Δηλ. τζάμπα αγωνιζόμαστε; Τελικά θα γίνει αυτό που θέλει ο Κύριος; Μας λες ότι είμαστε πιόνια; Ότι τα έργα μας είναι ένα μηδενικό???????ROMFAIA έγραψε:
Το μόνο σίγουρο είναι πως δια χάριτος σωζόμαστε και όχι δι΄εργων νόμου.
Το πως όμως θα έλξουμε αυτή την χάρη....επίσης θέμα μιάς άλλης συζήτησης
Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος : Μην σκανδαλιζόσαστε ..
Συντονιστής: Συντονιστές
Εννοεί ότι σωζόμαστε με τη χάρη Του Θεού αλλά έχουμε ελευθερία με τα δικά μας έργα να την προσελκύσουμε ώστε να μας προστατεύσει123 έγραψε:Δηλ. τζάμπα αγωνιζόμαστε; Τελικά θα γίνει αυτό που θέλει ο Κύριος; Μας λες ότι είμαστε πιόνια; Ότι τα έργα μας είναι ένα μηδενικό???????ROMFAIA έγραψε:
Αυτό ξέρω
Επίσης ξέρω ότι έχουμε γίνει Τούρκοι .......... που έχουν το κισμέτ
Ολα είναι προδιαγεγραμμένα
Το θέμα είναι ότι και οι κακοί είναι μέσα στο σχέδιο Του Θεού γιατί πρέπει να υπάρχουν για να εξελιχθούν τα γεγονότα
Αυτό όμως δεν ισχύει από την άλλη γιατί ο Θεός δεν καθορίζει , προγνωρίζει
Εμείς είμαστε ελεύθεροι
Θα μου πείτε αφού είμαστε ελεύθεροι και αφού ο Θεός δεν κάνει λάθος και αφού προγνωρίζει ότι θα γίνει το Χ γεγονός τι νόημα έχει να παλεύουμε για το αντίθετο
Μπέρδεμα
Υπάρχει ΣΟΦΙΑ μεγάλη που δεν τη χωρά ο νους
Αυτός που κατασκεύασε τις μέλλισες , τα λουλούδια , το ΘΑΥΜΑ αυτό που υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ γύρω μας σίγουρα έχει το τρόπο και εμείς μπορούμε να είμαστε δέκτες της αγάπης του
Από εκεί και πέρα ....... διαχωρισμοί εμείς εδώ εσείς εκεί εμείς του παλαιού εσείς του νέου εμείς σωσμένοι εσείς χαμένοι μου προκαλούν βαριομάρα
Με τα έργα μας έλκουμε ή απωθούμε την χάρι Του.123 έγραψε:Δηλ. τζάμπα αγωνιζόμαστε; Τελικά θα γίνει αυτό που θέλει ο Κύριος; Μας λες ότι είμαστε πιόνια; Ότι τα έργα μας είναι ένα μηδενικό???????ROMFAIA έγραψε:
Δεν το λέω εγώ όμως αυτό. Το λέει ο Απόστολος Παύλος, το λένε και πολλοί από τους Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας μας, το λέει επίσης και ο ίδιος ο Κύριός μας όταν απευθυνόμενος στον εκ δεξιών Του ληστή του υπόσχεται μια θέση στην Βασιλεία Του.
Γιατί τι έργα είχε ο ληστής?
Επίσης τι έργα είχε ο τελώνης?
Όσο για την ερώτηση σου, φυσικά και θα γίνει αυτό που θέλει ο Κύριος. Τι πιστεύεις αλήθεια πως θα γίνει αυτό που θέλω εγώ ή εσύ ???
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Αυτό που θες εσύ θα σε βόλευε πχ να χαθούμε όλοι σε κάνα τεράστιο σεισμό για να τιμωρηθούμε που είμαστε με το νέο εορτολόγιο για να μετανιώσουν οι υπόλοιποι και να έρθουν στο πάτριο και όχι στο νέοROMFAIA έγραψε: Τι πιστεύεις αλήθεια πως θα γίνει αυτό που θέλω εγώ ή εσύ ???
