησαν στό φρόνημα, όμως χάνονται μαζί με αυτούς, επειδή κοινωνούν μέ την αίρεσιν» (PG 99, 1275 C)
και «Μολυσμόν έχει η κοινωνία εκ μόνου του αναφέρειν αυτόν -(τον αιρετικό εικονομάχο τότε, οικουμενιστή σήμερα) - κάν ορθόδοξος είη ο αναφέρων» (PG 99, 1669A).
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

O PATIENT έγραψε :
Ασε τον misha λίγο να ησυχάσει

Πιστεύεις ότι υπάρχει κίνδυνος να ανέβει η πίεση, του Micha, επειδή του είπα ότι είναι αιρετικός αιρεσιομάχος, και μου συνιστάς να τον αφήσω να ησυχάσει ; Ή επειδή δεν έχει το σθένος να πεί τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, δηλαδή να αφήσει να μισόλογα και να ομολογήση ότι οι εν Ελλάδι Παλαιοημερολογίτες είναι εκτός Εκκλησίας ;

Ο PATIENT έγραψε :
Εσύ λοιπόν , που στα λόγια είσαι αντιοικουμενιστής παλικαράς αλλά στην πράξη κοινωνείς απο αυτό το ποτήριο, είσαι Εντός της Εκκλησίας , ενώ εγώ εγώ που δεν κοινωνώ είμαι αιρετικός και Εκτός Αυτής;
Εάν δεν είσαι μέλος της τοπικής Εκκλησίας της Ελλάδος—η οποία Εκκλησία της Ελλάδος έχει κοινωνία με όλες τις, ανά την οικουμένη Ορθόδοξες Εκκλησίες—ασφαλώς και βεβαίως, είσαι Εκτός Εκκλησίας ! Και εάν η εκκλησία σου είναι η Εκκλησία, τότε ο αδελφός σου Micha και οι υπόλοιποι εμείς είμαστε Εκτός Εκκλησίας ! Απλά τα πράγματα αδελφέ, αρκεί να έχει κανείς το σθένος να τα ομολογεί ! Δεν μπορούμε αδελφέ, επιλεκτικά να ομολογούμε αιρετικούς τους παπικούς και προτεστάντες (ασφαλώς και βεβαίως είναι αιρετικοί), αλλά να ποιούμε την κίσσαν, κοινώς να κάνουμε την πάπια για τους παλαιοημερολογίτες.

Ο PATIENT έγραψε :

Αν θέλεις να λέγεσαι εντός Εκκλησίας , δικαίωμά σου και εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα στο αμφισβητήσει.
Αν θέλεις όμως να χαρακτηρίζεις κάποιους (δηλαδή εμάς τους ορθόδοξους αντιοικουμενιστές του πάτριου εορτολογίου) ως αιρετικούς και άρα εκτός Εκκλησίας , οφείλεις να εξηγήσεις το παρακάτω :

Δεν σας χαρακτηρίζω εγώ αιρετικούς αδελφέ. Η Εκκλησιολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας σας χαρακτηρίζει αιρετικούς.

Ο PATIENT έγραψε :
Εγώ προτιμώ απο τις δικές σου υποκειμενικές αναλύσεις και αφορισμούς να θυμάμαι τα λόγια των αγίων Χρυσοστόμου και Θεόδωρου Στουδίτη
Εσύ λέγεις θυμάσαι τα λόγια των αγίων Χρυσοστόμου και Στουδίτου, εγώ θυμάμαι τα λόγια και τις πράξεις των ως άνω αγίων και δεν εξέρχομαι της Εκκλησίας, παραμένω εντός και κάνω τον αγώνα μου, με τη Χάρη του Κυρίου.

===============

Όσοι, φοβούμενοι τον Οικουμενισμόν, προσχωρούσιν εις τους Παλαιοημερολογίτες, δεν κερδαίνουσιν άλλο τι, ειμή, φεύγοντες μίαν αίρεσιν, προσχωρούσιν εις μίαν άλλην ( π. Επιφάνιος : Τα Δύο Ακρα σελ 83).
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

Επαναλαμβάνω για τούς πλανεμένους αιρετικούς αδελφούς μας, που είναι όμως ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ και θέλουν να καταλαβαίνουν :

Ο Αγιασμός που κάνουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ από μόνος του, και χωρίς να έχει μέσα του άλλες επιπρόσθετες ουσίες.
Ο αγιασμός που κάνουν οι Ετερόδοξοι Χριστιανοί, ΕΞΩ από την Ορθόδοξη Εκκλησία, ΔΕΝ διατηρείται από μόνος του, και ΧΩΡΙΣ να έχει μέσα του άλλες επιπρόσθετες ουσίες.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

silver έγραψε: αλλά να ποιούμε την κίσσαν, κοινώς να κάνουμε την πάπια
:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
:rr: :rr: :rr: :rr: :rr: :rr: :rr:
:spam1: :spam1: :spam1: :spam1: :spam1: :spam1: :spam1: :spam1:
:occasion9: :occasion9: :occasion9: :occasion9:
:occasion9: :occasion9: :occasion9: :occasion9: :occasion9:
:wav: :wav: :wav:

ΚΙΣΣΑ-garrulus glandarius :arrow:

Εικόνα
PATIENT
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PATIENT »

silver έγραψε:
mpla mpla mpla
Kαι φυσικά επι της ουσίας τίποτα.
Ποιά εκκλησιολογία και ποιός άγιος κοινωνούσε ποτέ απο το ποτήριο της αίρεσης;
Μια απο τις θεμελιωδέστερες εκκλησιολογικές αρχές αναφέρει:
"O ΚΟΙΝΩΝΩΝ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΩ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΣ ΕΣΤΙ"

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι ο Πάπας είναι ακοινώνητος ( σωστά; ) και η τελευταία φουρνιά πατριαρχών κοινωνεί με αυτόν (ή αυτούς) , τότε υποχρεωτικά καθίσταται ακοινώνητος - o πατριάρχης - και απο εμάς.
Και με βάση το τελευταίο δεδομένο , βάσει του οποίου υπεγράφη το 1965 η άρση της ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ 2 ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ καταρρίπτεται κάθε δικαιολογία και κάθε επιχείρημα.

α)Εσύ ποιά εκκλησιολογική αρχή προβάλλεις υπεράνω αυτής;
β)Σε ποιές περιπτώσεις άγιοι κοινωνούσαν απο το ίδιο ποτήριο με επισκόπους που κήρυσσαν γυμνή τη κεφαλή κάποια αίρεση; Παραδείγματα όχι αερολογίες.
Ετσι για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή.
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

silver έγραψε:H ROMFAIA έγραψε :
Αναρωτιέμαι αυτή την ενότητα πως και δεν την ανακάλυψαν ακόμη ο silver
Ελπίζω να ανακαλύψεις εσύ την Εκκλησία και να επιστρέψεις εις τα ίδια !

==============

Εγώ φίλε μου, ΕΙΜΑΙ μέλος της Μίας Αγίας Αποστολικής και Καθολικής Εκκλησίας.
Αν στις αναφορές για τα ατοπήματα του Πατριάρχη και των Δεσποτάδων σου το μόνο που απαντάς είναι να επιστρέψω και να τεθώ υπό την "αγία σκέπη" τους, χωρίς καμμιά θεολογική βάση να θέτεις για να υποστηρίξεις τις απόψεις σου, χαρακτηρίζοντας τους ζηλωτές συλήβδην αιρετικούς αλλά αποφεύγοντας να απαντήσεις στα λυκόπουλα τύπου Βησσαρίωνα, εγώ καλέ μου δεν θα το παίξω το παιχνίδι. Το έχω ξαναζήσει αυτό το σκηνικό και είχα τότε πει πως είμαι η χειρότερη απ΄όλους εδω μέσα και ο Κύριος με μάζεψε από τα σκουπίδια.
Άρπαγας, Πόρνη, Φονιάς, Ψεύτρα και ό,τι άλλο θέλεις, αλλά από την πίστη μου δεν παραχωρώ ούτε μισό χιλιοστο σε κανέναν και για κανέναν λόγο και ιδιαίτερα σε ουνιτίζοντες σφουγκοκωλλάριους και χριστεμπόρους.
Και για να με βρίζεις με ακόμα πιο ήσυχη συνείδηση (μιας και διάγωμεν περίοδον νηστείας, νήψης και προσευχής) θα πω και τούτο...εμένα δεν με ξένισαν τα σούρτα - φέρτα με τον πάπα ούτε τα θεωρώ προδοσία της Ορθοδοξίας, γιατί πολύ απλά ο Βαρθολομαίος ποτέ του δεν υπήρξε ορθόδοξος...και τα φιλάκια μεταξύ τους τα χαίρομαι και λέω "κύττα πόση αγάπη έχουν αυτοί οι αιρετικοί μεταξύ τους...."

Έλα λοιπόν την Ημέρα Εκείνη την Μεγάλη στο Κριτήριο και με βάση αυτό που τώρα σου έγραψα κατηγόρησέ με στον Κύριο για αιρετικιά...μόνο πρόσεξε γιατί καμμιά φορά αυτού του είδους οι κατηγορίες γίνονται μπούμεραγκ...α και πληροφοριακά σου λέγω ότι η Ορθοδοξία βρίσκεται συγκεντρωμένη σε κάποιο Βιβλίο ονόματι Πηδάλιο και όχι στο βιβλιαράκι του π.Επιφανίου.

Μείνε με τις απόψεις σου λοιπόν και γω με τα όνειρά μου.......

Καλή Σαρακοστή και καλή Ανάσταση
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αγιορείται Πατέρες”