Εγώ δεν είπα ότι απέσυρε κανείς την υπογραφή του. Είπα ότι με διαβεβαίωσε τουλάχιστον ένας από τους Γέροντες που το υπέγραψαν, που αναγνώρισα την υπογραφή του, ότι το κείμενο είναι γνήσιο, αλλά υποβλήθηκε από τους μοναχούς πρός τους Ηγουμένους τους, πριν από την ανακοίνωση της Ιεράς Επιστασίας. Επίσης είπα ότι το έγγραφο που μου υπέδειξες με το link, περιέχει μόνο 15 υπογραφές.Misha έγραψε:απάντησα και στα δύο...οσο μπορουσα ....
οφειλω δε επιπλέον να σε διαβεβαιωσω πως ΚΑΝΕΙΣ από τους υπογραφοντες εξαρτηματικους αγιορειτες δεν απέσυρε την υπογραφη του!!!
το κειμενο που δημοσιεύει πρωτοσέλιδα ο Ο.Τ. ειναι λοιπον γνησιο(κι ας το αμφισβητησες επειδη δεν σου αρεσε) ,συνεχιζει να ειναι ισχυρο ,δλδ ΔΕΝ ΑΠΕΣΥΡΘΗ μετα την ανακοινωση της Ι.Κοινοτητος ,με αιτημα αυτο που το κειμενο λέει: την συλλογική ,από πλευρας αγιορειτων, διακοπη μνημοσυνου του οικουμενιστη(οπως λέμε αρειανου,μονοφυσιτη,γνωστικού κλπ) Πατριαρχη για τις "βλάσφημες και αντορθοδοξες ενεργειες του".
οπως εγραψα παραπάνω ο καιρός θα δείξει ποιος εχει τον Θεό και το δίκιο με το μέρος του.....
Η ανακοίνωση της Ι. Επιστασίας βγήκε για να καλύψει αυτό το έγγραφο των μοναχών. Οι προϊστάμενοι των Μονών προφανώς έκριναν ότι είναι ορθότερο για την Ορθοδοξία, να μην διακόψουν προς το παρόν την μνημόνευση του Πατριάρχη, θεωρώντας ότι περπατάει μεν σε τεντωμένο σκοινί. αλλά δεν υπάρχει ακόμη λόγος να επιφέρουν σοβαρότατο πλήγμα στην Ορθοδοξία σταματώντας τη μνημόνευση. Κι όπως γνωρίζετε οι Ηγούμενοι των Μοναστηριών δεν είναι απλά προϊστάμενοι, αλλά συνήθως και Πνευματικοί πατέρες των υπ αυτούς μοναχών. Επομένως η γνώμη τους, είμαι βέβαιος, ότι θα γίνει σεβαστή απ΄όλους τους μοναχούς του Αγίου Όρους.
Θεωρώ πραγματικά ότι αυτή η ψηφοφορία επετέλεσε τον σκοπό για τον οποίο μπήκε. Να δείξει τελικά ότι εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μπορεί ν΄ανησυχούμε και ν΄ αγρυπνούμε για την πίστη μας, αναγνωρίζουμε όμως ποιο είναι το συμφέρον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και δεν παρασυρόμαστε από φανατισμούς και εξαλλοσύνες. Άλλωστε όλοι έχουμε Πνευματικό (ελπίζω). Όποιος έχει αμφιβολία τι στάση πρέπει να κρατήσει, ας τον ρωτήσει.
Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όσους ψήφισαν μέχρι τώρα, κι ελπίζω να ψηφίσουν κι άλλοι, ώστε το δείγμα να γίνει πιο αντιπροσωπευτικό του συνόλου των μελών του forum.