Επίσης να τιμωρηθούμε που στολίζουμε το σπίτι τις γιορτές και πάμε σε πάρτυ
Δεν αντιλέγω σ αυτά που είπατε. Το μυαλό μου όμως δεν μπορεί να χωρέσει μερικά πράγματα.
Πως ο Θεός επέλεξε να σώσει τον ληστή και τον Απ. Παύλο (που ήταν και διώκτης του Χριστιανισμού) και δεν σώζει όλους τους αμαρτωλούς?
Δεν είναι αδικία?
Πως έσωσε τόσους και τόσους τόσο στην εποχή του Ιησού όσο και στην δική μας. Ακούς να σου λένε, ο Κύριος με βοήθησε να σωθώ γιατί μου συνέβη αυτό κι εκείνο.....Οι υπόλοιποι δεν σώζονται...είναι δίκαιο?
Εγώ πιστεύω πως ο Θεός δεν κρίνει έτσι αλλά΄όταν δούμε την κρίση Του θα καταλάβουμε το μέγεθος της Δικαιοσύνης Του
Πως ο Θεός επέλεξε να σώσει τον ληστή και τον Απ. Παύλο (που ήταν και διώκτης του Χριστιανισμού) και δεν σώζει όλους τους αμαρτωλούς?
Δεν είναι αδικία?
Πως έσωσε τόσους και τόσους τόσο στην εποχή του Ιησού όσο και στην δική μας. Ακούς να σου λένε, ο Κύριος με βοήθησε να σωθώ γιατί μου συνέβη αυτό κι εκείνο.....Οι υπόλοιποι δεν σώζονται...είναι δίκαιο?
Εγώ πιστεύω πως ο Θεός δεν κρίνει έτσι αλλά΄όταν δούμε την κρίση Του θα καταλάβουμε το μέγεθος της Δικαιοσύνης Του
Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ123 έγραψε:Εγώ πιστεύω πως ο Θεός δεν κρίνει έτσι αλλά΄όταν δούμε την κρίση Του θα καταλάβουμε το μέγεθος της Δικαιοσύνης Του
ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ αν νιώσουμε ανάξιοι και μαύροι θα μας κάψει και θα μας βασανίσει
Και εγώ έτσι νομίζω
Αλλιώς αφού ο Θεός πχ αποφάσισε να σώσει τον Χ αμαρτωλό κάνοντάς του μια αποκάλυψη γιατί να μην την κάνει πχ για όλους
Ακούς να λέει κάποιος "δεν πιστεύω στο Θεό"
ΜΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ πως αν κάνει ο Θεός το παραμικρό έστω και μια μικρή οπτασία ένα μικρό φλας να κάνει εκείνη την ώρα θα του πάει να και θα πιστέψει
Γιατί δεν το κάνει ?
Πως μπορούμε να καταλάβουμε λοιπόν έναν ΑΠΕΙΡΟ ΘΕΟ ?
Είναι αστείο και να το τολμούμε
Είναι αμαρτία και μόνο που θεολογούμε όταν δεν ζούμε με τα πιο απλά και πιο όμορφα λόγια Του Χριστού
ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ
ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ
Το κάνουμε ?
ΜΠΟΥΡΔΕΣ κάνουμε
ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ???lovethink έγραψε:Αυτό που θες εσύ θα σε βόλευε πχ να χαθούμε όλοι σε κάνα τεράστιο σεισμό για να τιμωρηθούμε που είμαστε με το νέο εορτολόγιο για να μετανιώσουν οι υπόλοιποι και να έρθουν στο πάτριο και όχι στο νέοROMFAIA έγραψε: Τι πιστεύεις αλήθεια πως θα γίνει αυτό που θέλω εγώ ή εσύ ???
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕ ???
ΠΡΩΤΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΕΓΩ !!!
