Χαρισματικοί γέροντες! ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Εδώ μπορείτε να συζητήσετε σχετικά με τους Αγιορείτες Πατέρες που έχετε επισκεφθεί στο Αγιον Όρος

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

nkope έγραψε:Μιχάλη, σε πόσα forums γράφεις; Πως τα προφταίνεις όλα βρε αδερφέ; :!: :!:
Εικόνα
ICXC_NIKA
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από ICXC_NIKA »

Ξερει κανεις καποιον χαρισματικο εδω κοντα στην Αθηνα ;
Δε λεω να ειναι σαν τον πατερ Πορφυριο ή τον πατερ Παϊσιο αλλα να ειναι απλως χαρισματικος και διορατικος.

Ευχαριστω
Αλεξανδρος
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

ICXC_NIKA έγραψε:Ξερει κανεις καποιον χαρισματικο εδω κοντα στην Αθηνα ;
Δε λεω να ειναι σαν τον πατερ Πορφυριο ή τον πατερ Παϊσιο αλλα να ειναι απλως χαρισματικος και διορατικος.

Ευχαριστω
Αλεξανδρος
Θα σου συνιστούσα να κοιτάξεις να βρεις κανένα πνευματικό με διάκριση (και αυτή μέγα χάρισμα είναι), και άσε τους διορατικούς στην άκρη. Αν πράγματι χρειαστείς κάποια στιγμή έναν τέτοιο γέροντα, θα σου τον δείξει ο καλός Θεός.
sakis_
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis_ »

MHTSAKOS έγραψε:Μα με μένα, είναι τραγικό κιόλας!
Δεν μπορώ καν, να μπω σαν επισκέπτης, να διαβάσω τι γράφουν!
Δεν με δέχετε ούτε έτσι πλέον!
Είναι απλό να ξαναμπείς. Κάνε εκκαθάριση προσωπικών δεδομένων στον browser που χρησιμοποιείς, σβήσε cookies και λοιπά και μετά μπαίνεις άνετα.

Έχει και ένα ωραίο post που εξυμνεί τον Οικ. Πατριάρχη.....
Άντε γρήγορα , έχει πολύ γέλιο μιλάμε, χάνεις :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MHTSAKOS
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από MHTSAKOS »

ΕΓΏ ICXC_NIKA θα σου συνιστούσα να πας στο Άγιον Όρος και να δείς αυτούς που είπαμε ή όπου αλλόυ ξέρεις.
Αφού πας και δείς, θα ρωτήσεις αυτόν τον "χαρισματικό" που να πας και αυτός θα σου συστήσει κάποιους που εγκρίνει.
Έτσι έγινε και με εμένα και αυτό το πήρα ως απάντηση.

sakis_ θα μπώ απο το firefox ίσως εκεί να μην έχω πρόβλημα.
parmenas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από parmenas »

Ο π. Ουνουφριος που ασκητευει στο μοναστηρι του αγιου Παντελεημονα στην Πεντελη (το μοναστηρι που εχτισε ο αγιος γεροντας Σιμων ο Αρβανιτης) είναι για πολλους (και σοβαρους ανθρωπους) ενας μεγαλος συγχρονος χαρισματικος γεροντας.

Δεχεται καθε Τεταρτη απο νωρις το πρωι μεχρι το απογευμα στον κεντρικο ναο του μοναστηριου. Εκατονταδες ειναι αυτοι που τον επισκεπτονται γι αυτο θα εχει και ουρα. Νομιζω ομως οτι αξιζει τον κοπο.
MHTSAKOS έγραψε:ΕΓΏ ICXC_NIKA θα σου συνιστούσα να πας στο Άγιον Όρος και να δείς αυτούς που είπαμε ή όπου αλλόυ ξέρεις.
Αφού πας και δείς, θα ρωτήσεις αυτόν τον "χαρισματικό" που να πας και αυτός θα σου συστήσει κάποιους που εγκρίνει.

ICXC_NIKA
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από ICXC_NIKA »

Ευχαριστω ! Να σαι καλα !
parmenas έγραψε:Ο π. Ουνουφριος που ασκητευει στο μοναστηρι του αγιου Παντελεημονα στην Πεντελη (το μοναστηρι που εχτισε ο αγιος γεροντας Σιμων ο Αρβανιτης) είναι για πολλους (και σοβαρους ανθρωπους) ενας μεγαλος συγχρονος χαρισματικος γεροντας.

