Προσωπικά τη νηστεία σύμφωνα με τα λίγα που γνωρίζω και που θα απαντούσα σε κάποιον που δεν είναι γνώστης αν με ρωτούσε θα έλεγα τα εξής:
Τι είναι νηστεία
1. Ταπείνωση και υπακοή
Ο ίδιος ο Κύριος μας έδωσε την νηστεία κάτι το οποίο και εκείνος έκανε πριν από μας άρα και εμείς πρέπει να δείξουμε ταπείνωση και υπακοή στο θέλημά του.
2. Εξάσκηση
Νηστεία είναι η προσπάθεια που καταβάλουμε, έτσι ώστε να επιβληθούμε στον εαυτό μας να απέχει από κάτι που μας αρέσει ή έχουμε συνηθίσει και αυτό είναι ένα μικρό βήμα, μια εξάσκηση θα έλεγα ,ώστε σιγά σιγά να μπορέσω να απέχω από όλο και περισσότερες αμαρτίες.
3. Ελεημοσύνη
Νηστεία δεν είναι ότι απέχω από κρεατικά ή γαλακτοκομικά και δεν αφήνω γαρίδα για γαρίδα, και αστακό για αστακό. Όταν νηστεύω τρώω λιγότερο και τα φαγητά που τρώω είναι φθηνότερα από αυτά που κατανάλωνα πριν, άρα αυτό που μου περισσεύει το δίνω ελεημοσύνη.
4. Προστασία του σώματος που είναι ναός του Θεού
Όταν τρώω νηστίσιμα φαγητά αποτοξινώνω το σώμα μου, έτσι ώστε φροντίζω το δώρο που μου έδωσε ο Θεός.
5. Υπενθύμιση
Νηστεύοντας θυμόμαστε συνέχεια τον Κύριο (αφού όλη μέρα τι θα φάμε έχουμε στο νου μας) έτσι ώστε έχοντας τον συνέχεια στο μυαλό προσευχόμαστε περισσότερο και διαπράττουμε λιγότερες αμαρτίες.
Νηστεύουμε είπατε;;;Δείτε αυτό....
Συντονιστής: Συντονιστές
-
stratos
- Κορυφαίος Αποστολέας

ε ναι..nkope έγραψε: Μπορεί να μπορούμε να φανταστούμε την τέλεια αγάπη αλλά δεν μπορούμε να τη βιώσουμε χωρίς τη βοήθεια του Θεού.
δηλαδη εγω και τοσος κοσμος που δεν ειναι απο την φυση του [ο καλος και πραος ανθρωπος] θα ειμαστε καταδικασμενοι;
τι να κανουμε εμεις που δεν μπορουμε να αγαπησουμε;
θελουμε αλλα δεν μπορουμε
να πουμε οτι τελειωσαμε;
οτι θα παμε στην κολαση;
ζηταμε τη βοηθεια του Θεου να μας τη δωσει
για αυτο και η ασκηση και η προσπαθειες
για να δειξουμε στον Θεο οτι ειμαστε σκληροκαρδοι και του ζηταμε να μας δωρισει την Αγαπη..
κατι αλλο δεν μπορουμε να κανουμε
[και το τι σημαινει πραγματικη νηστεια το ξερουμε αρκετα καλα]