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Μου θύμισες ένα κύρηγμα του Στρατηγόπουλου ( απαράδεκτο ) στο οποίο αφού έλεγε έλεγε τα χίλια μύρια και έκρινε έκρινε λιθοβολούσε έλεγε έλεγε κατηγορούσε μετά γυρίζει και λέει " δεν τα λέω εγώ !!!! το πηδάλιο τα λέει "ROMFAIA έγραψε:ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ???lovethink έγραψε:Αυτό που θες εσύ θα σε βόλευε πχ να χαθούμε όλοι σε κάνα τεράστιο σεισμό για να τιμωρηθούμε που είμαστε με το νέο εορτολόγιο για να μετανιώσουν οι υπόλοιποι και να έρθουν στο πάτριο και όχι στο νέοROMFAIA έγραψε: Τι πιστεύεις αλήθεια πως θα γίνει αυτό που θέλω εγώ ή εσύ ???
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕ ???
ΠΡΩΤΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΕΓΩ !!!
Αγαπητή Romfaia έκανα απλώς χιούμορ με τις φωτό. Ό,τι και να γίνει εγώ ανήκω στις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και αποδέχομαι τόσο την Ιερ΄λα Σύνοδο της Ιεραρχίας, όσο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο οποίο πνευματικά ανήκει η Μητρόπολή μου! Το έχω ήδη πει! Θέλει πολύ περίσκεψη η οποιαδήποτε ενέργεια! Εν αγνοία πολύ χριστιανοί και κληρικοί λένε πράγματα που θα θεωρηθούν αιρετικά. Εδώ σε σύγγραμμά του καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ γράφει ότι ο Θεός διευθύνει τον κόσμο όχι προσωπικά, αλλά μέσω των φυσικών νόμων, πράγμα που αντίκειται στην πατερική διδασκαλία όπως ιδίως εκφράστηκε από τον άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή! Τώρα τι πρέπει να κάνω; Να δημοσιεύσω την φράση του αυτή εδώ, να πάρω την αγιαστούρα και να αφορίζω; Ας περιμένουμε τι θα πουν άνθρωποι που γνωρίζουν. Λόγω της ιδιότητός μου, από την άλλη, γνωρίζω πως συμπεριφέρεται η πλειάδα των παλαιοημερολογιτών. Όσους απορρίπτει η κανονική Εκκλησία και δεν τους χειροτονεί ιερείς ή επισκόπους, πηγαίνουν στο Μοναστηράκι, αγοράζουν πατερίτσες και εγκόλπια και υπεραμύνονται του πατρίου ημερολογίου. Και για να μεταφέρω την διαπίστωση του Γέροντα Παΐσιου; "Το νέο ημερολόγιο το έφτιαξε Πάπας και το παλαιό ειδωλολάτρης"! [/b]ROMFAIA έγραψε:Οι τεράστιες φωτό δεν είναι φωτό παλαιοημερολογητών, είναι φωτογραφίες που δείχνουν τα αίσχη της ιεραρχίας και αν προσέξεις θα δεις ότι οι περισσότερες δεν ανεβαίνουν από παλαιοημερολογήτες.parikos_ έγραψε:
Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα...ε! θα μας μείνουν οι τεραστιες φωτό παλαιοημερολογιτών στο foroum. Xexexeexexe
Αλλά και έτσι να ήταν, τι πειράζει ?![]()
![]()
Έχει σημασία ποιος παρουσιάζει κάτι, ή τι δείχνει αυτό που παρουσιάζει ?
Και στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου να μπεις θα δεις πολλές από αυτές τις φωτό, μόνο που εκει καμαρώνουν γι΄αυτές.![]()
![]()
Οι παλαιοημερολογήτες δεν τις μοντάρουν τις φωτο και όλοι ξέρετε ότι είναι γνήσιες. Άλλωστε προχτες την είδατε την συμπροσευχή, στην TV, δεν χρειάζεται, νομίζω καμμία φωτο για να σας δείξει αυτό που έγινε.
Και κάτι άλλο, έτσι απλά για να το γνωρίζετε :
Ο τίτλος "παλαιοημερολογίτης" είναι λάθος. Ακολουθούμε το παλαιο εορτολόγιο και όχι ημερολόγιο.
Εμείς το λέμε "πάτριο". Το "παλαιοημερολογίτης" μας το κόλλησαν κάποιοι χλευαστικά όπως τότε με τους "κολυβάδες" .
Δεν χαλιέμαι, βέβαια, απλά το γράφω για να το ξέρετε -όσοι δεν το ξέρετε.
:-* :-* :-* :-* :-*