Δεχεται καθε Τεταρτη απο νωρις το πρωι μεχρι το απογευμα στον κεντρικο ναο του μοναστηριου. Εκατονταδες ειναι αυτοι που τον επισκεπτονται γι αυτο θα εχει και ουρα. Νομιζω ομως οτι αξιζει τον κοπο.
MHTSAKOS έγραψε:ΕΓΏ ICXC_NIKA θα σου συνιστούσα να πας στο Άγιον Όρος και να δείς αυτούς που είπαμε ή όπου αλλόυ ξέρεις.

max1
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από max1 »

Για τον π. Ονούφριο, αν και τον συνάντησα μία φορά, δεν έχω άποψη.
Αν θέλεις όμως φίλε να γνωρίσεις έναν πολύ φωτισμένο ιερέα (για να μην πω Αγιο άνθρωπο) που μπορείς και να εξομολογηθείς και να σε βοηθήσει πολύ, αυτός είναι ο π. Νεκτάριος στην Καμάριζα του Λαρίου.
Δεν υπάρχει πρόβλημα να τον αναφέρω μια και κυκλοφορεί εδώ και καιρό βιβλίο για τη θαυμαστή ζωή του (πως του παρουσιάστηκε ο Αγιος Νεκτάριος και το θεράπεψε κλτ) γραμμένο από τον Μελινό.
Ετσι κι αλλιώς αξίζει να τον επισκεφτείς γιατί θα έχεις την ευκαιρία να προσκυνήσεις το λείψανο του Α. Νεκταρίου που βρίσκεται στο Ναό του.
Απ' ότι ξέρω δέχεται κάθε Δευτέρα 2-4μμ
Άβαταρ μέλους
KIXE35
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από KIXE35 »

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ! ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ? ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΩΣ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?
ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΥ PARMENA ΕΧΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ, ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ? ΣΥΓΧΩΡΑ ΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΤΗ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ "ΚΥΝΗΓΙ" ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ "ΑΠΛΟΙ" ΠΑΤΕΡΕΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ! ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΣΑΣ ΠΙΚΡΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ!
parmenas
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από parmenas »

δε θα συμφωνουσα απολυτα με τον τροπο της εκκλησιολογιας σου.

Υπαρχουν αγιοι της εκκλησιας που ειχαν εισαγαγει περιστασιακα σχισματα.

Ηταν δηλαδη εκτος κανονικης εκκλησιας.
silver έγραψε:Ο nkope έγραψε :
η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, γιατί είναι η μόνη που μπορεί ακόμα να αναδεικνύει Αγίους.
Δυστυχώς μερικοί εδώ μέσα δεν δέχονται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να αναδεικνύει Αγίους, έως της Δευτέρας παρουσίας του Κυρίου μας, και προσπαθούν να κάνουν το λαό του Κυρίου να δεχτεί έτερον ευαγγέλιον.
Η προσπάθειά τους, να μας κάνουν να δεχτούμε την εκτός Εκκλησίας, κεκοιμημένη Ταρσώ, είναι κλασσική!!!!!

=================

Εις τους καιρούς μας βλέπομεν ότι πολλά πιστά τέκνα της Εκκλησίας μας μοναχοί και λαϊκοί, έχουν, δυστυχώς, αποσχισθή από αυτήν, εξ αιτίας των φιλενωτικών. Έχω την γνώμην οτι δεν είναι καθόλου καλόν να αποχωριζώμεθα από την Εκκλησίαν κάθε φοράν που θα πταίη ο Πατριάρχης. Αλλά από μέσα, κοντά στην Μητέρα Εκκλησία έχει καθήκον και υποχρέωσι ο καθένας νʼ αγωνίζεται με τον τρόπον του. Το να διακόψη το μνημόσυνον του Πατριάρχου, να αποσχισθή και να δημιουργήση ιδικήν του Εκκλησίαν και να εξακολουθή να ομιλή υβρίζοντας τον Πατριάρχην, αυτό νομίζω, είναι παράλογον.
Εάν δια την α ή την β λοξοδρόμησι των κατά καιρούς Πατριαρχών χωριζώμεθα και κάνωμε δικές μας Εκκλησίες - Θεός φυλάξει! - θα ξεπεράσωμε και τους Προτεστάντες ακόμη. Εύκολα χωρίζει κανείς και δύσκολα επιστρέφει. Δυστυχώς, έχουμε πολλές « εκκλησίες » στην εποχή μας. (Γέροντας Παϊσιος).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αγιορείται Πατέρες”